URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 MAI 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Scandal mare cu absolvirea de la Colegiul Gojdu. Au fost plângeri că sumele ce trebuie achitate, după socotelile comitetului de părinţi, sunt exagerat de mari. Au fost prevăzute carduri cadou pentru profesori, ba chiar şi bani de taxi ca aceştia să poată ajunge la banchet...
Zic şi eu
Adrian Cris
Un abuz comis la o competiţie recent găzduită de Arena Antonio Alexe din Oradea şi neştiut public până acum arată că înaintăm pas cu pas spre un regim poliţienesc în care legea nu contează decât în măsura în care e interpretată samavolnic, pentru a da o aparenţă de temeinicie comportamentelor şi deciziilor discreţionare. La începutul lunii, un orădean a fost împiedicat să intre la o partidă de baschet de către nişte jandarmi. 
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Street Food Fest este scump pentru că aduce în stradă preţurile din restaurante. Pereţii localurilor nu mai există, nasul nu mai este protejat de mirosurile îmbietoare, iar ochiul nu mai e protejat de preţurile din meniu. Astfel, impactul poate fi brutal. Mâncare de stradă la preţ de restaurant? Hm...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cine credeţi că are dreptate în problema sporurilor salariale ale lucrătorilor de la UPU – SMURD Bihor?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În primul rând, cei care achiziţionează un autoturism trebuie să ştie că au obligaţia să efectueze toate formalităţile de înmatriculare în termen de maxim 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare cumpărare. Sancţiunea pentru nerespectarea acestei obligaţii este suspendarea înmatriculării acelui autovehicul, definită de lege ca fiind operaţiunea administrativă ce constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ulcerul gastric apare de obicei cu 10 ani mai târziu decât cel duodenal, frecvenţa maximă fiind în jurul vârstei de 60 de ani. Boala apare mai des la bărbaţi, iar numărul cazurilor este în uşoară creştere faţă de cele de ulcer duodenal care sunt în scădere.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Ne naştem, suntem crescuţi de părinţi, ne maturizăm, avem la rândul nostru propriii copii pe care îi creştem, îmbătrânim. Fiecare generaţie trece prin acelaşi ciclu, dar o face în perioade diferite de timp, pe măsură ce în urma noastră rămâne istoria. Aşa se face că aceia care au prins în adolescenţă începuturile comunismului în România au încă memoria vremurilor de dinainte şi au trebuit să se adapteze schimbării.
08 Decembrie 2009, 11:43

Trattoria di Gabi

Trattoria di Gabi PE GRĂTAR. În restaurantul lui Gabi de la Oradea, majoritatea preparatelor din carne de porc, pasăre, vită sau peşte se vând la preţuri care, contrar aşteptărilor, nu sunt piperate. Produsele folosite sunt ecologice, iar bucătarul-şef a lucrat la hoteluri precum Intercontinental şi Lido din Bucureşti
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Manelele fac casă bună cu afacerile. O demonstrează cunoscutul interpret Gabi de la Oradea, care şi-a investit în noul restaurant "Trattoria di Toscana" banii obţinuţi din cântări.

A luat toate ideile de "afară", de prin turneele făcute în Italia şi Spania, şi le-a oferit orădenilor un restaurant deosebit, în care mâncarea e pregătită chiar în faţa clienţilor. Abia deschis de două săptămâni, localul în care, culmea, nu se ascultă manele, a reuşit să adune clienţi faimoşi, precum Daniela Gyorfi sau Miron Cozma.

Mâncare "live" de la Gabi

02 interior_1.jpgDupă mai bine de opt luni de pregătiri, Gabi de la Oradea a reuşit să-şi vadă inaugurat restaurantul la care visa de atâta vreme. "Trattoria di Toscana", numit aşa datorită fascinaţiei pe care orădeanul o are pentru regiunea din Italia, şi-a deschis porţile în 21 noiembrie, chiar dacă fără vreo inaugurare specială. "Am investit tot în restaurant, aşa că n-am putut să fac o deschidere cum mi-aş fi dorit", zice artistul care se codeşte să spună cât l-a costat investiţia.

Pentru amenajarea restaurantului au fost angajaţi specialişti în fiecare domeniu. Astfel, designul interior a fost făcut de un "artist", cum îi spune Gabi, iar munca propriu-zisă de meseriaşi români care au lucrat în străinătate, localul fiind decorat cu piatră de calcar, lemn şi fier forjat. Pe faţadă stă gravat proverbul latinesc "Cibi condimentum est fames", adică "Foamea este condiment pentru orice mâncare", ales chiar de cântăreţ. Sau, altfel spus, foamea e cel mai bun bucătar.

02 bucatar.jpg"Am vrut să ofer ceva ce nu mai există în oraş", zice Gabi. De aceea, a făcut singurul restaurant din Oradea unde mâncarea e preparată pe grill chiar în faţa clientului, "live", cum zice patronul. Mâncărurile sunt gătite şi servite tot de profesionişti: bucătarul-şef Mircea Ştefan (foto) a lucrat la hotelurile Intercontinental şi Lido din Bucureşti, iar ospătarii au fost "furaţi" de la restaurante cu pretenţii din oraş.

Manelist fără manele

La Trattoria di Toscana, cele peste 30 de preparate de carne grill, servite impecabil, sunt făcute, după cum zic gazdele, din produse naturale, fără conservanţi, iar pâinea e coaptă pe vatră. "Încercăm să ne întoarcem la mâncăruri cât mai naturale, cât mai simplu gătite", povesteşte bucătarul-şef. Cât despre preţuri, Gabi le consideră decente, mergând de la 16 la 30 de lei. Un preparat mai exclusivist este costiţa de vită "Fiorentina", o specialitate argentiniană. Cum tot ce e rar este şi scump, clienţii scot 73 de lei pentru o porţie.

Ambianţa este asigurată de muzică veche, aleasă chiar de proprietar. Pentru ora cinei, cântăreţul a achiziţionat CD-ul cu cele mai difuzate 100 de melodii ale Radiodifuziunii de 80 de ani încoace. Printre acestea se află şi cele ale lui Gheorghe Gheorghiu şi Ilie Micolov, preferatele lui Gabi. Evergreen-uri internaţionale se ascultă după-masă, dar, surprinzător, manele deloc! Cântăreţul spune că într-un asemenea restaurant nu există cerere pentru manele, aşa că preferă muzica veche. "Dacă se face un chef privat, atunci, desigur, clienţii pot asculta ce vor", completează manelistul.

Invitaţi "de valoare"

Cu sau fără manele, mai toţi colegii de breaslă ai lui Gabi au promis că-i vor trece pragul. Daniela Gyorfi, cântăreaţa cu care orădeanul a colaborat la mai multe albume, a fost şi unul dintre primii clienţi ai restaurantului. "A auzit că am deschis şi m-a onorat cu prezenţa ei aici", spune cântăreţul. Recent, însuşi "Luceafărul huilei", Miron Cozma, a venit să mănânce la localul manelistului orădean. "Din prima seară restaurantul a fost plin. Am avut curaj să încep o afacere pe timp de criză, pentru că ştiam că ofer ceva nemaiîntâlnit în oraş", se laudă Gabi de la Oradea. Aşa că, la anul, vrea să-şi extindă investiţia, adăugându-i o cramă şi o terasă.

Şi pentru că prima dragoste nu se uită niciodată, acum, că şi-a pus afacerea pe picioare, plănuieşte să înregistreze un nou album de manele. Evident, pentru melodiile şefului se va face o excepţie. Vor putea fi ascultate şi în "Trattoria di Toscana"...


BĂIAT CU RENUME
Manele şi lacrimi

Gabi Ilea, cunoscut cu numele de scenă Gabi de la Oradea, este un manelist cu experienţă. El a colaborat cu interpreţi cunoscuţi ai acestui gen, precum Adi de la Vâlcea sau Adrian Copilu' Minune.

Una dintre piesele care l-au făcut celebru este "Fă-mă, Doamne, o lacrimă", cântată împreună cu Daniela Gyorfi. Pentru această piesă, orădeanul a fost acuzat de plagiat de către Marian Nistor, fostul component al trupei Savoy.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
atmosfera ...
Mancarea e buna, atmosfera lasa de dorit .................
Postat 27 Februarie 2012, 22:07 de Ghita Pescaru
sa moara dusmani
felicitari
Postat 31 Mai 2011, 22:30 de tata lu razvan
GUNOI DE OM
Bai toscanezule teai cam umflat in pene esti cam szmardoi fireai a dreku de manelist
Postat 05 Aprilie 2011, 16:41 de AMARIE
GUNOI DE OM
BAI GASCANE DA BANI OAMENILOR CA VINE LUMEA PESTE TINE
Postat 05 Aprilie 2011, 16:39 de HALACU
te bat tarane
BAI TARANE VIN PESTE TINE CAND VII SA NE VEDEM SA ESTI BULANGIU
Postat 11 Septembrie 2010, 23:30 de norby
count display

FOTO BIHOREANUL

  • Totul pe față! Termoficare Oradea îşi lansează o aplicaţie prin care va anunţa avariile în timp real (FOTO)
  • Se lucrează la noul terminal al Aeroportului Oradea. Construcţia va fi gata la toamnă (FOTO)
  • Gata cu transparenţa! Ioan Mihaiu nu mai vrea întrebări din partea presei în timpul ședințelor Colegiului prefectural (FOTO)
  • Un TIR plin cu stupi cu albine, răsturnat lângă Băile Felix (FOTO / VIDEO)
  • Pompierii bihoreni 'salvează' dragostea de carte: Au donat cărţi elevilor din trei şcoli rurale (FOTO)
  • Let’s Get Green: Elevii de la Şcoala 11 au plantat 100 de puieţi de arbori (FOTO)
  • Noaptea muzeelor a atras un număr record de vizitatori în Oradea. Cozi de zeci de metri la noul sediu al MȚC (FOTO)
  • Ziua Eroilor a fost marcată cu felicitări şi diplome în Cetatea Oradea (FOTO)
  • Dezbaterile Consiliului Local Oradea se vor muta în beciurile Primăriei (FOTO)
  • Festin în Piaţa Unirii: A început Street Food Festival Oradea, cu mâncăruri apetisante şi preţuri piperate (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 3.8697 RON
  • 1 EUR = 4.5959 RON
  • 1 HUF = 0.015 RON