URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2017, 08:27

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea evoluează la Bucureşti, cu Dinamo

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După înfrângerea de la Timişoara, echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU s-a deplasat în acest sfârşit de săptămână la Bucureşti, acolo unde, sâmbătă, va servi replica echipei Dinamo, o echipă care vine după o victorie mare în faţa Stelei.

Jocul dintre Dinamo şi CSM CSU Oradea, programat de la ora 17, la Sala Dinamo, este foarte important pentru bihoreni, care după înfrângerea de pe malurile Begăi nu mai au voie la paşi greşiţi.

"Eşecul de la Timişoara ne pune într-o situaţie delicată pentru ultimele etape din prima fază a sezonului regulat. Cu o victorie, nu cred că aveam şanse foarte mari să ne asigurăm locul între primele şase şi implicit calificarea în playoff. În aceste condiţii nu vom avea linişte şi nu putem să ne concentrăm exclusiv pe aventura continentală. Ne aşteaptă un meci foarte greu la Bucureşti, cu Dinamo. Suntem într-o situaţie în care nu mai avem voie să facem paşi greşiţi", a precizat antrenorul Cristian Achim.

Partida Dinamo – CSM CSU Oradea va conta pentru etapa a XX-a, antepenultima, din prima parte a campionatului Ligii Naţionale, va fi transmisă în direct de Digi Sport şi va fi arbitrată de Laurenţiu Grigoraş, Dragoş Nicolae şi Costin Bogdănescu. Comisar FRB a fost delegat Ioan Constantin.

În clasament, momentan, CSM CSU Oradea ocupă locul al VI-lea, cu 27 de puncte, după 10 victorii şi 7 înfrângeri, în timp ce Dinamo se situează trei locuri mai jos, cu 22 de puncte, după 5 victorii şi 12 înfrângeri. Dacă orădenii vin după înfrângerea de la Timişoara, cu BC SCM din localitate, scor 84-85, după două reprize de prelungiri, Dinamo este pe val însă, după ce s-a impus în deplasare în derby-ul bucureştean cu Steaua, scor 80-73.

În meciul tur de la Oradea, disputat pe data de 19 noiembrie, CSM CSU s-a impus în faţa dinamoviştilor cu scorul de 77-66.


Programul etapei a XX-a din Liga Naţională de baschet masculin:

Sâmbătă:

Ora 17:00 Dinamo Bucureşti – CSM CSU Oradea (Digi Sport)

Ora 17:00 Municipal Olimpic Baia Mare – BC SCM Timişoara

Ora 19:00 U Banca Transilvania Cluj – Phoenix Galaţi

Ora 19:00 BC Mureş Tg. Mureş – Steaua CSM EximBank (Digi Sport)

Luni:

Ora 20:00 BCM U Piteşti – SCM U Craiova (Digi Sport)


Clasament:

1.

U-Banca Transilvania Cluj

15/2

32

2.

BC CSU Sibiu

12/6

30

3.

Steaua CSM Eximbank

12/5

29

4.

BC SCM Timişoara

11/7

29

5.

BCMU Piteşti

10/7

27

6.

CSM CSU Oradea

10/7

27

7.

BC Mureş Tg. Mureş

9/8

26

8.

CS Phoenix Galaţi

6/11

23

9.

CS Dinamo Bucureşti

5/12

22

10.

SCM U Craiova

4/13

21

11.

Municipal Olimpic Baia Mare

1/17

19

12.

CS Municipal Ploieşti

0/0

0

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON