URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2012, 13:22

Campanie cu pumnul: PDL-iştii acuză candidaţi ai USL că au îmbătat un tânăr ca să bată un simpatizant al PDL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe măsură ce se apropie ziua votului, campania electorală devine tot mai aresivă. La propriu. PDL Bihor a anunţat vineri, printr-un comunicat, că un simpatizant al partidului, din Pietroasa, a fost bătut de un individ îmbătat de candidaţii USL din comună.

Prin comunicatul intitulat "Agresiuni sub "brandul" USL la Pietroasa", şi semnat de preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, organizaţia judeţeană "îşi exprimă îngrijorarea cu privire la utilizarea violenţei în campania electorală de către candidaţii USL la Primăria şi Consiliul local Pietroasa".

"În seara de 31.05.2012, pe terasa ABC-ului din localitatea Măgura, candidatul USL la Primăria Pietroasa, actualul viceprimar Pîlea Cornel, împreună cu consilierul local şi candidat la un nou mandat, Laza Alin, i-au oferit o navetă de bere numitului Gabor Alexandru Damian, domiciliat în Măgura, cunoscut ca având un comportament recalcitrant, instigându-l la violenţă împotriva membrilor şi simpatizanţilor PDL prezenţi la faţa locului", acuză PDL-iştii în comunicat.

Potrivit documentului, prima victimă a huliganului a fost Vasile Jurcă, un susţinător PDL, "care a fost lovit cu pumnii şi picioarele, fiind nevoit să solicite ajutor la numărul de urgenţă 112".

PDL-iştii acuză că inclusiv poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, subofiţerii Ţigan Nicolae şi Marton Silviu, "au fost ultragiaţi de acelaşi element turbulent, Gabor Alexandru Damian, care i-a agresat fizic şi le-a rupt uniformele".

"Ameninţaţi fiind, oamenii legii au făcut uz de armă în plan vertical, apoi au solicitat întăriri prin 112. În loc să intervină pentru izolarea turbulentului, candidatul USL Pîlea Cornel a încercat să intimideze echipajul de poliţie pentru muşamalizarea anchetei", mai acuză PDL-iştii.

Conflictul a fost oprit abia după ce la locul altercaţiei au ajuns mai multe echipaje de Poliţie, o ambulanţă şi procurorii Parchetului Beiuş.

"Scandalagiul cu "mandat politic" a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat astăzi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile", mai scriu PDL-iştii.

Reprezentanţii democrat liberali mai afirmă că nu este pentru prima data când candidatul USL la Primăria Pietroasa Cornel Pîlea comite acte de violenţă sau instigă la agresiuni fizice şi verbale împotriva adversarilor politici, susţinând că în ultimele săptămâni au fost înregistrate câteva asemenea cazuri.

"Filiala Bihor a PDL face un apel la calm şi reţinere, invită competitorii politici la responsabilitate şi solicită organelor în dept să acţioneze în spiritul şi litera legii", încheie comunicatul.

Cazul agresorului, Alexandru Gabor, 19 ani din localitatea Măgura, a fost prezentat BIHOREANULUI vineri dimineaţă, în baza declaraţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Parchetul Beiuş, care nu a precizat însă că la mijloc ar fi vorba de vreo dispută electorală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
In cap
In cap trebuia sa-i traga !!! Is curios daca mai face scandal pulifriciul asta...Inca vreo 2-3 focuri de arme si altfel vom avea siguranta pe strada...ca-n America...iti pune politia pistolul la cap si trage daca faci figuri
Postat 06 Iunie 2012, 23:35 de Sandu
jalnic
cum puteti sa scrieti asa ceva??? voi ati fost acolo sa vedeti sau sunteti controlati inca de pdl????:))) un articol mincinos:)))
Postat 05 Iunie 2012, 21:30 de pietroasa
CONSATEAN
....pdl-isti sunteti varza....nu stiti decat sa comentati si sa luati in batjocora pe toata lumea....in primul rand Pilea Cornel nu a fost la fata locului ,a ajuns dupa ce a avut loc altercatia respectiva.....este nevoie de o schimbare, avem nevoie de un primar nou !!!!RUSINE sa va fie tututror care comentati fara sa stiti ce s-a intamplat!!!!
Postat 03 Iunie 2012, 13:45 de consatean
model usl
asa isi demonstreaza ei putere, prin aburi de alcool si folosirea pumnului ... model exemplar al candidatului USL..... asa, mai loviti-va cu stangul in dreptul ca mai aveti timp o saptamana :))) dupa speram sa isi dea seama toata lumea de calitatea voastra de oameni.
Postat 01 Iunie 2012, 23:40 de Martina
cornelus
e inadmisibil ce se intampla. atat de tare vor puterea? rusine, rinerilor usl-isti
Postat 01 Iunie 2012, 16:33 de cornelus
in semn de respect \'ciupeliti\
MULTUMIM CELUI CARE A AVUT INSPIRATIA DE A PUBLICA ADRESA COCOSULUI DIN MAGURA CA SA II PUTEM FACE O VIZITA DUPA CE IESE DIN AREST SI SA IL \'INVITAM\' LA UN \'\'GRATAR\' IN PADURE ;)
Postat 01 Iunie 2012, 15:30 de 4 amici
mai mult nu putem
Asta este...astia sunt USL-istii...cei ce va asteptati la altceva din partea lor n-o sa se intample asta, obisnuiti-va!!! Mai mult nu pot!! Asta le e caracterul!! Niste frustrati, incompetenti care isi regasesc aceasta incopetenta prin acces de furie sau prin niste banale comentarii sau instigare la violenta! Sunteti jalnici USL0istilor!
Postat 01 Iunie 2012, 15:30 de USL
alcoolicii
astia sunt candidatii usl-ului...
Postat 01 Iunie 2012, 15:05 de paul88
jalnic PRIMAR au, ce voteaza MERITA!
unde sunt RINGURILE de DANS, unde sunt activitatii la care sa participe TOTII indiferent de EMBLEMA POLITICA, unde HOTILOR? MIE sila sa rostesc cuvantul PRIMAR ca nu vad rostul VOTULUI.
Postat 01 Iunie 2012, 13:51 de jalnic
jalnic PRIMAR au, ce voteaza MERITA!
acum puteau fi ORGANIZATE meciuri de BOX cu membri din POLITICA unde sunt acele activitati care scot din OM ura , unde sunt metode de a relaxa si deconecta OMUL, organizati diverse evenimente de socializare mare LUCRU, logic ca in BIRTURI indiferent ca e sat sau ORAS tot BIRT, CARCIUMA este :)) ce faci te incarci dar CINE te descarca :POLITIA .NU AVETI RESPECT pentru cetatean, asta demnostreaza ca PRIMARI sunt praf SCOPUL lor e sa FURE , nimic mai mult.
Postat 01 Iunie 2012, 13:48 de jalnic
un LEU adevarat , nu ma atingeti MUSC :)))
exact POLITICA isntiga la ALCOOL sa o DESFIINTAM :)))un tanar CURAJOS si BEAT :))) ha, ha, ha, ha, ha, ha si POLITISTI batuti mie greu sa cred ca POLITIA are carpe :))) sa fim SERIOSI ! nu vrem carpe in POLITIE demisia! Cum sa ne apere daca sunt batuti :)))) ha, ha, ha, ha, FETELOR ia luati barbati la bataie sa vedeti ce usor le dati una ZDRAVANA pentru ca sunt doar carpe nu stiu evita un OBSTACOL banal :))) CARPPPPPPPEEEE, PRESURI.Domane FERESTE! dupa ce a luat o tot ala e vinovat ca a luat ooo:)))) ha,ha, ha, ha, il putea lovi si masina si masina era VINOVATA.Nu lasati carpele in LIBERTATE la recuperare mintala.
Postat 01 Iunie 2012, 13:30 de bravoo lui
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON