URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2013, 18:21

Oprit la frontieră: Poliţiştii bihoreni au întors din drum un lider extremist ungar!

Un lider extremist ungar interzis în România a fost oprit din drum de poliţiştii de frontieră bihoreni, la punctul de intrare în ţară Salonta.

Potrivit ziare.com, Toroczkai Laszlo, liderul grupării extremiste HVIM (Mişcarea Tinerilor din cele 64 de comitate) care susţine reintegrarea Ungariei Mari, a vrut să intre în ţară sâmbătă, alături de soţia sa şi de cei doi copii. Povestea a fost făcută publică chiar de Toroczkai Laszlo, pe Facebook, unde a postat şi procesele verbale întocmite de poliţişti.

"Conflict dur"

"România a dovedit din nou că este un stat întunecat, bolnav, rămas în urmă, în care nu se respectă statul de drept. Încercam să ajung în localitatea Remetea (jud.Alba), pentru a participa la lansarea organizaţiei locale a HVIM, o onoare, având în vedere că mama mea este originară din această localitate. La Vama Salonta, maşina mea a fost trasă deoparte, iar soţia şi cei doi copii, de 6 ani şi de 15 luni, au fost duşi într-o cameră separată. După aproximativ două ore de discuţii, vameşii mi-au arătat nişte hârtii care atestă faptul că mi se interzice accesul în România. În schimb, soţia mea, care deţine şi cetăţenia română, poate continua drumul", scrie el, conform sursei citate.

Extremistul susţine că a intrat "într-un conflict dur" cu poliţiştii de frontieră. "Am început să urlu la ei, deoarece interdicţia nu este nici limitată temporar, nici motivată concret. Am solicitat un traducător, soţia le-a spus că a uitat limba română şi a continuat să le vorbească doar în maghiară, dar lor nu le-a păsat. Când fiica mea a început să plângă, i-am spus că acum o să înţeleagă de ce toată viaţa m-am luptat împotriva nedreptăţii de la Trianon", a mai scris Toroczkai.

Acesta a mai precizat că a contactat ministerul de Externe al Ungariei, dar şi pe parlamentarii partidului extremist Jobbik, Szavay Istvan şi Zagyva Gyula, respectiv Ambasada Ungariei de la Bucureşti, "dar nu au putut face nimic".

"Lucrurile au degenerat în aşa fel încât unul dintre români a dus mâna spre arma din dotare. Am decis să ne întoarcem. O maşină a poliţiei ne-a urmărit până la trecerea frontierei maghiare şi mi-a dat actele", a mai scris el.

Potrivit procesului verbal redat pe site-ul ziare.com, individul a fost oprit să intre în ţară deoarece "este o persoană dată în consemn în scopul refuzului intrării în sistemul naţional", fiind considerat "ca reprezentând un pericol pentru ordinea publică, siguranţa internă, sănătatea publică sau relaţiile internaţionale ale unui sau mai multor state membre ale UE".

Toroczkai Laszlo a anunţat că va depune o plângere împotriva procesului verbal, care, potrivit documentului, poate fi atacat fie la conducerea Punctului de Frontieră Salonta, fie la şefii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

"Ca şi în alte cazuri similare, poliţiştii de frontieră bihoreni au aplicat prevederile legale şi i-au înmânat cetăţeanului maghiar în cauză formularul pentru refuzul intrării în ţară", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Avertismentul lui Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii august, pe fondul apariţiei unor mesaje iredentiste maghiare, că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, la tabere de vară, el avertizând că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

Şeful statului român a susţinut că politicienii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei. "Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a continuat preşedintele Băsescu. El a susţinut că Ungaria a devenit "în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune", adăugând că politica Budapestei a început să creeze "dificultăţi".

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat luni, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, de ce este lăsat premierul ungar Viktor Orban "să circule liber" în judeţele Harghita şi Covasna, el răspunzând: "Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat? Nu o să vină Guvernul să-l fluiere".

După cum se ştie, la sfârşitul lunii iulie, la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos", la care a participat Viktor Orban, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei ca împreună cu guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud". Afirmaţiile au stârnit vii critici în rândul clasei politice româneşti, unele voci cerând chiar retragerea cetăţeniei şi a decoraţiilor oferite de statul român lui Tokes.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
ORDINE !
De la Nistru pana la TISA tat romanu plansumi-sa ca unguru ii baga sula in coaste. E vremea desteptarii nationale. Acum ar trebui facuta ordine in tara si trebuie inceput cu politrucii si terminat cu vanzatorii de neam si tara ( Ups!!! sunt cam aceeasi ) Ungurii sunt si acum dupa mai bine de 1000 de ani un fel de trib de salbatici care vor sa linseze populatia bastinasa sa ramana numai ei , criminalii si ucigasii !! Daca UE nu o sa ii linisteasca atunci trebuie ca noi , romanii impreuna cu slovacii, sarbii,..... sa facem ordine si liniste in partea asta a continentului !!
Postat 29 Octombrie 2013, 08:23 de MANDRUL
Citiţi cu atenţie... horthystii reloaded !!!
In timp ce in România statuile Maresalului Antonescu au fost izgonite din spatiul public, in Ungaria, “regentul” antisemit Miklos Horthy, vinovat de primele genociduri ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, epurarile etnice criminale executate in Ardealul ocupat impotriva romanilor si evreilor, este praznuit la nivel national, iar busturile lui apar ca ciupercile dupa ploaie. Teroarea horthystă. Dupa Diktatul de la Viena, au început actele de terorism împotriva românilor şi evreilor. Era rezultatul unui program premeditat de intimidare şi exterminare a poporului român. Într-o broşură publicată la Budapesta şi răspândită din ordinul lui Horthy, intitulată „Fără milă”, se pot citi rânduri demenţiale ca acestea: „Voi omorî pe orice român pe care-l voi întâlni în drumul meu… noaptea voi pune foc satelor româneşti. Voi trece prin ascuţişul săbiei toată populaţia. Voi otrăvi fântânile. Voi ucide copii la sânul mamei lor… Voi aprinde satele. Nu voi avea milă pentru nimeni. Nici pentru copii, nici pentru mamele însărcinate. Răzbunare. Fără milă, răzbunare crudă”.
Postat 19 Octombrie 2013, 13:58 de Union
MITING IREDENTIST UNGURESC LA TARGU MURES
Sute de drapele secuieşti si unguresti purtate de bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme paramilitare maghiare, tineri şi bătrâni, ce purtau însemne ungureşti sau haine populare maghiare. Manifestaţii şi la Budapesta şi în alte trei oraşe din Ungaria au fost organizate demonstraţii în favoarea autonomiei Ţinutului secuiesc, scrie cotidianul „Magyar Nemzet“. La Budapesta, manifestaţia a început cu intonarea imnului secuiesc, iar participanţii purtau drapele secuieşti. Preşedintele Societăţii Pentru Ţinutul Secuiesc, György Arpad, a declarat că este foarte important ca manifestanţii să ajungă în faţa Ambasadei României.
Postat 18 Octombrie 2013, 07:15 de 2K13
MITING IREDENTIST UNGURESC LA TARGU MURES
S-a cerut autonomie, ca prim pas spre independenta !
Postat 18 Octombrie 2013, 07:07 de 2K13
Kamikaze ?
Mai multe autoturisme, între care și o mașină de la consulatul ungariei la Cluj, au fost implicate într-un accident de circulație la Mureș. Un șofer a intrat în coloana oficială a premierului ungariei.
Postat 18 Octombrie 2013, 06:10 de Day Z
Nu degeaba a fost alungat înapoi de la graniţa !
La granița cu România, în Ungaria, pădurile sunt pline de grupări paramilitare instruite pentru lupte urbane. Garda Maghiară (Magyar Gárda), Plutonul secuiesc și Frontul Național Maghiar (Magyar NemzetyArcvonal – MNA) instruiesc brigăzi paramilitare în România ! De ce este nevoie de uniforme militare şi de demonstraţii de forţă la o tabără a tineretului maghiar dedicată autonomiei? Şi de când a devenit România locul de expozeu a nebuniei extremiste de inspiraţie nazistă? Extremiştii unguri nu se mai ascund. Ameninţările lor la adresa integrităţii României iau de aceea forme din ce în ce mai ameninţătoare. Semn că anunţul privind protectoratul Ungariei este luat cat se poate de în serios. PERICOL IMINENT – FORȚE PARAMILITARE MAGHIARE ÎN ROMÂNIA Vă prezentăm ÎN PREMIERĂ armata care așteaptă ordinul de a lupta pentru refacerea UNGARIEI MARI - Aşa arată demonstraţiile ”paşnice” pentru autonomie a grupărilor paramilitare maghiare: VIDEO: Grupările paramilitare maghiare Recrutări în Garda Maghiară Recruţii organizaţiei trebuie să semneze un act prin care se obligă să nu divulge secretele interne. Înfiinţarea în România a unei ramuri a organizaţiei extremiste Garda Maghiară, interzisă deja în Ungaria. După o perioadă de monitorizare discretă, persoanele recrutate de Garda Maghiară – Plutonul Secuiesc sunt testate, iar după instrucţie depun jurământul pe sfânta coroană ungară.În cuibul Gărzii Maghiare Încorporările în Plutonul secuiesc ( subunitate a Gărzii Maghiare, ce aparţine de batalionul „Wass Albert”, de la Gyor- Ungaria) sunt făcute de către ofiţerul recrutor Csibi Barna (30 de ani). El a fost instruit de către superiorii din Ungaria http: // stareanatiunii . com / o-armata-formata-din-brigazi-paramilitare-ungare-este-gata-de-lupta . html
Postat 17 Octombrie 2013, 23:41 de Atenţie Români !!!
adevarata granita!!!
adevarata granitza cu ungaria trebuie sa fie undeva pe linia oraselor Jula Dobritin , Seghedin (pamanturi romanesti),,,abia atunci vom avea Romania cu toate teritoriile ei la vest si fratii nostril romani din zonele mentionate vor scapa de deznationalizare! Acest ttigan deghizat in nazist va fi oprit la granita Hu-Ro undeva dupa la Solnok! Doamne ajuta!
Postat 17 Octombrie 2013, 23:21 de zoli is iancsi
Trăiască Trianonul !
LARRY WATTS,ISTORIC MILITAR AMERICAN: IN 1989 IN ROMANIA A FOST ORCHESTRATA DE CATRE \"PRIETENII\" VECINI, O LOVITURA DE STAT, CAREIA TREBUIA SA-I URMEZE DEZMEMBRAREA TARII ! .....\\"stabilitatea in functii a cadrelor din serviciile maghiare antrenate de KGB SI GRU a fost foarte mare, inclusiv dupa anul 1990 .... Atunci când Ungariei i-a revenit şefia Comitetului NATO de contraspionaj a explodat un scandal internaţional pentru că şeful serviciului de contraspionaj maghiar – Serviciul de securitate naţională (NBH) – petrecuse şase ani şi jumătate la Academia KGB Dzerjinschi din Uniunea Sovietică. În acelaşi timp, directorul general al contraspionajului militar (Serviciul de securitate militară: KBH) şi ofiţeri responsabili cu arhivarea, atât de la KBH cât şi de la serviciul de informaţii externe (Serviciul de Informaţii: IH), erau absolvenţi ai academiei KGB\\" ! //\\"Ungaria a fost primul stat cu care Rusia a încheiat un tratat bilateral de ţară, în decembrie 1991, pregătit anterior la ambasada Ungariei de la Moscova. Moscova şi Budapesta au stabilit atunci relaţionarea oficială a disputelor etnico-teritoriale cu România, semnând în noiembrie 1992 o declaraţie comună de cooperare pentru Asigurarea Drepturilor Naţionale, Etnice, Religioase şi Lingvistice ale Minorităţilor, document desemnat de ambele părţi drept un punct de cotitură în relaţiile ruso-maghiare. Liderii postcomunişti din Ungaria au susţinut cu insistenţă autonomia teritorială a maghiarilor din Transilvania, reminiscenţă a campaniei revizioniste de decenii, lansată de Budapesta după primul război mondial. Într-adevăr, cei doi care, în 1987, au întemeiat ceea ce urma să devină primul partid conducător al Ungariei post-comuniste – Forumul Democratic Maghiar – au fost Sandor Csoori, preşedinte al Federaţiei Mondiale a Maghiarilor, înfiinţată în 1927 pentru a forţa pretenţii teritoriale, şi un proeminent iredentist, Istvan Czurka\".
Postat 17 Octombrie 2013, 21:14 de Mărturii
Pt tzapul udemerist & comp
Ne dorim aici un pamant romanesc, fara sarbatori ostentative, de 15 martie, ale ungariei pe pamantul Ardealului romanesc (in ungaria – da!, nu in Romania!), fara asa-zisul Tinut Secuiesc, fara RAM (Regiunea Autonoma Maghiara), fara alte zone autonome de la extrema vestica, in Bihor, Salaj, Satu Mare, fara Partium, tot o alta dorita autonomie teritoriala. Un Ardeal fara sarbatorirea si pomenirea, cu fast, a criminalului de razboi Wass Albert, condamnat la moarte, in contumacie, vinovat de moartea romanilor si evreilor, fara proslavirea unui Nyrõ Jozsef, fascist, antiroman, antisemit si hortyst notoriu. Un Ardeal fara un manual de “Istoria secuilor”, ofensa la adresa Romaniei si a romanilor. O regiune in care sa nu se dea uitarii genocidul de la 1848-1849 impotriva romanilor, nici crimele abominabile de la Ip, Traznea, Muresenii de Campie, Sucutard, Prundul Bargaului, Moisei si Sarmasu, din multe alte localitati ardelene, pe timpul Diktatului de la Viena, in teritoriile vremelnic ocupate de trupele hortyste si de administratia de la Budapesta! Un Ardeal in care limba romana sa fie, la ea acasa, stapana! Vrem linistea interiorului si a hotarelor, nu taceri cu subintelesuri, aici, unde avem si acele sfaturi din strabuni, de care sa se tina cont, mai ales ca ei sunt inaintemergatorii care “au inflorit brazda”.
Postat 17 Octombrie 2013, 20:58 de Aircraft Patrolled
Asa da !
Asa trebuie alungati toti iredentistii ca si pe maidanezi. Trebuie alungati si iredentisto-revizionistii care stau in Romania.
Postat 17 Octombrie 2013, 20:49 de @iredentisti unguri
gunoaie iredentiste
gunoaie iredentiste
Postat 17 Octombrie 2013, 18:32 de Go back to Asia
sotia a uitat limba ?!
Sotia lui a uitat limba ? De ce am impresia ca persoanele de etnie maghiara au o problema in a invata mai mult de o limba ? Am rude in Ungaria, dar cei de-aici sunt de-o penibilitate rara. Orice om care se muta (sa nu mai vorbim de cei care se nasc pe teritoriul unui stat) INVATA limba statului in care traiesc. Am intalnit chinezi, nemti, italieni care sunt stabiliti aici (definitiv sau partial) care vorbesc de n ori mai bine decat ungurii care s-au nascut in Romania. De ce ? Exista doua explicatii: 1. Sunt atat de prosti incat nu sunt in stare sa mai invete o limba, sau 2, sunt atat de prosti incat nu vor.
Postat 17 Octombrie 2013, 17:29 de John
Oradean
Pentru mine valahi migrator din Balcan meleagurile natale sint in India alaturi de tiganii mei.
Postat 17 Octombrie 2013, 13:55 de Oradean
Cheta
Fac cheta ! Cine participa? Serviciul prestat costa dar ne scapa de lepre ! :)
Postat 17 Octombrie 2013, 11:52 de Oradean
@life
Ma analfabet migrator ce stii tu ce-s alea "meleaguri natale" ? Ce zici tu despre o calatorie calare spre fundul Asiei, probabil Mongolia ca sa vezi si tu care-s posibilele tale "meleaguri natale" ? Dar la ce ne putem astepta din partea unui nomad !!!!
Postat 17 Octombrie 2013, 08:26 de Oradean
Realitaţi
De ziua maghiarilor, oficialii udmr din secuime au depus jurământul de credinţă faţă de ungaria şi au arborat drapelul secuiesc: „noi trăim cu faţa spre budapesta”! Sediul PPMT din Târgu Mureș partidul popular maghiar din Transilvania (PPMT), condus de Laszlo Tokes, nu are arborat pe sediul său din Târgu Mureș drapelul național al României, fapt ce încalcă prevederile art. Legii nr. 75 din 1994 privind arborarea drapelului României şi ale HG nr. 1157/2001, pentru aprobarea normelor de arborare a drapelului României. Pe clădire sunt arborate două steaguri ale PPMT și un steag secuiesc. Deși fapta comisă de conducerea PPMT încalcă prevederile HG nr. 1157/2001. Săptămâna aceasta PPMT a fost somat de prefectul județului Harghita să arboreze drapelul național al României pe sediul său din Miercurea Ciuc.
Postat 17 Octombrie 2013, 05:20 de Valhalla-Asgard
Facebook
https://www.facebook.com/laszlo.toroczkai/photos_stream
Postat 17 Octombrie 2013, 01:00 de B
@1848
si in austria exista taxa de drum din 2009,deci nazisti austriecii traiesc in cea mai saraca tara din ue,dar bucurestiul de unde incaseaza cele mai mari venituri bugetare, de ce gramada de parvenitii ca umila ta persoana de ce nu ramine pe meleagurile natale sa traiasca in bogatie si belsug vine in ardeal sa traiasca in ardeal unde nici limba romaneasca nu o intelege dar sa mai vorbeasca,esti un destept ca si bolojan,si falimentar ca noul director de la electrocentrale oradea,macar daca ai scrie romaneste corect,dar ce putem astepta de la un iobag
Postat 16 Octombrie 2013, 23:37 de life
@abet
GOZBORRE, esti imbucurator de prost.... losere, crapa ranza si fierea in tine.... pusta falimentara cauta surse de venituri in Ardeal.
Postat 16 Octombrie 2013, 22:51 de 1848-1918-1945
@ T.T.
IN ROMANIA TVA ESTE CEL MAI MIC DIN LUME PT. NISTE ROMII CARE SINT ASIMILATII CA ROMANII,DUPA REGIONALIZARE GUVERNUL LA ORDINUL FMI VA CEDA ANUMITE DREPTURII TERITORIALE CA SA PRIMEASCA MOLDOVA IN SCHIMB,DATORNICII TREBUIE SA PLATEASCA DATORILE ACUMULATE DE LA FMI,TRAIASCA GUVERNUL,TRAIASCA PONTA,
Postat 16 Octombrie 2013, 22:39 de abet
Asa da
Iredentismul hunguresc trebuie starpit fara mila.
Postat 16 Octombrie 2013, 21:06 de Euro
Iredentismul unguresc colcaie in zona !
har-cov-mures + partium.... viktor orban, incoloneaza ungurii din Romania sub sloganul: “AUTONOMIA, SINGURA SOLUTIE ACCEPTABILA” !!!!!! Ministru de externe al ungariei, geza jeszenski afirma transant, raspicat,. obiectivele budapestei: „Urmarim ca Transilvania să devină un spatiu de complementaritate al economiei ungare !!!!!!!!!! Ca scop politico-strategic, unirea maghiarilor in granitele lor existențe inainte de Trianon !!!!!!!!!! Infiintarea Euroregiunii Carpatice reprezinta doar inceputul care conturează perspectiva reîntregirii ungariei mari, prin masuri preponderent economice“ !!!!!!!!!!! (Mitocratia imperiala. Chestiunea maghiara. Provocarea autonomiei – frontiera interna. Razboiul logistic si „armele“ sale in Europa Centrală, pagina 179 – George Roncea – Revista de Sociologie, Geopolitica si Geoistorie – EUXIN).
Postat 16 Octombrie 2013, 21:02 de Atentie Romani !!!
@unguri iredentisti
oricum va stie toata Europa ce jigodii sunteti. toate tarile din jur si UE va trateaza ca atare. Uniunea Europeana, UEFA, FIFA, etc va sanctioneaza non-stop!
Postat 16 Octombrie 2013, 20:42 de 1848-1918-1945
@DUME
1. BAI, GOZBORE, UNGURII TAXEAZA PT CA SUNT IN FALIMENT SI CAUTA SA JUPOAIE PE CINE CUM SE NIMERESTE. INCLUSIV CETATENII DIN ungaria SE PLANG DE ACEST LUCRU. AU CEL MAI MARE TVA DIN UE ! AU DEJA MARI PROBLEME LA BRUXELLES DIN CAUZA ASTA ! 2. TE ATINGE LA INTERESE FAPTUL CA IREDENTISTII SUNT DECLARATI PERSONA NON GRATA, IN ROMANIA ?!? FOARTE BINE ! SA CRAPI, LEGAT DE EI ! PASAREA MALAI VISEAZA SI ungurul Ardealul ! A, FAPTUL CA GUVERNANTII unguri ALIMENTEAZA CIRCUL IREDENTIST, O STIM CU TOTII ! HAI SA VA VADA TOATA LUMEA, GUNOAIE IREDENTISTE, SANTAJISTE !
Postat 16 Octombrie 2013, 20:36 de TRAIASCA TRIANONUL !
RECIPROCITATE
90% DIN EXPORTURILE ROMANIEI TREC PRIN UNGARIA,ROMANII CARE LUCREAZA IN UE CALATORESC PRIN UNGARIA,PENTRU TIMPENILE GUVERNANTILOR SUFERA OAMENII DE RIND,DIN 01,01,2014 SE PLATESTE TAXA DE DRUM PT. TOATE AUTOVECHICULE PE TERITORIUL UNGARIEI
Postat 16 Octombrie 2013, 20:07 de DUME
Urmeaza si orban!
Si lui orban ii va fi intrezisa intrarea in Romania iar iredentistii cu domicilii, aici in tara vor fi expulzati !
Postat 16 Octombrie 2013, 18:59 de Union
iredentismul unguresc e in floare !
iredentismul unguresc naste monstri !
Postat 16 Octombrie 2013, 18:53 de com
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON