URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2017, 14:52

Bani să iasă! Primăria Oradea implementează un sistem de plată a amenzilor de parcare de pe telefonul mobil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orice, numai să vină la buget banii din amenzi! Primăria lucrează la un sistem de plată al amenzilor de parcare de pe telefonul mobil.

"Astăzi, pe notele de constatare pe care şoferii le găsesc sub ştergătorul de parbriz există un cod QR. Intenţia noastră este ca în cel mai scurt timp odată scanat cu telefonul mobil acest cod să permită accesarea paginii de plăţi online a Primăriei, fără ca utilizatorul să mai caute pe internet pagina municipalităţii", a declarat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Potrivit directorului, într-o fază ulterioară, aplicaţia va face posibilă nu doar accesarea rapidă a paginii, dar şi plata efectivă.

"Pe nota de constatare se găseşte seria, numărul şi suma de plată, date pe care şoferul trebuie să le completeze. Pe viitor, aceste informaţii se vor regăsi în codul QR, iar aceste rubrici vor fi gata completate scurtând timpul de efectuare a plăţii", a declarat Florea.

Directorul a mai spus că scanarea codului QR se va face inclusiv de către funcţionarele de la ghişeele de plată ale Primăriei, eliminând astfel posibilele erori umane la implementarea datelor.

În plus, pe viitor orădenii care nu sunt familiarizaţi cu plăţile online vor putea plăti amenzile de parcare, prin scanarea codului QR, la mai multe bănci cu care municipalitatea va încheia parteneriate, fără să fie neapărat obligaţi să se prezinte la Primărie.

Pentru cei care nu ştiu, codul QR, prescurtare de la termenul englez Quick Response cu semnificaţia "răspuns rapid", este o gamă standardizată de codare de provenienţă japoneză prin care informaţii de la adrese de internet la manuale de utilizare sunt înscrise într-o grilă pătrată folosind şabloane de puncte negre şi spaţii albe.

Datele din pătrat pot accesate prin scanare cu camera smartphon-ului. Un cod QR poate stoca 7.089 caractere numerice şi 4.296 caractere alfanumerice, mult mai multe decât tradiţionalul cod de bare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Site-urile ...
oradea.ro si ghiseul.ro ... ca la Bihoreanul e interzis sa pui din prima alte adrese decat cea proprie de media.
Postat 29 Mai 2017, 15:06 de WinDos
Bani sa intre!
Sistemul functioneaza in Bihor de vreo 5 ani deja, la Oradea si la Lugasul de Jos ... atat pe pagina online de plati taxe si impozite cat si pe ... suprinzator e ca in primarie nu se stia asta, iar acum vor sa bage bani in ceva care merge foarte bine, fara niciun cod de bare, fara povesti de incurca-lume, doar pe baza ID-ului si password-ului la ghiseul.ro, iar pe site-ul primariei oradene pe baza de CNP! Dar, asa cum ne-a obisnuit administratia Bolojan, daca dealul Ciuperca trebuie amenajat de doua ori, de ce nu si platile amenzilor ar putea beneficia de dubla plata catre niste IT-isti.
Postat 29 Mai 2017, 15:04 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON