URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2016, 15:48

Gazul scumpeşte încălzirea! Preţul gigacaloriei creşte cu 21%, Consiliul Local vrea să mărească subvenţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima şedinţă de Consiliu Local, prima scumpire! Aleşii orădenilor vor fi chemaţi să aprobe miercuri, în şedinţă extraordinară, scumpirea gigacaloriei cu 21%. Conducerea Termoficarea a cerut municipalităţii majorarea preţului gigacaloriei de la 243,46 lei la 294,76 lei începând cu data de 1 iulie. Scumpirea agentului termic va afecta deocamdată doar agenţii economici.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, conducerea Primăriei le-a propus aleşilor orădenilor să aprobe "menţinerea preţului de facturare la populaţie la 240 lei pe gigacalorie şi creşterea subvenţiei asigurată de la bugetul local de la 3,46 lei pe gigacalorie la 54,76 lei pe gigacalorie".

"Orădenii care se încălzesc iarna cu agentul termic furnizat de Termoficare nu vor plăti în viitorul apropiat o gicacalorie mai scumpă, în ciuda noilor reglementări legale în materie şi a noilor condiţii tehnice, şi aceasta deoarece Primăria Oradea va creşte cuantumul subvenţiei", a precizat şi viceprimarul Dacian Palladi. 

Potrivit reprezentanţilor Termoficare, preţul gigacaloriei se va scumpi pe fondul utilizării gazului în loc de cărbune în producţia energiei termice începând din primăvara acestui an.

"Preţul gazului este mai mare decât cel al cărbunelui, fapt pentru care am aplicat preţurile de referinţă pentru energia termică produsă pe gaz în regim de congenerare de înaltă eficienţă menţionate într-un ordin din 2015 de preşedintele ANRE", a declarat directorul Termoficare, Stănel Necula.

În prezent preţul gigacaloriei este de 243,46 lei, începând din ianuarie 2016, sumă din care orădenii plătesc 240 lei, diferenţa fiind asigurată prin subvenţie de la bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
erata
entuziasmezi... sorry :)
Postat 28 Iunie 2016, 23:19 de Kid
se stia de la inceput
Cred ca am mai spus-o, nu sunt unul care zice ca nu e bine orice ar face Bolojan. Face el si lucruri bune. Asta cu gazul insa e antologica. Se stia de la inceput ca gigacaloria va creste. O sa inceapa sa reduca pierderile pe retele si in acest fel se va tempera putin cresterea preturilor de la an la an. In ritmul in care se lucreaza, cand vor termina ultima teava de inlocuit, prima teava inlocuita va fi atat de uzata fizic incat treaba trebuie reluata:). @Hateretards, desi nu am postat nimic la articolul asta, ma simt "imbecil". Gigacaloria se mareste, subventia creste, populatia va plati la fel. Asta pt tampiti. Subventia este platita tot din banii nostri, ca doar nu e platita din banii primarului. Eu zic sa nu te entuziazmezi prea tare si incearca sa privesti lucrurile obiectiv si pe termen un pic mai lung. Subventiile vor fi scoase cu 1 ian 2018, ordin de la UE. S-ar putea sa ma fi lasat memoria, vis a vis de data si tip, cel putin la energie electrica treaba e sigura, poate ma corecteaza cineva. Nu ma supar! O seara faina tuturor!
Postat 28 Iunie 2016, 23:15 de Kid
primar=necula=mincinos
Cum poti sa mai ai incredere intr-un primar care inainte de a scumpi gigacaloria te face sclavul sistemului centralizat si-ti da interzis la racordarea la gaze?!? Si de ce sa credem in povesti cu subventii cand se stie ca nebunul nu e adeptul subventiilor? Oricum nu vrem subventii ci vrem sa scapam de monopolul impus de primarie! E clar mai retard?
Postat 28 Iunie 2016, 21:12 de User anonimizat
Eşti DOXA!
Mai citeşte tu! Salvator Palladi "a precizat" şi până când NU va creşte preţul pentru orădeni? Precizează-ne tu împreună cu Salvadorul şi primarul din ce bani va achita subvenţia! "Daca subventia e acum 3 lei si va fi 54 lei inseamna ca pentru oamenii de rand va scadea costul la incalzire" BRAVO!!! mai "introdu-ţi" în formulă şi noul preţ al gigacaloriei şi după aceea revino. Din puţul gândirii: orădenii care se încălzesc iarna!(tainele consultanţei în management)
Postat 28 Iunie 2016, 21:07 de eutanasiu
alo postacii!!
Cititi dracului articolul inainte sa sariti cu acuzatii gratuite, imbecililor! Pentru populatie nu se va scumpi nimic pentru ca va creste subventia. Daca subventia e acum 3 lei si va fi 54 lei inseamna ca pentru oamenii de rand va scadea costul la incalzire! "Orădenii care se încălzesc iarna cu agentul termic furnizat de Termoficare nu vor plăti în viitorul apropiat o gicacalorie mai scumpă, în ciuda noilor reglementări legale în materie şi a noilor condiţii tehnice, şi aceasta deoarece Primăria Oradea va creşte cuantumul subvenţiei", a precizat şi viceprimarul Dacian Palladi."
Postat 28 Iunie 2016, 20:33 de hateretards
Felicitari
Unde sunt acum cei care l-au slavit pe Marele Conducator si spuneau despre ceilalti ca sunt prosti ca dl. Bolo nu va majora nimic , ca toate sunt simple speculatii? Felicitari celor care l-au ales. Acum ar trebui sa fie pusi la plata si sa plateasca doar ei toate cresterile de taxe, impozite si utilitati pe care alesul le decide.
Postat 28 Iunie 2016, 19:07 de aaaaa
Pentru cei „îngrijoraţi” – cazul scumpeşte gigacaloria
Subvenţia de la bugetul local va fi valabilă până la scumpirea din 1 ianuarie 2017. Pentru alegerile din toamnă nu e convenabil să-i taxeze şi pe consumatorii casnici decât din ianuarie când nu vom mai avea ce vota. Conform planului de creştere a tarifelor (APROBAT DE TOŢI CONSILIERII din vechea legislatură) din studiul de fezabilitate – anexă a cererii de finanţare vor fi creşteri la fiecare 6 luni (ianuarie, respectiv iulie a fiecărui an). Ca urmare, TOŢI consilierii ştiau în frunte cu Bolojan! Poate vreun nou consilier va face public calendarul scumpirilor împreună cuantumul acestora.
Postat 28 Iunie 2016, 17:58 de eutanasiu
Target
Target-ul pentru noul primar ar fi ca oradeanul sa plateasca gigacaloria cit un bucurestean, adica 150 lei, in rest s-o scumpeasca ,s-o dubleze, s-o tripleze...chiar s-o dribleze
Postat 28 Iunie 2016, 17:44 de excalibur
ATI LUAT TEAPA
A inceput balciul! Oradeni ! La iarna sa faceti ciocu' mic ! Voi l-ati vrut!
Postat 28 Iunie 2016, 17:21 de TDS
Fara subventii
Subventiile sunt legale doar in bucuresti, 50 % la gigacalorie, oradea e un oras modern,european, cu cel mai scump si mai performant transport in comun din tara, ar fi pacat sa nu iesim primii si la energia termica. Noblesse oblige
Postat 28 Iunie 2016, 17:16 de excalibur
Tovarăşe primar Bolojan
Pe lângă că eşti mincinos, eşti de o nesimţire maximă!
Postat 28 Iunie 2016, 15:59 de eutanasiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON