URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2018, 08:01

Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: De Ziua maghiarilor, Odeonul s-a închipuit într-un marş cuceritor cu torţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorel comentează evenimentele săptămânii trecute: Odeonul, emoţionat la manifestările maghiarilor. "Vom depune coroane la monumentele noastre, dar fără leprele alea de conaţionali care ne fac concurenţă". "Apropo, urmează retragerea cu torţe, ca în fiecare an?". "Nici vorbă! Noi doar mărşăluim, noi nu ne retragem şohan!".

Citeşte retrospectiva săptămânii, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@anonimusz
Domnule Ciucas.....tac. Adica nu mai polemizez,altfel incasez o suspendare. Merci pentru ocazia de a "discuta" cu psihopatul anonim(usz). Cuvantul ii apartine,a fost folosit de multe ori, sper sa nu fiu suspendat (doar eu) ca l-am folosit. Szia cseled. PS. Fara mila. PPS Cuvantul cacacios folosit de minoritar pute mai putin decat daca-l foloseam eu ?
Postat 20 Martie 2018, 13:34 de elev
RE: @anonimusz
Nu e frumos să ne jignim, şi mai ales pe chestiuni legate de apartenenţă la neam şi rasă. Se pot spune lucrurile la fel de tăios în cuvinte alese mai cu grijă. Pentru injuriile vărsate aici răspundem şi noi, ăsta e şi rostul butonului de reclamaţii. Scrieţi cu ironii, persiflări, polemizaţi cât vreţi, dar nu înjuraţi, nu jigniţi şi nu discriminaţi. E aşa de greu?
Postat 20 Martie 2018, 19:23 de Moderator
@anonimusz
Da cseled, ne-am lamurit demult. ... Nu-mi este mila de tine, deloc, imi este mila de cei care sunt nevoiti sa te suporte, zi de zi. Szia cseled, te las, ai niste stapani de multumit.
Postat 20 Martie 2018, 11:05 de elev
RE: @anonimusz
Elev, dacă nu te potoleşti, încasezi o suspendare!
Postat 20 Martie 2018, 12:42 de Moderator
elev :))
cred ca s-au cam lamurit toti cine e psihopatul si sovinul dintre noi doi, mi-e mila de tine ...
Postat 20 Martie 2018, 08:15 de User anonimizat
@anonimusz
Cseled.....problema e ca eu te cunosc. Esti sovin, urasti tot ce e romanesc, urasti aceasta tara. ... Asculta-mi sfatul, trateaza-te, e o chestie de timp pana sa faci o criza si sa faci rau cuiva. Si vei lovi din spate, cu ura, un nevinovat.
Postat 20 Martie 2018, 07:48 de elev
Elevule
Eu chiar nu te urăsc ca nici măcar nu te cunosc (din fericire) si chiar nu mise pare motiv de ura simplul fapt ca ești etnic roman! Asculta-mi sfatul , du-te la un psiholog sa te tratezi !
Postat 20 Martie 2018, 06:56 de User anonimizat
@elev
Lasa-i, nu te consuma. Peste tot sunt si extremisti, n-ai ce-i face. Asa ies altii in evidenta si le place atentia
Postat 19 Martie 2018, 22:42 de poiu
@anonimusz
... Iredentismul,sovinismul,ura fata de romani, fata de aceasta tara nu se poate vindeca, asa ai fost inoculat de mic. Ne vei ura asa cum te uram si noi pe tine, pe ceea ce reprezinti cu adevarat, dincolo de fatada, de lozinci, de sloganuri ieftine. ...
Postat 19 Martie 2018, 21:53 de elev
RE: @anonimusz
Elev, ajunge, ai depăşit limita!
Postat 19 Martie 2018, 22:45 de Moderator
@tds
Hai că a scris și "bolovan". Nu fii rău, că sunt imparțiali cu Bihorel. Daca eu nu mă supăr, atunci nu te supăra nici tu. Cu diminutivele nu mă bag, dar sincer, nici mie nu îmi plac, cu atât mai puțin dacă îmi sunt adresate mie. De aia nu le folosesc. Va și eu zic pastor e pt că așa citim, sa scriem, nem? Iar ungurii atâta timp cât își văd de sărbătoarea lor, bine fac. Numai sa nu instige la ură și rasism, nu de alta da am prieteni vechi unguri și încă mai bem împreună și glumim pe Ardeal :) (regiunea nu pateul): "a mea-i ardeèal". Pe și simplu gluma!
Postat 19 Martie 2018, 21:38 de poiu
elevule
Nu ti-ar strica deloc sa treci pe la un psiholog !
Postat 19 Martie 2018, 21:08 de User anonimizat
jumătăți de măsură...evident, iar mi-am luat-o!
Dacă aici se stâlcește pe bune numele cuiva i umor! Dacă cineva folosește un diminutiv e făcut albie ! Dacă folosești majuscule e de rău, dacă altul spune cum începe o frază e bine! elev-ul constat că poate să înjure cum îi vine! Nu pățește nimic !
Postat 19 Martie 2018, 19:03 de TDS
@anonimusz
... Huszarii tai au fost niste tarani inculti,manipulati grotesc in imbecilitatea lor care au comis niste atrocitati de care ar trebui sa-ti fie rusine. . Asta ca sa stim despre cine discutam. ... Despre costum.....clovii poarta si un nas mare, rosu. Lipseste acum, data viitoare nu uita sa le amintesti de asta...
Postat 19 Martie 2018, 17:29 de elev
elev=cacanar
costumul caruia ii zici tu de "clovn" prostule! , ca altfel nu te pot numi la ce aberatii ai scris , e costumul eroilor Huszari care au luptat pt independenta patriei si pe care toti maghiarii il poarta cu mandrie de Ziua Nationala !!!
Postat 19 Martie 2018, 16:32 de User anonimizat
@anonimusz
Draga cseled, de ce esti furibund si cu spume la gura? Sovinismul, iredentismul, ura nejustificata fata de romani, fata de Romania, e o trasatura generala a stapanilor tai. App, penibila poza, mai ales costumul de clovn. Esti tiparul clasic al slugii (cseled) fara coloana vertebrala care latra la comanda dar care nu ezita sa-si tradeze stapanii cand are ocazia. In concluzie.....esti praf. Hai pa si szia mai cseled.
Postat 19 Martie 2018, 16:18 de elev
@moderatori
Chair ar fi frumos mai des de o data pe saptamana o astfel de rubrica. Se intampla multe porcarii zilnic, Bihorel le-ar putea face sa nu para atat de penibile, macar prin umor :). Dar imi schimbati fiecare inceput de saptamana. (P.s. nu e o sugestie de imbunatatire sau o directie sau o impunere, Doamne feri, doar un gand al meu)
Postat 19 Martie 2018, 15:40 de poiu
penibil
ce va mai place sa va bateti joc de numele ungurilor. bihoreanul sunteti niste sovini penibili ...
Postat 19 Martie 2018, 09:40 de User anonimizat
RE: penibil
Greu cu cititul când eşti praf! E o rubrică de umor, unde toate personajele au nume satirizate, că-s români, că-s unguri. Aşa că las-o mai moale cu jignirile!
Postat 19 Martie 2018, 12:41 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON