URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Aprilie 2017, 18:30

Maraton pentru comunitate. Care sunt cauzele de susţinut la Swimathon 2017 şi cum te poţi implica!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a selectat 22 de cauze din domeniul educaţional, medical, social, ecologic, cultural şi artistic, pentru care se va înota, pe 27 mai, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" în cadrul unei noi ediţii a Swimathon.

Înotători pentru Oradea

Între cauzele de anul acesta se numără sprijinirea unor terapii specifice pentru copiii cu sindrom Down, achiziţionarea unor echipamente pentru Centrul de Epilepsie şi sprijinirea unor copii din familii defavorizate să meargă în continuare la şcoală.

"La Swimathon Oradea 2017 fiecare persoană preocupată de comunitatea în care trăieşte se poate implica pentru a contribui la schimbarea în bine a oraşului", anunţă organizatorii de la FCO.

Orădenii sunt, deci, invitaţi să susţină proiectele înscrise şi selectate anul acesta ca înotători, ambasadori ori sponsori.

Dacă vor să înoate pentru una dintre cauzele Swimathon 2017, ei se pot înscrie până pe 22 mai pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea, la secţiunea Echipe Înotători. 

Cele 22 de proiecte sunt deschise în detaliu pe acelaşi portal, unde bihorenii pot afla, în detaliu, şi ce trebuie să facă pentru a le sponsoriza sau populariza în calitate de ambasadori.

Iată, pe scurt, la ce se referă Proiectele Swimathon 2017:

Tabăra Yuppi pentru copii cu diabet – Asociaţia Mişcare de Tabără Yuppi doreşte să organieze o tabără de recreere terapeutică pentru copiii cu diabet de tip 1, insulino-dependent, cu vârste între 7 şi 12 ani, a căror percepţie despre viaţa lor este deseori negativă. Obiectiv financiar pentru campanie: 7.000 lei.

Un pas mai aproape de primul pas – Scopul este strângerea de fonduri pentru micuţul Vladmir, diagnosticat cu Sindromul Angelman, însă care a început un proces de recuperare şi a început să umble cu ajutor. Părinţii lui îşi propun să adune 13.000 lei.

Fondul Ştiinţescu – Fundaţia Comunitară Oradea vrea să adune bani pentru finanţarea celui mai nou proiect lansat şi anume Fondul Ştiinţescu, prin care sunt ajutaţi copiii şi tinerii pasionaţi de ştiinţe şi tehnologie. Obiectiv financiar: 15.000 lei.

Ritm on Stage – Asociaţia Firmelor Bihorene vrea să strângă bani pentru ca trupa orădeană de dans Ritm on Stage să reprezinte România la Campionatul Mondial de Hip-Hop care se va ţine în Arizona, Statele Unite ale Americii. Obiectiv financiar: 18.000 lei.

O şansă în plus pentru Rareş! – Micuţul Rareş suferă de tetrapareză mixtă şi epilepsie simptomatică, şi luptă pentru şansa lui la o viaţă cât mai normală, urmând diverse terapii costisitoare. Obiectiv financiar: 15.000 lei.

Centrul Wilhelmina pentru persoanele adulte cu dizabilităţi – Un proiect iniţiat de Ramada Oradea pentru sprijinirea acestui centru unde prin ergoterapii sunt ajutate persoane cu dizabilităţi grave şi accentuate. Obiectiv financiar: 9.000 lei.

Drumul spre potenţialul maxim – Pyramid Learning Center din Oradea adună bani pentru achiziţionarea materialelor senzoriale utilizate în cadrul terapiilor pentru copii cu tulburări de procesare senzorială. Obiectiv financiar: 5.000 lei.

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii Sfântul Nectarie – Fundaţia Mihai Neşu adună fonduri pentru continuarea terapiilor în cadrul centrului înfiinţat de fostul fotbalist orădean. Obiectiv financiar: 13.000 lei.

Învăţământ şi generozitate – Asociaţia Morăriţa vrea să organizeze o tabără cultural-educativă pentru 80 de tineri ai comunităţii româneşti din Maramureşul istoric din dreapta Tisei (Ucraina), în cadrul căreia să descopere frumuseţile din România. Obiectiv financiar: 10.000 lei.

Permisul de conducere, şansă socială şi valoare distinctivă pe piaţa muncii – Asociaţia Morăriţa strânge bani să ajute cel puţin patru tineri din familii defavorizate să facă şcoala de şoferi şi să-şi ia carnetul. Obiectiv financiar: 5.000 lei.

Smart cu o tabletă Smart – Asociaţia de Părinţi "Pas cu pas" vrea să doteze cu tablete Smart clasele 0-4 de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu pentru un transfer de informaţii mai eficient. Obiectiv financiar: 30.000 lei.

Împreună adăugăm viaţă zilelor – Fundaţia Hospice Emanuel strânge bani pentru creşterea numărului de orădeni şi bihoreni pe care-i îngrijeşte şi pentru care organizează activităţi sociale, aceştia fiind bolnavi în faze terminale. Obiectiv financiar: 5.000 lei.

Fondul de burse FCO – Proiect propriu al Fundaţiei Comunitare Oradea, referitor la sprijinirea a 10 elevi proveniţi din familii defavorizate să-şi continue studiile. Obiectiv financiar: 10.000 lei.

Vara Verde – Asociaţia Ecotop Oradea adună bani pentru a organiza activităţi menite să-i înveţe pe tineri să-şi petreacă timpul în aer liber şi în acelaşi timp să protejeze mediul. Obiectiv financiar: 5.000 lei.

Să creştem frumos! – Asociaţia Curcubeul Copiilor vrea să contribuie la funcţionarea Centrului de Plasament nr. 2 din Oradea care nu îşi acoperă cheltuielile din bugetul alocat de DGASPC Bihor. Obiectiv financiar: 10.000 lei.

ArtAtelier Oradea – Culture On va organiza anul acesta o şcoală de vară pentru circa 50 de tineri care vor avea ocazia să participe la workshop-uri de flaut, pian, vioară, grafică şi multimedia, sub îndrumarea unor specialişti din ţară şi străinătate. Obiectiv financiar: 5.000 lei.

Copiii epileptici ajutaţi – Strângerea de fonduri pentru dotarea Centrului de Epilepsie şi Monitorizare EEG din Oradea cu căşti speciale cu electrozi integraţi pentru înregistrări şi EEG. Acum la centru se lucrează cu electrozi care se lipesc direct pe scalp într-o procedură migăloasă. Obiectiv financiar: 8.000 lei.

Pictăm şi noi în vacanţa mare – Centrul Prietenia din Popeşti adună bani pentru o tabără de creaţie şi drumeţii pentru beneficiarii centrului comunitar din localitate. Obiectiv financiar: 5.500 lei.

Terapie prin zâmbet – Asociaţia Caritas Eparhial strânge fonduri pentru activităţile clovnilor-doctori care vizitează copiii internaţi la Spitalul Municipal, le modelează baloane şi le arată trucuri de magie. Obiectiv financiar: 12.000 lei.

Poveşti nespuse II – Asociaţia Down Oradea cere sprijinul orădenilor pentru a putea oferi terapii logopedice, de stimulare cognitivă şi psihomotorie persoanelor care suferă de acest sindrom. Obiectiv financiar: 10.000 lei.

Mama nu mă consideră un copil cu dizabilităţi, ci unul cu provocări – Familia lui Andreas Dominic, un micuţ diagnosticat cu dipareză mixtă după ce a fost resuscitat timp de 20 de minute la naştere, strânge fonduri pentru terapiile necesare acestuia. Obiectiv financiar: 15.000 lei.

Discover – AIESEC Oradea vrea să desfăşoare proiectul Discover, prin care copii cu vârste între 6 şi 15 ani să-şi dezvolte abilităţile de comunicare în limba engleză şi să participe la seminarii interactive cu voluntari internaţionali. Obiectiv: 13.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON