URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2016, 15:02

Judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea cere arestarea ambasadorului SUA Hans Klemm şi a lui Valeriu Zgonea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, a anunţat, miercuri, pe blogul personal, floricaroman.wordpress.com, că a formulat plângere penală împotriva împotriva ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, şi a lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru cumpărare de influenţă, în cazul ambasadorului, respectiv trafic de influenţă în cazul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Roman, care şi ea este în vizorul DNA pentru corupţie, a explicat pe blog că plângerea vine în urma faptului că, într-o conferinţă de presă susţinută la data de 13 mai, cei doi au recunoscut public că şi-au folosit influenţa pentru a promova şi urgenta adoptarea unor legi, susţinute de SUA.

"Dată fiind poziţia ocupată de cei doi şi influenţa pe care o au, precum şi gravitatea deosebită a faptelor comise de aceştia, am solicitat DNA să aibă în vedere oportunitatea aplicării dispoziţiilor din Codul de procedură penală privind măsura arestului preventiv’’, spune judecătoarea, arătând că măsura preventivă este justificată având în vedere influenţa pe care cei doi au asupra instituţiilor publice, inclusiv asupra DNA.

"Lăsarea în libertate a celor doi ar putea crea în societate temerea că justiţia nu funcţionează tocmai într-un caz în care este atacat şi manipulat statul de drept prin una din funcţiile sale esenţiale: legiferarea. În acest sens, există o bogată practică judiciară a instanţelor prin care, uniform şi constant, s-a dispus luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi cu motivarea generală şi comună că «lăsarea acestora în libertate ar crea în societate temerea că justiţia este nefuncţională»", a explicat magistratul.

Florica Roman susţine că plângerea penală a întocmit-o pe de o parte pentru a arăta cât de uşor se pot construi "compuneri penale în sezonul denunţurilor", iar pe de alta pentru a trage un semnal de alarmă vizavi de beneficiile imunităţii diplomaţilor şi a parlamentarilor: "Cât de uşor e să vorbeşti despre egalitate în faţa legii atunci când te bucuri de imunitate", a remarcat Roman.

"Orice altă persoană ar fi fost în poziţia ambasadorului american Hans Klemm şi recunoştea public că şi-a folosit influenţa asupra preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea să treacă anumite legi, era automat «săltat» de mascaţi, reţinut şi băgat la tubulatură, la «Beciu Domnesc»", a mai arătat judecătoarea Curţii de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
mnoooo,
nu mai scrie nimeni?! incepuse sa fie la obiect
Postat 20 Mai 2016, 22:49 de ADINA
@B
Bravo..stau si ma minunez de uniiiiiiiiiiiiiiiiii judecatori care nu stiu legi elementare...au fost americani care au omorat romani SIIIIIIIII ??
Postat 20 Mai 2016, 15:44 de Tinas
Efectul razelor de luna...
Efectul razelor de luna...asupra cizmelor de guma. Ambasadorul acela are imunitate in Romania. Nu-i poti da amenda nici daca trece cu masina pe culoarea rosu.
Postat 20 Mai 2016, 10:19 de B
In tot acest timp
MINISTRUL JUSTITIEI numit pe filiera soros-macovei, cea care spunea despre libertatile noastre ca sint UN LUX participa la modificarea abuziva a CP si CPP cu niste prevederi care i-ar face invidiosi pe aia de la Guantanamo.
Postat 20 Mai 2016, 08:57 de Aghaurr
MAI GRAMATICA
Pe langa ca esti "istet"...mai dai si din clanta...mai studiaza un pic gramatica ...si apoi pune-ti cenusa in cap...cat despre ideile tale..sant putine dar fixe.
Postat 20 Mai 2016, 08:26 de zorro
Soc si Groaza
Doamna judecator care a initiat acest demers justificat este deja in vizorul Inspectiei Judiciare conform siteului DC News - dcnews.ro. Pentru cei interesati intrati pe acest site si cititi comentariile celor de acolo. Titlul articolului este "Judecătoarea care a făcut plângere împotriva lui Zgonea și a ambasadorului SUA, verificată de IJ". Mai e nevoie de vreo dovada ca Romania e colonie si cei care tipa impotriva nedreptatilor sint prigoniti?
Postat 20 Mai 2016, 07:35 de Aghaurr
Se numeste experienta de viata! Sper sa nu se uite!
Sunt pt. starpirea coruptiei, indiferent la ce nivel s-ar afla! Dar numai si numai cu respectarea drepturilor individului! Acum vor vedea si judecatorii ce inseamna sa fii un simplu justitiabil in lupta cu aceasta hidra, aparatul de coercitie (citeste represiune). Ei l-au hranit, zi de zi, ceas de ceas. Daca se plangea un amarastean ca militistul, jandarmul, procurorul i-a incalcat un drept, era trimis la plimbare. Cititi lista lunga, mult prea lunga, a abuzurilor sanctionate de abia la CEDO! Nimeni n-a platit, nici militistii, nici procurorii, nici judecatorii care au dat sentintele, repet, NIMENI, pt. aceste abuzuri. Adica cineva a platit, prostimea, despagubirile s-au dat de la buget. Acest aparat s-a raspandit precum un cancer, sunt peste 100.000 de baieti cu ochii mai mult sau mai putin albastri, sa moara de ciuda vechii securisti! Daca statul de drept se poate mentine doar cu incalcarea drepturilor individului, mai bine lipsa!
Postat 20 Mai 2016, 06:04 de pinonel
@agahurr
Bai propagandist bolsevic, ai o singura placa stricata aceea cu ocupantul american cand principalele sectoare economice au intrat pe mana rusilor. Si ungurii s-au inghesuit la imparteala dar n-au prea apucat. De chestiile astea ce spui bolsevicule separatist ? Dar aceasta femeie de ce e cercetata pt coruptie ? De inocenta ce e ?
Postat 19 Mai 2016, 23:43 de Control_Room
Astazi 3 judecatoare
care au fost tirite ani de zile si umilite pentru ca au dat o solutie de achitare, au fost la rindul lor achitate. Daca noi tacem, daca magistratii tac, ne meritam soarta. Dar cu cit vom striga mai multi si mai tare impotriva "ocupantilor" si a abuzurilor, cu atit avem sansa si solutia sa scapam de ADEVARATII MAFIOTI CARE NE-AU UNCOVOIAT.
Postat 19 Mai 2016, 22:04 de Aghaurr
Ce e rau sa gindesti ca Antena 3?
Asa gindesc toti romanii care chiar folosesc ce au in cutia craniana. Cum de coruptia o gasim intotdeauna la partea de care nu ne place, in timp ce suntem furati pe fata de multinationale banci si finantatori de ong-uri, in timp ce basistii odiosi care au furat ZECI DE MILIARDE DE EURO si au distrus o tara sint in libertate, in timp ce "profesorii de democratie" ne cearta pentru orice nimic, se amesteca brutal unde nu le fierbe oala DAR IN ACELASI TIMP FAC AFACERI COLOSALE PE SPINAREA FRAIERILOR DE ROMANI INCOVOIATI si vad ca in ultimul timp nici nu se mai sfiesc sa-si mascheze macar statutul de stapani, incalcind in acelasi timp legea?
Postat 19 Mai 2016, 22:00 de Aghaurr
Ce face îndoctrinarea din oameni....
Cum zice o vorbă din popor: Hoțul strigă -Hoții!!! Un magistrat care se aruncă în mocirla politică dă dovadă de josnicie, servilism, disperare...
Postat 19 Mai 2016, 21:53 de RomaniaReviev
grotesc si deprimant
ca un magistrat gandeste ca Antena 3. Intr-o tara aproape sufocata de coruptie sa fii magistrat si sa plangi de mila mafiotilor chipurile denuntati fara vina... iti trebuie ceva candoare. Fiindca nu vreau sa-mi inchipui ca e rea-credinta.
Postat 19 Mai 2016, 21:13 de poli
bai asta cu "Xanaxu"
Data viitoare incearca sa nu rupi tastatura cind scrii "a-ti". Desi iti dau un sfat incearca si varianta "at-i" si daca simti ca nu e ceva in regula ai varianta finala "ATI". Hai mars la scoala.
Postat 19 Mai 2016, 21:11 de Aghaurr
Doamnelor si domnilor magistrati
Sinteti printre cei care au putere si puterea necesara sa indepartati mizeria din societatea romaneasca. Exista doua doamne cu atitudine si oneste in fruntea AMR si UJR. Raliati-va lor si puneti piciorul in prag. Pentru ca sintem in anii negri ai stalinismului, dupa cei care au greutate si conteaza in societate dar care sint vinati si indepartati, vine rindul alora de jos daca nu se vor supune "noii orientari".
Postat 19 Mai 2016, 21:05 de Aghaurr
Mai baieti
A-ti uitat sa va luati xanaxu...
Postat 19 Mai 2016, 21:00 de zorro
te-o fi scapat pe tine ceva
Ca pe noi ne-a umilit in 2012 la Referendum. In 2014 alt licurici mai mititel ni l-a impus pe Printul Sighiului, in 2016 ne-a dat un guvern de tehnocretinati asa ca lasa propaganda lui soros.
Postat 19 Mai 2016, 20:55 de Aghaurr
-
Când licuriciul te-a scăpat de PSD în 2014 nu era penal? Sau atunci apa de colonie mirosea frumos?
Postat 19 Mai 2016, 20:43 de eutanasiu
cred ca am gresit in postarea anterioara
Nu traim intr-un stat AUTORITAR. TRAIM INTR-UN STAT APROAPE TOTALITAR DEVENIT COLONIE.
Postat 19 Mai 2016, 20:03 de Aghaurr
BAI EUTANASIU
asijderea, sa te salte mascatii, sa te aresteze procurorii lui kovesy in baza unor interceptari ilegale si falsificate de securistii lui coldea si sa te judece stanciu de la ICCJ. Astia toti 3 pe care ti i-am enumerat sint produsul ambasadei licuricesti pe care o conduce ambasadorul penal. Dar e cam greu pentru tine sa intelegi in ce stat autoritar traim si ce sistem juridic criminal a creat licuriciul in ultimii ani. Hai pa.
Postat 19 Mai 2016, 19:39 de Aghaurr
floricuta
Are o privire plina de...inteligenta...ar vrea si ea sa se scoata...cucoana nu are...imunitate...?..o vrea...nemarginita....?
Postat 19 Mai 2016, 19:15 de zorro
@ghiaur
Îţi doresc sincer să apuci să te "judece" vertical, ca pe un om curajos să te poţi sătura plenar de abuzuri. Sau pur şi simplu ai nevoie doar de ochelari. Cu stimă.
Postat 19 Mai 2016, 18:16 de eutanasiu
Felicitari doamna
Asta inseamna ca INCA mai exista oameni cu verticalitate in tara asta, oameni curajosi si satui de abuzurile inimaginale la care sintem supusi.
Postat 19 Mai 2016, 17:32 de Aghaurr
Roman vs. Stiinta de carte !!!
La asa cunoastere a legilor (internationale in acest caz) de catre un judecator, asa incredere in oarba justitie !!!
Postat 19 Mai 2016, 16:35 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON