URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2016, 19:42

Pregătiri de iarnă. Consiliul Local a stabilit programul de intervenţie la ninsori şi polei

Pe hârtie totul sună bine! Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără discuţii, programul de măsuri pentru desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase precum polei, căderi de zăpadă şi altele pentru perioada 15 noiembrie 2016 - 15 martie 2017.

Programul a fost propus aprobării Consiliului Local de RER Ecologic Service, în baza experienţei acumulate în iernile trecute.

Conform programului, acţiunile de prevenire şi combatere a fenomenelor meteorologice periculoase vor viza măsuri de la prevenirea formării poleiului şi neutralizarea acestuia, până la împrăştierea materialului antiderapant, când stratul de zăpadă este de până la 5 centimetri, şi deszăpezire, când stratul de zăpadă este mai mare de cinci centimetri.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, "în toate fazele acţiunii, convocarea personalului necesar se face într-o oră de la alertarea primită de la dispecerul de serviciu al Poliţiei Locale a municipiului Oradea, reprezentantul împuternicit al Comandamentului de deszăpezire constituit la nivelul municipiului Oradea prin Dispoziţia Primarului sau după autosesizare".

Deszăpezire în două ore

În cadrul acţiunilor de deszăpezire şi combaterea poleiului, echipele de intervenţie vor acţiona cu prioritate pe arterele de acces în oraş, pe principalele bulevarde, pe traseele mijloacelor de transport în comun, străzile şi intrările în spitale şi instituţii publice, în intersecţii, la semafoare, treceri de pietoni precum şi la poduri şi pasarele.

Programul prevede intervenţia în termen de o oră în cazul formării poleiului astfel încât în maxim trei ore acesta să fie neutralizat cu material antiderapant de pe toate arterele principale de circulaţie.

La fel, în cazul căderilor de zăpadă, arterele de circulaţie a mijloacelor de transport în comun, trecerile de pietoni, staţiile mijloacelor de transport în comun, refugiile pentru pietoni şi căile de acces la istituţiile publice şi unităţile de alimentaţie publică, care reprezintă prima urgenţă, vor trebui să fie practicabile în termen de maxim două ore de la începerea intervenţiei.

În cazul unor ninsori abundente - sau care au o durată de timp mai mare de şase ore - se va interveni cu utilaje de pluguit pentru deszăpezirea în maximum două ore şi, în funcţie de intensitatea căderilor de zăpadă, următoarele treceri se vor face din trei în trei ore.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON