URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2014, 10:02

Mang recunoaşte că PSD-iştii au lipit afişe peste cele ale altor partide, însă doar pentru că aşa au făcut şi alţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Partidul Mişcarea Populară a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Bihor, acuzând PSD că a "confiscat" panourile publicitare destinate afişajului electoral, lipind pe toată suprafaţa lor afişe cu candidaţii social-democraţi, şeful PSD Bihor Ioan Mang a recunoscut fapta colegilor săi.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului, Mang a declarat că s-a ajuns în această situaţie doar pentru că afişele PSD au fost acoperite de alte partide. "Noi am avut afişele gata primii. Am sperat că va fi o campanie civilizată şi s-au pus trei afişe pe fiecare panou publicitar. Apoi s-au lipit altele pe ale noastre, şi Teatrul a lipit un afiş mare la un spectacol la care s-au vândut deja biletele. Iar cei care ridică România, dar nu spun dacă o ne ridice deodată sau pe rând, au ocupat tot panotajul", a spus Ioan Mang, referindu-se în final la membrii PMP Bihor.

Astfel, "lipitorii" de afişe PSD au decis să folosească aceeaşi măsură şi să pună pe panouri doar reclamele cu candidatul lor la europarlamentare, Emilian Pavel. "Nu sunt mândru, dar îi înţeleg pe colegii mei", a declarat preşedintele PSD Bihor.

Potrivit deciziei postate pe site-ul Prefecturii, Biroul Electoral Judeţean Bihor a admis sesizarea PMP vizavi de confiscarea panourilor publicitare şi a dispus luarea măsurilor legale. Conform legii, această faptă este o contravenţie.

Totuşi, Mang a spus că, în ciuda plângerilor altor membrii de partide, reprezentanţii PSD sunt cei "agresaţi" electoral, exemplificând că, săptămâna aceasta, în Oşorhei, maşina tinerilor social-democraţi bihoreni a fost zgâriată de un bărbat în stare de ebrietate. PSD-iştii au anunţat Poliţia, iar bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Vai de tara asta
PMP are un reprezentant la lipit de afise in persoana inginerului Drugas de la Universitatea din Oradea. Om de baza pentru conducerea universitatii, personal a doamnei Prorector Prada si a surorii acesteia doamna director IT universitate Popescu. Drugas nu stie citi de acea probabil a gresit la lipirea afiselor oameni buni. Iertati-l ca este om de baza pentru conducerea din universitate.
Postat 17 Mai 2014, 16:15 de scarbit
Pentru PSD(postac)
Mai nea neocomunist, acum cateva luni spuneai ca nu esti urmasul lui Lenin, Stalin,Gheorghiu-Dej, Ceausescu, Ilici Iliescu, Nastase -patru case , Ponta plagiatorul si mitomanul. Vad ca acum iti dai in vileag apartenenta. Pacat , banuiesc ca esti tanar cronologic, dar ai adoptat o ideologie sinistra(senester-cum spuneau augurii romani cand vulturii zburau spre stanga, adica dezastru).Aferim.
Postat 17 Mai 2014, 11:15 de Srsgon
P.C.R. transpartinic. Ep. O profesie de succes în România: Lipitor (neinstruit) de afişe electorale
I. ”După ce Partidul Mişcarea Populară a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Bihor, acuzând PSD că a "confiscat" panourile publicitare destinate afişajului electoral, lipind pe toată suprafaţa lor afişe cu candidaţii social-democraţi, şeful PSD Bihor Ioan Mang a recunoscut fapta colegilor săi.” 1. PMP: aşa băse-partid, aşa activitate. Şi MRU ştie ce evoluţie au avut partiduleţele tov.-ilor Măgureanu şi Meleşcanu; 2. Dle Pavel jr.: a) Cam slabă instruirea la lipitorii de afişe de la TSD ORADEA. b) a folosi aceleaşi apucături ca şi a celor din Opoziţie, înseamnă a te alinia la nivelul lor. c) Ce băieţi şi fetiţe de treabă sunt cei de la PMP Bihor, că nu au şi un Fane Fileaţă al lor. Cel puţin la vedere. II. ”N-am furat, n-am omorât pe nimeni şi nici n-am dat vreo lovitură de stat. De aceea, vreau să fiu un cetăţean european cu toate drepturile!” - Mircea DIACONU. 1. Este regretabil faptul că nomenclatura PSD Oradea/Bihor nu prea promovează astfel de modele de candidați. III. Subiect demn de o campanie euro-parlamentară: 1. Pe data de 15 mai 2014 am urmărit o confruntare electorală a candidaţilor la şefia Comisiei Europene. Dlor Mang, Popa şi Blaga: Păstrând proporția, asemenea confruntări între candidaţii la PE de ce nu se pot organiza în presa scrisă, respectiv la televiziunile locale/ naţionale?
Postat 17 Mai 2014, 02:03 de stefan
psd
MANG LASO PE BUTISCA,ASTA NU STIE CUM O CHEAMA CU BULETINULK IN MANA.DISTRUGE TOATE ORGANIZATIILE PSD DIN ZONA STEI.NU VEDETI CA NU MAI AVE-TI NUMAI UN PRIMAR SI ACELA DE LA PDL.TRIMITE-O LA SAPA IN VALEA NEAGRA.
Postat 16 Mai 2014, 22:16 de butisca valentina
La fel
Las că la fel au făcut şi ei...
Postat 16 Mai 2014, 21:09 de Dorel
PMP egal gunoi
Daca as face o analogie intre PMP as face-o cu un gunoi. Nu
Postat 16 Mai 2014, 17:49 de sebi
rusine PMP
RUSINE PMP pentru ca ati venit ca niste misei si ati lipit peste PSD afise cu persoane care au tradat PDL, iar acum parfumati si fardati in blugi si camasi albe. Lumea va sti ca ei tot niste tradatori vor fi. Daca macar ati fi pus un afis cu un candidat bihorean, nu cu tradatori, din stima nu lipeam peste el. Dar voi nesimtitilor trebuie sa murdariti si sa loviti tot timpul. Acum ati vazut ca daca dati o palma prin lipirea de afise peste cei care au fost mai harnici, vi se intoarce sub forma de pumn de la cei harnici, pentru ca acestia nu suporta sa vina cineva sa isi bata joc de munca lor. Rusine tradatorilor PMPisti, partid de tradatori si de milogi. Nici macar nu o sa mirositi alegerile europarlamentare.
Postat 16 Mai 2014, 17:48 de ionut
Nu va e rusine??
Nu va crapa obrazul, lichelelor? Dupa ce ca v-ati batut joc de tara asta vreme de 25 de ani veniiti si pozati in virgine? Incepand cu criminalul de Ilici si terminand cu mongoloidul copy-paste ati distrus totul ca o hoarda de lacuste... Sa nu v-ajunga cat ati furat pentru medicamente! Puteti lipi afise si pe turla primariei, de votat o sa va voteze bunicu din groapa (daca se ocupa Dragnea, bineinteles) si suboamenii pe care ii cumparati cu un mic si o bricheta de 10 bani.
Postat 16 Mai 2014, 16:40 de Gelu de la scularie
disgusted
Puteti sa lipiti cate afise vreti toti din toate partidele pentru ca nu ma duc la vot. Mi-e scarba de toti! Pacat de copacii taiati.
Postat 16 Mai 2014, 12:08 de mine
HA
Draq stie, ca oriunde ma duc, numai rosu vad, de parca numai PSD ar avea candidati, cu jegurile lor de pancarte "mandri ca suntem romani", asa daca ar vedea ce-i din PSD, dupa cat sunt de mandri, ca ii si credem. Cel mai jegos partid, cu cei mai jegosi oameni, care imi provoaca scarba sa ii vad peste tot, nici nu tin minte alte culori de afise prin oras, nu ca mi-ar fi dor de ele. Comunisti imputiti!
Postat 16 Mai 2014, 11:48 de jkl
Succes Pavel Emilian
Succes Pavel Emilian în cadrul alegerilor europarlamentare. Singurul candidat bihorean cu șanse de reușită. Resul sunt povești și minciuni pe locuri neeligibile din start. Nici nu înțeleg de ce se mai agită dacă oameni din bihor din cadrul PNL, PDL și restul nu au nici o șansă de reușită. Succes Emilian, multă baftă și cât mai multe voturi.
Postat 16 Mai 2014, 11:20 de adrian
Am ajuns sa dam bagare de seama unui partid de buzunar
Am ajuns sa comentam actiunile PMP. Daca nu umplea PSD toate afisierele cu afisele lor, nici naiba nu auzea de PMP. Asa au iesit si ei saracii ca sa reproseze ca nu ii mai vede lumea. Acum nu ca i-ar cunoaste, dar nu ii mai vede. Toate publicatiile au preluat stirea si asa au ajuns si ei cunoscuti. Lasati, data viitoare sigur nu se va mai face asa ceva, astfel incat sa ramaneti niste ilustri anonimi.
Postat 16 Mai 2014, 11:15 de sebi
De ce au lipit cei de la PMP peste altii?
De ce au lipit cei de la PMP peste altii? Acum vin si spun ca altii au lipit peste ei?
Postat 16 Mai 2014, 11:13 de diana
Felicitari TSD
Felicitari actiunii TSD Oradea. S-a demonstrat din nou forta tinerilor social democrati. S-a demarat o actiune ampla si de impact. Raspunsul la provocarile lansate de ceilalti prin acoperirea afiselor PSD a fost unul rapid si de amploare. Macar acum vor conduce si restul campanii de afisaj oneste si civilizate.
Postat 16 Mai 2014, 11:11 de mircea
tupeu de pmp
Ca sa vezi cine iese si urla din toti rarunchii ca au fost acoperiti, cei care au avut tupeul sa acopere la randul lor. Pai frati PMPisti, daca acoperiti pe altii, macar sa fiti pregatiti psihic in momentul in care altii va acopera pe voi.
Postat 16 Mai 2014, 11:09 de aurel
Cine a fost primul?
Cine a lipit primul afise? Care partid? In 25 aprilie s-a dat startul la campanie. Am mers 30 tineri la sediu. La 00:00 am iesit la lipit. La 00:30 am lipit materiale doar pe o suprafata de 20%pe toate afisierele din oras. Doar dupa 3 zile au inceput si restul sa lipeasca. Aici la restul ma refer prima data la UDMR ca astia sunt pe locul 2 la harnicie. Ce am constatat dupa 1 saptamana a fost ca cei de la PNL, PDL si PMP au lipit cu tupeu ordinar peste afisele noastre. Nici o problema. Am organizat o noua runda de lipit. Tot atatia oameni. Tot in 30 minute am terminat. Tot civilizat am pus doar un rand de afise. S-au sunat liderii de la tineret si li s-a spus sa conduca o campanie de afisaj civilizata. Cei de la PNL si PDL au spus ca asa vor face. Mai putin cei de la PMP si alte partide de buzunar. Ei bine. Ce sa vezi. Afise PSD acoperite din nou. Atunci s-a facut din nou o actiune. Prin aceasta actiune am demonstrat ca daca nu se respecta cuvantul dat la inceput, se ajunge la asa ceva. Tot in 30 minute toate afisajele de data aceasta au fost rosii. Sa nu cumva sa mai vina hotii sa strige hotii. Daca voi nu puteti sa demarati o astfel de actiune, macar nu provocati. Daca ati provocat, macar sa va asteptati la consecinte si sa le suportati ca niste barbati, nu ca niste lasi ce sunteti.
Postat 16 Mai 2014, 10:49 de PSD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON