URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2013, 15:51

Încă 45 de blocuri orădene vor fi reabilitate termic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alte 45 de blocuri orădene au documentaţia pregătită pentru a putea intra în programul de reabilitare a blocurilor. Consiliul Local a aprobat luni indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor la doar două luni a avizat documentaţia pentru alte 29 imobile.

Lucrările de reabilitare cuprind printre altele izolarea termică a pereţilor exteriori cu polistiren expandat ignifugat şi a soclului cu polistiren extrudat, înlocuirea tâmplăriei, inclusiv închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă şi izolarea termică a planşeului peste subsol dacă blocul are apartamente la parter şi refacerea finisajelor anvelopei.

În plus, lucrările vor cuprinde intervenţii la instalaţia interioară de distribuire a agentului termic din părţile comune ale imobilului.

În ceea ce priveşte finanţarea investiţiei, proiectarea lucrărilor este finanţată de la bugetul local, care acoperă şi 30% din costul lucrărilor. Diferenţa rămasă este acoperită în proporţie de 50% de bugetul de stat iar 20% de proprietarii apartamentelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
pentru Cristi
@Cristi, nu e vorba de nici-un termopan, lasa vrajelile... Este vorba strict de polistiren cu tencuiala si vopsit cu tot manopera. Pentru asta se strange bani la asociatii, 1000 ron/apartament, cel putin la care stiu si eu! Nicaieri nu e o vorba si de termopane. Iar daca e "aiurea" nu aveti de ce sa va temeti...
Postat 02 Octombrie 2013, 16:10 de oradean
plini de destepti pe aici
@oradean: nu e doar pretul polistirenului ci si a tencuielii, a geamurilor termopan pentru apartamente si pentru casa scarii, plus manopera pentru toate astea. Daca nu ii convine cuiva pretul, de ce mai depune dosarul la Primarie !? Iar daca chiar e furt, de ce nu depuneti o plangere penala in loc sa scrieti doar aiurea pe forum ?
Postat 01 Octombrie 2013, 17:48 de Cristi
HA< HA< HA< HA
mai am o intrebare FATADA cu POLISTIREN participa la CONFORT si are legatura cu CETUL, alt ABUZ PENAL stimati ORADENI :))) platim IMPOZIT in functie de CONFORT si caldura trasa in APARTAMENTE, SE FURA, la CEDO am castiga DAR PLATIM TOT NOI, TREBUIE IN parlament sa cerem SUSPENDAREA PRIMARILOR in timpul mandatului. UN PRIMAR n are voie sa CERSEASCA BANI de la POPULATIE pote fi o SPAGA SALARIALA :) dar sa i OBLIGE, ha, ha, ha, ha, .
Postat 01 Octombrie 2013, 16:36 de YYYEEESSS
sigur ca DA!
Sigur ca se da de firmele care executa o asemenea lucrare. Ce credeti de ce costa min. 1000 ron/apartament? - atat trebuie achitat, si restul de 80%? 4000 ron/ apartament??? deci in total 5000 ron/apartament costa o fatada de 10-15 metri patrati, cel putin daca ar fii placat cu marmura :)) cu polistiren nu este mai mult de 1500 ron/ apartament. Asta e, la noi pe nimeni nu intereseaza, locatarii platesc si atat. Si ei sunt de vina pentru ca nu se informeaza. Atunci platiti fra...tilor!
Postat 01 Octombrie 2013, 16:27 de oradean
Intrebare?
Si eu as dori a sti daca asemenea lucrari pot fi sustinute de bugetul de stat si cel local pentru casa mea proprietete personala . Daca nu se fce o discriminare totala a cetetenilot tarii si cred ca un proses la CEDO ar fi util. Poate cineva sa ma lamureasca ? Reabilitarea locuintei sponsorizata de la bugete cu 80% este o afacere buna pentru proprietari care platesc impozite derizorii fata de cei ce locuiesc la casa !
Postat 01 Octombrie 2013, 16:09 de scarta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON