URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Februarie 2015, 14:20

Oradea la (înde)mână: Primăria a lansat aplicaţia de turism a oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

City managerul Eduard Florea şi Mihai Jurcă, reprezentantul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune, au prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, cea de-a doua aplicaţie lansată de Primăria Oradea. Este vorba despre Oradea City App, dedicată în special turiştilor, din ţară sau străinătate, dar şi localnicilor.

"După noi, aceasta este mai complexă aplicaţie a unui oraş din România, din punct de vedere al informaţiilor pe care le oferă şi al facilităţilor pentru utilizatori", a declarat Eduard Florea.

Acesta a precizat că obiectivele municipalităţii au fost: creşterea nivelului de informare a cetăţenilor oraşului şi turiştilor, creşterea notorietăţii destinanţiei turistice Oradea-Băile Felix şi diversificarea modurilor de promovare a oraşului. "Aceasta este o modalitate ieftină de promovare, costurile totale ale pachetului de aplicaţii ce conţine Oradea City Report, într-un limbaj de programare (Android, n.r.) şi Oradea City App, disponibilă în două sisteme de operare (Android şi iOS, n.r.), s-au ridicat la 18.000 euro", a spus Florea.

Oradea City App poate fi, aşadar, descărcată gratuit din Google Play sau App Store şi, pentru a putea fi folosită, utilizatorii trebuie să-i descarce şi conţinutul aplicaţiei. "Aplicaţia are un pachet important de informaţie, de peste 100 mega. Asta deoarece nu am vrut să condiţionăm utilizarea ei de accesul la internet. Aşadar, informaţiile aplicaţiei, imaginile şi hărţile acesteia pot fi vizualizate şi fără internet", a precizat Mihai Jurcă.

În aplicaţia Oradea City, utilizatorii găsesc mai multe categorii: Evenimente (teatru, concerte, petreceri, expozitii, târguri, sport), Ce să vizităm (monumente istorice şi alte obiective turistice, parcuri, zone de agrement), Restaurante, Hoteluri, Shopping (descrierea şi localizarea centrelor comerciale din oraş), Trasee turistice (Oradea Memorabilă, Oradea Seccesion, Oradea Bisericilor şi Case Memoriale), Transport public, Parcări, Informare turistică (ghizi turistici, centrul naţional de informare şi promovare, centrul de informare din turnul primariei, etc.), ATM, Servicii Medicale (spitale şi farmacii non-stop), Service Auto, Wi-fi (zonele cu internet gratuit) şi Termalism (baze de tratament, ştranduri, spa & wellness).

"Este de fapt o platformă electronică foarte facilă şi simplă ca design, pentru a pune în prim plan informaţia şi imaginile. Se promovează obiectivele turistice, alături de care apar facilităţi legate de distracţie, de transport public, de parcări. De altfel, utilizatorii pot să-şi cumpere călătorii cu tramvaiul şi autobuzul, respectiv îşi pot plăti parcarea prin intermediul aplicaţiei. Toate acestea informaţii sunt la distanţă de un touch", a precizat city managerul Eduard Florea.

Pentru partea de evenimente din oraş, municipalitatea îi invită pe toţi organizatorii să şi le promoveze şi prin intermediul aplicaţiei. "Evenimentele, care vor fi încărcate de partenerii noştri, căci dorim să fie o aplicaţie open source, vor ajunge imediat la cetăţean, prin intermediul unor notificări. Apoi, aplicaţia oferă posibilitatea ca evenimentul respectiv să fie trecut în agendă de către utilizator", a mai spus Florea.

O altă particularitate a Oradea City App este aceea că fiecare informaţie disponibilă în cadrul acesteia are asociat un punct pe hartă şi, ca atare, utilizatorii pot să-şi creeze automat un traseu pentru a ajunge la destinaţia dorită. "Aşteptăm informaţii de la cei care fac evenimente în Oradea sau de la cei care activează în domeniul turismului. Avem 66 de hoteluri şi restaurante, dar ne arătăm deschiderea pentru a încărca şi alte informaţii", a spus Mihai Jurcă, precizând că pe adresa oradea@turism.ro orice utilizator poate trimite sugestii şi propuneri legate de Oradea City App.

Oradea City App este disponibilă deocamdată în limba română şi în limba engleză, iar creatorii ei lucrează acum la traducerea şi în limba maghiară, care ar putea fi gata la sfârşitul lunii martie. De asemenea, creatorii lucrează la ghiduri audio, astfel încât utilizatorii să poată afla direct în căşti informaţii despre obiectivele turistice pe care le vizitează. "Dorim să preluăm metoda practicată în mai multe muzee, doar că noi dorim ca tot oraşul să fie un mare muzeu, iar turiştii să primească informaţii auditive despre toate obiectivele turistice", a spus Eduard Florea.

Atât Oradea City Report cât şi Oradea City App au fost realizate de compania orădeană Mobiversal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
?
@DavidȘ dar de ce e fără rost? Am exagerat cu ceva?
Postat 04 Februarie 2015, 12:10 de TDS
.
de ce nu ma mir ca win"dos" si tds comenteaza fara rost? :))
Postat 04 Februarie 2015, 10:57 de David
oportun
@WinDos: si o mai lanseaza taman anul acesta cand orasul va fi PRAF SI PULBERE!
Postat 03 Februarie 2015, 19:53 de TDS
Suntem in loja!
De acum o sa ne inunde turistii ...!
Postat 03 Februarie 2015, 18:51 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON