URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2012, 13:52

Deputatul liberal Lucia Varga nu crede în candidatura lui Octavian Bot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Delegaţia Permanentă a PNL Bihor, din care fac parte aproximativ 150 de persoane (preşedintele şi vicepreşedinţii organizaţiei judeţene, plus şefii organizaţiilor municipale, orăşeneşti şi comunale, alături de aleşii locali şi parlamentarii de Bihor ai partidului), se reuneşte vineri pentru a stabili viitorii candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor, a anunţat joi deputatul Lucia Varga.

Cum cea mai mare necunoscută este dacă deputatul ex-PDL Octavian Bot, primit în PNL la finele anului trecut în urma unei înţelegeri cu preşedintele Crin Antonescu, va fi acceptat să candideze în numele liberalilor bihoreni, Varga a fost întrebată dacă acest lucru este posibil, în contextul în care cu două săptămâni în urmă organizaţia municipală a respins deja prin vot această candidatură.

Deşi Varga nu a exclus categoric ca liderii de la Bucureşti ai partidului să-l impună pe Bot în pofida voinţei reprezentanţilor organizaţiei judeţene, deputata a dat totuşi de înţeles că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este foarte redusă.

"Având în vedere că PNL Bihor este o organizaţie puternică (n.r. - având primar la Oradea, preşedinte de Consiliu Judeţean şi cel mai mare număr de primari în restul judeţului), am convingerea că în Biroul Politic Central votul dat la Bihor va fi respectat.

Conform statutului PNL, conducerea centrală poate interveni doar în organizaţiile cu rezultate slabe, care la alegerile locale au obţinut mai puţin de jumătate din scorul mediu al partidului pe ţară, şi în situaţiile în care cel care doreşte să candideze nu îndeplineşte condiţiile de integritate. Eu sunt, deci, optimistă, şi cred că decizia Delegaţiei Permanente a organizaţiei judeţene va fi însuşită de Biroul Politic Central", a spus Lucia Varga.

De asemenea, ea a mai spus că "PNL Bihor va stabili cei mai buni candidaţi", iar în ceea ce o priveşte doreşte să candideze pentru un nou mandat în acelaşi colegiu în care a fost aleasă şi în 2008, colegiul 3 Aleşd pentru Camera Deputaţilor. "Am încredere deplină că oamenii din colegiul meu mă vor vota, pentru că în aceşti patru ani şi eu am făcut pentru ei tot ce mi-a stat în putinţă", a spus Lucia Varga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@carp III
Tuta asta (spun ,,tuta\'\' pt. pt. ca nu tine minte de ieri pana azi !), uita ca este dupa chipul si asemanarea lui bot, doar sexul difera (oare ?!). Ea si-a bagat jumatatea cate i-o baga (adica teoretic ar fi vorba despre ,,sot\'\' !) la hidroelectrica, mare sef mare, iar bot si-a bagat ginerele adjunct la ANIF., care-i diferenta ?! Acum vine cu ranjetul ala de oaie tuta si ne spune ca ,,PNL Bihor va stabili cei mai buni candidaţi\". Daca a ajuns o neica-nimeni pe lista celor mai buini candidati, e clar !
Postat 05 Octombrie 2012, 14:11 de .
Râde ciob de oală spartă !?!
Bravo fă !?! Mai pune de vreo 2-3 interviuri, cu tematică din asta mult aşteptată de noi toţi, şi o să te voteze pe listă doar ăla de la judeţ, căruia i-o iei pe limbă atunci când te deplasezi în bazinul folcloric. Încă nu te-ai învăţat minte după atâta timp că tăcerea e de aur şi cu gura închisă nu rişti să-ţi ajungă aerul la creier ?
Postat 05 Octombrie 2012, 00:15 de Carp III
Doamna Varga
Ce dracu il tot frecati de-o luna pe Bot asta daca nu inseamna nimic ?! Ca popa, bolojan, varga si inca cativa numa de asta vorbesc de-o luna ! Sau te pomenesti ca vi frica de el ?! Pe de alta parte asa-i ca-i mai usor sa-ti dai cu stangu-n dreptu , decat sa dai in vanzatorii de tara pdl-isti ? Faina liberali , bihoreni ce mai ! hai PNL Bihor !!!
Postat 04 Octombrie 2012, 20:55 de cartita
Din categoria: "Am fost o muistă"
Pe vremea când "tânărul" liberal Bot făcea "mişto" de ţărăniştii "regretatului" Bădiceanu şi le lua la toţi "faţa" ca să conducă Convenţia Democrată pentru a asigura victoria "socialistului" Sturza, care de fapt a ajuns un "capitalist" în faliment, Lucica lui Varga preda ore de lucru manual la clasele 5-8 într-un sat de care nu au auzit decât "germenii" Micula şi de unde îşi alegeau ei "guristele", iar "fonfonitul" de Cornelul Popii se dădea de ceasul morţii că, sub mâna lui de "cartofor" înrăit, a fost inventat în Bihor produsul miraculos numit de toţi "sifon" dar confundat de conţăranii lui cu "Minunea Izvoarelor".
Postat 04 Octombrie 2012, 19:40 de MăriaPri
Daca il exclud
Daca il excluzi pe BOT Varga iei un pumn in BOT.
Postat 04 Octombrie 2012, 18:20 de Centaine Courtney
Parerea mea.
Impunerea lui Bot pe un colegiu eligibil, risca sa schimbe arhitectura repartizarii mandatelor de deputati, deoarece, indiferent ce colegiu ii va fi atribuit, nu va reusi sa-l castige. Nu cred ca liberalii risca pe mana traseistului Bot.
Postat 04 Octombrie 2012, 17:30 de SAFE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON