URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2014, 00:54

Distracţie ca-n anii 80: Orădenii au cântat şi au dansat cu BZN (FOTO/VIDEO)

Concertul-provocare pentru orădeni, cum l-au caracterizat chiar organizatorii când au anunţat că vor aduce celebra trupă pop-rock BZN la Oradea, s-a dovedit o reuşită. După ce, cu doar trei zile înainte de spectacol, organizatorii au mutat concertul din Arena Antonio Alexe în Casa de Cultură a Sindicatelor, din pricina numărului mic de bilete vândute, BZN a urcat pe scenă, duminică seară, într-o sală plină.

Mulţi orădeni au intrat, însă, dezamăgiţi în Casa de Cultură a Sindicatelor. În primul rând, pentru că idolii lor şi-au anulat întâlnirea cu fanii pe care ar fi trebuit să o aibă duminică la prânz în Lotus Center, iar apoi pentru că organizatorii concertului i-au pus să stea la o coadă uriaşă, ca să-şi primească repartizarea în noua sală.

Tichetele show-ului fuseseră gândite pentru Arena Antonio Alexe, aşa că fiecare spectator a trebuit să îşi ridice noi tichete, cu locurile repartizate în sală. În plus, cei care au avut invitaţii ori au câştigat bilete la diferite concursuri au avut de aşteptat până când în sală au intrat toţi plătitorii de tichete, ca să li se găsească şi lor câte un loc. În fine, cea de-a treia categorie de dezamăgiţi a fost cea a orădenilor care ar fi vrut să-şi cumpere bilet la intrare, dar nu au mai avut de unde.

După ce concertul a debutat, fanii orădeni au uitat de tot şi, încă de la prima melodie, au aplaudat ritmat. Când însă Anny Schilder şi Jann Keizer care au cântat melodii precum "Blue eyes, blue eyes" ori "Dance, dance", mulţi dintre spectatori au sărit ca arşi de pe scaune şi au dansat. De mare efect pentru fanii orădeni au fost şi momentele în care cei doi solişti au cântat alte melodii celebre ale anilor 80-90, precum "El condor pasa", "Delilah", "Sex Bomb" ori "Me and Bobby McGee".

Publicul concertului a fost unul variat, însă au predominat orădenii de vârstă mijlocie, adică cei în a căror tinereţe trupa BZN a fost nelipsită. Printre spectatori s-au numărat mai mulţi doctori orădeni, cum ar fi Amorin Popa, şeful ISU Crişana, Ioan Baş, dar şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan, însoţit de iubita sa.

Aflaţi în premieră la Oradea, Anny Schilder şi Jann Keizer s-au declarat îndrăgostiţi de publicul orădean. "Vă iubim. Vă suntem recunoscători şi sperăm să revenim", le-a spus Jann orădenilor.

Concertul a ţinut mai bine de două ore, cu o pauză de 15 minute, iar cei doi solişti ai "trupei fără nume" n-au lăsat să se vadă niciun semn de oboseală, ba chiar au demonstrat că încă au multă vitalitate, deşi nu sunt la fel de tineri ca în 1976, când cunoşteau pentru prima oară succesul internaţional.

Fondată în 1966 sub denumirea Band Zonder Naam (Trupa fără nume), BZN a adunat peste 88 de discuri de aur şi de platină, fiind în topuri, neîntrerupt, cu 40 de single-uri timp de 26 de ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON