URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2018, 11:33

I love Dragnea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un abuz comis la o competiţie recent găzduită de Arena Antonio Alexe din Oradea şi neştiut public până acum arată că înaintăm pas cu pas spre un regim poliţienesc în care legea nu contează decât în măsura în care e interpretată samavolnic, pentru a da o aparenţă de temeinicie comportamentelor şi deciziilor discreţionare.

La începutul lunii, un orădean a fost împiedicat să intre la o partidă de baschet de către nişte jandarmi. Omul se numeşte Alexandru Pătcaş, are 28 de ani, e asistent social, membru al Asociaţiei Oradea Civică şi al grupului #rezist, nu are cazier penal şi, fără a fi membru al vreunui partid, militează pentru interzicerea prin Constituţie a accesului în funcţii publice al persoanelor condamnate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie. Aceasta e singura sa "vină".

Împreună cu alţi colegi din Oradea Civică, în după-amiaza de 3 mai, Alexandru strânsese semnături în favoarea acestui principiu la cortul amenajat de USR în Parcul 1 Decembrie, iar apoi s-a dus la Arenă, şi-a cumpărat bilet şi a vrut să intre la meci. Purta blugi şi un tricou inscripţionat cu mesajul campaniei, "Fără penali în funcţii publice", având totodată şi un banner (înfăşurat) cu acelaşi mesaj. Angajaţii firmei de pază i-au dat voie să intre, dar în hol a fost rapid înconjurat de o haită (altfel n-o pot numi) formată din nu mai puţin de şapte jandarmi, din care doi l-au şi filmat neîntrerupt.

"Oamenii legii" nu s-au mulţumit să-i ia bannerul, ci l-au şi luat la rost, de ce poartă tricoul cu mesajul "ofensator", cerându-i să şi-l întoarcă pe dos. "Dvs. vă întoarceţi pe invers uniformele?", a replicat tânărul, ferm, dar fără a fi obraznic. Şi, pentru că a refuzat umilinţa, a plecat, cu biletul în mână. "Mi-au zis că încălcam nu ştiu ce articol din Legea 4/2008. Nu i-am reclamat, pentru că erau din Cluj", mi-a explicat Alexandru zilele trecute.

Las deoparte (deocamdată) întrebarea de ce e necesar ca la o întrecere sportivă din Oradea să vină jandarmi de aiurea, dar semnalez aici că au încălcat flagrant regulile pe care le-au invocat. Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor spune că "forţele de ordine au obligaţia de a asigura protecţia şi siguranţa spectatorilor, oficialilor şi sportivilor" (pe care Alexandru nu le-a periclitat nicio clipă) şi că pot fi evacuaţi dintr-o arenă doar cei care fac acest lucru. Prin articolul 20, legea interzice introducerea de "inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri etc care conţin simboluri, imagini ori texte cu conţinut obscen", iar la articolul 36 a "simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe".

Alexandru n-a încălcat niciuna dintre prevederile legale, dar mesajul lui, pentru curăţenie în viaţa publică, a fost considerat "obscen" de braţul înarmat al Partidului. Motiv pentru care consideră că mai cinstit ar fi că Danjarmeria nu să-şi întoarcă pe dos uniforma, ci să şi-o inscripţioneze de-a dreptul. Pe piept să-şi scrie "I love Dragnea" şi pe spate "Apărăm Penalii". Oricum au terfelit-o şi numai Patria n-o servesc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
@Florin Ciucas
GDPR nu se aplica la voi pentru ca nu procesati date ca activitate principala a societatii. Daca aveti nevoie oricand de ajutor va stau la dispozitie. Daniel, nu se aplica pentru ca Bihoreanul nu a dat nimanui datele tale. Atata timp cat este un articol in care ai pus la numele din comentariu legatura cu omul din articol, ei nu pot fi acuzati de scurgere sau inmanare de date. Crede-ma ca stiu ce vorbesc, nu iau apararea nimanui, mai ales ca in viitorul rol de DPO trebuie sa joc impartial oricand sesizez nereguli care DPA.
Postat 24 Mai 2018, 20:46 de poiu
Suporter oradean
Ahahahaha. Asa cred si eu.
Postat 24 Mai 2018, 12:09 de Sandu1201
penibil
ai ajuns complet damblagit la 60 ani Tds,esti mega jenant.Peste 10 ani o sa umbli ca prostul prin oras,la 70 ani vorbind singur pe strazi,ai trait degeaba......faci umbra pamantului inutil.....
Postat 24 Mai 2018, 11:45 de suporter_oradean
!!!!
Fac pe mine de...râs!
Postat 24 Mai 2018, 10:22 de danojan1
prostea 2
@Florin Dănuț Ciucas: Ooops! Era la "plezneală"? Nu m-am prins.... poate s-a prins cel cu grad mai mare care ar putea veni martor... PS: ...se scrie "prea LE iei pe toate în serios...", dar... deh... ne dăm balene!
Postat 23 Mai 2018, 23:38 de dani-e-let
declarația lui prostea
@Florin Dănuț Ciucas: Interziciti-mă! Dar eu nu sunt "tu" cu Dvs.! Chiar dacă săptămânalul este privat, din moment ce se vinde la chioșcuri și are site a devenit SPAȚIU PUBLIC! NU AM ÎNJURAT PE NIMENI, NU AM FOLOSIT CUVINTE OBSCENE...CINE NAIBA? PĂI LA CE SCRIU UNII JURNALIȘTI ȘI COMENTATORI E APA SFINȚITĂ! Să aibă toată lumea Rusaliile minunate!
Postat 23 Mai 2018, 20:41 de dani-e-let
25 mai 2018! Să vedem cine va mai îndrăzni!
@Florin Dănuț Ciucas: Faceți legitimarea pe FB și vedem ce iese! Aștept răspuns la chestia cu căpitanul!@celorlalți: vă dați singuri de gol că sunteți toți cam aceeași! @suporter_oradean: ești sigur? Poate nu stii totul...@Neutryno: Din fericire ai scris "poate! Te asigur că nu! Nu crezi? Îți pot demonstra în Instanță...
Postat 23 Mai 2018, 20:35 de dani-e-let
RE: 25 mai 2018! Să vedem cine va mai îndrăzni!
Dar cine crezi că-şi mai pune mintea cu matale după 25 mai? Poate te excludem dintre useri şi te lăsăm să comentezi pe alte site-uri. Nu ştiu ce mă face să cred că n-ai înţeles mai nimic nici din GDPR-ul ăsta care intră în vigoare, cum nu ai înţeles nici din articolul legal cu sloganurile obscene. Chestia cu căpitanul era la plezneală, că ai atitudini de securist, plus un superior cu grad. Habar n-am ce grad ai (avut) şi nici nu mă interesează. Prea iei toate în serios şi ţi se înfierbântă... cascheta.
Postat 23 Mai 2018, 23:01 de Florin Ciucas
Mare-i gradina...
Dar omul asta-i chiar incredibil, pai D-nule dani-e-let, TDS, sau cum vrei sa iti spui, nu-i vb de citit text legal, tu nu stii sa citesti, defel!!! Virgula aia dupa fiecare cuvant se traduce asa: simboluri ori sloganuri ori texte cu continut obcen. Deci, sa-ti traduc: oricare din aceste variante sau mai multe din ele, dar sa aiba continut obscen. Mai clar de atat nu pot. Doare prostia?????? Sincer, sper ca da...as vrea sa doara rau!
Postat 23 Mai 2018, 19:55 de Cata78
Degeaba i se raspunde
Eu zic ca acestui dani-et-let (tiz mistocaresc al judecatorului care a activat si in Oradea) daca cineva catadicseste sa-i raspunda, chiar si scuipand a lehamite, de fapt ii ridica mingea la fileu si-i da motive de a continua aceste elucubratii la infinit; posibil sa fie recompensat la fiecare cuvant scris. Voi nu sunteti!!! Don't feed the troll!!!
Postat 23 Mai 2018, 19:51 de Neutryno
Tds=dani-e-let=60 ani
Tds esti rău dus cu capu, la pensie cres că vei calcula câtă apă si benzină consuma bolo. Vezi ca Florin m a i are mult pana sa facă 50 ani pe când matale ai 60 ani.... așa camai lasă cu aberațiile...Nici măcar nu ai urmas care sa-ti plătească pensia. Viziinare plăcută la antena 3. Poți merge liniștit sa-l pupi pe Mang in fundulet #impact
Postat 23 Mai 2018, 19:02 de suporter_oradean
nu am încotro
tutui... private... contracte...
Postat 23 Mai 2018, 18:00 de dani-e-let
decență
@Florin Dănuț Ciucas: Și vă rog încă o dată! Nu suntem în situația de a ne "țugui! Unii cred că sunt un moș! Dar diferența dintre noi nu e chiar uriașă! Hai dacă nu ne-am cunoaște! Dar am e-mail-urile private2! Bașca niște contacte +facturi!
Postat 23 Mai 2018, 17:49 de dani-e-let
RE: decență
Când o să îţi asumi adevărata identitate, o să poţi avea o asemenea pretenţie. Până atunci, eşti doar un pixel agitat.
Postat 23 Mai 2018, 20:18 de Florin Ciucas
fals căpitan de securitate raportez
@Florin Dănuț Ciucas: Știți ceva? Mai suspendați-mă o dată! SAU DEFINITIV! Oricum am făcut print-uri după tot ceea ce ați scris despre mine care vor deveni probe! Dacă voi avea timp... deocamdată nu am! Inclusiv alea cu căpitanul... sigur veti zice ca am făcut și eu niște aluzii... păi așa scrie pe Hot news! Spuneți-le să șteargă articolul DEFINITIV! Nu știu cum se face! Dar are PMO/BOLOJAN niște IT-iști foarte buni Doar să-mi spuneți de ce m-ati făcut "căpitan "?
Postat 23 Mai 2018, 17:40 de dani-e-let
Eu zic ca jandarmii au actionat corect
Alexandru nu avea ce sa caute cu un astfel de banner acolo - tot pentru protectia lui a fost si oprit si i s-a cerut sa-si intoarca tricoul. Refuzul a declansat pasul urmator. Nu judecati jandarmii doar in functie de preferintele politice.
Postat 23 Mai 2018, 14:19 de OradeanADN
La urmatoarea activitate
care se va desfasura in aceeasi sala ,tanarul sa poarte un tricou cu sloganul din titlu,I love you Dragnea (sau LIVACHE),sau I love Vasilica Viorica,sau Daddy+ Vio(Vasi)=LOVE sa vedem reactia slugoilor !
Postat 23 Mai 2018, 13:59 de nealiniat
Sloganuri cu caracter obscen
Nu trunchia textul Daniele! Nu interzice legea "sloganurile" cum spui tu, ci legea interzice sloganurile cu caracter obscen, adica interzice obscenitatile. Citeste pana la capat textul corect! Romania ramane inca o Tara neo comunista, imi pare rau s-o spun, cu asemenea comportamente ale angajatilor publici, de parca statul nu ne reprezinta pe noi si ar trebui sa ne slujeasca pe noi, ci noi trebuie sa plecam capul in fata lor de parca le- am datora obedienta pentru ca sunt in fruntea tarii
Postat 23 Mai 2018, 12:46 de cetateanbihorean
.....
@Cata78:Încă o dată: e) să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen; după fiecare cuvânt este pusă virgule! Dacă nu știi / știți să citiți un text legal, asta e! D-le Ursuța, HELP!
Postat 23 Mai 2018, 12:42 de dani-e-let
Insisti in prostie?
Slogan cu continut obscen, daca mai faci mult pe prostul te vei transforma intr-unul pana la urma. Sanatate!
Postat 23 Mai 2018, 12:35 de Cata78
lemn inseamna lemn
Nu va mai chinuiti sa-i explicati "lemnului" e-let ceva logic, deoarece nu este in stare sa priceapa. Daca nu ar fi atat de virulent, ai putea avea sentimente de mila. Omul nu e in stare sa priceapa si punct. Cred ca este chiar si sub dna docila din punct de vedere intelectual.
Postat 23 Mai 2018, 12:34 de oradea_mea_si_a_ta
e chiar atît de dificil de înțeles?
@Timea: Definiția din DEX. vorbește despre o formulă concisă. Terranova este denumirea unei firme... mă rog... poate fi și altceva dar cred că la firmă te-ai gândit!
Postat 23 Mai 2018, 12:34 de dani-e-let
Cu continut obscen
sloganuri, imagini ori texte CU CONTINUT OBSCEN, poate asa vezi, ca sa extragem in context suntem buni cand trebuie sa aparam partidul unic. Care-i continutul obscen? Dai citate din DEX aiurea, comentezi de cele mai multe ori sa te afli in treaba, parca ai fi platit de comnistii astia, in halul asta le tii partea.
Postat 23 Mai 2018, 12:34 de Cata78
si cu restil cum ramane???
Atunci nici eu n-as fi putut sa intru cu tricoul meu inscriptionat "Terranova", sau cu pantofi inscriptionati cu marca pe ei?? Ba chiar mai mult, chiar si pe jeans sunt inscriptionati numele firmei pe care le produce sau altfel de nume. Lgea ar fi corect numai in cazul in care ar preciza si marimea!!!!! Altfel las-o balta....
Postat 23 Mai 2018, 12:26 de Timea
mie mi se pare super clar textul legii
@Totio: Citește cu atenție textul legal! E o înșiruire! E vorba de orice suport care conține sloganuri sau imagini sau texte cu caracter obscen! Tocmai ce am scris definiția SLOGANULUI! Poate intervine și D-l avocat M.U. și explică mai clar decât am făcut-o eu.
Postat 23 Mai 2018, 12:24 de dani-e-let
dani-e-let - obscenitatile sunt doar in capul tau
Spune-mi si mie ce e obscen la fraza "fara penali in functii publice"? Tu cred ca esti unul dintre multii analfabeti functionali ai acestei tari! Pentru a fi interzis accesul acel slogan trebuia sa aiba un continut obscen!
Postat 23 Mai 2018, 12:17 de Totio
!!!!
Art. 20 din Legea 4/2008 are următorul text la litera e): e)să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, SLOGANURI, imagini ori texte cu conţinut obscen; DEX: SLOGÁN s. n. formulă concisă și ușor repetabilă, cu scop publicitar sau de propagandă politică SLOGÁN ŭri n. Formulă care exprimă concis scopurile politice, economice ale unui grup, ale unei organizații etc. JANDARMII AU PROCEDAT CORECT!
Postat 23 Mai 2018, 11:48 de dani-e-let
se mai întâmplă...
Și eu am scris într-un comment: „Cine naiba e ....” (persoana X). Un Domn de la Bihoreanul m-a suspendat trei zile. Prima dată a zis că aș fi înjurat persoana, apoi că am avut o atitudine nepotrivită!
Postat 23 Mai 2018, 11:40 de dani-e-let
RE: se mai întâmplă...
Nu. Prima dată ţi-am răspuns la întrebare, că făceai pe miratul, nu ştiai unde e înjurătura. Iar apoi te-am suspendat pentru atitudinea necuviincioasă.
Postat 23 Mai 2018, 14:52 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON