URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2015, 12:10

Topul şcolilor bihorene, după notele elevilor la Evaluarea Naţională. Primele trei clasate: Gojdu, Emanuel şi Betel

După ce vineri s-au afişat notele obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională, Ministerul Educaţiei a făcut public topul celor mai bune şcoli, în funcţie de notele luate de elevi.

În Bihor, şcolile de top sunt Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Liceul Teologic Baptist Emanuel şi Liceul Teologic Penticostal Betel. La Gojdu, cei 102 elevi au o medie generală de 9,23, la Emanuel cei 54 de elevi au obţinut media 8,91, iar la Betel 74 de absolvenţi au media generală 8,65. De altfel, din cei 14 elevi bihoreni care au luat 10 pe linie la Evaluarea Naţională, 8 au absolvit Colegiul Emanuil Gojdu.

Clasamentul şcolilor bune este continuat de Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu (34 de elevi, medie 8,36), Liceul Don Orione (21 de elevi, media 8,15) şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu (115 elevi, media 8,15).

Şcoala cu cei mai mulţi absolvenţi este Liceul Onisifor Ghibu, unde au absolvit clasa a VIII-a 145 de elevi, iar media obţinută de ei la Evaluarea Naţională este 7,57.

Totodată, Ministerul Educaţiei a întocmit şi topul naţional al celor 50 de şcoli cu cele mai bune medii, clasament în care o singură şcoală din Bihor a acces: Colegiul Gojdu, pe locul 31.

79,78% dintre elevii bihoreni care au susţinut examenele Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5. Procentul este mai mare decât în 2014, când promovabilitatea la acest examen a fost de 73%.

Citeşte şi "Aproape 80% dintre elevii bihoreni au promovat Evaluarea Naţională. 14 elevi au zece pe linie (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
E nașpa
Bine-ar fi dacă pruncii noștri ar avea vreme să citească o carte... Doar că n-au vreme din cauza orelor de limbă română și matematică. Fiu-meu vine acasă în clasa a V-a cu tema constând în probleme de a VIII-a, iar fiică-mea cu un listoi de zeci și zeci de cuvinte pe care trebuie să le analizeze morfo-sintactic de azi pe mâine. A înnebunit lupul... Asta nu-i școală, e chin legiferat. Se chinuie profii de mate și română să lucreze cu copiii din culegeri iar trei sferturi dintre copiii nu pricep deloc că-i peste nivelul lor. Apoi, pruncii merg la examen, primesc chestii de nivel mediu, se blochează și nu le știu face, că doar - vezi Doamne - nu poate fi chiar așa de simplu. Oricum, învățământ de doi lei... Încurajați-i pe copiii să citească, să învețe mai multe limbi străine, să deseneze și toate cele, nu doar mate, mate și iar mate. S-a mai schimbat lumea din anii 80 încoace...
Postat 29 Iunie 2015, 18:54 de Shogun
Investiti in copii
Este esential sa investim in copii, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Este adevarat sunt unele rezultate devastatoare la examene. Este o lume a vitezei, stres, agitatie, oboseala, dar nu uitati sa va axati pe educatia copiilor. Ei sunt viitorul. Ma bucur enorm sa aud ca au fost si rezultate foarte bune, Felicitari!!!! Sa nu aruncam cu pietre ci sa incurajam, citesti o carte, apoi doua si vezi lumea altfel, nu te mai pierzi in multime!
Postat 29 Iunie 2015, 16:42 de HOMESWEETEU
Praf în ochi
Praf în ochi: în țara asta se face numai română și matematică (și alea prost)... Un examen absolut irelevant; la fel și bacalaureatul (în forma lui actuală). Avem un sistem de învățământ care trebuie dinamitat rapid, alminteri ne trezim că ne facem praf copiii.
Postat 28 Iunie 2015, 14:23 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON