URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2017, 07:28

Florian Bodog, luat în colimator de C. T. Popescu: "Sunt preocupaţi de corupţii care dorm câte trei în pat, nu de copiii care mor de cancer"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, bihoreanul Florian Bodog, a fost criticat aspru de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, pornind de la o declaraţie mai mult decât nefericită făcută de PSD-ist, legat de informația conform căreia la spitalul de pediatrie din Iaşi trei medicamente vitale pentru copiii bolnavi de leucemie nu se mai găsesc.

Invitat la Jurnalul de Seară, de la Digi 24, jurnalistul a criticat politicienii puterii, care fac demersuri pentru graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, în condiţiile în care copiii bolnavi de leucemie sunt condamnaţi la suferinţă sau chiar la moarte, pentru că nu mai au tratamentul asigurat.

”Pe mine mă-ntrebați?”

Aprecierile legate de Bodog vin în contextul în care, la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, trei medicamente necesare în afecţiunile oncologice lipsesc de aproximativ o lună, punând în pericol viaţa copiiilor bolnavi de cancer. Întrebat cine îşi asumă răspunderea dacă aceşti copii nu vor supravieţui, în lipsa tratamentului, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie? Eu am auzit de acest subiect de la dvs. pentru prima dată, acum", asta după ce Bodog tocmai recunoscuse că "nu e vorba numai de copiii din Iaşi, e vorba de copiii din toată ţara care au această problemă".

Replica l-a stârnit pe CTP, care a afirmat că "este primul răspuns care rămâne memorabil pentru istorie al domnului acesta, Bodog". Jurnalistul l-a comparat pe ministru cu un IT-ist care nu reuşeşte să rezolve un defect la un calculator şi atunci provoacă unul mai mare, care să afecteze tot sistemul. "«Nu sunt în stare să rezolv problema de la Iaşi pentru că nu sunt în stare să o rezolv în toată ţara», spune distinsul. Iar al doilea răspuns este într-adevăr monumental. Tace vreme de 20 de secunde şi după aceea spune: «Mie îmi adresaţi această întrebare?» Mie, adică de ce nu v-aţi dus, nu ştiu, la un service auto, de ce puneţi întrebarea asta ministrului Sănătăţii?", a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP a pus răspunsul lui Bodog în oglindă cu preocupările unui alt PSD, Şerban Nicolae, care propune modificarea legii graţierii, astfel încât de aceasta să beneficieze o pătură cât mai largă de inculpaţi, inclusiv corupţii.

Mai preocupați de grațiere

"Domnul Şerban Nicolae tocmai se dă de ceasul morţii să graţieze nişte corupţi aflaţi prin puşcării, condamnaţi la doi, trei, cinci, şapte, 10 ani de închisoare. La Iaşi şi în toată ţara există copii condamnaţi la moarte şi ei sunt graţiaţi în fiecare zi cu ajutorul acestor tratamente. Trăim într-o ţară în care, de luni de zile, vedem o grijă nesfârşită a celor aflaţi la putere pentru inşi aflaţi prin puşcării, în cercetare penală. Ideea este să fie graţiaţi. Iar în ce priveşte condamnarea la moarte a acestor copii, dl ministru al Sănătăţii spune: «Mie îmi adresaţi această întrebare?». În această ţară trăim?", a continuat jurnalistul.

"Când vezi aşa ceva, te scuturi şi te întrebi: suntem în NATO, suntem în UE, avem Guvern, avem Parlament, avem preşedinţie, pretindem că suntem o ţară civilizată? Suntem undeva pe la gaura peşterii cu astfel de răspuns, al acestui individ. Cum poate să fie numit acest individ ministrul Sănătăţii? E un răspuns sinistru şi dacă era vorba de ministrul Transporturilor. E un om căruia nu-i pasă de fiinţele omeneşti şi mai ales de nişte copii bolnavi de cancer", a adăugat el, spunând că trece peste problemele notorii ale lui Bodog "de la Oradea", inclusiv de retragerea abilitării de conducător de doctorate.

Cristian Tudor Popescu i-a reproşat lui Bodog că nu şi-a convocat imediat subordonaţii, astfel încât problema să fie rezolvată în 24 de ore, pentru că, fără tratament, copiii bolnavi de cancer riscă să moară. El a arătat că au fost medici care au sunat la alte clinici din ţară şi părinţi care au reuşit să cumpere tratamente din străinătate. "Oamenii ăştia au încercat să facă ceva în faţa condamnării la moarte pe care nu vrea să o graţieze domnul acesta, din partidul cu grijă pentru tot felul de infractori".

CTP nu crede că Florian Bodog va fi sancţionat în urma acestei crize a medicamentelor. "Să convoace dl Dragnea acum Comitetul Politic, ăla care supraveghează Guvernul şi să analizeze răspunsul acestui domn care reprezintă PSD în Guvern. O să facă lucrul ăsta? Eu cred că nu, pentru că dânşii sunt preocupaţi de cei care dorm câte trei în pat, de corupţii care dorm câte trei în pat în igrasie, nu de copiii care mor de cancer", a adăugat el.

Luptă pe viață și pe moarte

Digi24.ro a prezentat, joi, situaţia dramatică de la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, unde copiii cu leucemie primesc tratamente incomplete din cauza lipsei unor medicamente vitale. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, în lipsa administrării acestor medicamente, starea pacienţilor se poate înrăutăţi, iar boala poate evolua până la deces.

În vreme ce unii părinţi şi-au permis să cumpere medicamentele lipsă din străinătate, alţii nu au resursele necesare pentru aşa ceva. De altfel, notează Digi24.ro, doar părinţii a 4 din cei 8 copii internaţi cu leucemie la spitalul din Iaşi şi-au permis să cumpere din străintate medicamentele lipsă.

"M-am interesat în străinătate şi am reuşit să iau aceste medicamente absolut necesare cu suma de aproximativ 9.000 de euro. Mi s-a spus că nu este medicamentul în spital şi că nu se ştie când poate fi livrat, deşi acesta se regăseşte în Programul Naţional de Oncologie", le-a spus jurnaliştilor un părinte.

La Spitalul de Pediatrie din Iaşi, ultima aprovizionare cu cele trei medicamente vitale s-a făcut în octombrie anul trecut. Şi medicii sunt îngrijoraţi, dat fiind că nu există înlocuitori pentru ele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: Un (Prim-)ministru ideal: Cristian Tudor Popescu!
I. ”La Spitalul de Pediatrie din Iaşi, ultima aprovizionare cu cele trei medicamente vitale s-a făcut în octombrie anul trecut. Şi medicii sunt îngrijoraţi, dat fiind că nu există înlocuitori pentru ele.” 1. Sunt ”convins” că genialul CTP, după nici două luni de stagiatură avea experiența profesională a unui inginer principal (echivalentul medicului primar, pe vremea lui Nea Nicu), cu minim 7 ani vechime în domeniu; 2. Probabil că CTP a uitat faptul că dlui ministru încă nu i-a căzut tot puful de boboc, fapt pentru care un pic de lecitină nu i-ar strica. II. ”Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie? Eu am auzit de acest subiect de la dvs. pentru prima dată, acum”, asta după ce Bodog tocmai recunoscuse că ”nu e vorba numai de copiii din Iaşi, e vorba de copiii din toată ţara care au această problemă". 1. De întrebat a întrebat pe cine trebuia CTP. Răspunsul a fost însă unul cam …incomplet, fapt care a dat apă la ”moara” lui CTP. Justificat; 2. Oare CTP a pus întrebări similare şi miniştrilor tehnocraţi ai sănătăţii din Guvernul Cioloş, sau, mai ales, miniştrilor sănătăţii din Guvernele Boc şi MRU, când se murea zilnic, cu duzina, din lipsă de medicamente compensate, sau, la fel de grav, în faţa porţilor spitalelor închise? Sau pe vremea lor, aprovizionarea cu medicamente vitale şi compensate era asigurată integral, iar la Ministerul sănătății curgea doar …lapte şi miere? III. Ca să priceapă și don CTP: Nici Dumnezeu nu a făcut lumea într-o zi!
Postat 12 Martie 2017, 02:24 de stefan
@grigore
Lache......nici macar el, nulitatea absoluta a medicilor dar intai statorul brancardierilor nu te poate ajuta. Retardul tau e ereditar, galopant si fara de remediu. Te poti consola ca esti debilul de geniu al psd-ului. PS Credeam ca poti sari de clasa 1-a. Dar citind dejectiile tale cred ca si clasa O e mult pentru tine.
Postat 10 Martie 2017, 21:00 de elev
?????????
Homo homini idiotus acest don injenier care varsa venin si ura!Bleah,lamaie...!
Postat 10 Martie 2017, 09:03 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON