URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2014, 14:32

Spectacol la Prefectura Bihor: Vicepremierul Dragnea "dă" microbuze la primari "cu drag", să aducă "zâmbete pe feţele copiilor" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepremierul Liviu Dragnea a împărţit, vineri, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Prefectura Bihor, cheile a zece microbuze şcolare către tot atâţia primari de comune, spunând că o face "cu drag", pentru că face "mii, zeci de mii de copii" să aibă "zâmbetul pe faţă", dar şi fiindcă "premierul şi vicepremierul nu trebuie să fie izolaţi într-un turn de fildeş, ci să se întâlnească cât mai des cu "beneficiarii".

10 microbuze, 2 trădători

Deşi vicepremierul a sosit la sediul Prefecturii abia la ora 10.30, primarii celor zece comune şi şoferii care vor conduce microbuzele şcolare au fost convocaţi la Prefectura Bihor încă de la 8 dimineaţa.

Între ei, şi doi edili aleşi în 2012 pe lista PDL, dar proaspăt înscrişi în PSD, în baza Ordonnaţei de Urgenţă a Guvernului privind legalizarea prostituţiei politice: Sorin Sarca (Borod)  şi Aurel Popa (Săcădat). "Am trecut în PSD pentru că am nevoie de cofinanţare pentru proiectele pe care le derulăm, încă din 2008-2009", a explicat, pentru BIHOREANUL, edilul din Borod, Sorin Sarca, despre care se ştia că îşi va "trăda" partidul încă de acum două săptămâni.

Acesta a adăugat că se bucură de primirea unui microbuz şcolar nou, deoarece din 15 septembrie în comună va funcţiona un liceul teoretic, Liceul Teoretic Gabriel Ţepelea, cu profil de Ştiinţe, Biologie-Chimie. "Deocamdată va avea o singură clasă, cu 31 de elevi, dar microbuzul este binevenit şi pentru slovacii din Şerani", a spus Sarca (în foto, alături de Dragnea), adăugând că înainte de a pleca din PDL s-a "consultat cu comunitatea".

V-aliniaţi! Şi Doamne-ajută!

Însoţit de prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, şi de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, Dragnea a intrat în curtea interioară a CJ Bihor, unde microbuzele fuseseră parcate de joi seară, iar primarii şi şoferii erau aliniaţi lângă maşini, după care a împărţit cheile acestora către primari în ordinea alfabetică a denumirii comunelor: Biharia, Borod, Borş, Diosig, Finiş, Gepiu, Lăzăreni, Săcădat, Sânnicolau Român şi Vârciorog.

Dragnea a dat mâna cu fiecare primar şi cu fiecare şofer, transmiţând fiecăruia să fie grijulii, deoarece transportă copii, iar maşinile sunt foarte bune, primind, în schimb, mulţumiri de la edili. "Vreau să aveţi grijă cum mergeţi, că transportaţi copii", s-a adresat el şoferului angajat de Primăria comunei Borş să conducă microbuzul şcolar. "Vă place? Am auzit ieri că ne certa un domn primar că dăm microbuze. Deci, vă folosesc", i-a spus primarului de Borod. "Cine-i şoferul?", l-a întrebat şi pe edilul din Vârciorog, iar când i-a răspuns, făcând un pas în faţă, un tânăr, l-a întrebat: "Tu câţi ani ai? 29? Şi de când ai permis? De la 18 ani? Bine. Atenţie mare cum mergeţi cu copiii. Doamne ajută!", a spus Liviu Dragnea.

Cu drag pentru zâmbetul copiilor

Întrebat de BIHOREANUL în care altă ţară din Uniunea Europeană sunt premieri sau vicepremieri care merg prin ţară pentru a preda chei de microbuze şcolare unor primari de comune, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a răspuns: "În România. Le împărţim cu drag!".

Ulterior, într-o conferinţă de presă care a urmat festivităţii organizate de Prefectură, vicepremierul a revenit şi a întărit şi completat acest răspuns. "Am fost întrebat, după ce am dat cheile, în ce altă ţară europeană mai dau premierii şi vicepremierii chei pentru microbuze şcolare şi am răspuns. Vă spun că în România, şi o facem cu drag, şi cred că abordarea corectă aceasta trebuie să fie, premierul şi vicepremierul nu trebuie să fie izolaţi într-un turn de fildeş, ci în cât mai multe ocazii trebuie să ia contact cu beneficiarii, cu primarii, cu preşedinţii de Consilii Judeţene, pentru că e important să se arate un mesaj puternic, cât de multă importanţă se dă educaţiei".

"Dincolo de comentariile răutăcioase ale unora şi altora, faptul că mii şi zeci de mii de copii vor avea zâmbetul pe feţe pe noi ne face fericiţi", a mai adăugat vicepremierul.

Dă şi la oraşe

De asemenea, Dragnea a spus că săptămâna viitoare, în şedinţă de Guvern, "concomitent cu modificarea legislaţiei", vor fi aprobate finanţările pentru alte 700 de microbuze şcolare, "în special pentru zona urbană", în condiţiile în care primăriile de municipii şi oraşe nu puteau primi asemenea vehicule. "Săptămâna viitoare, Guvernul va aproba finanţarea pentru încă 700 de microbuze, în special pentru zona urbană, concomitent cu modificarea legislaţiei, pentru că din păcate legislaţia actuală nu permite achiziţia de maşini şi pentru zona urbană, dar în ultima perioadă am primit foarte multe solicitări, corecte şi bine fundamentate, în special de la oraşele mici şi mijlocii, care au sate aparţinătoare şi au aceeaşi nevoie de microbuze şcolare".

În judeţul Bihor au fost repartizate într-o primă etapă, între lunile iulie-septembrie, 17 microbuze cşolare, urmând ca într-o a doua etapă şi o a treia etapă să mai fie repartizate, potrivit spuselor vicepremierului, încă alte 32 microbuze, pentru tot atâtea comune.

Suferinţă şoptită

Prezent la conferinţa de presă, dar în calitate de spectator, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, care este şi preşedintele PNL Bihor, a comentat ironic "propaganda" PSD, amintind că "noi (n.r. - guvernarea PNL) am adus 107 ambulanţe în judeţ şi nu le-am plimbat nici maşinile, nici miniştrii".

"Când am fost noi la guvernare şi am adus 107 ambulanţe în judeţ, nu ne-am gândit că se poate face propagandă din asta. Nu am plimbat pe aici nici maşinile, nici miniştrii", i-a şoptit Popa omologului său UDMR-ist, Alexandru Kiss, lângă care a stat în timpul întâlnirii cu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
circ si paine
Semn ca nu are de lucru acest Dragnea. In plus, da senzatia ca din buzunarul propriu face niste donatii. De fapt tot guvernul Ponta, cand nu e la tv e pe la campanii electorale, conferinte si congrese politice, meciuri de baschet sau excursii externe. Nu se puteau preda cheile astea fara circ? Copiii si familiile lor puteau fi recunoscatoare fara sa pupe poala popii.
Postat 13 Septembrie 2014, 16:17 de Dana
OK
Dacă nu aduceau autocare nu era bine, că nu ne băga nimeni in seama, daca au adus, nu e bine ca au adus.Sper ca macar elevii sa se bucure de ele.
Postat 13 Septembrie 2014, 13:53 de Sebastian
Noroc ca vin alegerile !
Noroc cu alegerile care vin ....ca altfel....ce microbuze,ce copii,ce Bihor ..... mai sunt unii care fac matanii...... SCARBELOR !
Postat 13 Septembrie 2014, 12:54 de xyz_q
Ca la radio Erevan...n-a dat, a luat!
Escrocul asta de dragnea a cumparat cu banii lui, ai nevesti-sii sau ai ma-sii microbuze?! NU! Le-a cumparat cu banii nostri, ai celor pe care-i rupe cu birurile! A facut si el ceva, a incheiat un contract pe care daca dna-ul l-ar lua la bani marunti ar vedea ce parandarat si-a tras el & gasca! Doar la prostime tine povestea cu ,,psd-ul cel bun"!
Postat 13 Septembrie 2014, 10:54 de pesedelu
FELICITARI!
Ma bucur ca s-au gandit si la copii. Unii dintre ei fac eforturi mari pentru a ajunge la scoala. Aceste microbuze le va usura deplasarea. Felicitari!!! Continuati tot asa!
Postat 13 Septembrie 2014, 07:14 de REBE
postaci
postaci psd-isti mergeti in club ca da milooo de baut , nu va mai pierdeti timpul cu postari de doi lei
Postat 13 Septembrie 2014, 02:01 de raluca
Felicitari Psd
Feicitari PSD pentru tot ceea ce faceti de cand a-ti venit la guvernare.Se dau microbuse, se aloca bani pentru dezvoltare si multe altele care pe vremea PDL nu prea se auzea de asa cv.
Postat 12 Septembrie 2014, 23:05 de COSTI
Se face cv bun
Se face cv bun si in tara asta. Daca bine imi aduc aminte pe vremea fostului regim nu prea s-au primit microbuse pt scolari.Felicitari PSD!!!!
Postat 12 Septembrie 2014, 23:03 de Cosmin
Multumim domnule Dragnea
Multumim domnule Dragnea pentru tot ceea ce faceti pentru judetul nostru.
Postat 12 Septembrie 2014, 23:00 de Crina
Sincer ma bucur pentru copii
Chiar ma bucur pentru copii care vor beneficia de o imbunatatire a deplasarii lor catre centrele scolare. Macar se va vedea ceva. Atat ei cat si parintii vor fi mai usurati in privinta transportului. Felicitari
Postat 12 Septembrie 2014, 20:41 de Silvia
Și ce Primării au primit microbuze?
Care Primării au primit microbuze? Doar cele de la PSD? Sau toate? Dar ce te aștepți de la altruismul jurnalistic și imparțialitatea celor de la ebihoreanul.
Postat 12 Septembrie 2014, 20:39 de Vali
De ce spectacol?
Nu înțeleg titlul? Spectacol? Păi doar copii membrilor de partid PSD vor merge cu autocarele, sau toți copii din zonele pe care le deservesc? Dar așa când ebihoreanul e un jurnal unde galbenii cotizează la greu. Mai ales ăia din primărie.
Postat 12 Septembrie 2014, 20:36 de Sebi
Autocare
Foarte bine că s-au auds şi la noi in judet niste autocare pentru copii.
Postat 12 Septembrie 2014, 20:23 de Viorel
lebarbush si laba trista, go back in dambovitza town
figuratzii din astea merg la paranghelion, dar terminati cu scenete din astea de becaly prin bihor, ne facem sange rau cu voi. Gandesti ca ar fi dat din propriul buzunar, foarte foarte josnic, penibil si megalomanian ! Dolari nu a impartit ? Mana nu a trebuit sa-i fie sarutata de primarii reconvertiti? Fetzele se schimba, metehnele raman. Taticii spirituali, ceasusescu si iliescu va bat si acum prin sufletele aburite in negru-de-moscova
Postat 12 Septembrie 2014, 16:18 de Crinuletz Pontescu
@@@
ROMANII ASTIA PARCA SUNT BATUTI IN CAP: DACA NU LE DAI NU E BINE, DACA LE DAI IARASI NU E BINE. SUCITA NATIE!!!!!!
Postat 12 Septembrie 2014, 15:57 de Maghiar
circ cu masini
Dragnea s-a indurat sa mai lase ceva nefurat si asa a avut masinile astea, cumparate din banii nostri, numa' bune de facut circ pentru asistatii social care voteaza partidul lui de milionari in euro.
Postat 12 Septembrie 2014, 15:47 de sindicatu liber
.
sa aduca zambete pe fata la masa, retardatu p***. La puscarie cu el
Postat 12 Septembrie 2014, 15:20 de David
DRAGNEA CARE NE-A SCUMPIT BENZINA CU 2 LEI PE LITRU ACUMA VINE SA NE MILOJEASCA CU 10 AUTOBUSE???
Bai Caine Plouat ce esti! TU NU VII IN BIHOR CU POMENI, AUZI BA? NOI IN BIHOR MUNCIM! si pe munca noastra TU NE CRESTI TAXELE ca pe vremea fanariotilor! CA PE VREMEA FANARIOTILOR VOM VENI CU FURCILE DUPA VOI BA !!! 10 autobuse sa le dai la asistatii tai sociali din Teleorma! Noi in Bihor MUNCIM si nu ne injosim la pomana ta! MARSH ACASA LA TELEORMAN GUNOIULE !!!
Postat 12 Septembrie 2014, 15:18 de Un Gunoi de TR
VAGHELIE CEL FARA BACALAUREAT
VANGHELIE e cel mai fericit ca se da transport gratuit celor care NU AU LUAT BACUL !!
Postat 12 Septembrie 2014, 15:12 de vanghelion
NISTE TEMBELI !
un tembel de ministru! AR TREBUI SA MEARGA BOLOJAN 6 LUNI LA BUCURESTI SA FACA ORDINE CU VOI ! Hoti nerusinati ce sunteti !!!
Postat 12 Septembrie 2014, 15:03 de Kim
traiasca PCR, adik PSD
Romani primesc autobuze de la G. Ponta, sunt fericiti ca au primit si nu au dat, romanii au prmit ajutoare sociale de la G. ponta, sunt fericiti ca au primit si nu au dat, romanii primesc m ... e de la G. ponta, sunt fericiti ca au primit si nu au dat.
Postat 12 Septembrie 2014, 14:49 de vlad
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON