URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2016, 20:00

Termoficare Oradea va prelua de la Electrocentrale cazanele fostului CET pe cărbune

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a hotărât marţi ca turbinele, cazanele şi multe alte imobile şi bunuri din curtea vechiului CET să fie transferate din gestiunea societăţii Electrocentrale în cea a societăţii Termoficare, administratorul noului CET pe gaz.

Electrocentrale este în insolvenţă şi riscă să intre în faliment la prima factură neachitată la timp în vreme ce noul administrator este în curs de licenţiere ca producător de energie termică şi are nevoie de parte din aceste bunuri pentru a putea furniza încălzire şi apă caldă oraşului.

"Există bunuri, proprietatea municipiului Oradea, date în concesiune la societatea Electrocentrale Oradea, cum ar fi cazanul 1, staţia chimică şi altele, care, din punct de vedere tehnic, trebuie să fie integrate noului sistem. De asemenea, există bunuri care nu vor mai fi utilizate ca urmare a operării cu noua centrală, de exemplu cazanele de cărbune, şi care vor intra în conservare. Din punct de vedere fizic aceste bunuri nu pot fi delimitate în totalitate unele de altele", se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

Aflată în insolvenţă, Electrocentrale a predat încă de la începutul anului circa 50 de angajaţi la Termoficare pentru a opera noua turbină pe gaz şi a disponibilizat 130 de salariaţi la jumătatea lunii iunie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Din ciclul ,,Recunoastetri mincinosul?"
„Sperăm că sistemul nou va funcţiona fără probleme şi că efectele benefice le vom vedea în viitor prin eliminarea poluării, fără să fie afectat preţul gigacaloriei pentru populaţie”.Sau ,, edilul [...] promite că va menține prețul gigacaloriei și după finalizarea proiectului, de circa 230 de lei pe gigacalorie.” Si inca una de acelasi autor ,, deși acum primăria dă subvenții de 10%, ele nu vor mai fi acordate și după inaugurarea turbinei.” P.S. Nu va grabiti, desi raspunsul pare simplu, nu e vorba de Pinocchio !
Postat 14 Iulie 2016, 11:37 de pinonel
@neica ..nimeni
Cazanele pe carbune de la CET, chiar nu sunt bune pentru altceva, decat pentru fier vechi!
Postat 14 Iulie 2016, 10:50 de User anonimizat
Stiti despre ce vorbiti?
Se spune in acest articol :"...cazanele de cărbune, şi care vor intra în conservare." Stiti ce inseamna intrarea cazanelor in conservare? Inseamna niste costuri uriase, asta daca nu cumva se are in vedere lasarea lor in paragina, nu in consevare, iar apoi valorificarea la fier vechi. Observ ca din ce in ce mai multi "specialisti" din administratia publica se pricep foarte bine la orice, peste capul specialistilor adevarati, iar ponosele le vom trage noi, populatia, la iarna! Sa ne amintim ca si in regimul trecut cel mai bine se pricepeau la problemele CET-ului, ca de altfel in toate domeniile, activistii de partid, nu specialistii ...
Postat 13 Iulie 2016, 09:46 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON