URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2010, 15:10

Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, anunţă alegerile în organizaţia judeţeană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Personal, am paharul pe jumătate plin, pe jumătate gol", a declarat Ioan Mang, liderul PSD Bihor, într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi, în care a vorbit despre bilanţul recentului Congres al partidului. "Nu am reuşit să devin vicepreşedinte al partidului, aşa cum mi-am dorit, dar am primit cele mai multe voturi dintre toţi ardelenii care au candidat la o funcţie de vicepreşedinte", a explicat Mang, care la Congres a votat în favoarea perdantului Mircea Geoană.

Liderul interimar al social-democraţilor bihoreni a afirmat că se aşteaptă ca, în baza acestui număr de voturi primit la Congres, să primească de la noua conducere a partidului o funcţie de secretar, aşa cum s-a promis preşedinţilor de filiale din Transilvania. "Expertiza pe care o am în anumite domenii mă face să cred că voi primi o funcţie echivalentă politic celei de vicepreşedinte. Vom vedea săptămâna viitoare concret ce anume", a mai spus Ioan Mang.

În faţa jurnaliştilor, Mang a opinat că în partid a fost îngropată securea războiului dintre suporterii lui Geoană şi oponenţii acestuia, spunând că luni, când a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD, s-a decis ca de acum înainte membrii partidului să nu se mai războiască între ei şi chiar să fie sancţionaţi cei care o vor face.

Întrebat dacă, la fel cum s-a întâmplat la nivel naţional, din PSD Bihor vor dezerta unii reprezentanţi în viitorul partid al "independenţilor" conduşi de Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu şi Şerban Mihăilescu, Mang a declarat că nu se aşteaptă la plecări însemnate. "Din PSD Bihor nu cred că vor fi dezertări, cu primarii partidului am o relaţie foarte bună, nu văd de ce are fi nemulţumiţi. Sunt oameni de onoare, care au rămas în partid şi când PSD a fost în opoziţie, nu dezertează ei...", şi-a argumentat Mang aprecierea.

Liderul interimar al PSD Bihor a mai anunţat că alegerile din cadrul organizaţiei judeţene "vor avea loc de jos în sus, de la nivel de sate, comune, respectiv cartiere, până la oraşe şi municipii, în perioada 15 martie-30 iunie", şi a spus că este încrezător în şansele sale de a primi un mandat din partea colegilor pentru a deveni preşedinte ales.

Ioan Mang deţine funcţia de preşedinte interimar al PSD Bihor de la finele anului 2008, preluând-o de la fostul deputat Claudiu Pop, care şi el a deţinut-o tot provizoriu după ce, la începutul anului respectiv, conducerea centrală l-a lăsat fără funcţie pe Mihai Bar.

Acesta şi-a afirmat intenţia de a candida la şefia filialei, la concurenţă cu Ioan Mang, încă de la sfârşitul anului trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Comunisti fara frontiere
Fostul partid comunist s-a divizat in 4 formatiuni cu reprezentare parlamentara. PDL, PSD, PNL si UDMR. Restul sunt visatori. Alternanta potrivita ar fi: Filip profesor observator la Universitatea Oradea, Mang de drept tot acolo, Bolojan la Agora ca sa poata rememora stilul de outsider si Kiss la poarta Universitatii Debrecen, cu asistenta Rozi pentru rezervari de catuse. Cine mai ramine? Radu mami a lui Tirle, care sa imparta dreptatea pe linga sf. Benedict.
Postat 07 Martie 2010, 20:23 de TAMTAC
replica la @cineva cu valva
@cineva cu valva invata sa scrii,,vii``nu ,,vi`` cum ai scris:))))))))sa-ti raspund la intrebare prietene .@Romanul Simplu va veni cu texte noi atunci cind vom schimba toata conducerea si presedintele de filiala PSD-e Bihor in judetul nostru.Nu avem nevoie de Mihai Bar ,Claudiu Pop,si Ioan Mang ca si presedinti de filiala PSD-e Bihor, avem nevoie de un om tinar nepatat de atita coruptie politica ,vom lupta si daca ne scot acestia afara din partid din PSD-e ca doar asa sa laudat domnul senator PSD-e Ioan Mang ca va schimba statulul PSD-e atunci cind si-a ales delegati pentru Congres ca sa-l aleaga pe Mircea Geoana ,si zis va ,,exclude din partid membri doar numai cu aprobare organizatiei din care face parte`` excludeti-l si pe@Romanul Simplu face parte din colegiul 6 Salonta impreuna cu talibanii rebeli fanatici din Bihor ,dar pina atunci,,RESPECT, ONOARE si DREPTATE``pentru acestia .Domnule senator PSD-e Ioan Mang promovativa in continuare traseistii ,lichelel ,leprele de la celelalte partide care au venit in partid sub protectia dumneavoastra ,acestia precis va vor alege presedinte de filiala PSD-e legitim,dar TALIBANII niciodata .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 03 Martie 2010, 09:42 de Romanul Simplu
@romanul simplu
@romanul simplu...same old bullshit...cand vi si tu cu ceva texte noi?
Postat 03 Martie 2010, 00:11 de cinevacuvalva
Replica la articolul senatorului PSD-e Ioan Mang
,Domnule senator PSD Ioan Mang depinde din care parte vedeti paharul, pentru ca in campania electorala prezidentiala ati vazut numa paharul plin si nu ati vazut simpli membri de partid PSD-e de acel pahar ,si ati mers numai in chermeze alese si nu ati discutat cu simplul membru de partid .De ce suntem nemultumiti de dumneavoastra domnule senator PSD Ioan Mang ,noi talibanii rebeli fanatici diun PSD-e Bihor?Pentru ca nu ati socializat si cu ultimul si cel mai sarac membru de partid PSD-e,de aceea suntem nemultumiti si vrem schimbarea dumneavoastra si a conduceri PSD-e Bihor ,vrem alegeri corecte ale presedintelui de filiala PSD-e Bihor,toti membri de partid sa voteze personal nu prin lideri zonali care au si CNP membrilor .Revolutia talibana din PSD-e Bihor continua pina la o democratie sociala adevarata in partid .,Ori noi talibanii,ori voi bogatani ,luptam pina la moarte `La timpuri noi ,oameni tineri ca si noi, nu tot batrinii si coruptii care au mai fost,,UN partid social democrat este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile celor multi si saraci ,nu este un partid de sefi si de patronii`citat Ion Iliescu. Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 02 Martie 2010, 21:12 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON