URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2016, 15:15

„Bolojan la DNA”: PSD-iştii încearcă să-l atace pe primarul Oradiei invocând un dosar penal închis de DNA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, demască pe Facebook că unicul său adversar politic, primarul Ilie Bolojan, are dosar de corupţie la DNA şi, "mai grav", a ascuns acest lucru. "Dacă primarul Ilie Bolojan are dosar la DNA într-un dosar de corupţie este grav. Este şi mai grav dacă a minţit, încercând să ascundă acest aspect", a scris Mang pe Facebook miercuri, 1 iunie, la ora 9.00, adăugând un link către un text nesemnat, postat cu o seară înainte pe site-ul Bihorstiri.ro, condus de Mihai Baneş, membru PSD.

De pe site-ul PSD pe Facebook-ul lui Mang

Intitulat "Şi totuşi, primarul Bolojan are dosar la DNA?", textul nu este semnat de nimeni şi nici nu este afişat de pe pagina principală a site-ului, fiind "dosit" într-o rubrică initulată "bârfe", puţin accesată, ceea ce, totuşi, nu l-a oprit pe liderul PSD să-l găsească uşor.

În esenţă, textul arată că pe rolul Tribunalului Cluj se află "un dosar în care este vizat primarul municipiului Oradea", Ilie Bolojan, care "pare că e acuzat de utilizare de informaţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite", fără însă a preciza obiectul dosarului ori părţile, ci doar că judecătorii clujeni au "întors" o soluţie de neîncepere a urmăririi penale pe care procurorii DNA au dat-o în respectivul dosar în care este implicat "un grup de persoane".

Mai mult, autorul necunoscut afirmă că "potrivit informaţiilor noastre, edilul-şef al Oradiei şi ceilalţi implicaţi în acest dosar ar fi efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile deţinute şi ar fi utilizat informaţiile la care aveau acces în calităţile lor oficiale în scopul obţinerii de foloase necuvenite".

Deşi la finalul textului anonimul încheie cu promisiunea "Vom reveni", de trei zile acest lucru nu s-a întâmplat, singura finalitate fiind că şeful PSD Bihor "rostogoleşte" pe Facebook acest text ce se doreşte incriminator la adresa lui Bolojan.

Bolojan: "mizerie electorală" a unui politruc laş

Întrebat de jurnalişti cu privire la acest dosar, în conferinţa de presă susţinută joi la sediul PNL, primarul Ilie Bolojan a afirmat că nu ştie despre ce dosar este vorba, din simplul motiv că nu a fost informat, dar că remarcă vechimea deciziei Tribunalului Cluj invocată de Bihorstiri.ro (decembrie 2014) şi faptul că textul publicat pe acest site are doar scopul de a exista pentru a putea fi distribuit de PSD-işti pe Facebook.

"Este o mizerie tipic electorală, de campanie. Se aruncă întrebări retorice în piaţă pe un site, iar mizeria este reluată de răspândaci pe net", a spus Bolojan. În context, el a comentat şi insinuările aceluiaşi Mang că ar deţine, el sau apropiaţi ai săi, terenuri în Sînmartin. "Când un politruc face asemenea afirmaţii, un jurnalist ar trebui să-l întrebe. Dacă eşti laş, doar arunci mizerii în aer; dacă ai caracter, atunci vorbeşti cu subiect şi predicat; dacă bănuieşti pe cineva de mangleală, spui", a comentat Bolojan.

În ce priveşte dosarul DNA, edilul a susţinut că nu ştie despre ce este vorba, deoarece nu a fost audiat, dar a admis că în această calitate a fost reclamat deseori la procurori. "Reclamat am fost în permanenţă, probabil fiecare politician are reclamaţii, dar de aici şi până la a face afirmaţii neadevărate e cale lungă. E simplu să împroşti cu noroi punând întrebări retorice", a spus Bolojan, reproşând reprezentantului Bihorstiri.ro că a emis un detaliu esenţial, şi anume că anterior a beneficiat de o rezoluţie de neîncepere a urmării penale.

Război între samsari

BIHOREANUL este singura publicaţie care s-a documentat şi a aflat despre ce dosar este vorba în textul de pe Bihorstiri.ro şi în insinuările liderului PSD Ioan Mang, dar şi singura care a scris despre obiectul respectivului dosar, încă din perioada în care acesta abia era la început, în 2011, povestea vizând, de fapt, conflictul dintre două cercuri de interese locale din domeniul tranzacţiilor imobiliare, nu afaceri de corupţie din cadrul municipalităţii.

Concret, este vorba despre un dosar al Secţiei de Combatere a Corupţiei a structurii centrale a DNA, unde povestea a ajuns după ce unul dintre cei implicanţi, samsarul de terenuri orădean Matiuţă Hunyadi Nelu Mircea, s-a plâns la DNA Oradea cu privire la un rival din domeniu, ofiţerul DNA Mihai Ogbarschi.

În articolul "Pământ pe viaţă şi pe moarte" publicat în primăvara anului 2011, BIHOREANUL relata acuzele lui Matiuţă Hunyadi cu referire la ofiţerul DNA, pe care l-a învinuit că i-ar fi "suflat" ilegal un teren retrocedat unui orădean stabilit în SUA încă din anii ’80, Kun Ioan, întăbulându-se pe acel teren cu ajutorul unui notar, înainte să apuce el însuşi să facă această formalitate.

De altfel, de atunci, Matiuţă Hunyadi nu doar că înregistrează la o serie de parchete, instanţe şi alte instituţii plângeri şi reclamaţii împotriva samsarilor imobiliari rivali, ci şi-a extins acuzele şi la adresa funcţionarilor din Primărie, începând cu edilul Ilie Bolojan şi şefa compartimentului juridic, Eugenia Borbei, deşi aceştia nu au legătură directă cu cauza.

Stop. Şi de la capăt...

În decembrie 2014, după strămutarea de la Oradea, Tribunalul Cluj a admis reclamaţia lui Matiuţă Hunyadi Mircea Nelu împotriva unei rezoluţii de NUP date pe 5 septembrie 2013 de procurorii structurii centrale şi confirmată de şefii DNA pe 23 octombrie 2013 într-un dosar deschis pe numele lui Stanciu Dorică (specialist DNA Oradea), Ogbarschi Mihai (fost ofiţer DGA), Urda Mihai (ofiţer de poliţie la DNA Oradea), Bolojan Ilie (primar), Borbei Eugenia (şef serviciu juridic, Primăria Oradea) şi Kun Ioan (orădeanul plecat în SUA căruia i-au fost retrocedate proprietăţi şi de la care Matiuţă Hunyadi a cumpărat un teren).

Nemulţumit că DNA nu a audiat persoanele pe care le-a reclamat iniţial la Serviciul Teritorial Oradea, că nu a audiat persoane "care au cunoştinţă despre împrejurările în care au fost comise infracţiunile reclamate", că nu a solicitat documente de la DGA Oradea, nu a ridicat acte de la OCPI Bihor şi nu a audiat funcţionari ai acestei instituţii, Matiuţă Hunyadi a obţinut de la instanţa clujeană dispoziţia ca procurorii anticorupţie să facă aceste demersuri.

Astfel, Tribunalul a dispus redeschiderea anchetei şi începerea urmăririi penale împotriva a 5 persoane din cele 6. Infracţiunile luate în considerare sunt: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi complicitate la cele două infracţiuni, abuz şi complictate la abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, evaziune fiscală, spălare de bani, constituire de grup infracţional organizat, fără însă a se preciza care sunt suspiciunile cu privire la fiecare din cele 5 persoane.

Potrivit avocatului Alexandru Lele, care l-a reprezentat la un moment dat pe Matiuţă Hunyadi, între timp DNA ar fi clasat, pentru a doua oară, respectivul dosar.

PSD-işti în retragere

Într-o conferiţă de presă susţinută joi, jurnaliştii le-au cerut preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, şi candidatei partidului la Primăria Oradea, Adelina Coste, să dea detalii despre dosarul lui Bolojan la DNA, dar ambii au refuzat să facă precizări concrete.

"Eu îi îndemn pe toţi orădenii să intre pe site-ul Tribunalului Cluj şi să caute Ilie Bolojan. E un dosar public, jurnaliştii sunt specialişti la a căuta, chiar mă mir că BIHOREANUL n-a descoperit asta până acum", a spus Mang. La rândul ei, Coste a refuzat să dezvăluie amănunte din dosar, deşi susţine că l-a studiat la arhiva Tribunalului Cluj.

În schimb, cei doi PSD-işti l-au acuzat pe primarul Bolojan că îi minte pe orădeni. "Ca şi specialist, prin profesia mea de jurist, ştiu că în momentul când ai un dosar la DNA şi el este pe rolul instanţei, nu ai cum să nu cunoşti conţinutul acelui dosar. Până ajunge în instanţă, ai bătut mult drumul DNA-ului pentru a da diferite declaraţii", a spus Coste.

În timp ce jurnaliştii i-au subliniat că Bolojan, ca orice cetăţean anchetat, ar putea fi nevinovat, Mang a bătut în retragere, spunând că nu faptul că numele edilului se regăseşte într-un dosar DNA îl deranjează. "Este foarte grav că dânsul a spus că nu are (n.r. dosar) şi că nu cunoaşte despre ce e vorba. Minciuna este foarte gravă", a spus şeful PSD Bihor.

Citiţi pe această temă şi articolul "Pământ pe viaţă şi pe moarte"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
@Ciucas Florin Danut
Ce-ti mai place sa jignesti, cred ca si juisezi! Recunosc dintr-o ochire un ...(am epitete, dar ma abtin)! Daca ai fi citit atent ce am postat, ai fi vazut ca singur te-ai numit pe tine si pe ceilalti ,,jegosi". Acum ce sa zic, voi va cunoasteti mai bine... Eu nu te caracterizez nici needucat (desi...), nici talamb, il las sa te caracterizeze pe dl. prof. Sorin Borza, profesor de etică (retine! de etica!) la Științe Politice:,, Cred, sincer, ca el [adica tu, Ciucas Florin Danut} are o problema de perceptie, in sensul in care isi inchipuie ca demnitatea cuiva e un moft si ca adevarul, eventual, e o marfa" - a declarat dl. profesor, referitor la modul cum intelege Ciucas sa treaca examenele. P.S. Nu cred ca Mircea are nevoie de o ,,interfata" pt. a comunica si inca de una cu atatea hibe. Si nici eu n-am nevoie sa-mi faca observatii un specimen de teapa ta, nimic nu te indrituieste la asta! Iar cu Mircea m-am tutuit întâiași data in urma cu mult timp, am fost studenti la Poli in aceeasi perioada. Apropo, tu ai reusit pana la urma sa termini vreo facultate?! Orice, facultate sa fie, sa o poti trece in cv!
Postat 03 Iunie 2016, 14:23 de pinonel
RE: @Ciucas Florin Danut
Ba da, mă îndrituieşte statutul de gazdă. Tocmai ce ţi-am explicat adineauri, acum îţi sintetizez: eşti un musafir la noi în casă, trebuie să respecţi regulile casei. De-acum nu îţi mai explic nimic, ci îţi dau direct şuturi. Nu ţi-a folosit la nimic Politehnica aia, fiindcă numai conduită de intelectual nu ai. Cât despre Borza, pe care îl prezinţi drept "dl. prof", îţi amintesc că la vremea respectivă era, în paralel cu slujba de la Universitate, gornistul-şef al Primăriei şi manipulatorul lui Petru Filip; cum ai fi vrut să mă caracterizeze, la ce şuturi lua de la noi? Ca tine astăzi :)
Postat 03 Iunie 2016, 15:16 de Florin Ciucas
Domnule Mang
Domnule Mang, domnia ta ești un plagiator dovedit, hoț de informații academice și încă nu înfunzi pușcăria - asta e grav, iar și mai grav e că nu recunoști și sari la beregata unora care nu cară-n spate hoții din astea. E extrem de grav că sistemul românesc lasă în libertate hoți precum domnia ta; dacă erai în Marea Britanie înfundai pușcăria. Oameni precum domnia ta îngroapă PSD Oradea încurajându-i pe simpatizanții acestui partid să accepte furtișagurile și matrapazlâcurile șefilor, precum domnia ta, care nu sunt decât niște infractori de drept comun. E cât se poate de grav că domnia ta ești șef de partid după cei ai plagiat, adică ai furat. O să vină ea și vremea când hoții vor plăti; nu știu când, dar vine ea. Sper să pierdeți alegerile și sper s-o faceți cu răsunet; s-ar face dreptate dacă ați aduna mai puțin de 1 la sută.
Postat 03 Iunie 2016, 10:25 de Shogun
Mirceo, vezi ca ai lasat lesa cam lunga!
Pana mai deunazi atmosfera pe aici era ,,colocviala", ne ciondaneam noi, ,,postacii" intre noi, e drept, unii jigneau (ma exprim elegant!), nu e padure fara uscaturi. Interventia din ultimile zile in discutii asumandu-si un nemeritat rol de arbitru (adica injura pe cine-i impotriva ,,binefacatorului")a unuia din staful publicatiei, a schimbat datele problemei. Toti care ne pierdem vremea pe aici stim spre cine ,,inclina" publicatia, unele motive le banuim, pe altele le stim, dar repet, redactorii isi luau tainul si noi ne ,,jucam" in ograda lor, era o situatie reciproc benefica. Ma adresez directorului publicatiei sperand sa aduca lucrurile pe fagasul normal. Am si o intrebare pt. tine, Mirceo: cum ar arata paginile bihoreanului daca visul colegului tau s-ar implini si ar posta doar aplaudacii lui nea ilie?! Precis iti amintesti de crisana anilor '80, ai prins acele vremuri. E fituica voastra si daca nu doriti nicio critica la adresa Alesului, spuneti-ne-o! Ne luam jucariile si plecam! P.S. O simpla cautare pe google cu un ,,accent" pe portaljust.ro m-a lamurit cine este cel care si-a bagat coada, pardon! pixul.
Postat 03 Iunie 2016, 06:49 de pinonel
RE: Mirceo, vezi ca ai lasat lesa cam lunga!
Ca să înţelegi cum se pune problema: noi suntem gazdele, tu eşti un musafir pe paltforma noastră. Din păcate, însă, eşti un musafir needucat şi cam tălâmb, care nu pricepe regulile şi intră încălţat, face mizerie, scuipă pe jos şi jigneşte gazdele. Tu chiar nu vezi cum scrii? Că ne luăm tainul, că suntem nişte jegoşi care facem o fiţuică? Una e ironia şi ciondăneala, alta calomnia şi insulta. Aşa că ia-te nene şi du-te învârtindu-te spre alte zări (site-uri) cu tot cu invectivele tale, că nu suntem obligaţi să te suportăm. Iar dacă vei continua în acelaşi fel, fără să-ţi controlezi limbajul, îţi şi dăm "un supliment de viteză". P.S. A da, şi lasă-l pe "Mirceo" în pace, că 1. nu se trage de brăcinare cu toţi anonimii; 2. nu îl interesează postacii, nici măcar nu stă să le citească comentariile; 3. poţi discuta direct cu mine, că am drept de decizie. E clar?
Postat 03 Iunie 2016, 13:14 de Florin Ciucas
+++
Wow, PSD e de trei ori mort în Oradea și Bihor! Chestia asta chiar e josnică, dar ce mă mir? Cu mincinoși precum Ponta, Mang și Dragnea, nici n-avea cum să fie altfel. Până acum mai aveam o fărâmă de respect pentru unii membri PSD - de acum încolo, nu mai am. Înțeleg că e democrație și susții pe cine vrei, dar să aperi plagiatori nerușinați și mincinoși precum Ponta, Mang și Dragnea e prea de tot. ...
Postat 02 Iunie 2016, 23:28 de Shogun
@tds
Ha ha ,asta e cea mai tare:Trompeta De Serviciu....
Postat 02 Iunie 2016, 22:09 de gogul
.
of, in ce chinuri o sa mai sufere acest * de mang si partidul lui de plagiatori daca continua cu afirmatii false...
Postat 02 Iunie 2016, 19:52 de David
BANES
bihorstiri cum justifica "stirea"?
Postat 02 Iunie 2016, 19:10 de User anonimizat
@TDS
Mai ia taică un pumn de medicamente că astea de ieri se pare că nu-şi mai fac efectul.
Postat 02 Iunie 2016, 19:05 de Mekong_Delta
pai vs barna din ochi?
Spre deosebire de nea Ilie, pe care cei din PSD l-au gasit cu probleme serioase de integritate, stimabila candidata COSTE MARINA-ADELINA este departe de orice suspiciuni care sa-i afecteze integritatea si inalta tinuta morala, avand potrivit declaratiei de interese aferenta anului 2016, doar 17 contracte de prestari servicii cu diverse comune / institutii deconcentrate din judetul Bihor, toate atribuite prin achizitie directa, catre SC ACT LEGIS CONSULT SRL. Cat despre stimabilul MANG IOAN, orice fel de suspiciuni care ar putea fi generate de contractele incheiate in perioada 2012 - 2015, cu diverse institutii publice din Oradea / Timisoara, de firmele SC DEC SRL si SC KEYTICKET SOLUTIONS SRL, trebuie privite ca pure coincidente, neavand legatura cu exercitarea influentei politice sau a functiilor publice detinute in perioada mentionata. Cum sa nu va votez? :)
Postat 02 Iunie 2016, 17:53 de Petcu
PERFECT
@Florin Ciucas : Stimate D-le Ciucas ! Eu am citit doar ca " DNA ar fi clasat dosarul " . Din punctul meu de vedere Alexandru Lele exprima o posibilitate , nu o certitudine ! Sunt insa onorat sa fiu facut " propagandist " de catre un jurnalist de talia Dvs. Va multumesc !
Postat 02 Iunie 2016, 17:32 de TDS
@tsd
Oare ce e cu agitatia asta in randul penalilor?! Cum isi permite/ii este permis unui oarecare florin ciucas, adica nu chiar un oarecare, corect este un oarecare cu drept de editare (ce zici, Mirceo?! vezi cui dai parola?!) sa jigneasca pe un participant la discutii?! Stim cu totii ca @tsd este pesedist, unul decent care-si sustine crezul cu argumente, nu cu jigniri si spre deosebire de mercenarul ciucas florin, el nu linge blidul primarului! Rusine, ciucas!
Postat 02 Iunie 2016, 17:05 de pinonel
RE: @tsd
Ce vorbeşti, măi pinike? Nu cumva ar trebui să-ţi cer ţie voie? :)
Postat 02 Iunie 2016, 20:50 de Florin Ciucas
Metode de tristă amintire.... Intoxicare și defăimare
PSD-ul nu are alte soluții decât defăimarea și minciuna. Ei stiu prea bine ca acel dosar la care fac referire si Trompetistul De Serviciu suflă mai mult a pagubă nu are nici o referință în a acuza ori a demonstra că primarul I. Bolojan a încălcat vre-o lege ori că a fost condamnat. Tactica PSD-ului este,... sună Trompeta și bate toba , ca doar, doar se prinde ceva . Sunt disperați după ce au văzut sondajele și nu au soluții decât gargara goală de partid moștenită și învățată de 26 de ani . Halal partid, halal tactică, să ieșim cât mai mulți la vot și să le Dăm Un Șut În Dos ,să se oprească la Penalul dovedit cu acte, Dragnea, mentorul și sfătuitorul lor...!
Postat 02 Iunie 2016, 16:20 de ardelean
@ TDS
Ce a fost mai departe spune articolul. Dar pe tine nu te mai interesează, pentru că eşti un simplu propagandist :)
Postat 02 Iunie 2016, 16:20 de Florin Ciucas
MICROSOFT
Si mai exista si un denunt in Dosarul Microsoft ! De pe vremea cand era S.G. al Guvernului ! A fost chemat la DNA sau nu ?
Postat 02 Iunie 2016, 15:59 de TDS
portal.just
De pe portalul justitiei BOLOJAN ILIE-GAVRIL Intimat Şedinţe 15.12.2014 Ora estimata: 8:00 Complet: Complet VIII F NCP Tip solutie: admite plângerea Solutia pe scurt: În baza art. 15 al. 1 din L. 255/2013 privind punerea în aplicare a L. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală rap. la art. 2781 al. 8 lit. b din Codul de Procedură Penală din 1968 admite în parte plângerea petentului MHMN, împotriva Rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale emisă la data de 05.09.2013 în dosarul nr. 212/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei şi a Rezoluţiei procurorului ierarhic superior, respectiv a procurorului şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie emisă la data de 23.10.2013, sub numărul 725/II/2/2013, pe care le desfiinţează în parte şi trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimaţii OMD, UM, SD, BIG şi BE, în raport de infracţiunile prev. de art. 12 lit. a din L. 78/2000, 12 lit. b din L. 78/2000, şi infracţiunea de complicitate la cele două infracţiuni mai sus reţinute, infracţiunile prev. de art. 246, 247, 248 din Codul Penal din 1969 rap. la art. 132 din L. 78/2000, şi infracţiunile de complicitate la infracţiunile arătate anterior, pentru in fracţiunile de evaziune fiscală prev. de art. 9 al. 1 lit. a din L. 241/2005 rap. la art. 17 lit. g din L. 78/2000, infracţiunile prev. de art. 29 al. 1 lit. b din L. 656/2002, şi pentru infracţiunea prev. de art. 323 din Codul Penal din 1969 rap. la art. 17 lit. b din L. 78/2000. Menţine rezoluţiile mai sus indicate cu privire la soluţia de neîncepere a urmăririi penale faţă de numitul KI pentru infracţiunea prev. de art. 215 al. 1, 3 şi 5 din Codul Penal din 1969.În temeiul art. 275 al.3 din Noul Cod de Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.Definitivă. Document: Hotarâre 763/2014 15.12.2014 . CE A FOST MAI DEPARTE HABAR N-AM !
Postat 02 Iunie 2016, 15:56 de TDS
voi credeti ca PSD doarme?!
sigur vor fi si multi alegatori care vor vota PSD, iar in judet vor obtine un scor bun! Veti vedea!
Postat 02 Iunie 2016, 15:51 de carlos
asta e articol de ziar adevarat,nu fituica
E foarte posibil ca Psd-ul sa obtina duminica in Oradea cel mai mic scor din istorie, o campanie in care n-am aflat nimic despre ce vor sa faca ei,ce planuri au,doar acuze si lovituri sub centura.Poate duminica seara isi vor da seama de prostia lor daca au coloana vertebrala.Da ce poate sa ne zica noua Mang : a fost si este un LAS .
Postat 02 Iunie 2016, 15:37 de suporter_oradean
Ciuma roşie
Nu-i nimic. Pe ăştia din PSD îi taxăm noi duminică la vot.
Postat 02 Iunie 2016, 15:36 de Mekong_Delta
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON