URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2011, 12:31

Ministrul de Interne, Traian Igaş: "Tot noi o să guvernăm şi după 2012, vă spun eu!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Veste bună şi repetată

După ce, la sediul Prefecturii, s-a întâlnit cu şefii Poliţiei şi Jandarmeriei bihorene, cu care a discutat, conform spuselor sale, "situaţia operativă din Oradea şi Bihor", şi înainte de a participa la sediul ISU cu şefii Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din întreaga ţară, adunaţi la Oradea, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a susţinut la sediul PDL Bihor o conferinţă de presă în cadrul căreia a afirmat că se va întâlni cu liderii locali ai partidului pentru a discuta cu ei tactica în vederea regionalizării ţării şi comasării alegerilor locale şi parlamentare din 2012.

Înainte de aceasta, însă, Igaş a încercat să câştige bunăvoinţa jurnaliştilor orădeni, afirmând că de fiecare dată "vin cu plăcere la Oradea, pentru că pe jumătate sunt bihorean", precum şi repetând o informaţie veche de două luni, conform căreia, de la mijlocul lunii noiembrie, "va fi operaţional un centru zonal al SMURD, dotat cu elicopter", care va deservi judeţele Timiş, Arad şi Bihor.

Mărturie istorică: PDL rămâne la putere

În ce priveşte "zona politică", după cum s-a exprimat ministrul, Igaş a reiterat motivul pentru care PDL doreşte comasarea alegerilor, şi anume realizarea de economii, dar şi pentru ca instituţiile statului să nu intre în blocaj anul viitor de două ori, o dată înaintea alegerilor locale şi a doua oară cu prilejul celor parlamentare. "În 2008, statul român a cheltuit 30 de milioane de euro pentru alegerile locale şi 50 de milioane de euro pentru cele parlamentare. Prin comasarea alegerilor vom economisi bani importanţi pentru ţară şi, în acelaşi timp, vom evita ca activitatea instituţiilor să fie influenţată de campaniile electorale", a spus Igaş.

Întrebat de BIHOREANUL de ce, dacă tot doreşte să facă economii în condiţiile în care în nicio democraţie alegerile parlamentare nu sunt suprapuse cu localele, PDL nu măreşte durata mandatelor la 8, 12 sau chiar 16 ani, ministrul a dat-o pe glumă. "Eu cred că mi-aţi dat o idee, dar mi-e teamă că se va supăra USL dacă vom sta atât de mult la guvernare. Ar însemna că vom fi condamnaţi la 16 ani de guvernare. Cred că e prea mult, pentru că e totuşi nevoie de o alternanţă", a spus Igaş, adăugând apoi că "nu ne-am gândit şi nu ne gândim la acest lucru".

De altfel, ministrul a mai spus că are convingerea că PDL oricum va câştiga alegerile de anul viitor. "Vreau ca ceea ce spun azi să fie o mărturie peste ani, şi veţi vedea că am avut dreptate. Vă spun că şi după 2012 tot noi vom guverna România", a spus Igaş.

Blocajul instituţiilor: Opoziţia este de vină!

Şeful MAI s-a lansat într-o tiradă violentă împotriva USL, afirmând că alianţa opoziţiei este "o gogoaşă umflată", dar care se dezumflă pe zi ce trece, şi că PSD şi PNL oricum nu vor putea face "pomene electorale". "Ne uităm la această gogoaşă umflată care este USL, care când a pornit avea 60%, acum a ajuns la 52%, deci cu o scădere mare într-o perioadă când puteau să crească", a spus Igaş, arătând că "dezumflarea" USL se datorează faptului că are "trei preşedinţi care tot timpul se ceartă" şi care "nu au făcut nimic cu care să convingă electoratul, electoratul lor, că pe al nostru l-au convins că nu sunt în stare de nimic".

De asemenea, el a garantat că "USL nu va depăşi în alegeri 40%. Aici e marele lor necaz şi de aici porneşte furia lui Ponta, care ştie că nu va ajunge prim-ministru şi ceea ce i se întâmplă lui Mircea Geoană acum i se va întâmpla şi lui după 2012".

Tot pentru a arăta neputinţa lui Ponta, Igaş a amintit că acesta a criticat declararea CNP-urilor la Recensământ, deşi aceasta a fost reglementată în 2008 de Guvernul Tăriceanu. În context, şeful MAI a spus că opoziţia pregăteşte o moţiune simplă împotriva sa, ca responsabil cu Recensământul, dar el abia aşteaptă să ajungă la microfonul Parlamentului, pentru a da în vileag că eşecul acţiunii se datorează, de fapt, fostului Guvern PNL.

"Eu de-abia aştept să am o tribună de unde să fac public acest lucru, de ce instituţiile statului nu lucrează aşa cum trebuie să funcţioneze", a spus Igaş, explicând că şeful Institutului Naţional de Statistică a fost numit de fostul premier Tăriceanu.

"Noi nu l-am schimbat din funcţie deoarece am considerat că trebuie să existe o continuitate la conducerea instituţiilor, dar cred că trebuie ca de acum să fim fermi şi să numim oamenii noştri. Consider că un partid trebuie să-şi promoveze oamenii lui, ca să facă politica lui, pentru că a primit voturile cetăţenilor, şi trebuie să funcţioneze mai bine. Toţi cei care conduc instituţiile statului, anumite instituţii, cele politice, trebuie schimbaţi cu persoane care să facă politica Guvernului", a spus Igaş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Trist, dar adevarat!
Igas, prostia ridicata la rang de virtute.
Postat 05 Noiembrie 2011, 09:18 de safe
si eu vreau un tanar sprinten si ager la MINTE
asta era o scandura cand a venit uite cei prieste : mananaca bine, doarme bine, fute bine si voi ROMANASI munciti ca are grija papa sa merga unde trebuie :)) auzi patron de firma :)) Pe cuvant nu avem calitate avem trantoriiiiiii
Postat 05 Noiembrie 2011, 08:45 de ELENA UDREA
Oradea este rau dezorganizata
asta este sange vor sange le dam, dar PDL cade si daca MOR dar nu sacrific o tara sa fie bataie de joccccccc, nu merita sa ne chinuim, de sa ne omoram din cauza lor? de ce au murit in 89 ? ca sa si bata joc de noi PDL ul? FEREASCA d-zeu sa ne vina sangele la cap! JOS PDL ul ne ajung abuzurile facute pana acum.
Postat 04 Noiembrie 2011, 19:10 de poftim!
stie el ce spune
buna, el stie ce spune si ce sistem a pus la punc prin STS sa voteze sigur persoanele ce nu se prezinta la vot si evident o sa voteze toti cu pdl. Astfel de aparat se instaleaza acum la fiecare post de politie.......e mai mai mare rusinea ca pune esecul recasamantului pe seama pnl dar ei pana acum au schimbat tot inclusiv si femeile de serviciu trebuie sa fie membri lor,,,,,sa le fie rusine.
Postat 04 Noiembrie 2011, 17:07 de politist
PDL ul e terminat
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, jos TRAIAN BASESCU!
Postat 04 Noiembrie 2011, 16:03 de UUUUUUUUUUUUUU
PDL ul e terminat
si e normal, legea nu se respecta coruptie e din varf asa nu vom construi nimik oricum suntem vanduti datornici :)) asa ca nu avem nimic de impartit decat sa aruncam cu rosii in ei sa nu le lezam DEMNITATEA de analfabeti. E TERMINAT!!!! urrrrrrrrrrrrraaa!
Postat 04 Noiembrie 2011, 14:10 de ANKA
nu-i trebuie Bac sa spuna adevarul
normal ca tot ei o sa guverneze. o corespondență, un kil de mălai. o bancnotă și se rezolvă. in sensul ca ii aduce pe astia de la USL sub 50%. impacati-va cu idea, asa se va intampla!
Postat 04 Noiembrie 2011, 13:02 de rossi
Desigur, noi, clar
Pasarea malai viseaza... Sau in cazul asta, ciolan....
Postat 04 Noiembrie 2011, 12:51 de emilboc
RUGACIUNE
FEREASCA-NE DUMNEZEU!!!!!!!!!!!!!MA DUC SA MA ROG SI SA APRIND LUMANARI , NUMAI SA DISPARA ASTIA
Postat 04 Noiembrie 2011, 12:47 de UN CREDINCIOS
in final
@mariana: pana la urma tot o sa le dea, doar ca, probabil ii mai fierbe un pic! dar si NOI, CEILALTI, va trebui sa punem umarul: MERGAND LA VOT!
Postat 04 Noiembrie 2011, 12:45 de dante
da
prin frauda, DA! doar ca ar fi nevoie de o frauda PREA MARE, ceea ce este totusi CAM GREU(chiar si in romanica!)
Postat 04 Noiembrie 2011, 12:43 de dante
jos gunoaielor
tu ca ma-ta, mai tarane? sa guvernati sub pamant, in frunte cu presedintele vostru si celebra lui amanta! asta ar trebui sa va dea celdesus
Postat 04 Noiembrie 2011, 12:42 de mariana
ha, ha, ha, ha
ha, ha, ha, ha, ha
Postat 04 Noiembrie 2011, 12:40 de ha, ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON