URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2010, 10:23

Angajaţii Prefecturii sponsorizează vacanţa a 100 de copii din zonele inundate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Donaţie din 75%

Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că 100 de copii din judeţele afectate de inundaţii îşi vor petrece o vacanţă de 10 zile în Bihor, "costurile urmând să fie suportate de angajaţii Instituţiei Prefectului".

Întrebat dacă toţi salariaţii instituţiei sunt obligaţi să doneze bani în acest scop sau el va suporta cea mai mare parte din sumă, cum a mai făcut în trecut în situaţii similare, Ghilea a dat un răspuns evaziv, din care s-a înţeles doar că niciun angajat nu va fi obligat să renunţe la o parte din salariu fără voia sa.

"Va dona doar cine vrea şi cât doreşte", a spus prefectul, sugerând totuşi că dacă suma necesară nu va fi strânsă din contribuţiile subalternilor, va contribui el cu diferenţa. "Fiţi sigur că voi rezolva problema", a conchis prefectul.

Avem locuri, căutăm mâncare

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Dorel Luca, a anunţat, la rândul său, că cele 100 de locuri pentru copiii din zonele afectate de inundaţii de cazare reprezintă contribuţia IŞJ. "De asemenea, purtăm discuţii la Episcopia Ortodoxă pentru 40 de locuri la Mănăstirea Izbuc şi cu Episcopia Greco-Catolică pentru alte 40 de locuri într-o clădire din zona Holodului", a precizat Luca.

În plus, şeful IŞJ a spus că, tot pentru copiii sinistraţi, se mai asigură 520 de locuri, în perioade diferite, în taberele din Bihor. "Aici trebuie să găsim o modalitate pentru achiziţionarea alimentelor. Dacă ar fi agenţi economici care să ajute ar fi perfect", a spus inspectorul şef.

Apel la donaţii "bune"

Şi bihorenii au posibilitatea să contribuie la alinarea suferinţelor sinistraţilor, atât cât pot s-o facă. Prefectul Gavrilă Ghilea a anunţat că Prefectura a iniţiat deja o acţiune de strângere de ajutoare, care se desfăşoară zilnic de la orele 9 la 19, până în ultima zi a acestei luni, în mai multe centre de colectare a unor bunuri destinate populaţiei din zonele inundate.

Aceste centre funcţionează la sediile Detaşamentului 1 Pompieri Oradea (str. Avram Iancu), la Staţiile de Pompieri Aleşd, Săcueni, Valea lui Mihai şi Ştei, precum şi la Detaşamentele de Pompieri din Marghita, Salonta şi Beiuş.

Ghilea a precizat că "se primesc doar articole electrocasnice în stare de funcţiune, alimente neperisabile aflate în termen de valabilitate, îmbrăcăminte nedeteriorată şi igienizată, şi nu se acceptă încălţăminte".

De asemenea, prefectul îi roagă pe bihoreni să aducă obiectele donate în cutii de carton sau în saci de polietilenă, astfel încât conţinutul să nu se piardă sau deterioreze în timpul manipulării şi transportului.

Şi studenţii strâng fonduri

Totodată, Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din cadrul Universităţii din Oradea, în parteneriat cu Crucea Roşie Bihor, demarează o acţiune de strângere de bani şi bunuri materiale, precum alimente, îmbrăcăminte, pături, saltele, rechizite şcolare sau materiale de construcţii.

Acestea vor putea fi lăsate de doritori într-un cort amplasat în Piaţa Independenţei, lângă statuia lui Mihai Eminescu. De asemenea, o echipă de voluntari se va deplasa pe la societăţile comerciale din Oradea, într-o acţiune de strângere de fonduri. Coordonatorii proiectului asigură şi transportul bunurilor strânse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON