URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2010, 15:46

RER se dezvoltă: suplimentează capitalul, ca să poată cumpăra noi utilaje

RER se dezvoltă: suplimentează capitalul, ca să poată cumpăra noi utilaje MAŞINI NOI. Conducerea RER Ecologic Service are de gând să continue procesul de retehnologizare, aşa că în 2011 în curtea operatorului de salubritate vor apărea noi utilaje
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, va face în 2011 o infuzie de capital de 1.290.000 de lei, bani necesari pentru revigorarea activităţii investiţionale. Cum şi Primăria e acţionar al companiei, Consiliul Local a înfiinţat o comisie care să analizeze cum să-şi acopere partea municipalitatea.

E musai

Directorul general al RER Ecologic Service, Florin Cepănariu, spune că infuzia de capital în firmă este necesară. "Pentru îmbunătăţirea activităţii, trebuie să continuăm acţiunea de retehnologizare", spune Cepănariu.

Societatea are trei acţionari: SC RER Recuperare Ecologică şi Reciclare SRL, care deţine 60% din capital, Regia Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate, cu 25% din capital şi Consiliul Local al municipiului Oradea, cu 15 procente.

Soluţii

Acţionarul principal al grupului de firme, Alfred Remmert, a remis o scrisoare Consiliului Local, propunând trei variante prin care s-ar putea face infuzia de capital. Prima variantă presupune ca CL să facă la rândul său un aport de capital, astfel încât raportul de participare al acţionarilor să rămână neschimbat. Cum acţionarul RER e dispus să-şi mărească cota cu 1.290.000 de lei, oraşul ar trebui să aducă 860.000 de lei.

A doua formulă propusă este ca CL şi RAPAS să nu participe la mărirea de capital, ceea ce ar duce la reducerea participării procentuale a municipalităţii. Iar cea de-a treia variantă este să nu se efectueze o mărire de capital, dar acţionarii să crediteze împreună firma cu un împrumut pe următorii doi ani, pentru ca aceasta să-şi poată continua activitatea de investiţii planificată.

Analize

Pentru a decide care variantă este mai bună pentru municipalitate, aleşii orădenilor au votat săptămâna trecută constituirea unei comisii care să analizeze propunerile RER. Din comisie fac parte Eugenia Borbei, şefa Direcţiei Juridice din Primărie, Eduard Florea, şeful Direcţiei Economice, Mircea Ghitea, şeful Direcţiei Tehnice, şi consilieri de la fiecare formaţiune politică: Dorin Corcheş, Dan Octavian, Ovidiu Mureşan şi Zoltan Sarkozi.

Conducerea RER susţine că, indiferent care variantă va fi agreată, important este că infuzia va avea loc. "Din discuţiile care s-au purtat, executivul şi legislativul municipiului nu se opun infuziei. Este normal, şi dânşii trebuie să fie alături de noi atât timp cât vrem să facem ceva pentru acest oraş", e concluzia directorului Cepănariu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON