URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2013, 14:13

Ovidiu Dăescu, debarcat de la şefia Gărzii Naţionale de Mediu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Printr-o decizie publicată luni în Monitorul Oficial, premierul Victor Ponta l-a demis pe Ovidiu Dăescu din funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu. În locul lui, Ponta l-a numit pe Florin Diaconu, fost director de cabinet al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Întrebat de BIHOREANUL de ce a fost înlocuit din funcţia care este asimilată celei de secretar de stat, dar şi ce va face pe viitor, dacă se va întoarce la Oradea, unde a fost şef al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Dăescu a spus că nu ştie.

Pe un ton iritat, directorul a spus că nu înţelege de unde provine curiozitatea reporterului. "Nu înţeleg de unde această curiozitate. Fac ce vreau, dar nu mă voi reîntoarce", a declarat Dăescu.

Membru PSD, Dăescu a fost numit comisar general la Garda Naţională de Mediu la finele lunii mai a anului trecut. Până atunci, din 2009 Dăescu condusese Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, iar înainte a mai fost şeful RAR Bihor.

"Habar nu am"

Ioan Mang.jpgChestionat în legătură cu motivele demiterii acestuia, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang (foto), susţine că nu ştie absolut nimic. "Nu există nicio motivare. Cred că au căzut de acord, bănuiesc, cei doi, doamna ministru Rovana Plumb şi domnul Ovidiu Dăescu. Nu ştiu ce anume a motivat demiterea. Habar nu am. Probabil că dânsa (n.r. - Rovana Plumb) a dorit pe altcineva", a declarat Mang pentru BIHOREANUL.

Ioan Mang a spus, pe de altă parte, că ştia încă de săptămâna trecută că Dăescu va fi mazilit de la şefia Gărzii Naţionale de Mediu, chiar de la ministru, care i-ar fi dat de înţeles că "se va găsi" un alt post pentru pesedistul bihorean. "Am discutat săptămâna trecută cu doamna ministru şi mi-a spus că se va gândi la o altă poziţie".

Întrebat dacă Dăescu a avut vreun litigiu cu ministrul Mediului sau dacă a dat dovadă de "management defectuos" în activitatea din frunte Gărzii Naţionale de Mediu, preşedintele PSD Bihor a spus că nu crede că acesta ar fi fost schimbat pentru vreo vină. "Nu cred că a fost schimbat pentru că a făcut sau pentru că nu a făcut ceva", a spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
Ovidiu Dăescu, debarcat de la şefia Gărzii Naţionale de Medi
PORCUL acesta, Mai sufla? Si daca sufla, de ce?
Postat 30 Decembrie 2013, 13:05 de lazurean
pt. lazurean ,coleg si restul
SA VA DEA D-ZEU CEEA CE VOI DORITI ALTORA,FIINDCA IN VIATA ASTA TOTUL SE PLATESTE
Postat 06 Noiembrie 2013, 18:13 de dina
Ovidiu Dăescu, debarcat de la şefia Gărzii Naţionale de Mediu
Pe unde mai este PORCUL acesta? Mai sufla?
Postat 09 Octombrie 2013, 12:31 de lazurean
Ovidiu Dăescu, debarcat de la şefia Gărzii Naţionale de Mediu
Revin si zic despre nemernicul analfabet ca a pupat multe cururi. Se vede pe grasimea acumulata. sofer analfabet.
Postat 01 Octombrie 2013, 15:19 de lazurean
Ovidiu Dăescu, debarcat de la şefia Gărzii Naţionale de Mediu
A fost schimbat pentru incompetenta! Un impegat de soferi sa ajunga in fruntea Gărzii Naţionale de Mediu este de neauzit. Totusi, cum a fost pus pe aceasta functie fara pic de cunostinte in domeniu?! Hai, la soferi mai merge dar la GNM! Cum a fost posibila numirea acestui imbecil pe aceasta functie?!
Postat 21 Iunie 2013, 12:38 de coleg
...........
Ce justiţie? Ce Stat? Că-i bogată în devize, Tot minciuna-a câştigat... De-asta nu ieşim din crize. Legea nu iartă; judecătorii, da.
Postat 29 Mai 2013, 13:51 de PDL-PSD-PNL
bau
scz-ma, n-am stiut ca astia de la Bihoreanul nu accepta link-uri spre alte stiri de pe posturi concurenta, a dracu' ziar! ziceam ca de "aici", adica de la bomba plutitoare din Constanta.... Nava Flaminia a fost numită "bombă toxică plutitoare", dar ce conţin exact cele 150 de containere cu substanţe periculoase nu ştie nimeni. Sau, cel puţin, nu spune nimeni. Nici măcar autorităţile române, care se pregătesc să o primească în port, cu orice risc.
Postat 26 Mai 2013, 20:56 de boo
bau
Postat 26 Mai 2013, 20:54 de boo
bau
umbla vorba prin targ ca de aici ti se trage, nasule! poate si de la finu' Firicel, dar... sincer, cam asa actionezi tu! distrugi o tara-ntreaga pentru bani...fiecare nas isi are nasu! :))))
Postat 26 Mai 2013, 20:53 de boo
" nu stiu "
. . . multe nu stii tu .
Postat 23 Mai 2013, 15:57 de nelu
somer promovat
intrebati va cine la promovat pe daescu (acesta si a luat doctoratul la 6 ani de la absolvirea facultatii,ce mai einstein ) si la rindul lui pe cine a promovat daescu la conducerea garzii judetene de mediu,toate sub pulpa lui nenea m . . .usor usor se stringe latul.
Postat 23 Mai 2013, 15:14 de gogu
urgent
Totusi parchetul nu se autosesizeaza la asemenea acte de coruptie?
Postat 22 Mai 2013, 13:49 de urgent
blasfemie
blasfemie s-ai voteze dracu de usl.isti cu promisiunile lor cu tot ,sunt niste hoti si traficanti de alcool in frunte cu zdreanta de PETI care a ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale in urma traficului de alcool facut de el si pe toma vasile l-a bagat la puscarie in locul lui ,astai om s=a conduca comuna noastra , care il bate si pe taica-sau pentru ca sa-i ia banii de pensie asta si cu parintii lui s-a comportat urat tot timpul ,am asistat odata la o faza cand in prezenta a mai multor oameni si a mea personal si-a jignit si injurat ambii parinti ,nu pot s-a reproduc frazele respective ,d-zeu s-a o ierte pe maica-sa mult indurat de la nenorocitul asta!
Postat 22 Mai 2013, 09:00 de vecin cu PETI ALIN
Politica
Binsenilor,va meritati soarta ,cat ve-ti mai sustine pe escu 1,escu2,escu 3,.......escu ,escu.
Postat 22 Mai 2013, 08:45 de Marin
uluitoarele merite relevate
viata din urma e tavalugul care te darama la un moment dat . De unde i-se trage ?.....dar Rus ?....dar Mercedes ? cine crede cumva ca se sterg cu buretele toate "binefacerile " facute cu banii altora ? caci aici e "secretul lui policinele " ....e ca si dobanda la dobanda .....la un moment dat nu se mai poate plati datoria. vad numai postari "laudative" ..... nu ma mira , cunosc persoane "sus-puse" sau cel putin cred ele ca sunt sus puse care erau deosebit de mandre ca acest doctoirand care nici poarta facultatii n-a vazut-o ., a ajuns asa mare "sef" ......ma rog , cei ce-l laudau sunt tot atit de inculti ca si el , nimic de mirare . Nu am sa intru in detalii legate de soferul Daescu ....nu ma intereseaza , cum nu am fost impresionat niciodata de "performantele'; acestei slugi alunecoase .....pun doar o intrebare . Brancardierul Bodog cind va fi si el adus la valioarea care o are ? .....nu de alta dar si acest pitecantriop maghiarian a avut aceeasi evolutie ca si daescu .
Postat 22 Mai 2013, 00:30 de gabriel
Raspuns lui opinca ciordel
DAESCU OVIDIU ,NU-I ASA ?
Postat 21 Mai 2013, 23:37 de ATOTSTIUTOR
ImBecil libidinos
Daescu un gunoi communist care il pupa in cur pe mang si care se inverte pe lang a functii de conducer mulgand bani de la finul lui firicel padurarul infractor care ori cum nu scapa de pentru lemnul comercializat , un gunoi care a facut scoli la o varstra de peste 40 ani , ia trebuit patru zeci de ani pentru a putea termina o facultate si un doctorat in Oradea unde nu termini facultatea numai daca te lovea tranvaiul ul dobitoc si un lingau pervers care profit de ori cine poate, dar din pacate il trage si pe profu mang in cacatul lui din bins., pe tepelea un alt incompetent tot el la pus in functie ca doar e producator de palinca de prune
Postat 21 Mai 2013, 23:09 de Subaltern apm bihor
bacalaureat
Dragul meu coleg de liceu,ma tot intreaba multi daca e adevarat ca n-ai luat examenele.ce sa fac,sa le spun adevarul,sunt convins ca stii de cine vorbesc,mai ales ca tu te laudai ca cunosti oameni la servicii care-ti dadeau tot felul de informatii,iar tu binevoitor avertizai oamenii,sa vada ce puternic esti tu
Postat 21 Mai 2013, 22:46 de coleg
regret
imi exprim regretul pt.d-voastra d-le daerscu ca ati stat asa putin in functie ,sunt convins ca nu ati reusit sa recuperati banii si serviciile pe care ,asa cum spuneati d-voastra atunci ,la vanatoare,le-ati dat lui manga sa va puna sef
Postat 21 Mai 2013, 22:43 de adi f
Gunoi de Bins !
Un gunoi de Bins. Venit in tenisi in Oradea.Dormit in gara un an .Astia ne conduc azi tara .Numit de toate partidele la rand in functii ,PDL ,PNL, ultima statie PSD ! .Speram sa fie si capat de linie .
Postat 21 Mai 2013, 18:57 de PACALIT
ciuma rosie paradisul hotilor
pentru 20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,20,de ani a semnat CIUMA ROSIE contractul RAR cu Pal Ghiusi de 5500 DE euro pe luna contract pe care il plateste si acum la doi ani de la mutarea in sediul nou de pe calea santandreiulul oare cine a fost sef de reprezentanta la semnarea contrctului ? ponta basecu s-au boc?
Postat 21 Mai 2013, 18:55 de opinca ciordel
De la anul vine poate înapoi şi Silvian Ionescu, trimis recent în civilie de servicii
Aşa e ... a fost schimbat, după mintea lui Mang, doar aşa ... de amorul artei, că tipul nu se potrivea cu profilul PSD-istului perfect.
Postat 21 Mai 2013, 18:33 de Carp III
firicel
de la Dobresti mi se trage....Mi-au tras-o Firiceii :)))
Postat 21 Mai 2013, 17:48 de daescu
Fain...
..........gândeşte şi Mang ăsta...cică "doamna ministru poate a dorit pe altcineva" ... şi doamnei ministru, ca în Moldova, îi mai spune şi "dânsa"!!!
Postat 21 Mai 2013, 17:35 de ADINA
pupsik
Mang?!?!?!!?!?! ce treaba are el? ii e fundul iritat de la atatea pupaturi......:)))))))))))))))))))
Postat 21 Mai 2013, 16:58 de flo
bum-bum!
spre surprinderea tuturor, acest om seamana cu Pasarea Phoenix reinventata pentru 2013! indiferent cine, ce si cum ar conduce aceasta tara, el sigur ar avea un loc sus pus....e ca si pisica cu 10 vieti! nu stiu de ce "mai inaltii partidelor"nu vad cum jongleaza cu ei(PDL, PSD, PNL), pentru a parveni! un frustrat s..ual, un fudul si un arogant.... cat despre incompententa.......... aaaaa.....era sa uit, D-le Daescu: "What goes around comes around" .... si, ca sa intelegeti si dvs, "Odata si odata ROATA SE INTOARCE!!! " End of Story
Postat 21 Mai 2013, 16:53 de boo
foarte interesant
Era cazul. Problema este cum a ajuns domnul Ponta sa-l numeasca in functie! Inainte ar fi trebui sa faca demersuri despre acest individ. Domnul Lazurean are perfecta dreptate.
Postat 21 Mai 2013, 15:17 de era cazul
Ce pervers !
E pres in fata sefilor si zbir cu cei pe care-i conduce. Altminteri e un incompetent prin excelenta, dar fudul si arogant cat incape.
Postat 21 Mai 2013, 15:02 de lazurean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON