URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2016, 19:05

Tunelul de la Piaţa Rogerius îşi dă vineri testul de rezistenţă sub prima garnitură de tramvai (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ce-a fost mai greu a trecut! Construcţii Bihor a finalizat construcţia tunelului care va lega, pe sub linia de tramvai, parcarea subterană din faţa Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu de piaţa Rogerius, devierea reţelelor de apă din zonă şi reabilitarea căii de rulare.

"Lucrările sunt finalizate în proporţie de 90%. Urmează să se betoneze între traverse şi să se toarne asfalt", a declarat Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public, beneficiara lucrărilor.

În săptămânile următoare constructorii vor lucra, în paralel, la finisajele pasajului şi parcării subterane. Tunelul va fi dat în folosinţă în octombrie, odată cu parcarea subterană, după ce pardoseala va fi acoperită cu gresie sau beton elicopterizat.

Verificări sub trafic

Având în vedere stadiul  avansat al lucrărilor la pasajul de sub calea de rulare, OTL pregăteşte deja reluarea circulaţiei tramvaielor.

"Am mari speranţe că vineri vom face prima probă de trafic peste tunelul de la piaţă. Sâmbătă se va face a doua probă, după care începând din weekend, sau cel târziu de luni dimineaţă, circulaţia tramvaielor va fi reluată", a spus Csuzi Istvan, directorul OTL.

Traficul auto va fi reluat la o dată ulterioară, în cel mai bun caz în cursul săptămânii viitoare. "Se va turna beton între şine şi nu vrem să treacă şoferii cu maşinile peste el şi să-l distrugă", a spus Csuzi.

Lucrări pe terminate

Marţi, în zona pieţei Rogerius muncitorii lucrau la finalizarea parcării subterane, înlocuirea firului de alimentare a garniturilor de tramvai, refacerea dalelor demontate pentru a face loc săpăturilor de la tunel, amenajarea canalizaţiei tehnice din zonă şi închiderea cu geamuri termopan a sectorului de vânzare flori.

Parcarea subterană din faţa spitalului Gavril Curteanu va avea 412 locuri, din care 193 la demisol, se va întinde pe 5.395 metri pătraţi şi va fi legată de subsolul pieţei Rogerius printr-un pasaj subteran lat de patru metri.

Investiţia, în valoare de 14,3 milioane lei, va fi achitată prin credit furnizor, ceea ce înseamnă că investiţia va fi suportată de Construcţii Bihor, care-şi va recupera banii ulterior.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON