URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2010, 17:15

Bolojan anunţă noi reduceri de personal în Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria pregăteşte noi reduceri de personal. Primarul Ilie Bolojan a anunţat luni, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Local, că, pe fondul crizei economice, municipalitatea va continua să îşi reducă cheltuielile de personal prin readucerea în cadrul Primăriei a instituţiilor subordonate Consiliului Local.

"Vom veni cu un plan de măsuri care să reducă cheltuielile Primăriei, inclusiv a celor de personal. Printre aceste măsuri se numără inclusiv fuzionarea direcţiilor externalizate cu aparatul municipalităţii", a afirmat Bolojan.

Primarul este de părere că în urma unificării posturilor din compartimentele administrativ, juridic şi contabilitate care există în prezent la nivelul fiecărei instituţii externalizate, acestea vor putea fi comasate iar municipalitatea va putea face noi disponibilizări.

Conform declaraţiei primarului, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Oradea este prima instituţie care va fi integrată în aparatul municipalităţii. "Vom introduce pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de la sfârşitul lunii mai propunerea de fuzionare a Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor cu aparatul Primăriei. Începem cu această structură pentru că este o direcţie mai mică, cu doar 43 de angajaţi, după care, pe baza experienţei acumulate, vom face ulterior şi integrarea instituţiilor cu personal mai numeros".

Bolojan a spus că unificarea instituţiilor subordonate cu aparatul municipalităţii se va face etapizat şi va trebui finalizată până în toamna acestui an.

Pe lista instituţiilor subordonate Consiliului Local care vor reveni în cadrul Primăriei se numără Administraţia Social Comunitară Oradea, Administraţia Imobiliară Oradea, Casa de Cultură a Municipiului şi Clubul Sportiv Municipal.

În ultimii doi ani Primăria a operat reduceri succesive de personal în cadrul cărora numărul angajaţilor, inclusiv al celor din instituţiile subordonate Consiliului Local, a fost diminuat de la 962 la 722 de angajaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
ce a mai imbatranit primarul
PUSCA si cureaua lata ce BARBAT eram ODATA! este un om deosebit dar degeaba prea multe garaunte langa el .....sa nu va manance porcii stimate primar! SANATATE!
Postat 17 Mai 2010, 16:27 de wow
neamurile si nepotii au ramas si acum ..stai linistit ... aia oricum nu fac nimic ...aia is pusi sa-i supravegheze pe ceilalti care muncesc si-n locul lor pe bani de nimic ca doar cei cu pile au si salarii pe masura .... degeaba a facut reduceri ca tot cel care munceste a fost dat afara ...pilosii, nepotii, cumnatii, mame, surori,sotii, etc au ramas si isi fac de cap ....
Postat 12 Mai 2010, 19:12 de
Ca bine face...
... ani la randul au fost plantati tot felu' de neamuri si cunostinte prin toate cotloanele birocratice din administratia locala. Acestia cand ajungi sa bati la ghiseele sau birourile lor se uita la tine ca la felu' trei. Aproape de varsta pensionarii fara pic de respect sau bun simt te plimba sau te fac sa astepti inutil pana li se face chef de lucru sau i-si termina tzigarile si cafelele... Chiar daca nu mai este noua matura tot bine matura
Postat 12 Mai 2010, 15:02 de cetatzeanul
.....
TOT CE MERGE BINE IN TARA ASTA VOI DESFINTATI....SA VA FIE RUSINE...DIRECTIA DE EVIDENTA A PERSOANELOR ORADEA ESTE CEA MAI EFICIENTA DIRECTIE A ORASULUI...SI VOI CE FACETI? O DESFIINTATI ...ACUMA CAND TOATA LUMEA DESCENTRALIZEAZA VOI CENTRALIZATI....DOMNULE BOLOJAN REVENITI-VA!!!!
Postat 12 Mai 2010, 08:28 de CETATEAN
Bolojan reorganizatorul
Asadar, din toamna, pe culoarele ramase mai goale dupa plecarea celor care nu muncesc corespunzator, vor avea loc spectacole ale casei de cultura, pase de tot felul ale activistilor clubului sportiv, iar la iesire vor primi cu toti cite o carte noua de identitate, pe care sa scrie ca este sau nu, asistat social ... bravo dom' primar, daca tot a scazut nivelul de inteligenta din caldirea cu pricina, dupa 1 iunie 2008, macar sa-i stim pe toti desteptii la un loc.
Postat 11 Mai 2010, 10:12 de boss
de acord cu scortosul !!!!
Postat 10 Mai 2010, 19:21 de cristi
AMBITIA LUI BOLOJAN COADA DE CIOCAN !!DE CE ?
EU TOT NU PRICEP !! DACA SE PREGATESC REDUCERI DE PERSONAL INSEAMNA CA VOR RAMANE O GRAMADA DE SPATII GOALE IN PRIMARIE !!! ATUNCI DE CE SE MAI CHELTUIESC UN PURCOI DE BANI PENTRU EXTINDEREA CURTII PRIN ACOPERIRE !???????? NU AVETI PE4 CE CHELTUI BANII IN MOD EFICIENT IN PUNCTELE FIERBINTI ALE ORASULUI ? (DRUMUIRI , CANALIZARI, SCOLI, GRADINITE.....))) MUSAI ACOPERITA CURTEA !!!
Postat 10 Mai 2010, 19:15 de SCORTOSUL
fiind asociatie de Proprietari , nici nu ar trebui ca primaria sa-si bage nasul intre proprietari !!! pt ca oricum nu poate face nimic ... asa ca ...
Postat 10 Mai 2010, 18:29 de
in special
cei de la indrumare si control asociatie de propietarii nu fac decat sa si bea cafeaua, niste DOBITOACE care ne consuma banii inutil.
Postat 10 Mai 2010, 18:20 de yess
ar trebui desfintatata de tot Politia comunitara care nu face NIMIC !!!! doar cheltuie bani , si inca ce bani !!! ce salarii !!! huuuuuu
Postat 10 Mai 2010, 18:06 de oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON