URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2012, 13:10

Voloşeniuc: Din cauza lui Ţîrle s-a pus poprire pe conturile Consiliului Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Dacă tăcea, filozof rămânea! Acesta este mesajul pe care preşedintele CJ Bihor, Dumitru Voloşeniuc, l-a transmis liderului PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, după ce acesta l-a acuzat într-o conferinţă de presă desfăşurată săptămâna trecută că a făcut plăţi către firma Selina, imediat ce Radu Ţîrle a trebuit să părăsească şefia Consiliului.

"Mie nu-mi place să dau replici, dar nu am încotro şi o fac numai pentru că reprezentanţii PDL m-au acuzat, iar eu vreau să le demonstrez şi domnului Avrigeanu, şi domnului Ţîrle că sunt mai responsabil decât ei doi la un loc", a spus Voloşeniuc.

El a făcut cunoscut jurnaliştilor că pe data de 21 mai Ministerul Finanţelor şi executorul judecătoresc Eugen Puşcaş au înştiinţat Consiliul Judeţean că se pune poprire pe conturile instituţiei, ca urmare a faptului că în 2009 firma Selina a efectuat lucrări de deszăpezire pe care fostul preşedinte Radu Ţîrle n-a vrut să le achite, motiv pentru care firma a dat în judecată Consiliul şi a câştigat procesul, obţinând o sentinţă definitivă şi executorie.

Voloşeniuc a pus, de altfel, la dispoziţia presei comunicările de la Ministerul Finanţelor şi de la executorul judecătoresc, în care se arată că CJ trebuie să achite Selinei 483.000 lei, din care peste 43.000 de lei reprezintă penalităţi, iar 700 lei cheltuieli de judecată.

Preşedintele a precizat că s-a constituit o comisie specială a CJ, formată din şefii Direcţiei Economice (Ioan Musca), Direcţiei Tehnice (Filip Cheşeli) şi Serviciului Buget (Daniela Plugaru), care are mandat să negocieze cu firma Selina "iertarea" instituţiei de plata penalităţilor.

În cazul în care, însă, Selina nu va renunţa la dreptul obţinut în Justiţie, Voloşeniuc a specificat - la solicitarea jurnaliştilor - că CJ "se va îndrepta asupra celui responsabil", adică împotriva fostului preşedinte Radu Ţîrle. De asemenea, el a spus că "factura din 2009 a stat ascunsă în seiful" lui Ţîrle şi că nici în prezent nu a fost găsită, aceasta fiind o strategie a fostului preşedinte de a ţine în şah firma Selina, cu al cărei proprietar, Beniamin Rus, are un conflict personal de notorietate.

În aceeaşi ultimă conferinţă de presă de marţi, pe care Voloşeniuc a desfăşurat-o în calitate de şef al CJ, el a mai spus şi că blocajul de la Muzeul Ţării Crişurilor a fost parţial rezolvat. Mai exact, s-a încheiat un protocol prin care CIAC, care în 2007 a montat ţigle sparte şi crăpate în perioada de garanţie, cedează Selinei lucrările de înlocuire a acestora, urmând ca CJ să achite firmei 140.000 lei.

Voloşeniuc a explicat că Selina a preluat lucrarea din două motive: atât pentru că ea răspunde de şantierul Muzeului, cât şi pentru că CIAC nu are capacitatea de a face lucrările de reparaţii la acoperiş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
hai TIRLE!!!
Ce de minciuni !!! Dumnezeu sa va ierte!
Postat 09 Iunie 2012, 12:25 de EU
Sustin Tarle
Deci voi USL-u nu mai terminati cu comentariile proaste, daca nu va arde si voua gura nu sunte'ti sanatosi, la voi la partid ca sa fi membru nu-i suficient sa ai 18 ani, mai trebuie sa fi recunoscut si ca un mare mincinos, scrie acolo in cartea voasrta la obligatii. Fortza Radu Tarle
Postat 30 Mai 2012, 17:30 de Terminator
Diploma
Sa va mai dau un exemplu de hotie facut de Tirle Radu si Gaciu Camelia. Lucrarile din CJ Bihor efectuate anul trecut in CJ Bihor se pot vedea. Firma lui Gaciu Camelia care s-a ocupat de lucrari a achizitionat usi care la OBI costa 250 de lei cu suma de 1000 de lei. Avantaj Gaciu - Tirle.
Postat 30 Mai 2012, 15:56 de Angajatii CJ Bihor
Diploma
Rusine dnule Tirle. Sunteti un mare puturos la fel ca si toata familia pe care ati aduso la la CJ. Nu stati decait pe net si postati comentarii, ca doar nu aveti alta viata. Ati furat destul. Gata. Hotilor. Dana Tirle impreuna cu Gaciu Camelia si cu Traian Bodea si cu fratele lui Tirle (Stan). Numai cu deplasarile in SUA s-au cheltuit 100 000 de euro, ca sa poata vizita familia Tirle SUA pe banii contribuabililor, 100 000 de euro cu seara bihoreana de la strsbourg, cu mincare facuta de fratele Stan (frate de singe, nu spun ca ar fi pocait, ca nici nu stiu daca este si nici nu ma intereseaza). Si alte furturi facute, in timp ce angajatilor li se diminuau salariile ajungand ca unii dintre ei sa nu mearga acasa cu mai mult de 400 de lei. ASTA ESTE FATZA LUI TIRLE nu postarile facute de Dana Tirle si de Camelia Gaciu.
Postat 30 Mai 2012, 15:49 de Angajatii CJ Bihor
Votati RADU TIRLE.
Bravo Domnule Tarle. Va admir pt ceea ce ati facut. Sunteti cel mai bun si va sustin .Voloşeniuc sa taca ca e un nimeni si un mincinos inpreuna cu tot usl-ul lor. Va vrem din nou Presedinte la CJ si va puteti baza pe votul meu.Doamne ajuta.Hai Radu Tirle.
Postat 30 Mai 2012, 14:55 de Hai Radu Tirle
de ce ma minti?? de ce ma minti?
CE CAUTA EMILIAN PE LISTE??
Postat 30 Mai 2012, 11:25 de sinistru
de ce minti?
ce de minti mai voloseniucule? nu ti-e rusie?? cata impertinenta....
Postat 30 Mai 2012, 10:56 de volo
BV TIRLE
dc nu s-a prezentat dl Popa la dezbatere astazi la TVS?...pe zi ce trece is mai hotarat sa\'l votez pe Tirle.
Postat 30 Mai 2012, 01:04 de bihor
Felicitari dnu Tarle
rusnie dnule Volosenicu sunteti invidios pe realizarile lui Dnu Tarle... Hai Tarle
Postat 30 Mai 2012, 00:16 de oradean
tipic usl
firma asta selina a primit bani cu carul si nu si a facut treaba, vorbesc aici de dezapezirea din iarna asta, cred ca ne aducem toti aminte ca am fost la propriu ingropati in zapada, dar ei au fost platiti cand masinile stateau foarte frumos sa se odihneasca ca era zapada prea mare.... au primit bani pentru impodobirea orasului, ei si lucrarea trebuia sa fie terminata undeva la inceputul lunii decembrie, tin sa va anunt ca bulevardul dacia a fost impodobit undeva cu 3 4 zile inainte de craciun < probabil firma selina se preagatea de dezapezirile din ianuarie si februarie si nu avea timp sa isi faca treaba> + la drumuri cand au inceput sa lucreze? avant in vedere ca e campanie pot sa sparga si sa plombeze la loc mai nou si duminica.... sa ne lase domnul acesta cu minciunile lui tipic usl...
Postat 29 Mai 2012, 22:47 de Maria
BRAVO TARLE
ce plati sa fi facut pentru dezapezire in luna AUGUST? unde a-ti vazut zapada in luna august, doar ca multi vad si putini cunosc pentru ce sa cerut bani si pe ce luna! LUNA AUGUST OAMENI BUNI si iese cu astfel de atacuri mizere? BRAAVO TARLE
Postat 29 Mai 2012, 22:31 de MIHNEA
:)
De ce nu il lasati pe mang sa vina sa vorbeasca????doar asta stie sa faca copy paste, deci dta esti ucenicul lui mang!
Postat 29 Mai 2012, 20:55 de daria
:)
zambilo, ai mare dreptate, nu stie voloseniuc ce vorbeste!
Postat 29 Mai 2012, 20:53 de lluvia
ADEVARUL IL DOARE PE VOLOSENIUC
DOMNUL VOLOSENIUC DE CE VA SUPARATI, ADEVARU DOARE....
Postat 29 Mai 2012, 20:22 de ZAMBILA
hai
hai, volo, sa vedem ce poti tu face! ca deocamdata usl n-a dat decat balbaieli. iar aia de azi cu inspectorul scolar e grozava. volo, tu ai timp sa arati ce poti. un om bun reuseste in 2 luni cat altii in 10 ani :))))))))))) ce zici? te tine? ma indoiesc :)))))
Postat 29 Mai 2012, 19:43 de hai
nesimtit Voloseniuc
Tarle a facut o treaba buna la prefectura si se trezeste Voloseniuc sa i-si bata joc de ea
Postat 29 Mai 2012, 18:03 de oradenul 88
rusine Voloseniuc
nu a vrut sa le achite pentru ca nu si-au facut treaba precum era stipulat in contract. bine a facut Tarele iar cuma se trezeste Voloseniuc sa iasa cu magarii dinatea in prea sa le arate uselistilor ca ii bun cand oricum i-au dat pestul doar pentru 3 saptamani asa ca sau saturat sa ii streze pe la bucuresti . vsm
Postat 29 Mai 2012, 17:52 de oradenul 88
tarle la bulau
nu ma mir ca s-a ajuns aici, in definitiv tarle doar la mizerii se pricepe. numai asta a demonstrat cat a stat cocotat la cj. sa dispara forever in puscarie!
Postat 29 Mai 2012, 15:31 de sever
la puscarie cu tarle!
sa plateasca tarle mamii naibii! chiar nu exista raspundere personala in tara asta? adica escrocul asta a comis timp de 4 ani numai abuzuri si a facut numai prejudicii pe gratis? Aduceti-l in fata justitiei!!!!
Postat 29 Mai 2012, 15:26 de mind
asta este doar parerea lui
carne de tun ce esti.teor pus astia sa scape de gura ta 2.3 saptamani prefect
Postat 29 Mai 2012, 15:22 de palm
hee
@trei no sa faca nimic stai lin mai are 1 saptamana de stat pe scaunu ala.oradeni uitativa diseara la confruntare tarle si cornel popa.si felicitari domnule tarle pentru proiectele dumneavoastra.aveti votul meu
Postat 29 Mai 2012, 15:20 de sing
SAPTE
ABERATII!! IS CURIOS CATE O SA FACI TU prefectule de 2 lei
Postat 29 Mai 2012, 15:18 de TREI
INGLOM
ASTA SATI FIE ULTIMA DECLARATIE IN CALITATE DE PREFECT ! RUSINE MINCINOSULE
Postat 29 Mai 2012, 15:17 de UNUDIOU
oo
sati fie rusine voloseniuce dupa ce tarle a facut sute de km de asfalturi in judet aeroportul si alte proiecte ai tupeu sal ataci..JOS USL JOS COMUNISTILOR
Postat 29 Mai 2012, 15:16 de kk
fostul votant
Nu sunt fan Kiss si cu atat mai putin Volo, dar dupa artificiul cu aeroportul, cand Tarle a spus ca s-a rezolvat, ca s-a luptat pt el, ca numai de aia a trecut la PDL, ca apoi sa aflu ca bani de pista nu sunt si nici nu se stie cand vor fi (sau daca vor mai fi, avand in vedere tensiunile din UE), Tarle m-a dezamagit tare mult. A fi mintit pe fata nu cred ca e o chestie buna in campanie d-le Tarle. Imi pare rau pt dvs.
Postat 29 Mai 2012, 13:49 de De ce D-le Tarle?
huo tarle cel infect!
la cate furaciuni a facut tarle in 4 ani, nici puscaria pe viata nu i-ar ajunge! un gunoi, la fel ca fratii lui pedisti de la care a plecat si la care a revenit ca un traseist care se respecta. jos cu pedistii!!!
Postat 29 Mai 2012, 13:20 de mind
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON