URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2013, 10:00

Popularii lu' peşte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu o lună în urmă, când BIHOREANUL relata cum au descins la Oradea membrii sectei Martorii lui Băsescu ca să clădească filiala judeţeană a Mişcării Populare, m-am ales şi cu stigmatul de comunist pentru vina de a fi dezvăluit că prea-cinstiţii consilieri prezidenţiali făcuseră deplasarea cu limuzinele statului, plătite din banii noştri, ai tuturor, şi conduse de SPP-işti. Asta deşi, se ştie, alde Sebastian Lăzăroiu (cel despre care o anumită parte a presei se jură că singurul său merit e acela de a-i duce stăpânului său sticlele înainte de a se încălzi), Cristian Diaconescu (fost ştab PSD şi apoi UNPR, da' anticomunist, mă înţeledzi, neicusorule, de la '89 încoace) şi Daniel Funeriu (genialul descoperitor al clasei Zero) pretind tustrei, din toţi bojocii, că singurul lor scop în viaţă, pentru care i-au şi născut mamele lor, e să consacre legalitatea şi moralitatea în politică!

Încă de atunci, trioul completat de Marian Preda, un bătrân bugetar pur-sânge de la Facultatea de Ştiinţe Politice din Bucureşti, promitea, după întâlnirea cu PDL-iştii bihoreni gata de trădare, că şefii locali ai Mişcării vor fi numiţi de la Bucureşti în cel mult o săptămână.

A trecut, iată, o lună, până ca democraţia cu curu-n sus (cea care nu alege, ci numeşte de la Centru conducătorii unui partid ce-i drept fără egal în lume, inventat de un preşedinte prin fiica mai mare pentru a o păstra pe cealaltă, mezina, la Bruxelles şi pe sine la fel de scormonitor în mlaştina politicii dâmboviţene) să decidă, în sfârşit, cine conduce Mişcarea în Bihor.

La Partid a fost paraşutat fostul şef al PDL Oradea, Mircea Matei, migrat anul trecut la PPDD şi candidat cu un rezultat ruşinos la un fotoliu de deputat, iar la Fundaţie Sorin Borza, un bugetar de două ori obez, ca să folosesc una din sintagmele lansate chiar de Băsescu: primo ca "sorbonel", iar secundo ca lefegiu al municipalităţii pe vremea lui Petru Filip, căruia îi conducea Biroul de presă şi oficiosul Ziarul Primăriei. Unde mai pui că ipochimenul a condus, din umbră (că pe faţă îi era ruşine), ultimele două campanii ale PDL pentru alegerile locale, atât cea mai jegoasă din 2008, cât şi cea mai păguboasă din 2012.

Impunerea celor doi de sus în jos pentru clădirea unui partid care se pretinde curat ca lacrima şi plin de specialişti (era să uit, în comitetul de coordonare au mai fost plantaţi şi alţi ciudaţi, precum jurnalistul Daniel Meze şi economistul Dorin Coita, fost ţărănist, fost URR-ist) cred că nu mai poate mira niciun orădean care îi ştie. Mă mir, în schimb, că băieţii n-au găsit nişte figuri mai acătării măcar din rezonul că acest cuplu va trebui, totuşi, să obţină voturi. Or, pe lângă prostul renume, noii lideri au fix atâta carismă cât peştele din sticlă pe care odinioară aprozăresele îl ţineau bibilou pe mileul de pe televizor. Aferim!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
martorii cui plateste mai bine
Magarul moare de drum lung si prostul de grije altuia ! PS-Chiar nu trebuia sa folosesti termenul ,,lefegii"sau chiar era zi de leafa ?
Postat 16 August 2013, 15:09 de pusca si curaua lata
Nemiscarea Populara
Asta-i Miscarea COPULARA,...o ragaiala de-a matrozului sef.
Postat 16 August 2013, 14:11 de Basescu Bulangiul
si ce vrei luky??
luky trebuiau sa-ti ceara tie aprobare sa mearga in concediu?Neica nimeni astia care ne-au intoxicat orasul (apropo care din cei 3 vi se pare cel mai prost?) au venit cu masini ale SPP,astia le-ai dat tu voie sa cheltuie banii oamenilor luatidin impozite si taxe? Mare nenorocit esti cu cit te platesc securistii??
Postat 15 August 2013, 11:42 de roby
cacaraii chiorului
cacarau e basescu datorita talentelor lui din nume. in timp ce basescu isi plimba amanta cu elicopterul pe litoral,pe banii nostri, ponta si antonescu isi fac concediile pe banii lor. ponta e prim-ministru,antonescu e al doilea in stat,orice demnitar de rangul lor are dreptul la paza din partea spp. in schimb basescu are o armata de sepepisti,se vede cu ochiul liber la toate vizitele aranjate din bani publici. asa ca mucles celui de sub mine. lol
Postat 15 August 2013, 11:18 de Tassy
SPP
altii duc spp-ul sa-i ocroteasca in SUA unde-si fac concediile,dar aia nu folosesc bani publici?cacarau apeleaza la ei si in antalia,oare pe ce bani?dar in viziunea unora e mai scump in tara ca afara,tot gunoi a ramas tov. Cris
Postat 15 August 2013, 08:48 de luky
bai tolomace 18:32
bai tolomace, jignind in dreapta /stinga ai senzatia ca o sa ai succesuri???poporul nu e B-07-EBA, bai fraiere !!!!
Postat 15 August 2013, 07:58 de Eugenie Tolomac
ugeroasa lui cucuriguuuuuuu
ia muclesc ca bolonda ia presdinentia sa va cda voua ce n aveti in nas :))))))
Postat 14 August 2013, 23:21 de blonda cu ugere de
Uraaaa !!!!!
Haraşo, tavarâsci Tomac, haraşo! Trăiască frăţia KGB-SRI! Uraaaa…
Postat 14 August 2013, 21:10 de Siaistu'
ceau băşescu pcr
Multiubite şi stimate tovarăşe BOC versiunea 2.0 aka Marean Preda, ai grijă să băşeşti mai bine decât predecesorii BOC şi URANGUTANU. Altfel nici o şansă să creşti în ochii de vultur iradiat ai lui macacu.
Postat 14 August 2013, 20:19 de Aplaudracu
mmmmhhhh
bashe, la dracu cu pmp sau pep…, ce tatisoare, ce buzisoare, ce fundulet are absorbanta……….gagiu' , vezi sa mai faci niste imprumuturi pe 5 generatii la fmi sa o poti intretine ca sa n-o pierzi..........
Postat 14 August 2013, 19:44 de neamtu' cu usturoiu'
ALILUIIIIAAAAA
Unii zic că a murit înainte de-a o băga..în politică . Alţii zic că a murit înainte de a se naşte . Să fie primit decesul lor . Şi iartă-le lor păcatul de-a fura ,pe care n-au mai apucat să-l pună în practică,doar l-au gîndit.
Postat 14 August 2013, 19:18 de Părintele Ţiparie
Bai, nene...
Cum naiba se face ca toti populaciosii astia de drepta sunt tineri si, absolut obligatoriu, imbecili?? Ce altceva stiu ei sa faca in politica, dar si in afara ei, decat sa sara la beregata cui s-o nimeri prin preajma? In schimb, sunt periculosi! Cu atat mai periculosi, cu cat fanatismul de care dau dovada, inflexibilitatea manifestata, izvoresc din credinta ca numai ei au dreptae si ca toata lumea se inseala! Daca acesti descreierati vor sa conduca tara, ar fi bine sa li se reteze elanul din timp, ca sa nu apuce sa-si instaureze un regim fascist in care ei s-ar simti in elementul propriu!
Postat 14 August 2013, 19:01 de Alex Venter
PE CIND NUNTA?
poPULAtilor intai maritati divortata.nu da bine la bobor una fara copii,fara barbat si cu amant batrin chel si betiv.perversu' de pe TirguOcna se pare ca e liber, el gipsy,ea gipsana,ce puradei mijto o sa iasa?asa poate scoate un CINCI la suta.altfel CANCI,
Postat 14 August 2013, 18:57 de Saducheu Canci
Partidul Pestioaicei
Daca partidul se numea PIMP in loc de PMP, ar fi fost Udrica presedinte? Sau ar fi fost conducatoarea bordelului? Hainute de leopard si alura de pocnitoare are. Ce-i mai trebuie? Niste Creier !
Postat 14 August 2013, 18:49 de Cioaca&Rimaru
Peştele de la cap se împute !?!
Aşa şi cu Kriss !?!
Postat 14 August 2013, 18:37 de Hope
2. Apel catre uslamisti
Pt. a elimina orice confuzie cu privire la c* : este de-a voastra, fosta consiliera a lui ilici iliescu, actuala europarlamentara pe lista pesedeilor. La 46 de ani scheună si maritata dupa paola lui powell ! Asta da curva (unii ii zic randunica) ! Acum am eliminat orice confuzie. Cred ca m-am grabit cu base, sa stea inca un an jumate, sa rada guvernu asta de kkt si sa umple puscariile cu spagari. Primul, dar nu ultimul e relu puscarelu.
Postat 14 August 2013, 18:32 de Eugen Tolomac
Apel catre macaci
DATI * BLONDA AFARA SI TERMINATI CU BASS. AR MAI FI O SANSA PTR. VOI, DESI MICA.
Postat 14 August 2013, 17:29 de Eugenie Tolomac
Mars
Bei Cris sau cum te-o chema,(trebuie ca nu prea esri mandru de numele pe care l-ai mstenit de la tact-o ,daca-i renuntat la el) nu te mai autoflata ca ai fii comunist..nici vorba.. tu esti in parlit de bjinitar care scrie la comanda si mai chelalaie cateodata a independenta (mercenar nu-ti pot spune pt ca te-as gratula..ai nu sint lasi)...STIU CATE PARALE FACI...ZERO BARAT
Postat 14 August 2013, 17:27 de Eu
jurnalistu lu peste
In mod normal, cand 2 persoane iti spun ca esti beat, te duci sa te culci.
Postat 14 August 2013, 14:42 de oradean
infractori cu pixuri
În nota caracteristică A3, Abrudan trompetează pt gaşca de infractori de la putere, care se tem ca dracu de tămâie de băieţii lui Băsescu. Bravo Adiţă, poţi trece pe la casieria lui cacărău&pontalău. Bleahhh !!
Postat 14 August 2013, 13:41 de regele dudă
Cainele moare de drum lung si cris/körös de grija popolarilor !
Incepem sa o ducem mai bine ! zic guvernantii - Ne bucuram pt. voi ! raspunde poporul.
Postat 14 August 2013, 13:38 de DlGoe
si sa fii lingau este o meserie grea
Inspirat de cariera spectaculoasa a Gabrielei Vranceanu Pandele Firea si de cea a lui Niels Schnecker, care din lingusitori din presa au parvenit in parlamentar de-al lui Ponta respectiv "mana dreapta" a lui Sefu' Crin, Autorul acestui articol combate puternic! Pe cine combate el? Guvernul? Nu! Parlamentul? Nu! El combate un partid minuscul, care are meritul ca este atat de nou incat nu a apucat sa faca nici un rau nimanui! Mare caracter acest "jurnalist" Cris, care sare "dezinteresat" la gatul acestor nenorociti, care incearca o alternativa la politica USL care ne-a umplut de bunastare, asa cum a promis in urma cu un an!
Postat 14 August 2013, 12:57 de ioan ghise
chis
gabriel, tu nu esti cumva chis sub acoperire, ca prea mult il lauzi. Un jurnalist respectabil nu ar trebui sa critice in primul rand puterea si mai putin opozitia ? De unde stii ca ce se "fata" acum e o gluma, daca doar acum se "fata" ? Nu crezi ca orice opozitie la putere e bine venita ? Asa se asigura echilibrul in stat. Sau tu esti de acord cu principiul unui partid unic ca pe vremea PCR-ului ?
Postat 14 August 2013, 12:48 de oradean
fi serios si "pamantean" Y
Domnule "y" ....din contra , la politica damboviteana existenta , articolul e excelent . Faceti apel la profesionalism ?....cred ca glumiti . De 23 de ani Oradea are aproape aceleasi figuri "politice" reimbalsamate ...ce fel de articol ati dori ? .....Domnul Cris a scris deosebit de politicos legat de noua miscare politica in cauza . Hai sa fim seriosi , cu adevarat ....si sa recunoastem ca ce "se fata " acum e o gluma .
Postat 14 August 2013, 11:25 de gabriel
teapa data fraierilor :))
teapa data fraierilor :)) dati muritoarei de foame inca un mandat la europarlamentare, fiica cetateanului TRAIAN BASESCU :)))) daca sunteti fraieri n aveti decat ! ii doare undeva de voi la modul nu serios ci foarte macabru si sadic :))))) va meritati soarta din plin, amin ! PROSTI este GENETICA, gresesti o data dar nu si a doua oara sau a 5 oara !!
Postat 14 August 2013, 11:11 de afara din Romania|!|
banii vorbesc
Se vede foarte clar cum banii vorbesc la voi in redactie. Cine cotizeaza e laudat, cine nu, e blamat. Da, stiu ca trebuie sa va primiti salariile cumva, dar prin modul asta nu faceti decat sa va alaturati Antenei 3. Dovada e acest articol. Actuala alianta de guvernare nu e nici pe departe atat de blamata precum acest partid proaspat lansat. Mda, banii vorbesc.
Postat 14 August 2013, 10:42 de oradean
neprofesionalism
stimate domnule cris, va respect opinia, insa nu si modalitatea grobiana in care ati redactat acest text. avand in vedere ca avem deja posturi precum antena 3 sau OTV (nu-s departe nici realitatea sau RTV) care au facut maxim de rau presei si jurnalistilor, d-voastra nu faceti decat sa puneti paie pe foc. de ce? e inacceptabil si in mod normal cred ca mare parte a colegilor d-voastra din presa ar trebui sa se desolidarizeze de astfel de "expectoratii jurnalistice". inchipuiti-va cum ar arata un astfel de articol in washington post sau in newsweek !!! stilul acesta neo-caragialesc nu mai prinde. iar in contextul actual cand ne paste pericolul ca dan "felix" voiculescu sa puna mana pe justitie, manevrandu-l pe crin antonescu dupa bunul plac, credeti ca minica macovei nu ar fi totusi o solutie mai buna pentru prezidentiale?
Postat 14 August 2013, 10:41 de y
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON