URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2011, 08:17

Bihoreanca Lucia Varga, preşedinta Femeilor Liberale din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conferinţa Naţională de desemnare a preşedintelui ONFL, desfăşurată sâmbătă la Bucureşti, a fost una maraton, desfăşurându-se pe un interval de timp de circa zece ore.

Bihoreanca Lucia Varga, fost secretar de stat în Ministerul Mediului în timpul guvernării Tăriceanu, acum deputat de Bihor în colegiul Aleşd, a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedintă a femeilor liberale cu un scor aproape dublu faţă de contracandidata sa (641 voturi), bucureşteanca Zvetlana Preoteasa, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, în aceeaşi guvernare (321 voturi).

Înainte de vot, denunţând jocurile de culise de la Congres, susţinătoarele Luciei Varga au scandat "Noi de aici nu plecăm acasă până Luci (n.r.-Varga) nu va fi aleasă".

Gruparea care a susţinut-o pe Zvetlana Proteasa a încercat să răstoarne raportul de forţe de la Congres, Lucia Varga fiind însă favorită încă de la începutul reuniunii.

Lucia Varga a fost aleasă cu două săptămâni în urmă şi la şefia Organizaţiei Femeilor Liberale din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Functionarii partidului stat
Postacul portocaliu Zici ca esti la serviciu? Un serviciu public nu-i asa?La supt banul statului! Ca toti PDL-istii neputinciosi, bagati in fata de "PARTIDUL STAT" Nu conteaza ca nu sunteti buni de nimic, animale mici si obscure. Veti intra in gauri de sobolan nu peste multa vreme.
Postat 23 Martie 2011, 07:43 de ECO
Scopul scuză mijloacele!?
1. Dacă @”adrian varga”, are dreptate: ”Mare ruşinică!” dnă deputat; 2. Cum ar proceda fiica dnei Lucia Varga, dacă părinţii acesteia ar avea venituri modeste (deci, mămica nu ar fi ceea ce este), iar unul dintre aceştia ar fi ”ajutat” constant, de anumiţi (colegi) ”binevoitori”, să aibă un salariu cât mai mic (ex: <1,000 lei net), sau deloc? L-ar părăsi pe acest părinte, manipulată fiind (şi) de către acei ”binevoitori”, inclusiv cu ajutorul a tot felul de ”arginţi”? 3. În loc de concluzii. Dnă deputat: a) Combateţi, mai cu elan, una din cauzele principale a multor drame din România: sărăcia! Evident, împreună cu ceilalţi parlamentari USL; b) Faceţi mai des, ce zice popa/preotul! c) Combateţi mai eficient influența nocivă a sărăciei şi a tot felul de divorţate, în destrămarea familiilor altora! Cu precădere, a acelor frustrate, cu situaţie economică, materială, socială, sau chiar şi politică bune, implicate nu fără interes! Mult succes, dnă deputat!
Postat 22 Martie 2011, 17:18 de d.violeta
Va ce emotie starneste acest articol in randul postacilor de serviciu
Postacii sunt la serviciu si se pare ca nu sunt asa aprigi cand vine vorba de Blaga/Boc/Udrea. S-au gasit lupii moralisti. Bravo fratilor castigati-va painea, este important in vreme de criza.
Postat 22 Martie 2011, 12:26 de Postacul Portocaliu
SA VA FIE RUSINE!!!!
Bai,cei doi de sub mine! Va mananca pizma, izmanari reterdati care sunteti! Limbrici PD-Listi si Rame PSD-iste, va zvarcoliti degeaba! Va iese prostia pe gura si inundati situ-rile cu murdariile voastre! Nu stiti decat sa frecati....... Frecateilor! O sa sfarsiti prin a va ineca in propria voma!!!! SA VA FIE RUSINE!
Postat 21 Martie 2011, 22:30 de ECOUL
BRAVO! BIRTASITA DE LA COADA VACII A AJUNS SEFA MUIERILOR LIBERALE!
POATE NU STIATI CA LUCIA VARGA, PE CARE MAI CA NU O PUPATI IN DOS, SI-A INCEPUT CARIERA INTR-UN MOD \"GLORIOS\", CA SIMPLA BIRTASITA INTR-UN BIRT SATESC DINTR-UN SAT DIN FUNDUL BIHORULUI!...CUM A AJUNS EA PROTEJATA (si nu numai) A UNUIA DIN FRATII MICULA, AR FI UN SUBIECT INCITANT PENTRU ZIARELE DE PROFIL, DAR CUM VOI LUATI BANI DE LA AMINTITII FRATI, NORMAL CA NU VA INTERESEAZA!...TOT EI AU PROMOVAT-O IN TOATE FUNCTIILE SI I-AU PLATIT SI CAMPANIA ELECTORALA PENTRU A AJUNGE PARLAMENTAREASA. CA N-AVEA, SARACA, NICI BANI SA-SI CUMPERE CIORAPI, DACA NU-I DADEA JOHNY!..DE CE CREDETI CA A FOST EA INTR-O VREME \"PLANTATA\" SEFA LA MEDIU?! FABRICILE FRATILOR AU PROBLEME DE MEDIU CU CARUL!..DACA VOI GASITI UN PESTE VIU PE PIRIUL IN CARE SE DEVERSEAZA BORHOTUL DE LA FABRICA DE ALCOOL DIN SUDRIGIU, VA PLATESC GREUTATEA LUI IN AUR! INSA SPAGILE SUNT ATIT DE GRASE INCIT TOATA LUMEA PREFERA SA TACA. INCLUSIV VOI, CIOCHISTILOR!
Postat 21 Martie 2011, 21:50 de adrian varga
BRAVO! BIRTASITA DE LA COADA VACII A AJUNS SEFA MUIERILOR LIBERALE!
POATE NU STIATI CA LUCIA VARGA, PE CARE MAI CA NU O PUPATI IN DOS, SI-A INCEPUT CARIERA INTR-UN MOD "GLORIOS", CA SIMPLA BIRTASITA INTR-UN BIRT SATESC DINTR-UN SAT DIN FUNDUL BIHORULUI!...CUM A AJUNS EA PROTEJATA (si nu numai) A UNUIA DIN FRATII MICULA, AR FI UN SUBIECT INCITANT PENTRU ZIARELE DE PROFIL, DAR CUM VOI LUATI BANI DE LA AMINTITII FRATI, NORMAL CA NU VA INTERESEAZA!...TOT EI AU PROMOVAT-O IN TOATE FUNCTIILE SI I-AU PLATIT SI CAMPANIA ELECTORALA PENTRU A AJUNGE PARLAMENTAREASA. CA N-AVEA, SARACA, NICI BANI SA-SI CUMPERE CIORAPI, DACA NU-I DADEA JOHNY!..DE CE CREDETI CA A FOST EA INTR-O VREME "PLANTATA" SEFA LA MEDIU?! FABRICILE FRATILOR AU PROBLEME DE MEDIU CU CARUL!..DACA VOI GASITI UN PESTE VIU PE PIRIUL IN CARE SE DEVERSEAZA BORHOTUL DE LA FABRICA DE ALCOOL DIN SUDRIGIU, VA PLATESC GREUTATEA LUI IN AUR! INSA SPAGILE SUNT ATIT DE GRASE INCIT TOATA LUMEA PREFERA SA TACA. INCLUSIV VOI, CIOCHISTILOR!
Postat 21 Martie 2011, 21:48 de adrian varga
supliment...
Vai mama noastra...!Are cornelus de la pnl (popa cornel ) o mana de castigator de ma mir...ma mir ca nu a ajuns si el ministru al invatamantului la ce oameni capabili promoveaza. unul si unul...Toti ca unul ,in frunte cu "liberalul " din Beius care de libertin ce este sare pe geam noaptea de la sefa tribunalului .Si sare urmartit de alt liberalist cu arma in mana,sotul muierii ... Si uite asa unii distrug ideea de liberalism si liberalii autentici sunt dati la o parte de cei care sunt "membrii pnlSpunea bine Cioroianul,"notiunea de liberal a devenit diferita de calitatea de membru pnl de cand au ajuns smecherii la conducerea partidului" Si iaca asa si in randul femeilor liberale . Si sa vezi ce de proiecte vor merge catre primariile liberale ,toate prin firmele lucielei vargutza si ale "coleg(i)elor ei... Va bateti joc de liberalism si tara va va judeca aspru.Dar ce conteaza cand ai conturile pline...!? Cornelus....halal...!
Postat 21 Martie 2011, 19:05 de Bure'pista
Peltica de prune
O liberală peltică ... cu prune în gură carevasăzică ... ca să ne arate competenţele de pe lângă peştera muierii ...
Postat 21 Martie 2011, 17:19 de Nail
replica la articol
FELICITARI Lucia Varga!Alegerile ONFL banc .Femei liberale libertine PeNaLe pe cine vreti de presedinta care sa va conduca ?o alegeti pe rusoaica preoteazsa Zvetlana ?sau o alegeti varga lucia bihoraeana?Si femeile din ONFL au ale deputata PNL Varga Lucia :))=)).Acest comentariu este un pamflet si trebuie luat ca si o gluma la adresa ONFL sub aripa PNL ca sa le sara fulgiila femeile din PNL.:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 21 Martie 2011, 15:13 de Romanul Simplu
exact ca si BLAGA
a ridicat Bihorul corupt in ochii BUCURESTULUI acum trimitem si punctele slabe ale Bihorului la Bucuresti din ce in ce mai rau mergem nu in bine
Postat 21 Martie 2011, 12:07 de ady
Mare lucru ca o bihoreanca este in conducerea PNL
Este un lucru bun pt noi bihorenii ca se aude in toata Romania de noi. Pana acum erau doar barbati, asa ca este bine ca si dintre femei s-au ridicat exemple in politica. Ii doresc succes ca are de luptat la greu daca vrea sa faca ceva.
Postat 21 Martie 2011, 11:10 de Cineva din Bihor
vorba inteleapta ai spus FOCUL
focul are mai multe intelesuri, sper sa i arda pe totii politicieni de 20 de ani nu vedem decat ca GUITEAZA porcii si scroafele din politica , nu s a schimat nimic acelasi sistem comunist a ramas in practica practic ferma de porcii care predomina
Postat 21 Martie 2011, 10:05 de anca
Postacului cetatean si Ha-haila
Pun pariu ca n-o cunoasteti pe Lucia VARGA. Dar chiar daca ati cunoaste-o, v-ati exprima la fel pentru ca va lipsesc cei sapte ani de-acasa. Felul cum va exprimati spune totul despre voi. Sunteti niste NESIMTITI.Punct.
Postat 21 Martie 2011, 09:46 de Bunul simt
oare ce sponsor ia sustinut votanti
ha, ha, ha, sa fim seriosi chiar asa de buna nu este dar se pare ca banii vorbesc din nou.De ce avem mame care isi cres copii singure si nu sunt sustinute in Bihor, de ce avem copii care dorm pe strazi? Intrebati o si tace ca pestele sau da vina pe altii.
Postat 21 Martie 2011, 09:08 de ha, ha, ha
da cat cretinism
asa trece timpul nostru imi aminteste de comunism se strangeau in turma si noi calsa muncitoare muncim ca altii sa traiasca din taxele noastre focul sa i arda p totii cei care traiesc din taxele noastre asta demonstreaza parvenismul politic infect desfasurat in romania, vorbesc de mita si spaga data continuat pentru functii si lucrari , sa va arda focul ca pe sobolani sa reusim deratizare naturala . Si camasa s a speriat de ea, daca faceti o poza nu urmariti tinuta sau vreti sa o umiliti? ce vreti sa aratati cat de penibila e ! "lupul isi schimba parul dar naravul ba" in politica esti sustinut nu meriti un loc fara structura si pioni nu exista politica, e un simplu pion al sistemului daca nu sustinuta o inlaocuieste alta sau altul imediat se dau la inaintare doar pioni.SINCER te compatimesc LUCIA VARGA, mie mila de tine!
Postat 21 Martie 2011, 08:46 de un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON