URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2017, 15:20

După nici o lună, Blue Air anulează zborurile Oradea-Torino!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În mai puţin de o lună de la inaugurare, cursele aeriene Torino-Oradea-Torino, şi-au dovedit limitele.

Printr-un comunicat adresat Aeroportului Internaţional Oradea, Compania Blue Air a anunţat, marţi, că începând cu data de 18 mai 2017 şi "până la sfârşitul programului de vară", zborul Torino-Oradea-Torino a fost anulat.

Peste noapte

Informaţia a fost făcută publică, fără niciun comentariu, de Aeroportul orădean, decizia nefiind motivată public de compania aeriană. Mai mult ca sigur, Blue Air este nemulţumită de încărcătura cu pasageri a acestor curse şi de numărul rezervărilor pentru zborurile viitoare.

Prima cursă pe această rută a fost aşteptată, cu mare pompă, de oficiali ai Consiliului Judeţean, ai Aeroportului şi ai operatorului aerian, pe data de 13 aprilie, aeronava Boeing 737-500 fiind udată cu tunuri de apă, iar cei 80 de pasageri şi echipajul primind mici cadouri la coborâre.

Cu acea ocazie, reprezentantul Blue Air, Vlad Cristescu, Senior Network Development Executiv în cadrul companiei, a declarat presei că ruta Oradea - Torino este una cu potenţial.

Joaca de-a declaraţiile

"Este o rută foarte bună pentru compania Blue Air, care se va dezvolta pe viitor şi aşteptăm cât mai multe vânzări din partea orădenilor. Primele zboruri performează destul de bine. Avem un factor de încărcare care poate fi îmbunătăţit, însă credem că pe viitor vom ajunge la 90%, cu siguranţă", a spus acesta.

Întrebat, la acea vreme, de reporterul BIHOREANULUI, cât de populare sunt aceste zboruri, Cristescu a precizat că prima cursă are o încărcătură de "aproximativ 60%". Anumiţi specialişti spun, însă, că pentru a fi rentabile, cursele trebuie să aibă, în medie, o încărcătură de 80%.

Semne că ruta nu este una foarte viabilă au existat încă de la început. Zborurile de Torino urmau să fie inaugurate, iniţial, pe 26 martie, însă au fost amânate, tot fără explicaţii oficiale, aproape o lună. Cristescu a spus doar că acest lucru s-a întâmplat "din motive operaţionale".

UPDATE: “Au pornit cursa doar pentru că au promis că o pornesc”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, s-a declarat neplăcut surprins de anunţul companiei Blue Air, lăsând să se înţeleagă că operatorul aerian dă dovadă de neseriozitate abandonând o rută după numai patru zboruri, în condiţiile în care nu a făcut nimic pentru promovarea destinaţiilor.

“Cum vrea Blue Air să meargă Torino dacă lumea nu ştie Torino?!”, a spus Pasztor, într-o declaraţie făcută marţi portalului Bihon.ro, în care a arătat că primul zbor a avut un grad de ocupare de 60%, iar următoarele în jur de 45%.

Şeful CJ s-a declarat surprins de decizia subită de anulare a curselor, făcută în absenţa unei analize comune. „Săptămâna trecută am discutat cu ei că se va face o evaluare a cursei Oradea – Torino la finalul lunii mai. Şi, deşi am discutat acest aspect săptămâna trecută, tot săptămâna trecută ei au luat această hotărâre. Aşadar, după doar patru curse s-au pronunţat că nu merge. Prin urmare, pot considera că au pornit cursa doar de dragul că au promis că o pornesc, nu să şi meargă. Pentru că altfel eu cred că funcţiona”, a mai spus Pasztor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Soluție
Dacă vor să facă bani, reprezentanții Blue Air ar face bine să inaugureze o cursă Suceava - Brindisi cu escală la Oradea. O grămadă de microbuze se duc zilnic între Moldova, culegând oameni din Bistrița, Cluj și Oradea ca să-i ducă în sudul Italiei. Poate că nici Oradea - Brindisi n-ar fi de ignorat.
Postat 02 Mai 2017, 16:39 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON