URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2012, 15:44

Mănăstirea Sfintei Cruci a primit de la Primărie 52,3 hectare pe care să îşi pască vitele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Măicuţele de la Mănăstirea Sfintei Cruci îşi vor muta vitele din fostul tancodrom în spatele CET-ului. Mănăstirea a primit, prin hotărâre de Consiliu Local, o suprafaţă de 52,3 hectare de teren în zona fostei halde de cenuşă de la Electrocentrale din zona industrială.

Transferul de teren încheie un şir lung de procese dintre Consiliul Local şi Mănăstirea Sfintei Cruci pe marginea terenului din fostul tancodrom care au culminat cu o sentinţă în favoarea oraşului dată de Înalta Curte.

Amplasamentul, aflat iniţial în folosinţa mănăstirii, a fost atribuit în anul 2008 prin Hotărâre de Guvern în domeniul public al municipiului Oradea şi administrarea Consiliului Local. Oraşul solicitase acest teren pentru a construi un parc industrial.

În ciuda acestui fapt, Mănăstirea Sfintei Cruci a continuat să ocupe abuziv acest teren pentru creşterea vitelor, transferul făcut de Consiliul Local urmând să pună capăt conflictului.

Citeşte pe aceaşi temă şi articolul: "Maica Mina, făcătoarea de şmenuri"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Barza
Cine crede ca aceasta stareta spune adevarul????fraierii. Toata lumea care lucreaza cu banca stie ca trebuie as prezinti la banca o legitimatie. Acest barbat ce prezenta si semnatura cui o facea pe acte????? Stim a intervenit iar porcul de Filip si s-a gasit un dedesupt.\" Maica Mina nu are nici-o vina\"...
Postat 09 Aprilie 2013, 17:03 de Ioan
minciuni
NITULESCU A TERMINA TOT \"TEOLOGIA \" !!!!!!! ESTE CRESTINESTE NU ??? APROPO:DE FIECARE DATA CAND SE FACEAU PLATI PENTRU ACHIZITII DIN CONT II IMPRUMUTA STAMPILA ???????????!!!!!!!!!!
Postat 08 Aprilie 2013, 11:27 de tuti
Tarzan a fost şi rămâne un excelent om de afaceri
Pe un teren aşa de mare se pot creşte, după norme şi standarde în materie, 78 de vaci. Dacă vaca bisericească e bine crescută, înseamnă că măcuţele vor beneficia de peste 400 to anual de lapte. Dar câte feţe bisericeşti beau lapte, că unele beau bere, vin şi ţuică !?! Aşadar, laptele tebuie vândut "pe piaţă", iar de acolo vin creşele şi grădiniţele să cumpere. Ceea ce înseamnă că este o afacere proastă pentru o administraţie publică locală care a refuzat programul "laptele şi cornul". Combinaţia asta poate fi numită "Afacerea Tarzan".
Postat 27 Noiembrie 2012, 11:44 de Carp III
?! Poate 5,3 ha....
Asta da minune : sa vii in * si-n 10-15 ani sa-ti cladesti un adevarat imperiu ! Minunea este ca nimeni nu credea ca vor gasi ,,maicutele" atatia idioti in atatea functii ,,de raspundere" !
Postat 26 Noiembrie 2012, 20:48 de Oradean
CÂND SE ROAGĂ?
Dacă măicuţele se ocupă cu creşterea vitelor presupun că au angajat un ciurdar pe care trebuie să-l plătească. Presupun că au încheiat cu acesta un contract sau o convenţie pe care în mod normal ar trebui înregistrat în REVISAL. Totuşi viaţa monahală presupune în primul rând rugăciune şi meditaţie dar nu în orice caz nu înainte sau după muls. Propun să li se dea şi 1000 de hectare de teren arabil, 100 de pădure şi vreo 20 de luciu de apă şi atunci să vezi minuni.
Postat 26 Noiembrie 2012, 19:36 de ALEXANDRU
REVOLTATOR !!
Doar in Rromanica se poate fura terenul cuiva . Doar in Rromanaica calugaritele pot fura terenul primariei!!! rEVOLTATOR SA TE JUDECI PENTRU DREPTUL TAU DE PROPRIETAR CU O VENETICA HOATA . Asa fura biserica popilor, si seful lor preasfintitul nesimtit alaturi de preasfintitele-nesimtite!!! REVOLTATOR !!! EU AM DREPTUL DE A LUA CATEVA HECTARE PENTRU VACILE MELE ? SI SA NU PLATESC NIMIC? AM SI EU DREPTURI CA SI HOATELE alea? Intr-un p[roces se poate folosi ca si caz precedent de hotie???
Postat 26 Noiembrie 2012, 18:24 de scortosul
la oase, baaaa
Huoooooo ! Cu terenul ala se putea face altceva, nu sa-l dea la niste maicutze nesatule ! Sa-l fi dat la tineri, sa-si faca case, ca si-asa e pierdut definitiv, ca doar maicutzele alea nesimtite n-o sa-l dea inapoi dupa 25 de ani ! Bolojan, nemernicule, ai cedat in fatza popilor, cum cedezi in fatza tuturor baronilor si bogatilor ! Esti "al dreaq" numai cu oamenii amarati si sarmani, esti incruntat si fioros cu cei care n-au dupa ce bea apa, dar cu gasca ta de abonati la banul public esti numa lapte si miere !
Postat 26 Noiembrie 2012, 18:16 de Shimai Yamatasula
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON