URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2013, 10:55

Piaţă cu umbrar: Copertina care acoperă Piaţa Cetate i-a "copt" pe pieţari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Investiţia de peste 450.000 de lei făcută de Administraţia Domeniului Public la copertina care acoperă Piaţa Cetate îi ajută pe pieţari să slăbească! Odată cu venirea verii, acoperişul făcut anul trecut se supraîncălzeşte şi împinge toată căldura direct în hală, în mai toate zilele în piaţă fiind peste 40 de grade.

Temperatură la care zarzavaturile şi legumele se pleoştesc, cumpărătorii nu zăbovesc prea mult şi cumpără foarte puţine, iar nervii pieţarilor sunt întinşi la maxim.

Ca să-i mai răcorească, ADP a decis să dea jos părţile laterale ale copertinei, dar şi să pună o plasă peste, care să ţină de umbră. Acum să-i auzim pe pieţari cum se plâng că au luat plasă de la Administraţia Domeniului Public...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ALIPIREA SANMARTINULUI LA ORADEA
Pentru cei care nu au votat i-as ruga frumos sa mearga la pas prin loc. Sanmartin si sa se convinga personal de urmatoarele;-drumuri fara trotuare pentru pietoni, canalizare lipsa 89/100 si ,racordarea la apa potabila,drumuri neasfaltate. Desele caderi de tensiune, avarii, care sunt datorate in special unor transformatoare de tensiune electrice depasite datorita constructiilor noi care nu au fost luate in calcul la momentul montarii transformatorului. Daca cineva imi spune ca sunt la 8 km. de Oradea il contrzic, sunt la 8 ani lumina de civilizatie, o sa se darame WC-ul din spatele curtii si atunci sa va vad..
Postat 29 Iulie 2014, 15:09 de ARDELEAN
PUPPIES
Vad cum intra din nou in actiune retarzii de serviciu portocalii sau verzi sau cum naiba or mai fii acum... Geaba, voi latrati caci cetateanul de bun simt, ghidat de minim de ratiune, vede ca lucrurile s-au schimbat mult in bine. Fata de tigania ce era inainte, vai e diferenta de la cer la pamant. Aspectele neprevazute, se repara pe parcurs. Suntem intr-o asemenea situatie in care trebuie sa se recupereze lacunele si nerealizarile administratiei trecute. In acest deziderat proiectele nu se mai supun "testelor" pe hartie ci se testeaza in exploatare. Asta e... Pare un fel de heirupism dar din pacate nu prea exista alta cale..Nu suntem in situatia in care exista timp berechet pentru filozofii si dezbateri, fiindca oamenii s-au saturat de asa ceva. Oamenii vor sa vada fapte. Si astea se si vad. La mai mare!
Postat 14 Mai 2013, 09:33 de NEMESIS
he, he, he, he
Adesea un natarau, vrand sa faca bine, face rau ! De fapt copertina a facut 100% bine doar celor care au aprobat-o, celor care au proiectat-o (vorba vine !) si celor care au executat-o ! Altminteri oricum ai lua-o, copertina i-a ,,ars" 100% pe cei care au platit-o, pe oradeni, fie ei vanzatori sau cumparatori !
Postat 12 Mai 2013, 13:37 de pinonel
Antonio, fa caldo!
Din ciclul: "ctitoriile Epocii de Aur"... Asta arata inca o data ce plin e pe la primarie de "specialisti" de top. Vara nu-i ca iarna, hahaha... Pacat ca banii publici sunt cheltuiti de asemenea specialisti, cu atata talent. I-adevarat, au o scuza. Serele din Oradea s-au furat si distrus cu ani in urma, asa ca astia nu aveau de unde sa afle de efectul de sera.
Postat 12 Mai 2013, 13:33 de Mine
daca pietari sufera sa merga pe CODUL civil
daca pietari sufera sa mearga pe CODUL civil si sa le ceara daune MORALE ce suma DORESC ei, mergeti la avocati ca castigati 100% , fara codul penal ca nu va incalzeste pe voi o amenda PENALA , hai ca ne dezmeticim si incet incet cerem daune si castigi 100 vezi\" art 998 :)) Orice fapta a omului, care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe aceia din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara.\" nu va mai certati cu nimeni mergeti pe codul civil demonstrati cum SUFERITI :))) si cereti cat vor muschii vostri, incet incet romani vor realiza ce inseamna BUNUL SIMT si RESPECTUL, amin !
Postat 12 Mai 2013, 12:59 de DREPTUL la REPLICA
cerem DREPTUL la REPLICA exista si rea CREDINTA :))))
toate sunt deshidratate, in Rogerius, Decebal nu sunt asa, intentionat ii gonesc ca sa castige Billa :)))) nu v ati prins !! habar aveti voi ce mafie exista in Oradea 100.000 de euro in ce ? voi sunteti siguri ca suma e BUNA e exorbitant de mare ?!!! cerem DREPTUL la REPLICA exista si rea CREDINTA :))))).
Postat 12 Mai 2013, 12:47 de DREPTUL la REPLICA
Inteligenţa orădeanului
Încă o investiţie "marca Bolojan" care e sininimă cu bani aruncaţi pe "apa sâmbetei".
Postat 12 Mai 2013, 12:45 de Carp III
Mda.
Pentru ca nu suntem in stare sa avem o piata civilizata in Oradea, decat tiganiile din anii 80. P-ta Rogerius cand se apuca de ea? Ar trebui si pentru P-ta Cetate un proiect asemanator. PS: Ieri in fata sp. Municipal erau plin de tiganci cu puradeii in brate, care agasau oamenii, politai nu am vazut in schimb. Pe cand se va face ordine in oras?
Postat 12 Mai 2013, 12:06 de ghio
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON