URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2014, 17:04

Ghilea: Primarii PDL din Bihor nu se înscriu în Fundaţia Mişcarea Populară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în judeţ nu există cazuri de edili ai formaţiunii democrat-liberale care să se fi înscris în Fundaţia Mişcarea Populară.

"Majoritatea primarilor noştri au câştigat nu una, nu două, ci trei-patru bătălii electorale sub steagul PDL şi sunt convins că toţi cei aflaţi astăzi în funcţie au şanse reale să-şi recâştige mandatele în 2016 sub aceeaşi culoare politică. Prin urmare, nu cred că se pune problema ca primarii PDL Bihor să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, şi nu neapărat de teama pierderii mandatului, ci din motive care ţin de caracterul lor ca oameni, dar şi de identitatea lor politică", a spus Gavrilă Ghilea.

Acesta a precizat că, dacă doreau să se înscrie în vreo fundaţie, primarii partidului o puteau face şi până acum, în cadrul Institutului de Studii Populare, patronat de PDL.

"Desigur, nu exclud că pot exista unii colegi frustraţi, nemulţumiţi, neînţeleşi, care să aştepte un moment propice pentru a trece strada la PMP, dar dacă asemenea persoane există le recomand să nu mai aştepte europarlamentarele şi să facă acum pasul decisiv al carierei lor politice. Spun acest lucru pentru că peste câteva săptămâni vom tura motoarele pentru a intra în campania electorală pentru Parlamentul European", a spus senatorul.

Ghilea a adăugat că edilii PDL care s-au înscris în FMP ar trebui să-şi dea demisia: "Dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, cred că primarii PDL care acceptă să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, pentru a susţine din umbră PMP, ar trebui să-şi dea demisia din funcţiile în care au fost aleşi susţinuţi de PDL şi să încerce apoi să-şi recâştige mandatul sub sigla altui partid". Întrebat, concret, despre cazul edilului din Cluj, Emil Boc, liderul PDL Bihor a declarat că "nu este o bucurie deosebită" că acesta s-a înscris în Fundaţie şi că acest lucru nu-i va ajuta imaginea publică.

La conferinţa de presă, liderul PDL Bihor l-a avut ca invitat pe secretarul executiv al Biroului Permanent Naţional al formaţiunii, juristul Radu Carp - aflat în vizită la Oradea - care a vorbit despre procesul de revizuire a Constituţiei, opinând că USL nu va reuşi să finalizeze etapele necesare organizării unui referendum pe această temă concomitent cu alegerile europarlamentare.

Cât despre Fundaţia Mişcarea Populară, Carp a declarat că aceasta îşi încalcă obiectivele şi a devenit un factor politic. "Acest partid a fost făcut de sus în jos, nu invers. Cei care au format Fundaţia au crezut că la ea vor adera foarte mulţi oameni. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, au transformat-o într-un partid, unde, contrar celor susţinute iniţial, se alătură oameni politici de la alte partide", a spus reprezentantul BPN al PDL.

În altă ordine de idei, tot joi senatorul Ghilea a anunţat că la începutul lunii februarie, în prima şedinţă a Senatului, i-a cerut explicaţii ministrului Ramona Mănescu în legătură cu decizia din decembrie 2013 a Sucursalei de Transport Feroviar de Călători Cluj de a reduce garniturile trenurilor care merg, respectiv vin de la Bratca la Oradea, la un singur automotor, cu o capacitate de 110 persoane, deşi numărul călătorilor este aproape dublu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Pleacă vicele?
In disperare,obsedatul de la Cefa o sa-l sacrifice pe fraierii de Hotea ,doar,doar or mai primi ceva bani sa aibă ce fura,sa termine canalizarea
Postat 14 Februarie 2014, 22:29 de Mitisor
cine vorbeste!
nu o sa plece nicaeri scopul lui Ghilea a fost sa ajunga la butoane pozitia lui de presedinte il pune la masa cu Popa,Mang,Kis,Bolojan si isi impart lucrarile pe banii statului,in rest gargara banii fac politica.
Postat 14 Februarie 2014, 11:16 de pavel
Stati asa !
Sa-l vedeti in scurt timp pe nesimtitul asta fomist, grilea-semianalfabetul, nehalitul ajuns peste noapte sef loco de partid, cum se va inghesui pe la usile altor partide ca sa mai prinda niste ciolan. Aveti putina rabdare si o sa vedeti de ce e in stare hahalera.
Postat 14 Februarie 2014, 06:44 de nail
PDL
Emil Boc a fost votat ca este Emil Boc, nu ca este membru PDL! Asta nu inteleg multi.
Postat 13 Februarie 2014, 18:47 de turi
Dar unde se vor înscrie, direct la PSD, PC sau PNL ???
Primarii vor mandate cât de multe, aşa că nu-i interesează numele partidului sub care mărşăluiesc !!!
Postat 13 Februarie 2014, 17:42 de Strattera
Ramai singur, FOMISTULE !
Gavrila Hamesitul Ghilea, ramane singur !
Postat 13 Februarie 2014, 17:36 de voturi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON