URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2012, 10:10

Adio, Unchiule!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am avut o relaţie rece spre tensionată cu fostul rector Teodor Maghiar. Mai întâi la Jurnalul bihorean, când l-am fotografiat cu opt buletine de vot în mână, dar mai ales la BIHOREANUL nu a fost cruţat atunci când descopeream fel de fel de potlogării petrecute la Universitate.

Ca să vedeţi ce fel de om era, vă istorisesc o întâmplare. L-am invitat la Gala Premiilor lui Bihorel pentru că tema serii era să petrecem cu adversarii de idei. Atunci am stat prima oară de vorbă cu dânsul. Deloc afectat de dezvăluirile noastre, mi-a zis: "Vezi că am înfiinţat şi o facultate de Jurnalism!". I-am răspuns că sunt prea bătrân să mă mai ocup de încă o facultate. Replica sa m-a lăsat paf: "Nu ca student, mă, ci ca să predai!".

Aşa era el. Venea în întâmpinarea dorinţelor sau orgoliilor oamenilor, după care aceştia îi deveneau veşnic îndatoraţi. Indiscutabil, a fost un excelent manager, dar nu a vrut, nu a putut sau nu l-a dus mintea să crească şi calitatea instituţiei.

Unii zic că marile nenorociri i s-au tras mai degrabă de la lingăii din anturajul său, nu de la propria lăcomie. Dacă timp de zeci de ani sute de oameni îţi spun zi de zi că eşti genial, ajungi şi tu să crezi că eşti de esenţă divină, şi atunci faci greşeli impardonabile.

Cred că cel mai frumos omagiu din partea celor pe care i-a făcut oameni dându-le titluri nemeritate ar fi ca, acum, să meargă la mormântul său şi, în loc de coroane, să-şi depună diplomele şi doctoratele obţinute la Sorbonica.

Dumnezeu să te odihnească, Unchiule!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
incalzire de la spital
poate acum familia va intra in legalitate si va platii pentru incalzire... pt ca pana acum primea gratis de la spitalul judetean...
Postat 12 Octombrie 2012, 12:45 de exim
s
Amintesc, eram student. Toamna 1996, luni, ora 8, vinea prof Nadiu: \"Aveti jurnalu?\" Studentu din prima banca, scotea Jurnalul Bihorean cu poza amintita cu Nasu. Nadiu se inrosea, o iesit din sala...
Postat 10 Octombrie 2012, 00:16 de fost student
In OLTENIA..
In Oltenia ta nici Mititelu nu te angaja...mare tupeu ai Chirila...Lasa mortii in pace sa se odihneasca..chiar nu intelegi ca Bihorul e satul de tine?Si nu uita ..orice nas are nasul lui...proverb romanesc dlr injiner...si acum metalistii rad de tine..ai uitat?
Postat 09 Octombrie 2012, 11:13 de bula
@sorbonel
AI SAMPANIE MARE MARE
Postat 08 Octombrie 2012, 18:44 de soso
despre morti numai de bine
@sorbonel: am parcurs toate comentariile pline de pasiune[frustrari] dar cel mai retard se remarca de la distanta al tau, prin care faci prostia sa compari universitatile din Oradea cu Timisoara sau Cluj. Se vede treaba ca nu prea ai adulmecat aerul universitar din orasele respective. Aici orice analfabet isi ia diploma de licenta/master doar daca e la zi cu "cotizatia", pe cand dincolo, acest lucru este izolat spre deloc. Promovarea incompetentilor a fost opera defunctului(sistemului creat si patronat de el) si asta o sa ne amintim mereu de el, pe masura ce timpul va trece si aceste nulitati vor incepe sa produca efecte asupra noastra si a copiilor nostri.
Postat 07 Octombrie 2012, 09:51 de sorento
mafie
Asta "Indiscutabil, a fost un excelent manager" si asta "Dacă timp de zeci de ani sute de oameni îţi spun zi de zi că eşti genial, ajungi şi tu să crezi că eşti de esenţă divină", se bat cap in cap. NU exista lider/manager care sa cada in visari erotice cauzate de linguselile celor care il inconjoara. Observ de mult trasatura aceasta de caracter la noi, romanii: daca cineva ne ajuta odata, nu mai suntem in stare sa il judecam obiectiv....indiferent cat fura si omoara, pt noi e un om bun.....Si inca ceva d-le Chirila...sunt sigur ca propunerea de a preda la Jurnalism a fost cu pt a va cumpara tacerea, nu din admiratie....
Postat 06 Octombrie 2012, 21:32 de trompet
ok, unde mai sunt oameni priceputi ?
Primo: nu e perfect ce a facut, dar avem o casa, fie si subreda. Da, a scos pe banda rulanta profi si absolventi dubiosi. Dar adus la Oradea si pe Vasile Puscas, Traian Chebeleu, I.M. Pascu, prof. Basarab, prof, Mateut care nu sunt tocmai de aruncat , ba chiar somitati pe alocuri ! Deci nu e bine sa generalizam ! Secundo: hai sa dam cezarului, ce-i al lui si sa recunoastem ca Oradea are printre cele mai beton catedre de istorie si filologie. Tertio : invit din nou un "om priceput" sau chiar mai multi sa il depaseasca pe unchiu ! Unde este/sunt ?! Ii asteptam , nimeni nu ii va alunga !
Postat 05 Octombrie 2012, 20:45 de sofronie
@sofronie
cred ca pui gresit problema si sa-ti spun dece: daca vreau sa-mi construiesc o casa si nu ma pricep, nu ma apuc de treaba cum ma duce capul si la sfarsit ma trezesc fara fundatie, cu peretii stand sa cada si cu acoperisul gaurit! si la sfarsit sa zic \"ei, nu-i buna de nimic, nu pot locui in ea dar bine ca am o casa\". nu dragul meu, mai bine chem un meserias care se pricepe, il platesc, si nu risipesc degeaba banii, materialele si timpul. la fel s-a intamplat, cred eu, la universitate. unchiu a \"ctitorit\" o universitate cu un renume extrem de prost, a scos pe banda rulanta absolventi fara nici o valoare academica, a eliberat diplome false, lucru care a accentuat neincrederea in orice diploma obtinuta aici, a facut profesori univ. din niste nulitati, etc. in tot acest timp, oameni competenti si care ar fi putut face o treaba frumoasa si durabila au fost tinuti la usa pt ca locul era deja ocupat. univ oradea are nevoie de 30 ani ca sa scape de renumele prost si ca sa indrepte greselile unchiului. si-atunci, revenind la exemplul constructorului, nu era mai bine ca omul sa stea in banca lui si sa lase un om priceput, pt ca de fapt a pierdut timp, bani, credibilitate, si s-a facut de ras.
Postat 05 Octombrie 2012, 16:23 de al
Da e cineva care poate face ceva mai bun ?
Ok, unchiu are pacatele lui. Univ. Oradea e departe de ce ar trebui sa fie. Medicina din Oradea ar trebui desfiintata in 24 de ore. Cam toate universitatile din romanica sunt praf . Maghiar a inceput ceva. Chiar si cu universitatea, Oradea e un oras prafuit, mediocru, taranesc si plictisitor. Dar si-a pus cineva problema cum ar fi fost fara ? Oare mai rau ca Satu Mare? Oare cum aratau, ce diplome dadeau universitatile occidentale la infiintare? Probabil ca mai rau ca sorbonica. Cum arata un copil la nastere? Plin de sange si destul de urat. Dintre toti desteptii orasului, al dracului, nu s-a gasit nimeni sa faca ceva mai bun sau egal. La comentarii, la desteptaciuni, la cum purta cravata unchiu, suntem toti geniali sa vedem. Atata s-a putut, asta am avut ! Se poate muri de ciuda, da numele unchiului va dainui pe o strada, in universitate sau in vreun amfiteatru, pe cand a celor care il hulesc cu atata venin, NU ! Punct ! Universitatea, tara, orasul vor creste dar trebuie timp si rabdare ! Nimeni nu e impedicat sa faca ceva mai bun, daca il duce capu, portofelul si are oameni de la harvard ! La treaba baieti !
Postat 04 Octombrie 2012, 17:45 de sofronie
@chirila
mai mirciulica, asta cu predatul e cea mai buna gluma pe care am auzit-o in ultimul timp! se vede ca batranul avea simtul umorului, stia sa faca mishto de oameni. baaaa, unchiu si-a batut joc de tine si tu nu te-ai prins! ba te mai si lauzi la toata lumea. hahahahahahaha1
Postat 04 Octombrie 2012, 15:14 de al
ADIO CHIRILA
Chirila a fost, este si va ramane pe vecie un jegos de cea mai joasa speta. La ce i-a folosit facultatea facuta la o universitate de prestigiu. A scos un bou care s-a dovedit un mare ZERO in inginerie si un diletant in jurnalism. Cu ce se ridica peste absolventii \"Sorbonicii\" aceste genii pustii? Unchiul probabil vroia sa-l angajeze ingrijitor pentru a stege clantele la amfiteatre cu limba ca de altceva nu era bun. Indiferent de parerile lui Chirila, Unchiul a facut ceva in viata pe cand acest nevertebrat in afara de scuipat nu este in stare de nimic.
Postat 04 Octombrie 2012, 14:04 de SORBONEL
..............
Mircea Chirila, "ziaristul" injiner, abject pana la capat! Si ce te mai chinuiai sa pierzi vremea zilnic la Metalica! Colegii stiu de ce! Noroc ca n-aveai mari raspunderi pe acolo! Apropo cu ramasul in istorie, peste cativa ani un oradean oarecare va fi intrebat: va mai aduceti aminte de Chirila? Oradeanul, mirat, va zice: Care Chirila? De la Vama Veche? Ce melodii frumoase avea!
Postat 03 Octombrie 2012, 14:33 de Merlin from Berlin
Goliti
Daca ar marturisi toti si daca Adevarul s-ar vedea,ai fi vai si amar.El a promovat lingaii,o gramada de nulitati,iar cei care au profitat de el si ar putea fi enumerati sute si sute,sa fie blestemati ca au facut rau.Rau cu bataie lunga.Sa fie blestemati toti care au promovat nulitati si care au mancat si au construit din banii contribuabililor.Sute de oameni valorosi nu au avut loc de nulitati cu limba cat un capac de WC.El a ramas cu 25 000 000 milioane de euro cu casoaie.Mai raspunde cineva?Blestemati fiti toti care ati profitat de el si ati nenorocit generatii de copii.De aceea este tara unde este.
Postat 03 Octombrie 2012, 09:12 de sasa
explicatie
@Costin, Cristi: ce inseamna mai exact "a ajutat oameni"? ca pe unii i-a promovat pe criterii de el stiute, ca altor specimene fara pic de inteligenta le-a dat diplome iar altora(mai rasariti)doctorate? daca asa ceva inseamna a ajuta oameni atunci, mai bine, NU!
Postat 03 Octombrie 2012, 08:06 de TDS
da, asa e
Da, Costin, a furat. Exista hotarari judecatoresti in acest sens care "il vorbesc de rau". N-a fost cel mai rau om de pe Pamant dar nici n-a fost un sfant. Multi altii fura si devalizeaza iar el a mai si ajutat oameni, adevarat. Insa asta nu-l scuza si nici nu-l iarta. Si mai ales nu-l fac un excelent manager. De iertat, acum doar bunul Dumnezeu mai poate, asa-i.
Postat 02 Octombrie 2012, 23:26 de Cristi
Pentru cei care il vorbesc de rau!
Daca domnul Maghiar a furat, atunci actualii politicieni devalizeaza Europa ,nu doar Romania. Domnul Maghiar a ajutat oameni si competenti si mai putin competenti, dar actualii politicieni nu-i ajuta decat pe cei prosti care nu gandesc, ci fac doar ce li se dicteaza. DUMNEZEU SA TE IERTE DOMNULE MAGHIAR!
Postat 02 Octombrie 2012, 22:40 de Costin
hahahaha
Si cam ce te gindeai tu sa predai spurcaciune?Arta santajului si-a spaguieli? arta linsului in dos? ma faci sa vomit sistematic...auzi, sa mai si predea.......esti jalnic
Postat 02 Octombrie 2012, 20:47 de soso
Dumnezeu s-a ierte si sa-l odihneasca !
Excelent manager ?! Daca prin falsuri se pune mana pe 24 mil Euro, oricine poate fi excelent manager. Unchiu` a fost exact asa cum ii spune si porecla, un Unchi in stil mafiot. Da, a ridicat o institutie de care Oradea avea si va avea nevoie. Dar a ridicat-o prin fals, facand profesori si doctori din nulitati si falsitati de oameni. Le-a dat unor studenti diplome care nu reflecta nimic sau prea putin. Au o diploma si la ce le foloseste? A fost omenos, asa e. Dar a facut-o pe banii altora, pe banii nostrii din taxe si impozite. Bani pe care i-a obtinut prin fals si i-a dirijat mai "omenos" decat o fac altii: nu a luat doar pentru el si a lui, a mai impartit si spre studenti. Daca ajungem sa admiram un asemenea comportament, suntem pierduti ca natie. A gandi la modul "a furat dar a si facut ceva" e mai periculos decat ni se pare. Ne incurajeaza sa gandim ca furtul devine un fapt nobil daca prada furtului se imparte mai multora chiar si inechitabil. Ce pierdem cu vederea e ca tot de la noi se fura. Cand din 100 de lei platiti de mine pe taxe si impozite, 50 se fura si 50 mi se dau inapoi, nu s-a produs un act de omenie, pentru ca erau banii mei toti, ci s-a produs un furt. Iar faptul ca altii fura toti cei 100 de lei nu e o scuza pentru furtul de 50.
Postat 02 Octombrie 2012, 19:05 de Cristi
da si famiglia ceva...!?
te pregatesti sa iei spaga si de la fii lui Maghiar, chirila ? tu si ciucas ati supt lupa lui Maghiar la fel cum o faceti si cu a lui bolojan si altii care va platesc gras ;)
Postat 02 Octombrie 2012, 17:36 de Bill Gatej
ADEVARAT
FELICITARI PENTRU ARTICOL DOMNULE CHIRILA!
Postat 02 Octombrie 2012, 16:11 de N.R.
samanta : hotul tot hot ramane
care e difereanta in a l sluji pe D-zeu si pe satan simplu sa nu accepti ce este uosor de facut si cu multa crima in jurul tau, oricum veti muri sacrificati cei cinstiti, nu furati ca nu are rost, furi sa agonisesti pentru alt hot ?strageti obiecte inutile ca sa le fure altii=tentatie, ce nevoie aveam noi de diplome false ? mergeam in Cluj, Bucuresti care era problema ? Nu se compara o facultate din cluj cu una din oradea ca acalitate !! Oradea e pe ultimul loc in ce priveste MORALITATEA , trebuie sa te pocaiesti ca sa ai un loc de munca ca in rest esti considerat altceva :prostituata :)) hot, depravati vai si amar ce ati facut din noi , tineri , batrani ! si fura ca in codru pocaiti , fura nu glumesc !!! de ce conisderati ca drumul neted e sanatos ? e plin de pericole nimeni nu ti face tie OMULE un bine din cotra te vaneaza.
Postat 02 Octombrie 2012, 16:05 de nu schimbam noi
chirila
Chirila, pe maghiar il dispretuiesti, da pe dodeasca o lauzi nevoie mare, nu vezi ca-i tot aia. Daca toti lingaii iti zic ca esti cea mai cea, nu mai vezi realitatea. Iar cand dai cu capu de realitate e prea tarziu. asa si cu dodeasca, o mica dictatoare, doar ca fara omenia unchiului
Postat 02 Octombrie 2012, 16:01 de mine
samanta : hotul tot hot ramane
toti infractorii raman in istorie a si criminali de altfel cei cinstiti numai martiri :))) asa ca terminati va cu jelitul ca oricum nu dau un scuipat pe un infractor contravine moaralitatii, nu l slujesc pe satan voi nu aveti decat :))), nu va obliga nimeni sa furati sau sa va ridicati inaintea celorlalti , absolut nimeni.
Postat 02 Octombrie 2012, 15:58 de nu schimbam noi
recunoaste
Domnul Maghiar, asa cum povestesti d-le Chirila, a stiut sa aprecieze talentele si le-a oferit el locuri de munca, nu au trebuit sa ceara ei, talentele caci despre ele vb., fata de d-nul Bolojan care promoveaza doar oamenii care ii soptesc minciuni, nu verifica nimic din minciunile soptite ci doar da cu biciul . Dumnezeu sa-l ierte pe d-nul Maghiar si apoi si pe Bolojan!
Postat 02 Octombrie 2012, 14:09 de valentin
Sa fim corecti, daca se poate!
Sunt oameni care apartin istoriei si oameni care fac istorie. Place sau nu, Teodor MAGHIAR a facut istorie la Oradea.
Postat 02 Octombrie 2012, 13:44 de Apolitic
7
8 buletine de vot? eu tineam minte 7! propunerea insa e interesanta! sa-i vedem in sir indian pe filip, bolos, chereji, mintas si lista poate continua! acestia sunt primii care mi-au venit in minte!
Postat 02 Octombrie 2012, 11:04 de TDS
CRED
CRED CA CE FACETI..........DOMNULE CHIRILA, IA-TI SERVETEL !!!!!!!!! AI REMUSCARI????????? ORICUM, NU ESTI IN STARE SA PREDAI, CU SENSUL DE TEACHING...
Postat 02 Octombrie 2012, 10:55 de cacao
rusine bihoreanul
Rusine bihoreanului pentru ce faceti. Acest OM a facut un mare lucru pentru toti cei din Bihor si din judetele invecinate. Fara el trebuia sa mergem la Cluj, Timisoara, etc sa facem facultate si multi nu aveam bani. Ca orice sef a fost tradat de apropiati dar voi il murdariti cu dejectiile jurnalistice de 2 bani scrise pentru ca nu a dat publicitate fituicii pe care o publicati.
Postat 02 Octombrie 2012, 10:48 de sorbonel
cum e posibil sa incurajam hotia!!!
ooo gunoiul asta il mai puneti in multe articole ca fac depresie de la fata lui de mizerabil , cum e posibil sa incurajam hotia!!! BINE ca a murit imi doresc sa moara totii hotii sa nu fim obligati sa i omoram noi, fa Doamne orice dar distruge samanta de hot care exista.In final vrem nu vrem va trebui noi sa i ucidem daca nu se starpesc natural, Romania va fi amenintata international de cati hotii are, nu te obliga viata sa lacomesty!! fiecare sa aiba bunul simt sa traiasca din ce poate oferi , nu mai cautati gloria SATANEI, fereasca ne D-zeu de prostyyyy !!
Postat 02 Octombrie 2012, 10:23 de cum e posibil sa inc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON