URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2016, 16:50

Cu un scor lamentabil, de sub 1%, ecologistul Cristian Bodea preferă să vorbească despre eşecul PNL şi despre "Adolful schimonosit" Klaus Iohannis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce despre propriile rezultate dezastruoase în alegeri nu spune nimic, senatorul Cristian Bodea, exclus din PNL şi refugiat în Partidul Ecologist Român, n-a ratat şansa de a-şi ironiza vechiul partid şi mai ales pe preşedintele Klaus Iohannis.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatorul bihorean comentează că alegerile au fost pierdute de PNL din cauza aroganţei preşedintelui Klaus Iohannis. ""A trebuit să moară oameni" şi să suportăm un guvern de gradaţi isterici, pentru ca românii să vadă Adolful schimonosit care se ascundea sub pielea robotului naţional. Omul Merkeliţei a reuşit să plagieze aroganţa lui Ponta cu graţia unui elefant între porţelanuri, distrugând între copite partidul care îi pupa fundul cu buzele pricepute ale Vasilinei", a scris acesta.

Nici nominalizarea premierului Dacian Cioloş, pe care-l face "agent francez", n-a ajutat, crede Bodea. "Aroganţa cu nominalizarea agentului francez şi mojicia de Ziua Naţională a victimizat PSD mai mult decât visau chiar ei şi l-a eroizat pe Dragnea cel "blându vorbitoriu". Ceea ce i-a făcut pe românii care vor încă ţara lor să se ridice de pe canapele şi să dea o puie viguroasă tuturor Hildelor şi Clotildelor pe care sistemul subversiv le-a scos la dans din limbă, pentru a distrage poporul de la jocul de minciuni al desantului cioloşist. Şi uite cum istoria îmi dă dreptate după numai şase luni...", a conchis Bodea.

În schimb, Cristian Bodea nu suflă un cuvânt în postarea sa, nici în discuţiile cu comentatorii, despre rezultatele extrem de slabe pe care le-a înregistrat Partidul Ecologist Român, al cărui vicepreşedinte este, atât la nivel naţional, cât şi în Bihor.

Chiar şi aşa, o amică l-a consolat: "Cristi, tu rămâi om. Şi asta e cel mai important. În rest, dă-i în votul mă-sii...". "Rămân! Omul e mai important decât funcţia", i-a răspuns viitorul ex-senator Cristian Bodea.

Conform rezultatelor finale publicate de Biroul Electoral Judeţean nr. 5 Bihor, pentru alegerea Camerei Deputaţilor, PER a adunat doar 1.292 de voturi, adică un procent de 0,60% din totalul sufragiilor, în timp ce pentru alegerea Senatului, Bodea şi partidul său au reuşit să obţină 1.503 voturi, adică un procent de 0,69% din totalul acestora.

Contactat de BIHOREANUL pentru a comenta rezultatele PER, senatorul ecologist a susţinut că acestea au fost cauzate tot de... Iohannis. "Eram cotaţi la 3-4% în toate sondajele nu m-am fi băgat în aventura asta dacă nu aveam o oarecare confirmare. Din păcate pentru PER şi din fericire pentru democraţie, preşedintele Iohannis a ţinut să ducă aroganţa la maxim şi a repetat greşelile lui Ponta de la prezidenţiale. A iritat românii şi le-a arătat că are tendinţe dictatoriale. Şi atunci oamenii s-au dus şi au votat util, nu au împrăştiat votul. S-au dus şi au votat cu PSD pentru ca acest partid să poată face guvernarea. S-a repetat scenariul USL împotriva dictaturii lui Băsescu", a spus Bodea.

Drept urmare, a mai adăugat Bodea, "PSD a cules de pe piaţă ce mergea de obicei la alegătorii antisistem, inclusiv ai PER-ului, probabil şi naţionalişti".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
E dreptul lui.
Omul are dreptul sa-i desfinteze pe liderii care au distrus PNL. Pentru ca a fost membru timp de 16 ani. Pentru ca a fost dat afara urmare faptului ca vorbea de capul lui. Pentru ca Gorghiu a stabilit sa-i ia calitatea de liberal, la insistentele lase si ascunse ale lui Bolojan. Si pentru inca doua motive care se subscriu anterioarelor. In fine, pentru ca e mai liberal ca toata filiala PNL Bihor la un loc.
Postat 12 Decembrie 2016, 21:29 de WinDos
???????????
.......cine e asta, usturoi nu a mancat, gura nu-i miroase dar stie critica, nici pomi nu a plantat. Partid ecologist, cu ce se ocupa astia, ca de curatenie nici atat.
Postat 12 Decembrie 2016, 20:17 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON