URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2011, 18:33

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea: "Le transmit membrilor PDL să nu mai fure alegerile. Nu merită să facă închisoare pentru partid"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat la Oradea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a afirmat într-o conferinţă de presă că a citit în săptămânalul BIHOREANUL un articol despre cazul unei reprezentante a PDL în biroul unei secţii de votare din Oradea, care a fost trimisă în judecată de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea şi riscă până la 7 ani de închisoare deoarece a votat de 12 ori la alegerile europarlamentare.

"Am văzut în BIHOREANUL că o doamnă, membră a PDL, a recunoscut la Poliţie, la Procuratură şi chiar în faţa instanţei de judecată, că a fraudat alegerile. Se pare că şi anul viitor PDL vrea să procedeze la fel, că fiecare reprezentant al PDL din secţiile de votare are sarcina să introducă în urne 10-15 buletine de vot în locul celor ale cetăţenilor care nu se prezintă la votare", a spus secretarul general al PSD.

Dragnea a cerut membrilor PDL să nu repete şi la alegerile de anul viitor asemenea practici, deoarece vor fi sancţionaţi: "Vreau să atrag atenţia că asemenea fapte nu vor rămâne nepedepsite, pentru că nu toţi poliţiştii şi nu toţi procurorii sunt dispuşi să le treacă cu vederea. Vreau să le transmit membrilor PDL că riscă foarte mult, iar eu nu cred că merită să faci închisoare pentru partid".

Întrebat de reporterul BIHOREANULUI de unde are informaţiile potrivit cărora reprezentanţii PDL din birourile secţiilor de votare au primit sarcina să fure voturi, secretarul general al PSD a răspuns că astfel de date i-au parvenit chiar dinspre democrat-liberali. "Informaţiile vin chiar de la ei, pentru că sunt unii care mai vorbesc cu prietenii, cu colegii, cu vecinii, şi se află", a spus Dragnea.

O membră a PDL Bihor, Ţăran Ana Nuşe, este judecată la Oradea după ce a recunoscut că a votat de 12 ori la alegerile pentru Parlamentul European din vara anului 2009, în locul unor persoane care nu şi-au exercitat dreptul de a vota. "Fără să fiu văzută de ceilalţi membri din secţia de votare, am semnat în dreptul numelor unor persoane care nu au fost la votare. Cu aceeaşi ocazie, am aplicat ştampila "votat" pe buletinele de vot pe care le-am ascuns apoi într-o revistă, iar după încheierea votării, la numărarea voturilor din urnă, le-am adăugat acestora", a declarat reprezentanta PDL în faţa procurorilor, conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea.

Acuzată de încălcarea a două articole din legea electorală, privind votul multiplu şi falsificarea documentelor electorale, reprezentanta PDL riscă între 2 şi 7 ani de închisoare, termenul pentru pronunţarea sentinţei fiind 19 octombrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
mai bine la parlament
cautati sa va promovati personal sau pe cei ce va sustin afacerile (rude,prieteni,etc) fara sa aportati nimic nou politicii romanesti(care imita ce e mai rau din politica europeana) si nu doriti SKIMBAREA ROMANIEI care trebuie sa vina de sus ; pe deasupra nu promovati oamenii capabili, onesti, nu oferiti nici o transparenta noua la nivel politic, ci pur si simplu stati la coada , stiind ca orice partid greu rezista mai mult de 2 mandate la putere -
Postat 08 Octombrie 2011, 22:17 de jol
mai bine la parlament
replica pt Ioan Mang: cite personaje din politica de dupa revolutie ati vazut sau vedem in puscarie? dar mai ales ca se afla acolo ca au tras greul partidului? credeti ca toti suntem tampiti? ati ajuns toti politicienii de NIMIC (chiar daca ar mai exista citeva persoane care nu le-as include) si oamenii nu mai au optiunea de speranta in bine nici la dreapta (actuala) nici la stanga (o cunoastem destul de bine si inca nu am uitat-o) - va recomand un lucru:SKIMBATI CLASA POLITICA , ca sa avem ce alege - de toti ciocoii vechi ¡suntem satui, doar va cunoastem ce bine ati trait toti in ultimii 22 de ani (fie stanga , fie dreapta)
Postat 08 Octombrie 2011, 22:12 de jol
replica la popincuristul senatorului PSD Ioan Mang @Stefan popincuristul:))=))
BAH @Stefan ratatul drecului poupincuristul senatorului PSD Ioan Mang sa-ti raspund la acuze si injuriile aduse kakamash in gura ta !:))=))I)La alegerile trecute in sectiile de votare trebuia sale de-a senatorul PSD Ioan Mang la observatori PSD si prezervative sa ca bautura tigari si etnobotanice si-au facut rost :))=)) .II) @Romanul Simplu este nick name-ul meu si numele meu adevarat este GHE.BARA la fel ca si adresa de e-mail la care mai adaugi 2011 si am mai scris ca sunt un simplu membru din PSD Bihor ,ADEVAR si DREPTATE scriu si cer in PSD Bihor o social democratie adevarata si nu manipulare notorie in interesul personal a conduceri actuale si al senatorului PSD Ioan Mang.REVOLUTIA TALIBANA DIN PSD BIHOR CONTIONUA PINA LA VICTORIE Ori noi talibanii PSD ,ori voi bogatanii ,luptam pina la moarte si dupa aceea va trimitem votul contra PSD prin corespondenta :))=)) II)@Stefane,, KAKATHULE`` nu ma intereseaza flota comerciala si cea de pescuit ,si nici palatele PiDiLiilor ,i-a bah un XANAX sa-ti revii! :))=)) @Stefane i-a de aci ,,GO to hell cu senatorul PSD Ioan Mang,dreacu cu domnii si Dumnezo cu romani simpli bihoreni! :))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu .
Postat 08 Octombrie 2011, 22:04 de Romanul Simplu
EBIHOREANUL
multa multa mooooo-yyyy---eeee PA-DU-CHE-LUI DRAGNEA ,DA-TE-N MUSTATZA MOA-MA-TII DE HOTZ NE-MER-NIC DIN TELEORMAN , PUI-TOA-RE ORDINARA] PROS-TI-TUA-TE-LE DE LA EBIHOREANUL,ati ajuns sa scrieti de dragnea sooo--ge--ya--tzi brelocul ala care il poarta in loc de pusca...ji-go-dii ebihoreanul, dragnea nu ne intereseaza
Postat 08 Octombrie 2011, 18:54 de ANTI-PDL,,,ANTI-USL.
Lui @stefan, tanarul leninist !
1.Eu n-am zis nimic de ,,pumn'', eu am scris ,,p___la'' ! Acum tu ai ,,citit'' ce-ai putut, e problema ta.2.,,Nu permiteţi ca alegerile din 2012, să devină o variantă actualizată a alegerilor din România anului 1946...'' Pai cine pastele matii i-a adus pe rusi/comunisti la putere ?! Cozile de topor , aia la care alde ilici iliescu era ucenic; cozile de topor liberale, in frunte cu Gh. Tatarescu...Aici ai dreptate, nu putem lasa sa se intareasca restauratia asta securisto-comunista !
Postat 08 Octombrie 2011, 14:13 de .
Epoca ”verde-portocalie”. Ep. Apucături staliniste. (II)
I. Şi băgatul pumnului în gură este o procedură stalinistă. Până şi Himmler şi Heydrich au luat lecţii de la NKVD-ul lui Stalin. II. @”.”: Nu mă confunda cu tot felul de activişti/nomenclaturişti/politruci, cu sau fără ”Ştefan Gheorghiu” la CV, aflaţi la guvernare, respectiv cu ”numiţi politic” ca don Budău (PNL-PDL-UNPR), specialistul în ...”teste rapide”. ”Multe succesuri!”. III. 1. "Somnul ratiunii naşte monstri" - Francisco Goya; 2. "Somnul natiunii naşte monstri" - România Liberă. IV. În concluzie: Go ahead USL. 1. Nu permiteţi ca alegerile din 2012, să devină o variantă actualizată a alegerilor din România anului 1946, în care tancurile lui Stalin să fie înlocuite cu lunetişti ş.a. 2. Dacă la fotbal am ajuns să fim de nivelul (rezervervelor) naţionalei Belarusului, sper (încă) că în ceea ce priveşte democraţia/statul de drept, să nu îi egalăm.
Postat 08 Octombrie 2011, 11:35 de stefan
@stefan : functia/gradul ?
Cum dau extemporalul, test grila sau intrebari deschise ?! Si ia zi-ne, cam cu ce te ocupai nu (foarte) demult ?! Cred ca erai un ,,organ'' (adica o p__la, sa nu existe dubii !) si ,,intrebai'' pana ce si iepurele se recunostea mistret ! Aste trebuia in '89, cate un ,,organ'' agatat de fiecare stalp si azi Romania era, hat, in secolul XXII...
Postat 08 Octombrie 2011, 09:48 de .
Epoca ”verde-portocalie”. Ep. Apucături staliniste.
I. Cazul prezentat: încă un motiv pentru cei din PSD/USL Bihor de a avea în secţiile de votare, membri de partid fideli/”pur-sânge”. Se vede acum BINE cine a luat lecţii de la tătuci bolşevici. II. @”...Simplu”: 1. Dacă tot te dai mare social-democrat(!?) – când vei începe să te ocupi şi de cei de la guvernare, de exemplu: don Pedro/Seremi & gaşca? Sau despre ei, ai numai vorbe de ...BINE, mare "însetat" de dreptate și adevăr? 2. În actuala Epocă, poţi confirma faptul că toate dosarele penale/civile sunt întocmite/instrumentate în mod corect şi imparţial? III. @”.”: Ce ne poţi spune şi despre (fosta) Flotă comercială a României (socialiste), inclusiv despre cea de pescuit oceanic? Dar despre palatele nomenclaturiştilor din actuala guvernare? Câţi km de din autostrada Transilvania, tronsoanele Borş - Cluj Napoca, sau finalizat începând cu 2005? Tot ”greaua moştenire” o fi de vină? P.S. Go ahead USL - Bihor county!
Postat 08 Octombrie 2011, 08:43 de stefan
Aproape corect !
Fiind foarte in tema (vezi ,,drumurile'' din Teleorman si banii de la UE deturnati !), trebuia sa adauge : PSD-istilor, nu (mai) furati ! Nu merita sa faceti inchisoare pt. un asa partid condus de asa hoti !
Postat 08 Octombrie 2011, 06:58 de .
replica la articol
Ar fi de analizat si de gindit mesajul secrertarului general al PSD Liviu Dragnea ,si analizat political corect ar fi vorba de o vendeta politica la adresa PDL ,dar spuse ADEVARUL si DREPTATEA in fata fara sa fie ascunse si luate pe ocolite,faptele arata ca este ca lupta pentru supravietuiere politica si viitor politic al acestuia ,si lupta politica este pe viatza si pe moarte,dar pentru libertatea lui ,si averea lui,si pamintul lui ,adunate pe cai legale ,sau poate mai putin legale ,sau ilegale poate ? :))=)).NU apar !dar nici nu acuz pe Liviu Dragnea,dar si la cite dosare penale are in spate ca si presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si alte cele toate invocate de PDL lupta este acerba pentru supravietuire politica si libertatea lui asa ca ,,Ori noi PSD !ori voi PDL !...lupta pina la moarte ``zicese pentru libertatea lui :))=)) O venit si teleormaneanul oltenashul Liviu Dragnea sa ne de-a noua lectii de lupta si supravietuire politica a PSD Bihor in Bihor,si tocmai ca-l cunosc de multa vreme stiu cei poate mintea ,intodeauna o fost un oportunist care a stat in spatele celor care au avut curaj si au luptat,LASHUL!))=))Aceasta este opinia lui Romanul simplu.
Postat 08 Octombrie 2011, 06:57 de Romanul Simplu
S-o muti pe mata la marmacie, Dragnea...
... caci ai dreptate: ce dreac fura PDListii astia, cand furtul este un drept patentat PSD?
Postat 07 Octombrie 2011, 22:34 de shadow
uite cine cuvanta !!
purtatori de cuvinte a acestui partid(psd) vanzator de tara .hot si plin de criminali politici mai bine ar tine gura inchisa ca imput in jurul lor !!!! Patidul criminalului iliescu, patronul criminalilor lui Ceausescu , o adunatura de tigani borati !!!
Postat 07 Octombrie 2011, 20:05 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON