URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2016, 16:00

S-au răzgândit! ADP majorează la trei ore perioada minimă de acces în Aquapark

Conducerea Administraţiei Domeniului Public, societatea care va gestiona aquapark-ul orădean, a luat decizia să majoreze de la două la trei ore perioada minimă de acces în aquapark, care ar urma să fie taxată cu 25 de lei, potrivit tarifelor înaintate de ADP. În schimb, pentru o zi întreagă, societatea propune un tarif de 50 de lei pe persoană.

Decizia privind prelungirea perioadei minime de acces la aquapark-ul orădean a fost luată la solicitarea orădenilor care au formulat propuneri în scris în cadrul dezbaterii publice a marginea tarifelor şi regulamentului de funcţionare a parcului acvatic.

"Am prelungit perioada de la două la trei ore la cererea orădenilor, care au formulat propuneri în scris. Adevărul este că două ore era cam puţin. Dacă mergi cu copilul, abia ce îl dezbraci, se joacă puţin şi trebuie să îl îmbraci la loc că două ore trec rapid", a declarat Liviu Andrica, directorul ADP, miercuri în cadrul dezbaterii organizate la sediul din Piaţa Emanuil Gojdu.

La dezbaterile de miercuri, programate la ora 12, când orădenii sunt la serviciu, au luat parte doar trei tineri. "Părerea noastră este că un abonament cu zece intrări din care una gratuită, cu un preţ de 450 lei, este cam mult pentru veniturile unui orădean. Mai bine îl rupem în două şi facem un abonament de cinci intrări plus una gratuită, undeva la 250 lei", a cerut un tânăr.

Directorul Liviu Andrica a notat propunerea, cu promisiunea că o va analiza. "Ideea este să venim în întâmpinarea clienţilor oferindu-le posibilitatea să aleagă tariful care le convine", a spus Andrica.

Conform propunerilor ADP, un bilet de acces în aquapark pentru o zi, între orele 10 şi 22 va costa 50 lei, accesul pentru două ore, care vor fi majorate la trei va fi taxat cu 25 lei, iar un bilet de cinci ore, între orele 17 – 22, când iese lumea de la muncă, va fi de 30 lei.

Pentru a putea intra în vigoare, tarifele vor trebui aprobate de viitorul Consiliu Local în prima şedinţă de lucru, care ar putea avea loc în cea de a doua jumătate a lunii iunie.

Deşi mari, raportate la veniturile orădenilor, tarifele nu vor acoperi costurile de funcţionare ale parcului acvatic. "La aceste preţuri nu vom ieşi în profit. Din acest motiv va trebui să avem venituri suplimentare din serviciile de wellnes, SPA şi înfrumuseţare, alimentaţie publică şi chiar organizarea de nunţi", a spus Andrica.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
jurnalisti de kkt
Perioada maxima de acces, boilor nu minima.
Postat 09 Iunie 2016, 18:29 de outernational
RE: jurnalisti de kkt
Perioada minimă, tâmpitule! Aia maximă e de o zi întreagă. Greu, dacă nu ai umblat pe la şcoală...
Postat 09 Iunie 2016, 19:04 de Florin Ciucas
?!
Strandul va fi deschis intre orele 10 si 22, deci 12 ore. Daca pt. 12 ore platesti 50 de lei, cat platesti pt. o ora?! Putin peste 4 lei, mai exact 4,1(6), hai sa punem 4,20lei. Astept sa-mi explice cineva, oricine, de ce pt. 3 ore cineva ar plati 25(!!!) de lei in loc de 12,50 lei? Ticalosia iese si mai bine in evidenta daca pornim de la tariful de 25 de lei pt. 3 ore: pt. 12 ore s-ar plati 100 de lei, deci dublu!!! Spune cineva, nu-i dau numele, nu merita, ca ,,oradenii au cerut, au formulat propuneri". Precis sunt tot aia 28% care l-au votat pe primar! Fac si eu o propunere, desi nu l-am votat pe nea ilie: nu s-ar putea modifica ora de deschidere, sa fie 8?
Postat 09 Iunie 2016, 06:14 de pinonel
Ignoranță sau politică de partid? Ce-o fi, oare?!?
Cred că acest ”un tânăr” are un nume ce merită pomenit de autorul acestui articol, dacă se vrea recunoscut ca jurnalist. Mai ales că tânărul tocmai a fost ales consilier local în CL al Mun. Oradea. Știu că această publicație proslăvește PNL și că tânărul Adrian Negrea (căci acesta este numele lui) aparține de PSD, dar unul ce se vrea a fi jurnalist, ar trebui să știe cine este, căci doar nu sunt atâția consilieri locali încât să nu-i poți ține minte, chiar dacă ai memoria limitată. Un jurnalist politic profesionist nu-și poate permite ignoranța. Altminteri, s-ar mai putea considera că e politica de partid a PNL instaurată ca dictatură la această publicație, ca să nu fie nominalizați de bine PSD-iștii. Dixit!
Postat 09 Iunie 2016, 03:33 de Yellow
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON