URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2014, 16:10

Bolojan vrea o reţea de parcuri: "De acasă sau de unde lucrezi să ajungi în 5 minute la o zonă verde"

Bolojan vrea o reţea de parcuri: "De acasă sau de unde lucrezi să ajungi în 5 minute la o zonă verde" Harta reţelelor de parcuri: cu verde închis zonele verzi existente, cu verde deschis cele preconizate
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan pare să îşi fi însuşit criticile ecologiştilor orădeni. Edilul a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că una dintre priorităţile municipalităţii pe anul în curs o constituie realizarea unei reţele verzi a oraşului.

"Vrem să realizăm o reţea de parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport legate între ele prin accese pietonale şi piste de biciclete", a declarat Bolojan.

Potrivit primarului, în prezent Oradea există, fără a include spaţiile dintre blocuri, 129,2 hectare de parcuri, iar suprafaţa acestora urmează să fie mărită cu încă 24,1 hectare amplasate în tot oraşul.

Astfel de spaţii verzi vor fi amenajate în cartierul Oncea (în strada Ion Bogdan lângă grădiniţă şi lângă Apele Române), cartierul Ioşia (străzile Calea Aradului, Barcăului, Xenopol, Oneştilor), zonele Adona, Lotus, Silvaş şi altele.

"Este vorba de un proiect care va creşte foarte mult suprafeţele spaţiilor verzi din oraş. Ţinta noastră este ca de acasă sau de unde lucrezi să ajungi în 5 minute la o zonă verde!", a declarat edilul.

Bolojan a mai spus că noile spaţii verzi vor fi amenajate cu eforturi minime din partea municipalităţii, fiindcă lucrările vor fi executate sau plătite de companii orădene, care în contul acestor investiţii îşi vor putea face reclamă în zonele respective.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PROPUNERE.
vă rugăm nu uitați si de zona NUFARUL la capatul autogari,unde nu sunt spați de joacă pentru copii si parcări pentru mașini in special în zona străzi GRIGORE MOISIL este un dezastru...
Postat 12 Martie 2014, 10:00 de florica
VERDE... prea mult... in buzunar!
D-lor ziaristi (in special dl. Dan Simai): Cand va prezinta domnii de la Primarie diferite date, HARTI ...chiar le inghititi asa pe nemestecate? Pe harta apare colorat cu BEJ zone aferente zonelor verzi, pe maxim 350 metri (conform LEGENDEI) ....Conform legendei hartii de 350 metri pt. o zona bej rezulta ca orasul Oradea se extinde pe maxim 2-3 kilometri.... NU NE FACETI ORASUL BEJ (de cacao mai diluata cu apa).... @BAU Ai grija de palarie ca risti sa o trantesti pe o zona metropolitana VERDE ... Biharia sau Osorhei... conform hartii micsorate!
Postat 12 Martie 2014, 09:53 de Adi Oradeanul
D(a-ne)N(oua)A(cum)mintea de pe urma
Ce grija subita pentru suprafetele verzi! Dar cu micuta(foarte micuta)zona verde ce trebuia executata de IMPact in Cartierul EUROPA conform propriilor obligatii asumate la LICITATIA PUBLICA si transpuse in contractul de asociere in participatiune 14.519/2004 cum ramane? Ca zace si acum molozul iar d-l Ghitea se face ca nu stie, chit ca i-am trimis si fotografii? Dar cu zona centrala a Cartierului EUROPA data pe ochi frumosi IMPact-ului FARA NICIO LICITATIE iar dezvoltatorul a revandut-o urgent unui fost politist cum ramane? Nu putea fi si asta zona verde? Pai nu, ca d-l fost politist vrea sa edifice(nu stiu deocamdata ce). Macar daca Primaria ar fi organizat LICITATIE si sa se obtina pretul cel mai bun. Asa, nu zona verde, nu licitatie, nu pret bun, CADOU IMPact-ului. DNA, se aude?
Postat 12 Martie 2014, 08:31 de TDS
BRAVO
De la centura pe fosta linie industriala CFR in continuare pe terenul fostei Infratirea si Sinteza ar putea fi construit un parc mare si superb. Sa te vedem Ilie ,vrei sa lasi ceva cu adevarat frumos si vesnic pentru Oradea. Am vrut sa spun pentru sanatatea oradenilor a copiilor lor si a nepotilor .
Postat 11 Martie 2014, 18:12 de POLITICOS
VERDEEEEEEEEEEEEE
JOS PALARIA.
Postat 11 Martie 2014, 17:28 de BAU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON