URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2012, 18:41

PDL-iştii orădeni, atacuri la Bolojan pe toate fronturile

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la sediul partidului, candidaţii PDL pentru Oradea s-au lansat într-un nou atac la adresa primarului Ilie Bolojan.

Cel care a dat tonul a fost candidatul la postul de primar, Mihai Groza, care, aşa cum a făcut-o şi în dezbaterea televizată de luni seară de la TVS, i-a imputat lui Bolojan o varietate de lucruri, de la proiectul construirii unui CET pe gaz până la parcările cu plată şi nerecunoştinţa faţă de miniştrii care au ajutat oraşul.

"Grave erori"

"Realizările de infrastructură nu îi aparţin, dar în schimb refuză să-şi asume gravele erori cum ar fi turbogiraţia şi, în general, excesul de sensuri giratorii. Sensul giratoriu din Nufărul - Apateului rupe unda verde rezultată din propriile studii de circulaţie ale Primăriei, pe axul Nufărul - Republicii", a spus Groza, menţionând că, deşi noua stradă era necesară, se circula pe ea şi prin menţinerea semaforizării.

La fel ca în ultimele apariţii publice, Groza a criticat şi ideea mutării Muzeului în Cetate, dar şi proiectul municipalităţii în ce priveşte construirea unui Aquapark din fonduri europene, aflat deja în implementare, spunând că acesta e "dezavantajos" deoarece 50% din finanţare revine Primăriei Oradea. Candidatul PDL a arătat că municipalitatea ar fi trebuit să încerce un parteneriat public privat cu o companie, cum s-ar fi făcut în Satu Mare, astfel încât 70% din fondurile europene să fie accesate de o firmă privată, iar restul de 30% să fie alocaţi în baza unui parteneriat public privat.

"Apă geotermală vrem"

Groza a pus la dispoziţia jurnaliştilor şi copii după studii efectuate în 1995, care arată că potenţialul de apă geotermală ar acoperi necesarul Oradiei. "Studiile atestă că rezervele exploatabile de căldură geotermală au fost evaluate pe o perioadă de 20 de ani la circa 500.000 de megawaţi oră pe an, adică 430.000 de gigacalorii pe an. La acestea se adăugă sonda nouă din Sântandrei, a firmei Foravex, care asigură 120.000 de gigacalorii pe an, şi sonda de la Borş, cu un potenţial de 200.000 de gigacalorii pe an", a spus Groza, arătând aceasta în contextul în care necesarul Oradiei este "de 606.000 gigacalorii pe an, cu o dezvoltare de 660.000 până anul 2024". "Sunt studii pe care le-am lăsat în primărie", a zis Groza.

"Pentru energie verde, fonduri europene, proiect depus prin Ministerul Mediului, după o lună, maxim două luni de la depuneri se primesc fondurile, şi apa geotermală este energie verde. Deci există posibilităţi de finaţare reale", a susţinut Groza, ca răspuns la întrebarea lui Bolojan despre sursele de venituri privind construirea unui sistem alternativ de încălzire la centrala cu gaz.

Piaţa cu termopane

coste.jpgÎn aceeaşi conferinţă de presă, secretarul general adjunct al PDL Bihor, Adelina Coste (foto), l-a atacat pe Bolojan pe motiv că nu şi-ar respecta promisiunile din campania din 2008, către pieţari. Ironizând sloganul de campanie lui Bolojan, "Faptele fac diferenţa", Coste a enumerat problemele de care s-au plâns comercianţii.

"Spicuind din solicitările dânşilor, am reţinut câteva puncte: lipsa copertinei şi suplinirea ei prin acele improvizaţii care dăunează din punct de vedere estetic, dar care dăunează şi la sănătatea cumpărătorilor. Mă refer la domnii care sunteţi mai înalţi şi care mergeţi la cumpărături în Piaţa Cetate, ştiţi ce pericole sunt", a spus ea.

Coste a mai reclamat şi subdimensionarea grupurilor sanitare, mizeria din ele, "lipsa sistemului minimal de ventilaţie la bazar" şi faptul că pieţarii nu au un loc în care să îşi depoziteze în condiţii optime marfa rămasă de pe o zi pe alta. "În urma descinderilor, am constatat că singurele investiţii existente sunt chioşcurile de termopan ale domnului director Cosma (Romulus Cosma - n.r.), primul director numit de către administraţia locală şi de fapt pariul pierdut de către domnul Bolojan în acest mandat", a spus Coste.

Parcare pentru studenţi

Manafu2.jpgLa rândul său, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Bihor, Bogdan Manafu (foto), a imputat administraţiei locale faptul că studenţii nu au nici acum o casă de cultură în care să îşi desfăşoare activităţile şi faptul că li se cere să plătească parcarea dacă vin cu maşinile la cursuri.

"După cum bine ştiţi, în zona facultăţilor au fost introduse peste noapte parcometre şi trasate ba linii albe, ba galbene, lucru care este frustrant şi îi preocupă foarte mult pe studenţi. Sudenţii vin la facultate să înveţe, nu să se gândească cât mai au de plată şi din două în două ore să iasă de la cursuri pentru a plăti parcarea", a spus Manafu, arătând că astfel municipalitatea îi descurajează pe tinerii fiindcă "le îngrădeşte dreptul de a învăţa". Soluţia: pentru studenţi, autoritatea locală să emită un card special, cu gratuităţi şi reduceri.

Manafu s-a folosit în atacurile la adresa actualei administraţii şi de una din dezvăluirile BIHOREANULUI, care a arătat că, după ce fostul rector Doru Maghiar a închiriat dubios cantina Universităţii unui fost consilier judeţean care a trecut şi pe la PSD, dar şi pe la PDL, Ştefan Dulău, profesorii şi studenţii nu mai au unde să mănânce: "Am o rugăminte pentru membrii partidelor care fac parte din USL: să facă lobby către persoana care deţine cantina, deoarece această cantină s-a transformat în loc de pomeni şi de nunţi. Studenţii ar trebui să aibă parte de o masă bună şi de preţuri relativ scăzute. Din păcate nu se întâmplă".

Ştrandul cu bucluc

talpos.jpgÎn aceeaşi conferinţă de presă şi-a făcut apariţia şi primarul oraşului Marghita, Dorel Talpoş (foto), care a ţinut să dea replica ministrului Dezvoltării, Eduard Hellvig, care a sosit în weekend în Bihor şi a confirmat ceea ce BIHOREANUL a scris: că ştrandul realizat în Marghita din fonduri europene nu are canalizare. Atât Hellvig, cât şi Dumitru Voloşeniuc, preşedintele Consiliului Judeţean, au criticat drumul care duce spre ştrand, care se află într-o zonă izolată, iar Voloşeniuc, a spus că, mai mult, este nevoie să treci prin curtea cuiva ca să ajungi la el.

Talpoş a insinuat că cei doi liberali ar fi făcut acele declaraţii din motive de campanie electorală, de vreme ce nici măcar nu l-au anunţat de vizită, şi nici nu au trecut pe la Primărie să verifice actele. În plus, a arătat că terenul pe care a fost amplasat ştrandul aparţine unei foste unităţi militare, nicidecum unei persoane fizice, şi a spus că introducerea canalizării la ştrand va fi făcută în etapa a doua a proiectului. Primarul a explicat că drumurile nu au fost cuprinse în proiectul de modernizare a ştrandului, dar reabilitarea lor este vizată de un alt proiect european, distinct. În plus, a afirmat el, deşi au existat controale, inclusiv de la Curtea de Conturi sau Prefectură, nimeni n-ar fi găsit vreo neregulă în ce priveşte ştrandul.

"Acum vin tot felul de acuze, ba că nu e bine poziţionat, ba că nu îl mediatizăm. Este un proiect benefic pentru municipiul Marghita, nu pentru primarul Talpoş şi pentru PDL. Şi chiar m-aş bucura dacă domnul ministru ar continua mai departe exemplul dat de alţi miniştri, care au ales să sprijine Oradea şi Marghita", a mai zis Talpoş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
86 Comentarii
faraonul
FARAONUL; ?v=z39Jkpvz0AI&feature=g-upl
Postat 03 Iunie 2012, 02:18 de centaine
parcari :))
bha da aveti unele idei :)) sa`mi trag nervi :)) .Pentru cei care se plang ca merg la facultate si nu au bani de parcare, bine ca au masina si isi permit sa merg cu ea,si apropo,vreti sa parcati? mergeti in parcarea facultati din spate(este destul loc) daca nu sunteti in stare sa platiti 2 ore cat stati la faculta(sau pe care nu le stati) ca mergeti in students la suc.
Postat 01 Iunie 2012, 08:34 de dcristian
Alege Primarul
Si- au venit din nou alegerile pentru Primaria Oradiei. Maria-sa Primarul Bolojan ia contact cu cetateni orasului si dupa ce enumera faptele care l-au cosacrat ca eternul si vesnicul primar de care Oradea mare are nevoie, spune cu atata ardoare: „primarul şi Primăria să lucreze pentru orădeni, nu împotriva lor, să cheltuie banii publici cu responsabilitate şi chibzuinţă, să trateze egal toţi cetăţenii şi toate cartierele\\\\\\", si ca a facut: „drumuri, poduri, parcuri, locuri de parcare, şi curăţenie” , dar nu spune nimic de parcarile cu plata cu care a inpanzit tot centru si alte strazi unde isi au sediile autoritatii si institutii ale statului, piete si spitale, de unde Primaria atrage venituri la bugetul local. Dar ce venituri, acestea sunt vesnic goale din cauza taxelor de parcare mari. De ce d-l Primar nu spune nimic de parcarile cu plata(taxa preceputa de 100 lei/an pentru orele 16,00-8,00) de la domicilui locatarilor pe care vrea sa le faca sau acolo unde sunt facute sa le marcheze, imediat dupa alegerii. Oradeni, fiti linistiti, Primarul Bolojan lucreaza pentru DVS. Va ia bani ca el si acoliti lui sa aiba ce investi si cheltui. Domnule Primar Bolojan, la ce ati facut atatea parcarii frumoas amenajate in zona centrala a orasului, daca acestea stau nefolosite, iar noi ceilalti majoritarii ai acestui oras, care mergem cu masina la serviciu ca sa castigam timp pentru a putea face si altceva, suntem nevoiti sa parcam pe strazi laterale inguste unde dvs. si directia tehnica de urbanism nu ati reusit sa creati parcarii, dar ati pus stalpi pentru a inpiedica parcarea. Probabil ca dvs. si sfatuitori dvs. sunteti foarte destept, incat considerati ca impozitul anual pe care il platim, nu este suficient pentru a plati lucrarile de cozmetizare a orasului(acele sensuri giratorii facute de Selina si rebordurarea ) si v-ati hotarat sa mai strangeti bani la bugetul local din taxe si amenzi de parcare, care sunt cele mai mari din tara.
Postat 31 Mai 2012, 17:26 de Onest
serios
PDL-istii care posteaza aci sunt la fel ca si conducatorii lor, limbaj de mahala, injurii, lipsa de educatie. Voi vreti sa construiti ceva cu atitudinea asta? Sunteti buni numai sa distrugeti.
Postat 31 Mai 2012, 14:03 de io_radu
mda
PDL face ce stie mai bine (in afara de furat, ca la aia sint campionii de necontestat). Circ nefondat. Tarziu domnilor, nu mai pune nimeni botul la schelalaiturile voastre.
Postat 31 Mai 2012, 13:38 de Mihai
pam pam
Of, haideti mai, va plangeti ca trebuie sa platiti parcare? pentru 2 ore cat e? 1 leu 2 lei 3 lei? :)) Daca ajungi la universitate cu masina chiar ai si atatia bani sa iti cumperi si tichet de parcare...Si serios vorbind...si eu am fost studenta, am terminat de curand.Cati ai cumparat tichet de parcare :))), nu foarte multi din pacate, asa ca nu mi se pare un motiv destul de bun sa va rascoliti impotriva sistemului. :)), energia geotermala iarasi in momentul actual nu este realizabila.Groza este un mincinos si jumatate, are noroc ca are papagal ca atunci ar fi un nimeni...(nu ca asa e cineva).Bolojan cum a fost si cum e, poate alegerile lui nu au fost cele mai bune, dar macar a schimbat ceva.PDL ce a schimbat?
Postat 31 Mai 2012, 13:07 de popadriana
coment
Pericolul rosu si acum cel galben din pacate cuprinde toata tara.Ei au inceput campania electorala imediat a doua zi dupa ce a castigat PDL.Atat au facut bine de cand s-au aliat. E de tinut minte.Iar politica adevarata se face in opozitie.Niciodata n-am votat cu PSD si nici nu voi vota vreodata.Pacat ca si dupa 22 de ani politica romaneasca tot e pestrita.
Postat 31 Mai 2012, 10:36 de Maia
Strategia perdanta
A disparut rapid "Noul Principe" al lui Dick Morris de prin librarii.Si,din cum se comporta acest partid in Oradea,pare-se ca nimeni n-a apucat sa-nvete ceva util.
Postat 30 Mai 2012, 18:01 de gyorgy tozser
Parcarile
Admir si aplaud idea Domnului Manafu Bogdan, in calitate de student stiu foarte bine cum e sa mergi la facultate cu masina si sa te chinui sa-ti cauti un loc amarat de parcare ca sa nu iei amenzi. Beneficiu asta macar sa-l aibe si studentu din ziua de azi, se scot bani de pe urma noastra din toate partile. Felicitari Domnule Manafu va sustin idea si sper sa reusiti intr-o buna zi sa deveni\'ti primaru acestui orash.
Postat 30 Mai 2012, 17:38 de Soferu
saracii studenti
daca-si permit sa mearga cu masina sa plateasca si parcare
Postat 30 Mai 2012, 17:15 de susu
pentru d-na Adelina Coste &CO
1.LUCRARILE LA COPERTINA DE LA PIATA CETATE, AU INCEPUT DE SAPTAMANA TRECUTA 2. TOT SAPTAMANA TRECUTA S-A ADJUDECAT LUCRAREA DE REABILITARE A HALEI DIN PIATA CETATE 3. SEDIUL ADMINISTRATIV DE LA CIMITIRUL MUNICIPAL E COMPLET RENOVAT
Postat 30 Mai 2012, 17:12 de adriana
JOS BOLOJAN
De ce mintiti lumea ca bolojan este primit cu aplauze...mai bine ati fi scris cum a fost cand a plecat acasa..GROZA PRIMAR
Postat 30 Mai 2012, 17:00 de fellix
bravo Groza
bolojan a prostit oradea 4 ani
Postat 30 Mai 2012, 16:40 de imi
jos bolojan
bolojan vrea cet pe gaz sa mai faca manevre in continuare. poate are orasul sanse si iese groza primar sa avem incalzire ce apa termala
Postat 30 Mai 2012, 16:32 de iliescu
BOLOJAN PRIMAR!
Ma uitam la rezultatele de la sondajul on-line si ma minunam cati oameni damblagiti la cap pot fi in Oradea sa-l voteze pe ranjitul asta de Groza si gasca lui de hoti si lichele. 78 cati sunt acolo daca ar fi de toti in Oradea si tot ar fi prea multi! Nenorocitii astia de pdl-isti indraznesc sa deschida gura, dupa ce au adus tara in halul in care e acum?!! Ba mai mult o deschid ca sa-l blameze pe singurul dintre politicienii care merita laudat pentru ce a reusit sa faca in Oradea. "Rusine" le-as spune unora care stiu ce este aceea rusine. Astia n-o au si n-o vor avea niciodata. Nenorocitii nu stiu decat sa minta, sa acuze pe nedrept, fara argumente, sa urle ca descreieratii pe forumuri cat de rau e Bolojan. Sa dea Dumnezeu sa aibe pdl-ul atatea voturi cate ii voi da eu! HAI BOLOJAN! FELICITARI PENTRU TOT CE AI FACUT PANA ACUM SI PENTRU PLANURILE PE CARE NU MA INDOIESC CA LE VEI PUNE IN APLICARE, PENTRU A FACE DIN ORADEA UN ORAS DE CARE SA FIM MANDRI!
Postat 30 Mai 2012, 16:31 de Oradean
vai si amar usl
pdl, bravo, macarincercati sa faceti ceva pentru studenti, ceilalti ce fac, mang si-a batut joc de Uoradea, nu sunt in stare sa una un inspector au ous trei, fac gafe, bravo pdl!
Postat 30 Mai 2012, 15:51 de denise
nu vrem usl la putere
cei care ii sustin pe cei din usl, sunt la fel ca ei, niste mincinosi si oameni care sunt in stare sa profite pana si de cei din familiile lor... nu mai vrem sa fim condusi de oameni incompetenti, ne am pierdut increderea in bolojan si in usl !
Postat 30 Mai 2012, 15:20 de Ioan
Comentarii
Am fost PNL-ista pana nu s-au aliat cu PSD.Nu stiu daca pe plan mondial sunt multe tariunde un partid de dreapta sa faca alianta cu un partid de stanga si cu un trecut cum il area PSD. Nu am incredere in Ilie Bolojan pentru ca un politician serios isi pastreaza ideologia.Din moment ce nu este independent nu prea ma intereseaza ce gospodar e sau nu e,pentru ca nu a facut nimic din banii lui ci din banii nostrii.
Postat 30 Mai 2012, 15:18 de Noemi
jos usl
foarte bine ca se ia atitudine, Mizeriile lui Bolojan ar trebui scoase toate la lumina inainte de alegeri, asa macar nu i-am oferi sansa sa isi bata joc de noi in continuare! jos usl
Postat 30 Mai 2012, 14:52 de Octavia
ce fapte are groza?
Ce fapte realizate are groza?Ce proiecte are duse la bun sfarsit?Ce a facut pd-ul 12 ani in Oradea?Pd-ul stie sa faca acuzatii, sa aduce teorii si teoreme,studii si alte prostii,in care nici ei nu cred! Bravo domnule primar Bolojan!Multumim pt tot si spor in continuare!
Postat 30 Mai 2012, 14:04 de 201b
geo
Geotermala face parte din viitor, gazul din trecut...greu de ales pe ce trebuie mers! Bolo a promis ca dispar gunoaiele de garaje metalice dintre blocuri, o alta minciuna, in 4 ani nu a fost in stare sa darame 3 sandramale metalice... dar poate se asorteaza cu giratiile de tomberoane, si trebuie pastrate!
Postat 30 Mai 2012, 13:08 de iou
JOS INCA O DATA
@ DREPTAN BINE AI SPUS..NEOR VANDUT TOATA TARA ACUM SA PUN STAMPILA DE VOT PE EI.NICIODATA JOS USL
Postat 30 Mai 2012, 12:35 de flavian
huuu
@ORADEAN imi pare bine k te duci la vot dupa fata candidatului de.ar fi toti ca tine am avea primar careva castigatoare a balu bobocilor
Postat 30 Mai 2012, 12:33 de roman
jos
copiii a lui ceausescu sustine.ti.va candidatu.sper sa va vad pe toti la coada la apa 3 ore in soare de 30 grade vara asta.JOS USL JOS COMUNISTILOR
Postat 30 Mai 2012, 12:29 de dreptan
LA MUNCA!!!
USL-ISTILOR NU MAI POSTATI PE BANII NOSTRI!!! MUNCITI!!!
Postat 30 Mai 2012, 12:27 de RICHARDO CARVALLIO
minciunele PDListe
PDL a scos subventia la nivel national pt incalzire. HAHAHA. Teapa PDListilor!
Postat 30 Mai 2012, 12:15 de minciunele PDListe
Groza = Vuscan
Groza asta e ca Vuscan cu apa termala frate :))). Ia uite numa ce mutra i-a prins in poza asta. Alte comantarii sunt de prisos.
Postat 30 Mai 2012, 12:14 de oradean
postaci usl
Bai postacilor USL(mizerie de alianta, combinatie) macar daca tot incercati sa veniti cu ceva nou, straduiti-va mai bine, sunteti expirati de anii trecuti, chiar seful vostru de campanie din 2008 va face de cacaua si spune ca sunteti platiti sa stati la platane! si sa postati ca niste orbi. Ratatilor
Postat 30 Mai 2012, 12:00 de lakei
dispareti, pedisti imputiti!
plin de pedisti p-aci! mai lighioane, da voi nu lucrati chiar deloc? crapati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 30 Mai 2012, 11:34 de anti-pede
hai Groza
Asteptam un nou primar in numele Dl Groza , care sunt convins ca va realiza mult mai mult decat fostul . Hai Groza primar .
Postat 30 Mai 2012, 11:22 de Dinu
Nu Bolojan
Dupa toate proiectele incepute de altii si terminate de Bolo , care si le asuma in masura de 100 % fara sa recunoasca nimic ,eu la votul din 10 iunie nu-l votez . VOTUL MEU NU-L AVETI .
Postat 30 Mai 2012, 11:20 de Dan 86
atacati atacati comunistii
Gandirea pionereasca a uslului trebuie oprita in graba.Oradea trebuie sa prospere si sa se alinieze la un nivel european,iar acest lucru nu poate fi realizat de acest primar dar mai ales de un consilier precum pavel emilian.anti "pavel"
Postat 30 Mai 2012, 11:19 de florian
:(
Toti se plang de Bolojan cate mizerii a facut si mai vrea sa faca , nu-l mai votati fratilor , ii un corupt caruia ii place monopolul peste tot in favoarea lui.
Postat 30 Mai 2012, 11:17 de nadia hule
tovarasi plimbatori
nu va mai satura dzo? Bravo Manafu, macar un tanar care ne da sperante ca se va schimba ceva fata de studenti!! Afara cu Bolojan si cu tinerii proaspeti aliati :)))))))
Postat 30 Mai 2012, 11:16 de ghita
Jos Bolo
Bine fac sa-l atace pe Bolojan , ca in afara de a colecta banii contribuabililor din toate partile atceva nu face . Asteptam schimbarea !!! Jos Bolo !!!
Postat 30 Mai 2012, 11:14 de marius c
bolojan nu vede adevaratele probleme
bolojan s-a dus sa se joace in oraselul copiilor ? sa mearga unde sunt adevaratele probleme ale oradenilor nu sa se complaca in intalniri regizate de la inceput unde membrii usl aplauda si nu pun intrebari ca asha oricine poate fi primar...esti penibil bolojan...du-te in iosia in nufaru unde le-ai marit gigacaloria la oameni...oradea merita mult mai mult decat o viziune pt orasul alesd cum o are acest buticar
Postat 30 Mai 2012, 11:13 de andreea rus
liniste la uslisti!!!
ALOOOOO!!! LINISTE LA USL !!!! MAC CA M-AM SATURAT DE VOI !!! ati distrus CETU, ati furat giratoriile, ati taxat toate parcarile posibile din oras, ce mai vreti maaa ??? GATA, S-A TERMINAT CIOLANU, GATA ne-am saturat!! cititi mai sus niste solutii reale pentru Oradea de la oameni capabili!! primesc si tinerii astia un biscuite sa lase niste comentarii obosite anti pdl!
Postat 30 Mai 2012, 11:13 de Ivan cel Groaznic
oradea este un cosmar nu un paradis!
NU MAI INTERESEAZA PE NIMENI DE FILIP DESTEPTULE...FILIP ESTE LA VOI ACUM PUTETI SA IL INTREBATI LINISTITI CE A FACUT SI CE NU...STIU DOAR CA DE CAND ESTE BOLOJAN PRIMAR MI-A CRESCT INTRETINEREA DE 3 ORI , APA LA FEL ,GUNOIUL LA FEL, TAXELE SUNT CELE MAI MAI...SALARIILE CELE MAI MICI PT CA PREAMINUNATUL PRIMAR A ADUS NUMAI FIRME DE 2 LEI IN PARCUL INDUSTRIAL, INGHET DE FRIG IN CASA CU MINTEA LUI MINUNATA,NU AM APA CALDA CU SAPTAMANILE, DESZAPEZIREA NU EXISTA, MASINILE SUNT RIDICATE INTR-O VESELIE AMENZI PESTE AMENZI...CE SA SPUN TRAIM INTR-UN PARADIS BOLOJAN PLEACA!!!!!!!!! ORADENII TREBUIE SA FIE ELIBERATI DE TIRANIA TA
Postat 30 Mai 2012, 11:08 de mirus
indurare
stie cineva ca groza n-a putut face nimic sub filip? eu zic sa mai gandim si asa. nu merita groza sa platesac toate cioburile sparte de filip. nu-i tot putem reprosa ca el n-a facut nimic, ca nu el a fost primar. doar atat am vrut sa spun
Postat 30 Mai 2012, 11:06 de indurare
muhaha
geotermala acopera aprox 80% asa ca documenteaza-te inainte sa comentezi fara rost
Postat 30 Mai 2012, 11:02 de muhaha
liniste la uslisti!!!
ALOOOOO!!! LINISTE LA USL !!!! MAC CA M-AM SATURAT DE VOI !!! ati distrus CETU, ati furat giratoriile, ati taxat toate parcarile posibile din oras, ce mai vreti maaa ??? GATA, S-A TERMINAT CIOLANU, GATA ne-am saturat!! cititi mai sus niste solutii reale pentru Oradea de la oameni capabili!! primesc si tinerii astia un biscuite sa lase niste comentarii obosite anti pdl!
Postat 30 Mai 2012, 11:01 de Ivan cel Groaznic
jos bolojan
nu e vorba ca e usor sa gasesti puncte slabe!!!sunt puncte care au fost mentionate de catre l insa nu si indeplinite!!!
Postat 30 Mai 2012, 11:01 de aaa
:)
Domnilor de la PDL,e foarte foarte usor sa gasesti puncte slabe si sa critici o anumita administratie! Oricine stie sa faca asta! Dar intrebarea mea pentru dvs:nu in 4 ani de mandat cat are domnul BOLOJAN ci in 8 ANI DE MANDAT cat a avut Petru Filip de ce nu ati avut initiativa sa remediati toate aceste probleme cu care acum faceti atata gargara???Dvs ne scoateti ochii cu problemele "gasite" de voi la adresa municipalitatii dar partea amunzanta e ca domnul Bolojan va da peste bot cu argumente si cu solutii la fiecare "durere" de`a voastra! cu CET-ul v`a explicat cum sta treaba(apa geo-termala e apa de ploaie pentru ca,folosita la capacitate maxima,acopera 20% din necesitatile consumatorilor),cu fondurile europene v`a pus la punct(judetul Bihor e al 2-lea judet la nivel national in absorbtia de bani de la UE),cu proiectul pentru Stradul Municipal iarasi v`a pus cu botu pe labe(probabi ca,voua astia de la PDL,va place sa mergeti in Ungaria la Haidu la strad si la piscine...ei bine,primarul Bolojan are grija ca si noi,ROMANII,sa avem un asemenea complex de relaxare),si asa mai departe... !!!
Postat 30 Mai 2012, 10:18 de Rustyi
Disperati rau PDListii
Disperati rau PDL-ACII. Stiam ca in tara nu o duc prea bine, dar nu ma asteptam ca si in Oradea si chiar si in alte orase ale PDL sa fie asa mare disperarea. Pacat. Acum 4 ani era altceva... .
Postat 30 Mai 2012, 10:12 de Vali
@HAHAHA
Subventia a fost eleminata la fel ca liberalizarea pretului la gaze de F.MI. (memorie scurta). Dragule cat priveste fondurile UE cu care va laudati, asa de prost au fost facute projectele ca de ex. la aquapark suma de plata de primar este 14,8 mil euro. Daca era PPP era 2 mil euro. aSA CA STATI LINISTITI, PROSTIILE LUI bOLO le putem plati toti inca 4 ani din credite..... ca noa
Postat 30 Mai 2012, 09:58 de WERR
@bing
frumos scris,se vede de departe prostia si obedienta fata de bolovan,oricum sa stiti ca bolovanul a pus taxa pe vot,daca nu are siguranta ca-l votati va trebui sa platiti pt a avea acces la urne si dupa ce va fi ales vor urma alte taxe pt binele cetateanului,se scarpina in cap in fiecare zi poate mai gaseste ceva,de ce credeti ca cheleste ,de destept?mai gnditi inca 10 zile si votati pt bunastarea voastra nu pt datorii si taxe
Postat 30 Mai 2012, 09:53 de luky
pana cand?
ma intreb pana cand vor continua mincinosii astia cu tupeul? nu cumva ei au tot condus tara de patru ani. si daca tara condusa de ei mergea in jos cum se face ca oradea condusa de "comunistul" Bolojan mergea in sus. pretul gigacaloriei e mare dar faptul ca guvernul a eliminat subventiile lasand asta pe bugetul local nu conteaza, la fel cum nu conteaza diminuarea salariilor bugetarilor cu 25 la suta sau impozitarea pensiilor, astea sunt toate bune si benefice pentru oradeni. ce tupeu! Ce memorie scurta!
Postat 30 Mai 2012, 09:47 de mimi
dispareti lichele pediste!
Duceti-va si impuscati-va, pedisti imputiti! Auzi cine ironizeaza! Din pacate nu s-au inventat pedepse pentru ce ati facut si ce ati merita sa primiti. Lichelele naibii, ne-ati nenorocit de tot si inca mai aveti curajul sa iesiti in fata! Sper sa va rareasca cel de sus!!!
Postat 30 Mai 2012, 09:24 de bing
M-ati plctisit
M-ati plictisit postacii PD-L, referitor la termie, pe vremea lui FILIP s-au facut N de studii, dar nu s-a implementat niciunul, acuma s-a trezit si Groaza sa critice, dar el a fost viceprimar ani buni in Oradea, si chiar primar o scurta, din fericire, perioada, nici nu ai auzit de el. Groza e total pe dinafara, si vrea sa scoata in evidenta niste critici aduse lui Bolojan , si alea fara temei, ca sa arate cate ar putea promite el.... bineinteles ca habar n-ar avea cum sa le faca. Votati Groza, si ne luam adio de la o gramada de proiecte pe bani ai U.E. O sa mergeti la spalatoria numita strand municipal mult timp de acum incolo... Uitati-va ce a facut Falca cu strandul din Arad, zici ca e ZOO asta va doriti? PA!
Postat 30 Mai 2012, 09:21 de 401
o constatare
O mica constatare : in 2007 iarba pe malul crisului a fost cosita o singura data,mizeria era de nedescris,peturi,hartii si pungi peste tot.Anul acesta pana in 30 mai deja a fost cosita de 3 ori,o data la 2 zile angajati de la rer curata zona de peturile lasate de taranii care nu vad containerele si cosurile de gunoi din cauza nesimtiri ,tot ca o constatare,in 2007 groza era viceprimar si apoi primar,eu zic ca daca groza ia peste 10 procente la alegeri va fi sarbatoare pt el,in 2008 a avut sub 20 % desi era primarul in functie.O zi buna
Postat 30 Mai 2012, 09:01 de cipri
hei, tramvai !
Foarte gresita informarea ! Tramvaiele au costat 2,7 mil euro/buc. cu banii la livrare ! Dobanzile le plateste primaria acum, in mandatul lui Bolojan, desi Groza a iesit la plimbare cu tramvaiul Siemens in 2008 ! Prea multe intoxicari pe net....
Postat 30 Mai 2012, 08:56 de @tram(vai)
pentru cei dezinformati( pdl -istilor)
1. Strandul in maxim doi ani va deveni aqua parc 2.Piata Cetate va fi renovata in totalitate inca in acest an 3. Cet-ul pe gaz e deocamdata cea mai buna solutie 4. Sensul giratoriu e o necesitate si va fi decongestionat cand va fi finalizat podul din Dragos Voda si din E.Teodoroiu. 5. Gradina ZOO va fi marita si remanejata ASA CA TERMINATI CU ACESTE ACUZE, CHIAR NU VEETI CAT DE PENIBILI SUNTETI ??? HAI BOLOJAN!!! TOATA ORADEA TE VOTEAZA !!!
Postat 30 Mai 2012, 08:27 de oradeanca
HEII PDL-EEII !!
VOI PDLEILR VOI MACAR CREDETI CE SPUNETI??? NICIODATA NU ATI FACUT NIMIC NICI MACAR CAND ATI FOST IN DIVERSE ALIANTE, V-ATI PUS FUNDUL PE SCAUNE INALTE ATI INCASAT SALARII EXORBITANTE, V-ATI PUS PILELE PE FUNCTII DE CONDUCERE, ATI ANGAJAT NEGRISORI CARE SA VA FACA LUCRUL, SI ACUM VA TREZITI SA CRITICATI SINGURUL OM CARE A FACUT CEVA PENTRU ORADEA SI ORADENI??? GUUURRAAAA !!! CA MIROASE A CANAL, SA VA FIE RUSINE PUTE PAMATUL DE VOI !!! DACA ATI AVEA CULOARE MAI INCHISA AM CREDE CA SUNTETI C...C...TI, ASA STIM CA SUNTETI NISTE CUFURITI !
Postat 30 Mai 2012, 08:17 de adriana
tramvaie
Cu tramvaiele poate va explica Bolojan cum a fost: Daca era subiect greu il aborda, dar stie ca a gresit. Pe vremea cind era prefect, devenit pestenoapte din c.l. ALESD, a a atacat in contencios HCL cu 24 de tramvaie second dar modernizate care costau 1.6 mil euro TOATE la un loc, pe motiv ca trebue licitatie la second. (De curand a aprobat cump. a 4 tramv. second in CL fara licitatie stiind si el prea tirziu ca nu poti cumpara second pe licitatie). Trebuiau luate noi deci si C.L. a aprobat toate hataririle cu 100% voturi. Siemens cu podea coborata 100% asa cum era C.S. Asta au vrut toti consilierii, sa rupa gura targului cu ele. 10 buc. cu 1.8 mil euro/buc. Dragii de consilieri au cerut garantie extinsa de la2 la 4 ani, au aprobat hot. si a ajuns la 2.1 mil.euro/buc/ Asta daca ai cu ce cumpara. Banca adjudecata tot prin licitatie a dat creditul si cu dobinzile a a juns la 2.7.Cu Tramvaiele de la Cluj -atentie - nu poti compara mere cu pere ci mere cu mere(!) sunt fabricate in Polonia si au 70% podea coborata, capacitate mult mai mica. Mana de lucru, calitatea, subansamblele...etc. alta.... costa cam 1.6 mil.-cu banu jos- care de zece ori 16 mil. 27-16=11 mai putin cum zici tu,..
Postat 30 Mai 2012, 07:45 de @tram(vai)
groaza poate ne explica si articolul de mai jos...
Postat 30 Mai 2012, 00:42 de oradean
groaza poate ne explica si articolul de mai jos...
sa nu credeti ca la Cluj nu se practica parandaratul dar de ce tramvaiele noastre au costat cu 11 mil euro mai mult ??? chiar atat de lacom sa fi fost Filip ??? poate domni de mai sus au un raspuns , oradenii il asteapta demult.
Postat 30 Mai 2012, 00:41 de oradean
adio Bolojan
Doamne fereste sa fie din nou primar dnul Bolojan, ca incet incet o sa ajungem toti la cimitir ..mai ales daca marete gigacaloria si introduce taxa si pe aer... Hai PDL
Postat 30 Mai 2012, 00:09 de cetatean
gata cu Bolojan
Multumim dnei Adelina pentru ca ne suntine. Nu e in stare dnul Bolojan sa faca nimic , numai ne i-a taxa ptr o masa in piata. Jos Bolojan.. Hai GROZA
Postat 30 Mai 2012, 00:06 de vanzator
jos Bolojan
Bravo Manafu, cineva ne sustine si pe noi studenti nu ca si comunistul de Bolojan care spune ca masina este un moft. Masina in ziua de azi ii o utilitate
Postat 30 Mai 2012, 00:05 de student
a
multe idei au PLD-istii. dar cat timp au fost la putere de ce nu le-au pus in aplicare?
Postat 29 Mai 2012, 23:24 de a
putin bun simt
Eu zic ca ati avut cel putin 8ani in care sa demonstrati ceva si nu prea ati facuto.Puteatia atunci sa faceti si cet nou si poduri si parcari dar ati ales doar tramvaie foarte scumpe de unde sa pice ceva spagi de milioane...
Postat 29 Mai 2012, 23:21 de dr.dre
mdah
nu cumva sa facem si noi un aquapark, mai bine mergem la unguri nu?groza are acele studii din 1995?de ce nu le-a aplicat eu sau filip cand erau la primarie nu?parcare pt studenti?din cate stiu este o parcare interioare pt studenti care apartine de universitate si este gratuita, chiar daca nu este amenajata.cei care merg sau macar trec pe acolo (marele presedinte otpd, fost student senator manafu) ar observa ca 80% din studenti folosesc mijloacele de transport in comun sau mersul la pas.exista persoane in senatul universitatii care trebuie sa se ocupe de cantina sau mai bine zic fosta cantina a universitatii si nu primarul. studentii sunt reprezentati de catre un presedinte, studenti senatori si asociatii studentesti.pt ce exista astea?numai de forma sau de dragul lumii. manafule acolo sa mergi sa bati obrazul, lasa politica pt altii mai mari ca tine. ramai tu la oula tale gainarule!
Postat 29 Mai 2012, 23:18 de 201b
Mihai Groza
Ilie Bolojan (USL) 98 54% Mihai Groza (PDL) 46 25%
Postat 29 Mai 2012, 23:05 de Firrezu
Mihai Groza
Cate stiu parlitii astia acuma. Inainte nu stiau? Groza se lauda cu nu stiu ce studii facute de el pt apa geotermala.....de fapt el mizeaza pe faptul ca noi am uitat cum aruncau o gramada de bani pe tot felul de studii facute de prostia aia de firma din Bucuresti...blue nu mai stiu cum...
Postat 29 Mai 2012, 23:02 de Firrezu
sssstudenti si parcari
.......doar studenti de bani gata au bani de masina-atunci sa plateasca si parcarea.un student obisnuit vine cu motopasu sau face blatul la 14. postaci pdl-ei lasati-o mai usor cu laturile care le improscati pe forum.
Postat 29 Mai 2012, 23:01 de gogu.
gandire de pitecantrop
da Bolojan nu a facut absolut nimic! nu a coordonat pe nimeni, nu a semnat finantari si contracte, nu a ngociat nimic, nu a verificat fizic RER acum un an si ceva sa vada daca isi face treaba, nu a sanctionat RER-ul pentr nedeszaperie - omul e chiar in plus! Toarasu' Groza in schimb a asteptat foarte intelginet atatia ani in banca din spate sa vada cu semneava astia si primesc finantari pentru chestii total nefezabile a.i. sa aiba ce darama si mulge odata ajuns la ciolan. Unde a fost atatia ani? de ce nu a venit cu idei, de c enu a combatut de ce nu ne-a luminat cu bunele lui intentii inainte de a se ajunge pe ultima suta de metri? penibil!
Postat 29 Mai 2012, 23:00 de ady
sa fim civilizati, sa ne ferim de mincinosi! asta e solutia!
dintr-o bursa de 300 lei cum reusesc studentii sa-si plateasca motorina pe luna? asta ar rezolva criza tuturor! // stau pe aluminei si am fost ieri si eu in oraselul copiilor, mi sa parut socant faptul ca bolojan a zis ca nu a fost sustinut de consiliu local in proiectele lui. deci, realizarile orasului asta au fost ideile altcuiva, din banii guvernului sau din imprumuturi bancare // cea mai mare prostie in oras e ca au injumatatit trotuarele sa fie pista de bicilisti sau parcari, cand parcarile lor dedicate raman mai departe goale (vezi parcarea vizavi de catedrala-centru civic, eminescu, aia noua din spatele primariei). trebuie educatie si la cetateni, sa nu mai fie asa comozi si sa-si parcheze unde vor masinile, ci sa mearga 100m pe jos pana unde au treaba. totul porneste de la civilizatie si bun simt al nostru, iar bolojan sa nu mai faca pe desteptul si sa recunoasca ca e varza la idei si administratie!
Postat 29 Mai 2012, 23:00 de bh03jka
multumim pentru sustinerea studentilor
nimeni nu e de acord cu plata locurilor de parcare langa universitate. dintr-o bursa de 300 de lei nu iti ajunge sa platesti locul de parcare. avea dreptate liderul de la tineretul pdlist. in sfarsit vorbeste cineva si pentru studenti. Va multumim ca ne reprezentati.
Postat 29 Mai 2012, 22:28 de Ofelia
jos bolojan HAI GROZA
prea multi flamanzi din ceata lui bolojan traiesc bine pentru ca nu se incalzeste orasul cu apa termala!!!!!!!!!!!
Postat 29 Mai 2012, 22:20 de INDRIES 34
bravo Groza
dupa ce am fost mintiti si prostiti 4 ani mai are curaj bolojan sa candideze?
Postat 29 Mai 2012, 22:19 de mihnea
SD
stam pe al 3lea zacamant ca marime din europa si nu il exploatam.domnule groza astept sa veniti la primarie sa rezolvati aceasta problema
Postat 29 Mai 2012, 22:09 de DORU
JJ
ATACURI PE BUNA DREPTATE..ORADENI INFORMATIVA INAINTE SA VOTATI
Postat 29 Mai 2012, 22:04 de NICU
DDF
SPER SA REUSITI CU SCOATEREA TAXEI DE PARCARE.
Postat 29 Mai 2012, 22:03 de GHIBI
ciiu
felicitari organizatiei de tineret pentru incercarea de a scoate taxa de parcare.buna initiativa.BRAVO
Postat 29 Mai 2012, 22:02 de bibi
fair play
cu exceptia postacilor,tin sa va reamintesc ca de aceea sunt atacuriile astea pt. ca e campanie electorala,nu exista fair play,si ce e bine facut si aia trebuie trecuta la negativ,orice numai sa-l injosesti sau sa derutezi electoratul in favoarea ta,deci nu va luati dupa nici unul,voi fiecare stiti cine si ce a facut si cat e de onest,acum toti candidati "macane" tare tare sa fie cat mai credibil,poasteaza in mari eroi si salvatori ai orasului,pe urma isi fac ei de cap care cum vrea,dragi mei concetateni va recomand sa nu mai comentati la articolele de campanie electorala si sa ignorati cu desavarsire publicitatiile in mass media privitor la campania electorala,votati cu constiinta nu cu "macanelele" lor,aceleasi trucuri electorale de fiecare data,nimic nou sub soare.
Postat 29 Mai 2012, 20:56 de monaco de oradea
Bolojan n-a facut nimic, dar absolut nimic!
Teoria PDL: banii lui Bolojan au venit de la guvernul PDL, ideile sunt ale fostilor primari PDL, deci Bolojan n-are niciun merit caci n-a facut nimic. Ce inseamna sa nu faci nimic: modernizezi peste 60 de strazi, bagi apa si canalizare, faci peste 5000 de locuri de parcare, faci parcuri din foste cimitire, construiesti podul Sovata de care s-a speriat Petru Filip, refaci podul CFR de langa gara pe care PDL l-a lasat gatuit timp de 15 ani etc. Deci nimic. Diferenta e cea dintre vorbe si fapte. Care fac diferenta!
Postat 29 Mai 2012, 20:53 de sena
hai pdl
felicitari celor din PDL, multumim ca cineva tine cont de parerile noastre
Postat 29 Mai 2012, 20:43 de LOREDANA
:)
in sfarsit cineva se gandeste la studenti, pana acum lumea doar de oamenii adulti, dar tineretul care este factor activ, meriti, voutl meu tinerelule!
Postat 29 Mai 2012, 20:35 de lluvia
:)
bravo, manafu, ma bucu ca te gandesti la studenti, merita, eiu sunt soarele sau furtuna zilei de maine!
Postat 29 Mai 2012, 20:32 de daria
Da...
Da..probleme reale zu 0 rezolvari. Povestea lui Groza se repeta la nesafarsit. Si a lui tarlea cu aeroportul. Da macar avem terminal zugravit... .
Postat 29 Mai 2012, 20:22 de voant
adevratele brobleme sunt ascultate doar de PDL
nu mi se pare ca cei din PDL au dat in Bolojan , fiindca au expuns adevaratele si realele problem ale oradenilor
Postat 29 Mai 2012, 20:11 de crizantema
turbo
aia e giratie?!!!!!!! turbo giratia e un lucru bine facut?!!! cred ca oradenii traiesc pe alta planeta! daca nu, ar vedea ca de cand cu turbo giratia, stam la coada ca idiotii. circulatia e complet gatuita pana la gara si pana in nufarul
Postat 29 Mai 2012, 19:35 de turbo
ce studii?
"Sunt studii pe care le-am lăsat în primărie", a zis Groza. Ma intreb daca e vorba de cele cateva pagini scrise de tipul ala de la QuantumLeap pentru foarte multi bani ....???....
Postat 29 Mai 2012, 19:34 de groza
marius
cititorule, mihai groza a lasat studiile in primaria oradea, nu le-a dus acasa!!!! acolo erau, bolojan trebuia doar sa le ia si sa le studieze. si nu s-a putut face nimic pt ca astepta fondurile europene care au venit in 2008, exact in anul in care administratia bolojan le putea accesa. dar n-a vrut sa preia nimic din ce au facut altii bun.
Postat 29 Mai 2012, 19:34 de marius
groza cel mai bun
oradea merita sa scape de bolojan. Groza Primar!!!!
Postat 29 Mai 2012, 19:29 de mirabela
numai tampenii
Bai,mari mizerii de oameni in satul asta.Vrea asta sa faca CET pe gaz sa mai scapam si noi de funinginea asta ce zboara prin oras,repede da-i in cap ca nu-i bun,ca se poate face cu apa geotermala.Mai raiiosule,ati avut de 15 ani primar,ai fost si tu primar,de ce nu ai venit atunci cu ideeile astea stralucite?sau atunci inca era nou CET-ul?Aquaparkul nu e benefic?Asa e,nu-i pentru voi mizeriilor,ca nu puteti fura 3/4 din valoarea lui.Pentru noi,e benefic,ca nu mai trebuie sa mergem in celelalte 3 anotimpuri 60 de km pana la un strand.Mi-e sila de voi,dar si de mine ca sunt acelasi neam cu voi.
Postat 29 Mai 2012, 19:10 de Cititor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON