URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2015, 10:09

Marcel Boloş, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost director al Primăriei Oradea, bihoreanul Marcel Boloş a fost numit de premierul Dacian Cioloş secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Numirea a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

"Pentru mine este o nouă provocare. Primul pas va fi să pun umărul la materializarea proiectelor de infrastructură ale judeţului Bihor care se regăsesc în documentele strategice ale Ministerului Transporturilor: pentru Bihor - autostrada Transilvania, pentru Oradea - drumul de legătură cu autostrada, centrul intermodal de transport şi alte proiecte", a declarat Marcel Boloş pentru BIHOREANUL.

Până acum, Boloş era director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, unde a fost numit în aprilie 2013. Înainte, el a fost şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea în perioada 2006-2008 şi apoi şef al Direcţiei de Management a Proiectelor cu Finanţare Internaţională în perioada 2008-2012.

De asemenea, în 2012, Boloş a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013, pentru o scurtă perioadă, director al Programului Operaţional Sectorial din Ministerul Transporturilor.

Presa din Bucureşti critică numirea lui Boloş ca secretar de stat, arătând că acesta a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate de trei ori incompatibil. Anul trecut, ANI a constatat o triplă stare de incompatibilitate pe vremea când Boloş era director al DMPFI, în cadrul Primăriei Oradea.

Concret, ANI l-a acuzat pe Boloş că ar fi deţinut în paralel, în perioada 9 mai 2012 - 1 ianuarie 2014, funcţia de director al DMPFI cu cea de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar între ianuarie 2013 şi ianuarie 2014 cu cea de director general adjunct al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, inspectorii de integritate l-au acuzat pe orădean că între octombrie şi decembrie 2013 ar fi ocupat atât funcţia de la Ministerul Transporturilor cât şi pe cea director general în cadrul Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT), societate comercială din sectorul public.

Noul secretar de stat spune că a acţionat în instanţă decizia ANI, iar procesul îşi urmează cursul. "Am câştigat la instanţa de fond, iar procesul a ajuns în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deocamdată este în coadă de peşte. Aştept şi eu hotărârea instanţei", a mai declarat Boloş.

Pe de altă parte, în primăvara acestui an, Boloş a fost numit în Consiliul de Administraţie al Tarom.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
NEW ENTRY
@pinonel: Si-atunci cine mai ramane ? Eu inca mai sper sa nu fie chiar toti. Oricum avem new-entry-uri : IOAN OLTEAN si CATALIN TEODORESCU ! Tot aici mai e si patronul CSU Craiova, Mihai Rotaru ( Rotaru constructii sau asa ceva ). Ce sa vezi, cu cine e partener Rotaru ? Cu Andrici ( si el pe Lista lui Bica ). Si cu cine face afaceri ? Cu Iaciu ( si el pe Lista lui Bica ). Cine sunt Andrici si Iaciu ? Iaciu 49 % din Impact iar Andrici cred ca se apropie de 20 %, tot din Impact ! Cine a cazut la pace cu IMPACT-ul in 09.09.2013 ? BOLOJAN ! Cine spunea pana la data de 09.09.2013 ca IMPACT-ul e RAU, CA A INSELAT , CA NU A RESPECTAT TERMENII CONTRACTUALI, CA S-A FOLOSIT DE CONTRACTE FALSE ? Cineee? BOLOJAN ! Cine a demascat IMPACT-ul la Curtea de Conturi Bihor? Cineee? EU ! Ce a constatat Curtea de Conturi ? Cumva ca EU mint ? Nuuuuuuuuuu ! Curtea de Conturi a calculat penalitati de 1.500.000 E pe care IMPACT-ul le datoreaza Primariei. Ce a facut IMPACT-ul? A dat Primaria ( CLO , AIO ) in judecata ! Cine se tot roaga sa fie pus martor in proces din partea Primariei? Cineeeee? EU ! Cine refuza ? EL ! Cineeee ? BOLOJAN ! De ce ? Pentru ca " asa e tot mersul facut " ! Ti se pare ca se cam inchide CERCUL ? Cine a facut Podul Sovata ? CCCF Timisoara ! Cine sunt patronii CCCF ? SCHIOPU SIMU si ANDRICI ( iar ANDRICI ! ). Unde e SIMU acum ? La Beciul Domnesc ! De ce ? Pentru ca era pe Lista lui BICA ! Se cam inchide CER5CUL, ce zici?
Postat 27 Noiembrie 2015, 17:48 de TDS
@tsd
De ce discriminezi?! Ca-i pinocchio, mang_litorul, nea ilie sau popa ciordel, nu nominaliza, spune uslamist sau pesedist sau penal, toti sunt puscariabili!
Postat 27 Noiembrie 2015, 17:03 de pinonel
DA SI NU
@pinonel : Ai și tu dreptatea ta ! Doar că eu vedeam și atunci chipul HIDOS ( e vorba despre caracter aici ) al portocaliilor ! Filip, Boloș, Ghilea, Falcă, Igaș, Anastase, Boagiu, Hoară, Berceanu, Videanu, Blaga...Nu-l vedeam pe Bolojan.
Postat 26 Noiembrie 2015, 14:07 de TDS
Nu merita raspopitul o asa atentie!
@tsd Bine-ti fac cretinii astia care te-njura! Ei e ”dăştepţi”. Ştie. Dacă insişti, îţi explică. Dacă nu eşti de acord cu ei, eşti prost! P.S. Ce e viata...Mai an erati TOTI uslamişti, va pupati-n cur*te... acum ei sunt penali iar tu ai (re)devenit comunist...
Postat 26 Noiembrie 2015, 13:57 de pinonel
HELLO ! IT' S ME
@suporter_oradea: Ce limbaj ? Chiar,ce limbaj? Că articolele nu le-am scris eu! Și să știi că sunt unele chestii scrise în presa regională pe care nu le-am prealuat că, na, chiar dacă nu eu eram autorul se puteau spune lucruri! PS Ba bine că n-am mulți "prieteni" ! Primul pe Listă Primarele ! Și ce mult l-am iubit prin 2008 ! Ba îmi zicea că speră să nu mă dezamăgească vreodată ! Și eu îi răspuneam că așa ceva este imposibil. Concluzia NEVER SAY NEVER!
Postat 26 Noiembrie 2015, 13:19 de TDS
ce limbaj
Cat de abject esti TDS,un limbaj mizerabil,probabil la fel ca si caracterul tau.Mananci si respiri ura.Ma gandesc ca ai foarte multi "prieteni " care te apreciaza.Paranoia de care suferi tu nu poate fi tratata daca nu-ti iei regulat pastilele !!!
Postat 26 Noiembrie 2015, 13:11 de suporter_oradean
BUNICA BATE...TOBA
@TC Vezi că între timp la plagiatori a fost vârât și tehnocratul TOBĂ !
Postat 26 Noiembrie 2015, 12:41 de TDS
TDS,tot comunist ai ramas..
Dupa cum tii aprarea psd-alde(iliescu, ponta, mang si alti plagiatori ai comunismului), orice lucru bine facut pt. tine e o sageata otravita. Continua sa traiesti in saptiul ingust cu care te-ai obisnuit - carcoteli ieftine , oricum de ceva demn de remarcat Nu esti in stare!! Macar fa efortul si lasa pe altii capabili.
Postat 26 Noiembrie 2015, 12:34 de TC
TEHNO 5
„Numai ca perioada de gratie in care trebuia sa cheltuim banii este ca si incheiata, iar oficialii de la Bucuresti continua sa dea cu piciorul la contracte ca si finalizate, anuland pe banda rulanta, sub diverse pretexte, licitatii care aveau deja finantarea externa asigurata. Culmea ironiei face ca principalii responsabili pentru pierderea a aproximativ un miliard de euro alocati de Bruxelles sa fie oamenii de casa ai europarlamentarului Eduard Hellvig. Cel care continua sa traga sforile, chiar sub nasul lui Ioan Rus, prin oamenii sai de incredere, Marcel Bolos si Valentin Trifan. Eduard Hellvig a facut cariera in PNL, dupa cum il acuza chiar unii dintre colegii sai de partid, asigurandu-i lui Crin Antonescu parteneri pierzatori din start pentru partidele de pocker pe bani despre care se spune ca fostul presedinte al PNL era indragostit. Apoi, odata ajuns ministru, acesta nu a avut nicio greata in a-si rotunji veniturile si din alte surse paralele, ANI declarandu-l incompatibil pentru ca demnitarul Hellvig era angajat si la alte firme, inclusiv la o banca de celule stem. Este momentul in care Hellvig a schimbat macazul si a preferat sa se retraga in umbra, bagand insa la inaintare diversi clienti politici in posturi cheie in unele ministere sau alte institutii ale statului. Astfel ca, de exemplu, dupa ce impreuna cu Teodor Atanasiu a reusit impunerea lui Daniel Tudor in conducerea ASF, Hellvig a colaborat apoi cu Ovidiu Silaghi pentru impanarea Ministerului Transporturilor cu directori apropiati lor. Si astfel a fost transferat Marcel Bolos de la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Vest la conducerea Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Transporturi(AM POST). Postura in care s-a mentinut pana in ziua de astazi, cu sprijinul lui Hellvig, fiind „jupan” peste tot ce inseamna fonduri europene pentru calea ferata si segmentul rutier. Tot omul lui Hellvig, via Silaghi, este si Valentin Trifan, director general adjunct pentru fondurile europene si cel care a lasat practic CFR Infrastructura fara grosul fondurilor europene care erau ca si intrate in conturile MT. Iar cum cei doi au facut parca totul pentru anularea unor licitatii care ar fi adus sume uriase, procurorii anticoruptie fac acum verificari, in contextul curateniei generale care va avea loc in curand la MT, despre aceste pozitii stranii. De exemplu, pentru refacerea caii ferate de pe Coridorul IV Pan European era deja alocata de la Bruxelles, prin POST 2007 – 2013, suma de 700 milioane de euro. Bani care sunt ca si pierduti, nemaifiind timp pana la sfarsitul anului pentru organizarea altei licitatii. Bizara este si abandonarea lucrarii de refacere a podului feroviar de la Gradiste, care ar trebui sa lege Bucurestiul de Giurgiu. Numai ca, desi se negociase cu Bruxelles-ul finantarea de 50 de milioane de euro, „cartitele” lui Hellvig au pierdut si acesti bani, pentru ca nu au aprobat o plata adiacenta de doar o mie si ceva de euro!” ( Presa centrala )
Postat 26 Noiembrie 2015, 12:10 de TDS
LIMBA NOASTRA
@suporter_oradean: Am reprodus cu ghilimele fragmente din presa centrală sau regională și din comunicatul ANI. Așa că las-o mai moale cu scuipatul.Tu ocupă-te de lins diaconul ! S-ar putea să-i facă plăcere....
Postat 26 Noiembrie 2015, 11:29 de TDS
bravo Marcel !!
mie personal Marcel mi-a fost prof la universitate,n-am ce sa-i represez,e un om f competent.Eram sigur ca Sarca Teodor Dan o sa inceapa mesajele cu scuipatu si injuraturile la adresa lui. TDS in afara de teapa cu impact si obsesia cu arhitectu sef poate ne zici si altceva sa nu plictisesti lumea,vad ca te pricepi inclusiv la poduri.De ce nu-l rogi pe Mang sa te propulseze ca si candidat la primarie si sa ne prezinti viziunea ta asupra orasului pe termen mediu si lung.Daca nu vezi de pastille.
Postat 26 Noiembrie 2015, 11:16 de suporter_oradean
Bolos de la universitate..
Jijel ăsta mi-a fost profesor la universitate acum 15 ani. Bineinteles ca nu venea decat la examene, daca venea.. Astfel de specimene au capusat Universitatea Oradea, care nici nu-i de mirarea ca a ajuns unde a ajuns, dar voi (Bihoreanul) si Boljan o aratati cu degetul, in timp ce jeguri gen bolos sunt ridicati in slavi si ajung pe functii inalte. Mi-e scarba doar cand citesc despre el
Postat 26 Noiembrie 2015, 11:10 de User anonimizat
TEHNO 4
"Un secretar de stat din cadrul Ministerul Dezvoltarii considera ca firmele care sunt urmarite penal si care au probleme de documentatie care au dus Romania pana la nivelul infringementului, Impact, pot accesa fonduri europene. Mai mult, el semneaza acte in locul actualului ministru, Eduard Helvig, prin care arata ca firmele acestea sunt acceptate la fonduri europene.....Doua firme cu datorii la stat, Impact Developer&Contractor si Destiny Wheel SRL, au format o noua firma pentru a putea accesa fonduri europene, respectiv Millenium Consult Invest 2002 SA. Mai mult decat atat, societatea Impact cere in instanta primariei Cluj-Napoca o datorie de aproximativ 60 de milioane de euro, iar societatea a avut anul precedent datorii de 5 milioane de euro. Caracatita Impact din interiorul Ministerului Dezvoltarii Regionale este realizata cu ajutorul directorului general care se ocupa de partea de finantare, Emilia Balau, arata o ancheta anterioara a Gazeta de Cluj. Directoarea este sotia fostului primar din Buftea de la PDL."
Postat 26 Noiembrie 2015, 11:10 de TDS
TEHNO 3
"Prin urmare, seful ADRNV a incalcat mai multe prevederi ale Legii 161/2003, potrivit carora “Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: functia de […] director general, director […] la institutiile publice”; „Functia de secretar de stat […] sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate, precum si cu exercitarea functiilor prevazute la alin. (1) lit. b) – i)”;„Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decât cea in care a fost numit […]. Functionarii publici nu pot detine alte functii [...] in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice”;„Functionarii publici nu pot detine alte functii şi nu pot desfaşura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: in cadrul [...] societatilor comerciale [...] din sectorul public”, mai arata Agentia de Integritate. Marcel Bolos a beneficiat de reducerea programului de serviciu de la ADRNV, pentru a-si putea face treaba la AMPOST, la Bucuresti. Reducerea normei de munca s-a facut pe baza de act aditional valabil pana in 31.03.2014. In realitate Marcel Bolos se ocupa de ADRNV doar o zi pe saptamana, in rest fiind plecat la Ministerul Transporturilor."
Postat 26 Noiembrie 2015, 11:00 de TDS
TEHNO 2
"În acelaşi email, Marcel Boloş îşi exprimă sictirul faţă de conducerea Ministerului Transporturilor de la acea vreme, adică faţă de colegii săi de partid, în frunte cu fostul ministru Ramona Mănescu. "Cu toate că sunt lovit de scârba ultimelor decizii luate de conducerea MT m-am gândit să mai fac un ultim efort pentru această declaraţie în caz că vom conveni cu toţii să apelăm la aprovizionarea cu bunuri materiale pentru salvarea decomiterii..." se confesează el către subalternii săi. "Era vorba de o decizia a conducerii ministerului privind numirea unei directoare adjuncte (nr. Liliana Georgeta Barna) pentru care eu nu am fost consultat. Cred că era normal să mă consulte şi pe mine", a precizat directorul general Marcel Boloş pentru ZIUAnews. Însă, şeful AM POS Transporturi nu a putut explica pentru ZIUAnews de ce trebuia să-i dea socoteală Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor de la acea vreme, pentru numirea unei directoare, uitând că şi el a fost impus în fruntea acestei direcţii ca urmare a unei decizii politice şi nicidecum pe criterii profesionale."
Postat 26 Noiembrie 2015, 10:54 de TDS
TEHNO 1
"Pe data de 27 octombrie 2013, directorul general al AM POS Trasnsport, Marcel Boloş, a trimis un email către şase dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi din instituţie, cărora le propune o metodă diabolică pentru înlăturarea a unei directoare din subordinea sa. "Cătălin (nr. Costache Cătălin, director adjunct la AM POS Transporturi), acum când ai o nouă şefă (pe care sper să o terminăm psihic) te rog să nu uiţi de problemele actelor adiţionale şi de dosarul pentru domnul SS Donescu". Şefa pe care Marcel Boloş vrea să o termine psihic împreună cu Cătălina Costache este Liliana Georgeta Barna, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale de Management a Fondurilor Europene (DGMFE) din Ministerul Transporturilor. Cum o putea teroriza psihic pe noua sefă a lui prietenului său Cătălin Costache? "Nu vreau să vă spun nimic despre aşa ceva care s-a petrecut anul trecut", a declarat Marcel Boloş pentru ZIUAnews."
Postat 26 Noiembrie 2015, 10:53 de TDS
Bravo domnului Bolos!!!
e bine, incep sa fie puse in valoare persoanele competente. Bolos este unul care a pornit proiectele de anvergura care au modernizat Oradea,pe bani europeni, si o pun in valoare acum. vor mai urna si altii din urbea noastra.. cu siguranta si primarul Bolojan e vizat, dar ar fi bine pt. orasul asta sa mai accepte un mandat. Daca nu, vom avea (sper ca nu) clica psd pusa pe jaf, lene si boicot cat incape. Bravo acestor persoane!
Postat 26 Noiembrie 2015, 10:22 de TC
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON