URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2012, 13:26

Se depun candidaturile. Vuşcan, avertizat cu Poliţia de preşedintele Biroului Electoral (FOTO)

Bolojan şi USL, pe locul III

Primul dosar de candidatură înregistrat oficial la Biroul Electoral Municipal Oradea a fost, vineri dimineaţă, cel depus de candidatul PPDD la Primărie. Acesta este Gheorghe Frenţ, fost şef al Clubului Sportiv Crişul şi fost adjunct în perioada când CS Crişul era condus de fostul jurnalist Petruţ Drăgan. PPDD nu şi-a depus, însă, nicio listă la Consiliul Local, neputând să adune, probabil, candidaţi pentru această structură a administraţiei locale.

Următoarele candidaturi înregistrate oficial au fost ale candidatului PRM la Primărie, Hathazi Francisc Ioan (cadru didactic la Universitatea Oradea), precum şi ale candidaţilor aceleiaşi formaţiuni la Consiliul Local, lista având 34 de poziţii.

Tot dosare complete au depus USL, din partea PNL-PSD-PC candidând la Primărie actualul edil Ilie Bolojan, iar pe listele la Consiliul Local fiind tot 34 de candidaţi. Bolojan a fost însoţit la BEM de către viceprimăriţa Florica Cherecheş, de candidatul USL la aceeaşi poziţie, pesedistul Claudiu Pop, precum şi de liberalul Liviu Andrica.

Ulterior depunerii candidaturii în Sala Mare a Primăriei, Bolojan a făcut o scurtă declaraţie de presă, în care a afirmat că "În ce mă priveşte, mi-am depus candidatura cu siguranţa că în acest mandat am reuşit împreună cu echipa din Primărie să facem multe lucruri bune pentru Oradea, motiv pentru care sunt încrezător în viitor şi sunt convins că împreună cu echipa USL vom face şi mai multe lucruri bune pentru Oradea în mandatul următor".

Vuşcan, tot ecologist...

Anunţat la aceeaşi oră cu USL, tânărul fost PSD-ist şi fost şef al Mişcării Verzilor Democrat-Agrarieni, Horea Vuşcan, a apărut la BEM la 20 de minute după ora 11.00, ca viitor candidat la Primărie din partea Uniunii Ecologiste din România.

Înainte să-şi depună candidatura, Vuşcan a dat declaraţii pe holul Primăriei, explicând că UER are o listă incompletă la Consiliul Local, în care el este pe prima poziţie, urmat de un anume Paul Moca (pe care l-a prezentat ca fiind "asistentul meu personal") şi de Raul Derecichei (patronul unei firme de consultanţă şi fost preşedinte al Federeaţiei Student Pro din Universitatea Oradea, care va candida şi la şefia CJ Bihor), precum şi de 24 preşedinţi şi administratori de asociaţii de proprietari.

În declaraţia de presă, Vuşcan "s-a luat" atât de USL, cât şi de "partidele mici", dar mai ales de PPDD. "Nu trebuie să uităm că în 2008 Ilie Bolojan a promis că vine să facă curăţenie după Petru Filip, iar acum vedem că Filip este în USL", a spus Vuşcan, adăugând: "Atenţie, români! În 2004 a candidat Vadim, spunând că este reprezentantul românilor, acum candidează Dan Diaconescu. Am scris şi pe blogul meu că DD va fi cu ciolanul, iar PP, adică poporul, cu osciorul". De asemenea, Vuşcan a susţinut că a fost curtat de "partidele mici" precum UNPR, PPDD şi "socialiştii lui Miron Cozma", dar el a preferat să nu trădeze ecologismul şi asociaţiile de proprietari.

Culmea, Vuşcan a declarat şi că este convins că nu are nicio şansă la Primărie sau, în cazul lui Derecichei, la şefia CJ, dar a spus că foloseşte aceste candidaturi "strict pentru imagine". "Eu ştiu că şansele noastre sunt infime, inexistente, dar aceste candidaturi sunt strict pentru imagine, pentru a avea acces la timpi de emisie la televiziuni şi pentru a ne transmite mesajele pentru Consiliul Local. Eu nu mă îmbăt cu apă rece...", a spus Vuşcan.

... dar împrăştiat

După ce a vorbit cu jurnaliştii, Vuşcan a intrat în sediul BEM, dar fără dosarele de candidatură. "Păi, în cazul acesta, nu avem ce vorbi", i-a spus preşedintele Biroului Electoral Municipal, judecătorul Ovidiu Galea, astfel că Vuşcan a trebuit să-l aştepte pe "asistentul" său până ce acesta a venit cu o cutie din carton în care se aflau acte.

Cum, însă, o parte din acestea nu erau completate, Vuşcan a vrut să facă acest lucru în sediul BEM, fiind însă atenţionat de judecător că sediul Biroului Electoral Municipal nu este destinat acestei operaţiuni şi poftindu-l să iasă din încăpere. "Vă rog să chemaţi Poliţia Locală!", a cerut magistratul unui membru al BEM, moment în care Vuşcan s-a ridicat de la masă şi a ieşit pe hol, să completeze documentele.

Potrivit legii, candidaţii la primării, consilii locale, consilii judeţene şi preşedinţia CJ trebuie să depună patru acte: declaraţia de acceptare a candidaturii, declaraţie pe proprie răspundere că nu a colaborat cu fosta poliţie politică (Securitatea), declaraţie de avere şi declaraţie de interese.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Eu presedinte?
Raul nu a fost niciodata presedintele studentilor din Universitate*(de la Adrian Cris am alte prententii ca se informeaza si nu jigneste studentii Universitatii din Oradea spunand ca acest politruc a fost presedinte), este un traseist venit din psd odata cu Vuscan. Ma bucur ca va candida ca probabil penticostalii ai caror PASTOR este TATAL SAU nu il vor mai vota pe Tarle! Pacat de campania facuta in Universitate pentru Miscarea Verzilor.
Postat 27 Aprilie 2012, 17:55 de derecichei
Hai Vuscane
Adevarul e ca mi-ar place sa il vad pe nebunul asta in consiliu macar ar mai face sow ar mai scoate cate o marsavie facuta de astia! Bafta vuscane
Postat 27 Aprilie 2012, 16:56 de aaa
HAI BOLOJAN!
HAI BOLOJAN!
Postat 27 Aprilie 2012, 16:37 de HAI BOLOJAN!
gretosi sunteti!
Pai aici avem un pictorial vuscan. Ma uit la poze si nu-mi vine sa cred, piticania de vuscan apare in aproape toate. Bravos baieti, sunteti buni!
Postat 27 Aprilie 2012, 14:28 de mind
jalnic
bravo bihoreanule pentru reclama desantata facuta criminalului vuscan! halal sa-ti fie!
Postat 27 Aprilie 2012, 14:27 de sen
va fi un PRIMAR bun
mai bun ca BOLOJAN, tineri daca vor salarii si locuri de munca sa si sustina BREASLA , batrani va fac SLUGII, Doamne ajuta si bine pentru tineri! Locuri de munca de calificati platit ca necalkificat ne a oferit PDL , exploatare , SCLAVIE.SA FIE INTR UN CEAS BUN!
Postat 27 Aprilie 2012, 13:59 de felicitari VUSCAN!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON