URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2015, 19:24

Cu jalba în proţap! Locuitorii străzii Ioan Ciordaş cer modernizarea arterei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii străzii Ioan Ciordaş din vecinătatea Pieţei Ţăranilor au solicitat miercuri Consiliului Local modernizarea arterei pe care locuiesc. Orădenii au cerut înlocuirea conductelor de apă şi canalizare şi asfaltarea carosabilului şi trotuarelor.

"Reţeaua de apă, veche de 70 de ani, dacă nu mai mult, este putredă de la rugină. Reţeaua de canalizare menajeră e înfundată cu nisip şi nu funcţionează. Când plouă, toată apa, mizeria şi mâlul vin în curţile oamenilor", a reclamat Otilia Raţ în numele vecinilor.

Reclamanta a mai spus că locuitorii zonei au sesizat deja Compania de Apă Oradea şi au fost asiguraţi că strada se va moderniza înainte de sfârşitul anului dar, dat fiind faptul că muncitorii nici măcar nu s-au apucat de lucru, termenul nu este realist.

Acest lucru a fost confirmat inclusiv de primarul Ilie Bolojan. "O să vă dau o veste proastă. Strada nu se va asfalta până la sfârşitul anului", a spus edilul. Cel mai optimist termen limită ar putea fi peste doi ani, dar lucrările s-ar putea finaliza, la fel de bine, abia peste cinci ani.

"Strada va intra în asfaltare cel mai curând în 2016-2017. Dacă nu, Oradea mai are cam 4-5 ani pentru a asfalta 170 de străzi nemodernizate din zona veche a oraşului", a declarat edilul.

Prezent la şedinţa deliberativului local, directorul CAO, Ovidiu Gavra, a spus că strada Ioan Ciordaş va fi canalizată din economiile făcute după retragerea comunei Biharia din proiectul Aparegio. Cele 5 milioane de euro alocate iniţial comunei vor fi folosite pe lucrări în Paleu şi Oradea. "Lucrările la reţelele de apă şi canalizare vor începe în toamnă şi se vor termina în prima parte a anului viitor", a spus Gavra.

Firma Triada Prod Impex a semnat în noiembrie anul trecut cu CAO contractul de lucrări pentru construirea a 13,5 kilometri de reţea de apă potabilă, 15 kilometri de canalizare şi 8 staţii de pompare a apei uzate. Pe lista străzilor care vor fi reabilitate se numără Agronomului, Brumei, Cerbului, Ciocârliei, Ioan Ciordaş şi altele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@chris
Spune-mi, daca un hot, un escroc, profita de prosti(re)a unora (din pacate mult prea multi!) si aia il aleg sa-i conduca, asta il face pe escroc sa fie alb, curat si neprihanit?! Altfel spus, o minciuna repetata de suficient de multi, devine adevar?!
Postat 13 August 2015, 19:48 de pinonel
FIECARE CU MÂNDRIA LUI
@CHRIS: Foarte bine, fiecare este mândru de cine crede de cuviință! Dar de un lucru să fii sigur, chiar nu inventez nimic atunci când scriu despre Bolojan! Că și tu poți să-mi dai contraexemple în favoarea lui, sunt de acord!
Postat 13 August 2015, 14:03 de TDS
@TDS
te-am starnit. mai bine nu scriam nimic. sincer eu sunt mandru de primarul nostru si mai ales de ceea ce se face in oras. daca tu nu esti, e strict problema ta. in rest spor la postari. si la sustinut candidatura lui mang anul viitor. are cu ce se lauda ca a facut pentru orasul nostru. deci aveti sanse mari de a castiga primaria.
Postat 13 August 2015, 13:58 de User anonimizat
CV
@CHRIS: CV-ul nu-l depun încă PENTRU CĂ NU S-A ANUNȚAT NICI UN CONCURS PENTRU POSTUL DE ARHITECT ȘEF! Mă rog, nu se anunță de ani de zile pentru că SOARELE municipiului UITĂ SĂ O FACĂ, el fiind membru al celui mai democrat partid care a existat sau există în România, dacă nu cumva pe planetă!
Postat 13 August 2015, 13:45 de TDS
CHRIS SZ
@CHRIS: 1. Repet pentru a suta oară, conform unui contract de asociere public/privat STRĂZILE și TROTUARELE din cartierul EUROPA ar fi trebuit ASFALTATE încă din 2008-2009! Ceea ce nu însemna ca municipiul să lase alte străzi nemodernizate. 2. Parcarea este interzisă NUMAI duminica, în zi de târg de mașini și DOAR până la prânz 3. Uită-te mai bine la lista de prieteni, PONTA nu figurează în ea ( asta de dragul exactității pentru că tot ești mândru că m-ai identificat de parcă eu aș fi depus vreun efort să mă ascund ). 4. Am postat AICI comentariul pentru că era vorba despre străzi și nemulțumiți! Tot ce am adăugat VIZEAZĂ ACTIVITATEA LUI BOLOJAN și A PRIMĂRIEI! N-am vorbit absolut nimic despre alte probleme ci numai despre AUTORITATEA PUBLICĂ ÎN RELAȚIA SA CU UN AGENT ECONOMIC PRIVAT! 5. Mereu sunt amenințat că n u-mi vor mai fi citite comentariile și, surpriză, constat exact contrariul! 6. Cine trebuie sunt absolut sigur că le citește....
Postat 13 August 2015, 13:41 de TDS
@andy
andy iti incalzesti tastele degeaba. TDS stie una si buna. orice ar face altii inafara de cei din PSD nu e bine pt el. nu degeaba e prieten pe fb cu ponta si cu mang. cine se aseamana se aduna. europa e cartier nou. intai trebuiesc modernizate strazile vechi ale orasului, nu un cartier din care a profitat filip din plin. nu ti-a raspuns la intrebarea cu parcarea interzisa pentru ca el trebuia sa il pomeneasca pe bolojan de rau ca sa se simta bine. si asta de fiecare data. iar cu europa nu iti mai citeste nimeni comentariile de 2 bani cam de mult dle Sarca. sa nu uiti sa iti depui cv-ul pt functia de arhitect sef. nu de alta dar sa fie depusa la o adica. bafta.
Postat 13 August 2015, 13:27 de User anonimizat
NU
@andy: Te rog să mai citești o dată comentariul! Cu atenție ca să vezi că NU ESTE VORBA DESPRE MINE în el! NU TOATE STRĂZILE ȘI TROTUARELE DIN CARTIER SUNT ASFALTATE! Pornind de la acest aspect am făcut o înșiruire de circumstanțe care în bună măsură explică situația! Tot ceea ce am descris NU ARE LEGĂTURĂ CU MINE! Spre exemplu penalitățile la care am făcut referire TREBUIE ÎNCASATE DE Primărie! Nu de mine! Însă repet, am pornit de la străzi și trotuare și de aceea am postat la acest articol! Oricum foarte bine au făcut cei de-acolo! Poate cu acest protest vor obține ceva!
Postat 13 August 2015, 09:27 de TDS
@TDS
Ai grija ca uneori a posta la nesafarsit cu cartierul EUROPA risti sa treci in derizoriu si sa nu mai intereseze pe nimeni. Cu atat mai mult cu cat acum ai postat la un articol la care oamenii se plang ca nu au asfalt, ca sunt vechi instalattile de canalizare si alimentare cu apa, etc. Iar tu stai in cartieul Europa care are strazi asfaltate, alimentare cu apa si canalizare relativ noi, dar te plangi ca ai fost pacalit. In plus e singurul "cartier" din Oradea unde e interzisa parcarea pe strazi pt ca deranjeaza locatarii!!! As vrea si eu ca la mine in cartier sa fie interzisa parcarea pe strazi. Sunt si eu curios cum ati reusit sa obtineti de la politie aceasta exceptie!
Postat 13 August 2015, 08:51 de andy
BOLOJAN
Cartier EUROPA-strazi-trotuare-parteneriat public/privat-promisiuni-incalcari de contracte-justitie independenta-stat de drept-LEGI facute praf-TRANZACTII dubioar-complicitati autoritati de stat/agenti economici privati-PNL-Gheorghghe Iaciu-Adrian Andrici-Horia Simu Schiopu-Lucian Mateescu-TRANZACTIi-Hotarare 651-Vot unanimCLO-falsuri-contracte false-avocati corupti-vanzari de teren FARA licitatie-fosti politisti probabil corupti dar cumparatori de terenuri bune-JUSTITIE independenta-penalitati pentru care nu lupta nimeni-BORBEI-BIRAU cu sotul angajat pana in 2006 acolo-AVOCATA CORUPTA-sot de avocata fost Presedinte de Tribunal-MOISESCU-BUSOI! Si pentru ca "toate acestea trebuiau sa poarte un nume" li s-ar putea spune simplu: BOLOJAN!
Postat 12 August 2015, 20:24 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON