URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2010, 19:10

Neguş junior a fost trimis în judecată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au finalizat în timp record cercetările în cazul lui Markovics Romulus, liderul clanului Neguş, arestat pe 29 octombrie şi acuzat de loviri sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

După cum se ştie, dosarul a pornit de la un scandal pe care Romi Neguş l-a provocat în clubul Atti's  în noaptea de 22/23 octombrie, în jurul orei 3. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Neguş a intrat în local însoţit de un grup de circa 15-20 de persoane, a smuls microfonul din mâna solistei Claudia Ciobanu şi a început să strige „Toţi copiii să plece acasă!", cerându-le astfel clienţilor să iasă.

Aproximativ 50 de clienţi ai localului, care îl cunoşteau ca fiind deosebit de agresiv şi violent, s-au ridicat de la mese şi au părăsit incinta. În club au rămas patronul localului, Lasztoczi Attila Robert, personalul, formaţia şi cinci clienţi: Claudiu-Florin Cora, Claudiu Miclăuş, Mihai Gabor, Cristian Baidoc, Paul Bila, toţi apropiaţi ai patronilor firmei de pază Super Security, Mihai Gabor (concidenţă de nume), şi Viorel Gavriş, cu care Romi Neguş era în conflict.

„Te crezi smardoi"

Primul client agresat a fost Claudiu Cora. „De teamă am mers cu el afară din local", a povestit Cora, arătând că, după ce a părăsit incinta clubului, Neguş l-a întrebat „de când este el smardoi", lovindu-l apoi cu pumnul în faţă, „moment în care ceilalţi indivizi care îl însoţeau pe inculpat i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi cu picioarele".

Victima a reuşit, în cele din urmă, să scape şi să fugă, iar Romi Neguş şi trupa lui s-au întors în club, unde s-au luat la bătaie cu băieţii rămaşi la masa lui Cora - Mihai Gabor, Claudiu Miclăuş, Cristian Baidoc şi Paul Bila - provocând totodată şi distrugerea unor bunuri din local, pagube estimate la aproape 800 de lei.

De furia bătăuşilor nu a scăpat nici patronul localului, Lasztoczi Attila Robert, care, speriat de scandal şi de distrugerile provocate, a intervenit pentru a aplana conflictul, cerându-i lui Romi şi celor care îl însoţeau să părăsească localul.

„E doar un avertisment"

„Neguş l-a lovit pe Lasztoczi Attila Robert şi i-a atras atenţia că „acesta este doar un avertisment" după care inculpatul a dat cu piciorul în uşă şi a plecat", se arată în rechizitoriu, care lasă să se înţeleagă că atenţionarea pare să fie motivată de faptul că patronul localului ar fi refuzat să plătească taxa de protecţie. „Inculpatul este cunoscut în Oradea ca ocupându-se cu perceperea de taxe de protecţie", se specifică în document.

În afară de Lasztoczi, nicio victimă nu a depus plângere împotriva atacatorilor, rezumându-se să facă declaraţii doar în calitate de martor împotriva acestuia.

„Au arătat cu toţii că nu doresc să formuleze plângere prealabilă împotriva acestora. Atitudinea este frecventă şi în alte dosare penale, persoanele agresate de către inculpat neasumându-şi „riscul" formulării unei plângeri împotriva clanului Neguş, unul extrem de violent care acţionează pe raza municipiului Oradea şi care se ocupă cu trafic de persoane, proxenetism, şantaj şi recuperări de bani", susţin procurorii.

Dosar din dosar

În total, anchetatorii au reuşit să audieze 13 martori cu ajutorul cărora au reuşit să identifice patru persoane din grupul atacatorilor: Murvai Iuliu, zis „Ciuspais", văr cu Markovics Romulus, Marcel-Marius Tudoran, zis „Marci", Varga Zoltan, zis „Tigu" şi Viorel Budău.

În timpul anchetei, însă, Murvai, de exemplu, a negat incidentul din clubul Atti's, declarând cu tupeu că a intrat cu Neguş doar „la o vodcă", singuri, şi nici vorbă să provoace distrugeri, scandal ori violenţe. Markovics nici măcar nu a dat vreo declaraţie în faţa procurorilor, prevalându-se de „dreptul la tăcere".

Cum versiunea lui Murvai a fost contrazisă de declaraţiile victimelor şi ale martorilor, procurorii au decis trimiterea în judecată a lui Neguş şi formarea unui nou dosar împotriva lui Murvai, Tudoran, Varga şi Budău, dar şi a celorlalte persoane neidentificate până în prezent, pentru continuarea cercetărilor, acuzaţiile în cazul lor fiind de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Deocamdată, Neguş va fi judecat în stare de arest preventiv, măsură dispusă de Judecătoria Oradea pe 29 octombrie şi menţinută de Tribunalul Bihor, care a şi prelungit-o la 15 zile.

Băiat cu probleme

Deşi are mai multe infracţiuni la activ, potrivit rechizitoriului, Romi Neguş, acum în vârstă de 24 ani, nu poate fi considerat recidivist deoarece le-a comis în perioada minoratului. Din cazierul său reiese că, până în prezent, Neguş a avut două condamnări, una în 2001, la 1 an şi 6 luni cu suspendare dată de Judecătoria Oradea pentru furt calificat şi una în 2003, la 9 luni de închisoare cu executare, pronunţată de Tribunalul Bihor, pentru tentativă la tâlhărie.

Markovics mai este cercetat, tot pentru loviri şi alte violenţe, într-un dosar deschis pe marginea unui alt scandal provocat la sfârşitul lunii septembrie în Piaţa Unirii din Oradea, unde, înarmat cu o sabie ninja a tăbărât asupra unui alt interlop, însoţit fiind de Mihai Gabor, zis Grecu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
NEGUS
vine acasa!
Postat 11 Noiembrie 2010, 23:16 de negus
...
Asta e sa crezut prea shmecher , vedem dupa ce termina arestul ce se va intampla, poate ii da drumu
Postat 11 Noiembrie 2010, 13:35 de rad
codita
na ce face codita acuma mai face * mare .gata sa destramat asca lor si aliantele si restu .sa mai il vad si pa fasole verde ala de radianu mai face adunari si deastea fricosu ala care sta numa la budapetsta.si restu cacatilor ca la adunatura is foarte tari dar singuri nui vedeti ca se caca pe ei.de ce nu ati mers sa il bateti pe costi singuri ma ciurucurilor ca nu va tine coaiele.nu va ramane el dator la niciunu care ati fost sa fiti foarte linistiti.
Postat 11 Noiembrie 2010, 12:02 de calin
ELIMINAREA SOBOLANILOR ! SOBOLANUL IN AREST CEILALTI SE ASCUND IN BECI !
ASTA E SMECHER ? ASTA E UN SMECHER PROST,UN FRAIER COPILU ASTA NU-L DUCE MINTEA ,A VRUT SA-SI FACA RECLAMA IN ORAS SI A CAZUT CU CURU IN P..A,HOMO SEXUALU,BULANGIU,LA FEL SI CELELALTE CIORI. UNDE SANTETI CIORILOR CA NU VA MAI VAD IN ORAS SOBOLANILOR ! VA CREDETI SMARDOI,DE CE NU VA VAD IN CLUBURI SI PE DOROBANTI DACA VA TINE ! O SA O FURATI RAU JEGOSILOR !
Postat 11 Noiembrie 2010, 10:31 de koko
sa moara ciorile
sa vad accuma pe catei care sta pe langa negus cat is de tupeisti ca de cand o fo faza cu atissu nui mai vad prin cluburi pe nici unu , oricum si romii ii un morcov cu m mare ca singur nu are tupeu nici cat un copil de 16 ani numa dupa ce trege pe nas si mai ia 20 de ciori langa el
Postat 11 Noiembrie 2010, 04:16 de ....
aiurea
da ce rapida e militia in cazut lui romi si in cazuri mai grave tergiverseaza dosarul pana se prescrie..daca pt atat esti bagat la p[uscarie inseamna ca pt furt din avutul public ar trebui pusi in fat plutonului de executie..o sa vedem asa ceva?!sigur ca nu doar sant mana in mana cu militia...acum ne scot ochii cu romi de parca el ar fii problema cea mare in oradea
Postat 11 Noiembrie 2010, 02:18 de diablo
Bravo
Famila asta negus ii blestemata sa faca puscarie.moni mai lipseste care estejudecata intrun dosar de inselaciune.sa mearga toata familia ca acolo e locul lor.stii ce vreaueusa vad ce osa facagasca asta desmardoi de doi lei fara cacaciosu asta de Romulus .era de asteptat ca zmeutu asta sa cada caun fraer ca un smecher adevarat sta afara nu la parnaie.
Postat 10 Noiembrie 2010, 22:18 de Dan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON