URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2015, 13:30

Ce-şi face omul cu mâna lui oameni mănâncă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu trebuie să confundăm toată rasa umană cu localitatea Hollywood, dar parcă aşa suntem cu toţii: vrem mereu mai mult, mai mare, mai tare. Însă, atunci când "mai mult, mai mare, mai tare" se aplică în cazul dinozaurilor făcuţi în laborator, ca-n Jurassic World, tragedia modernă e gata pregătită şi aşteaptă să dărâme gardul.

Alimente modificate genetic? Ha ha! Universal Pictures a lansat dinozaurul modificat genetic! Îl cheamă Indominus Rex şi e cel mai rău care (nu) a existat vreodată. E puternic, inteligent, ştie să se camufleze, vânează tot ce-i iese în cale, indiferent de încrengătura din care provine viitoarea victimă.

Pelicula trebuie văzută neapărat în cinema! Merită să arunci şi tu câteva bancnote în vagoanele de bani pe care filmul le-a făcut deja în toată lumea. Ar fi păcat să-l vezi acasă şi să pierzi cea mai importantă componentă: imaginea 3D şi efectele generate pe computer. Căci povestea nu-i mare scofală, doar justifică atrocităţile care urmează să se întâmple.

Pe lângă Indominus, în Jurassic World mai există şi un dinozaur marin care sare ca delfinul când îi fâţâi pe deasupra o halcă de carne. Mai există şi nişte raptori care fierb de nerăbdare să o ia la picior prin insulă, plus un veteran T-Rex, care, probabil, îl mănâncă în fiecare lună pe poştaşul care îi aduce pensia. Şi, fireşte, mai există o groază de ultra-tehnologie care dă chix exact când în parc se află 20.000 de vizitatori. Iată reţeta dezastrului şi a unui miliard şi jumătate de dolari.

Filmul are toate tiparele necesare: o domnişoară fuge de dinozauri tot filmul în pantofi cu toc (adevărata eroină a filmului, zic eu), un bărbat bine făcut ştie tot ceea ce echipe întregi de savanţi nu ştiu, o combinaţie amoroasă între cei doi, un patron de parc de distracţii pe care ideea distrugerii propriei afaceri pare să-l excite, doi copii neascultători pe post de meniu McKids pentru Flămânzilă Rex, răsturnări de situaţie, alianţe imposibile şi o mulţime de victime colaterale. Le-am numărat până pe la 40, după care m-am plictisit. Dacă bestia l-ar fi mâncat şi pe Ţăranosaurus Rex care fuma în sală (o ţigară electronică, ce-i drept), aş fi plecat acasă cu gândul că Indominus a fost personajul pozitiv.

Cu toate acestea, filmul are mai puţin sânge decât Saw şi mai puţini morţi decât Rambo. Nu e nici înspăimântător ca un film de groază, nici greţos ca o emisiune de Capatos. Ba chiar reuşeşte să fie simpatic în multe momente, uneori involuntar. Finalul e cel obligatoriu în filmele cu monştri: o fiară preistorică stă cocoţată pe un acoperiş şi rage una groasă către lume, de genul "Bă, noi am fost primii aici!". Ceea ce pe ardeleni o să-i facă să râdă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Soft brain
Ma intereseaza daca spectatorii peste 95 de ani au reducere la bilet.
Postat 06 Iulie 2015, 15:07 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON