URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Închis pentru... deschidere! Noul Aquapark va fi deschis abia către final de sezon şi la preţuri nepopulare (FOTO)

Închis pentru... deschidere! Noul Aquapark va fi deschis abia către final de sezon şi la preţuri nepopulare (FOTO) LOC CU VERDEAŢĂ. Pentru cei care nu ştiu, Aquapark-ul va fi inaugurat abia în august, pentru ca până atunci să poată creşte... gazonul. "Nu poţi forţa verdeaţa să crească. Dacă am deschide acum, în câteva săptămâni n-ar mai fi petec de iarbă, pentru că s-ar distruge, şi tot clienţii ar fi cei nemulţumiţi", spune directorul ADP, Liviu Andrica
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clădirea străluceşte a nou, aruncând lumini vesele pe gresia multicoloră a bazinelor, saunele au deja miros de arome, iar pompele de apă torc în surdină în măruntaiele construcţiei.

Conducerea Administraţiei Domeniului Public va începe săptămâna aceasta preluarea Aquapark-ului Nymphaea, dar asta nu înseamnă că îl va şi da în funcţiune! "Avem nevoie de o perioadă de pregătire până în august. Odată deschis, Aquapark-ul va trebui să ofere cele mai bune condiţii. Altfel, un singur client nemulţumit poate descuraja alţi zece şi toată munca de atâţi ani s-ar duce de râpă", explică directorul ADP, Liviu Andrica.

Preţuri de Oradea

Aquapark-ul a intrat în etapa pregătirilor finale pentru exploatare. Conducerea ADP a pus săptămâna trecută în dezbatere publică tarifele pe care să le perceapă viitorilor clienţi. Conform proiectului, Aquapark-ul va fi deschis zilnic între orele 10.00 - 22.00, iar ultimul bilet se va vinde cu o oră înaintea închiderii. Accesul pentru o zi ar urma să coste 50 lei, pentru cinci ore 30 lei (în intervalul orar 17.00 - 22.00), iar pentru două ore 25 lei, utilizarea saunei urmând să fie plătită separat, cu 10 lei. Elevii şi pensionarii vor plăti 40 lei pentru o zi, 25 lei pentru cinci ore şi 20 lei pentru două. Tarifele pentru copiii între 3-14 ani vor fi de 25 lei/zi, 15 lei pentru cinci ore şi 12 lei pentru două ore.

Liviu Andrica, director Administraţia Domeniului Public Oradea"Două ore e prea puţin. Abia bagi copilul în bazin că-l şi scoţi. Ar trebui să fie măcar trei ore", i-a spus vinerea trecută directorului ADP, Liviu Andrica (foto), un muncitor din Aquapark. "E un punct de vedere pe care îl vom analiza", i-a răspuns Andrica.

După piaţă

Potrivit directorului, atât intervalul minim de două ore, cât şi preţurile, au fost inspirate după aquapark-urile din Ungaria, dar nu numai. Conducerea ADP a vizitat în ultimul an parcuri acvatice din România, Ungaria şi Germania. "Am studiat piaţa şi am încercat să ne stabilim tarifele în zona de mijloc", spune Andrica.

Pentru comparaţie, faţă de 50 lei cât ar putea costa biletul pentru o zi la Aquapark-ul orădean, la complexul Therme din Bucureşti tariful este între 54 lei şi 83 lei, în funcţie de facilităţi, la Hajduszoboszlo de 80 lei, iar la Szeged de 66 lei.

Orădenii care consideră că tarifele propuse sunt prea mari pot face propuneri până pe 23 mai, dată după care preţurile vor fi supuse aprobării Consiliului Local şi bătute în cuie, cel puţin pentru acest sezon.

Fără "pachet"!

Oricum, ADP n-ar prea lăsa din preţ. Conform estimărilor, costurile de întreţinere a Aquapark-ului sunt de 8,34 milioane lei pe an, aşa că banii trebuie încasaţi de la clienţi, nu luaţi din bugetul local, prin subvenţionare. "Ideea subvenţionării ar însemna ca orădenii care nu merg niciodată la Aquapark să plătească pentru cei care merg, ceea ce nu ar fi corect", spune directorul.

Cum capacitatea parcului acvatic este de 1.538 vizitatori, câte dulapuri există în vestiare, pragul nu va fi depăşit pentru a se încasa bani în plus. "Odată atinsă capacitatea maximă, în Aquapark intră doar atâţi clienţi câţi ies. Un client care şi-a plătit bilet şi nu are acces la jacuzzi, saună sau alte facilităţi pentru că e aglomerat va pleca nemulţumit", explică Andrica.

Având în vedere că nu poate creşte peste capacitate numărul clienţilor, ADP va încerca să-şi completeze veniturile din prestările de servicii, de la alimentaţie publică şi masaj până la frizerie şi cosmetică dentară. Potrivit regulamentului de funcţionare, clienţii nu vor avea voie să introducă în parcul acvatic mâncare sau băutură. "Mergem pe buna credinţă, dar la nevoie vom controla inclusiv bagajele", zice Andrica. Aşa se face, de pildă, şi la Nurnberg (Germania). "Orădeanului nici nu o să-i merite să-şi aducă mâncarea cu el. Preţurile vor fi puţin peste cele de catering, oricum sub cele ale unui local din oraş", adaugă el.

Cu ochii pe ceas

Pentru a avea control asupra tarifelor, ADP va desemna prin licitaţie firmele care vor exploata barurile şi restaurantele, acestea urmând să beneficieze de o cotă-parte din profit căci, spune Andrica, "vrem ca veniturile să vină din rulaj, nu din creşterea preţurilor".

Sistemul e gândit, de fapt, în aşa fel încât în parcul acvatic se folosesc doar bani virtuali. "Clientul îşi plăteşte intrarea şi îşi încarcă pe o brăţara tip ceas, cu care îşi deschide şi dulapul din vestiar, o sumă de bani din care poate consuma. Plăteşte ce are de plătit, iar la ieşire îşi recuperează banii pe care nu i-a consumat", spune directorul. Clienţii care au plătit accesul doar pentru două ore şi au depăşit această durată vor achita o "penalizare" de 20 bani pe minut, ceea ce înseamnă încă 12 lei pe oră. Dacă nu au destui bani la ei, sunt legitimaţi şi puşi să semneze un angajament că vor returna suma...

O nuntă aparte

Conducerea ADP va încerca să exploateze toate sursele de venit, inclusiv din închirierea meselor de biliard (7 lei/oră) şi fussball (5 lei/oră), precum şi a terenului de minifotbal (120 lei/oră) . "Aquapark-ul din Budapesta a avut nevoie de 5 ani ca să ajungă pe zero. Să sperăm că la noi nu va dura atât", zice directorul, care nu exclude nicio modalitate de a face bani: "Analizăm şi varianta de a monta un cort pe terenul de fotbal pentru cei care îşi doresc o nuntă aici. Avem restaurante care pot furniza mâncarea, putem ţine unul sau două bazine deschise, muzica nu deranjează pe nimeni".

La fel, Aquapark-ul poate atrage finanţări şi sponsorizări pentru activităţi cultural-sportive organizate aici, de prestări servicii turistice şi recreative, din organizarea unor cursuri de înot şi de scufundări, a unor evenimente private şi concursuri.

Pasă la CSM

viceprimar UDMR Huszar IstvanDe altfel, unele competiţii au şi fost anunţate. Conform site-ului Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, între 8 -10 iulie Oradea va găzdui campionatul naţional juniori mici, iar între 29 - 31 iulie campionatul naţional de seniori la sărituri în apă. "Nici nu mă gândesc ca aceste competiţii să nu se ţină", spune viceprimarul Huszar Istvan (foto), cel care a şi militat pentru înscrierea oraşului în calendarul competiţional.

Cum Aquapark-ul va fi la acea dată încă în teste, vicele ia în calcul o soluţie de compromis. "Vom încerca să dăm bazinul de înot şi cel de sărituri în administrarea Clubului Sportiv Municipal", explică Huszar, ceea ce înseamnă că municipalitatea va trebui să se îngrijească de achiziţionarea de trambuline, tribune, tabelă de marcaj şi garduri pentru delimitarea Aquapark-ului de bazinul olimplic, iar pe viitor CSM de întreţinerea permanentă a celor două bazine.

Pe de o parte, directorul ADP răsuflă uşurat că nu va mai avea bătaie de cap cu două bazine care vor necesita o supraveghere specială, putând pune în pericol viaţa vizitatorilor, pe de cealaltă parte va pierde, însă, o sursă de venit. Încă înainte ca Aquapark-ul să se fi deschis...


BANI DE BANI
154.533 euro
este costul lunar al funcţionării Aquapark-ului


NU! NU! NU!
Interdicţii în lanţ

Investiţie de circa 15 milioane euro pe jumătate din fonduri UE, Aquapark-ul Nymphaea are o suprafaţă amenajată de 70.000 metri pătraţi, înconjurată cu gard inclusiv spre malul Crişului. Parcul acvatic este prevăzut în interior cu şase bazine, patru tobogane, o zonă SPA şi una wellness (cu cabinet de estetică dentară, salon de înfrumuseţare şi cabinete de masaj), un restaurant şi un bar. În exterior sunt şapte bazine, şase tobogane, două terenuri de volei, şapte terenuri de sport şi două restaurante.

În ciuda generozităţii spaţiului, regulamentul de funcţionare supus dezbaterii publice musteşte de interdicţii. Printre altele, normativul interzice săriturile în bazin, dar şi "alergatul, joaca zgomotoasă, împinsul, acrobaţiile, luptele, stropitul, utilizarea de blasfemii, scufundarea şi orice comportament necorespunzător". Este interzisă guma de mestecat în bazine, folosirea saunelor de către copiii sub 16 ani, blocarea scărilor de acces în bazine, iar "limbajul abuziv" va fi motiv de expulzare. Culmea, regulamentul descurajează inclusiv purtarea ochelarilor de vedere în bazine, pentru ca cioburile de lentile sparte să nu rănească pe nimeni.


VOCEA STRĂZII

Ce părere aveţi de tarifele propuse de ADP pentru Acvaparcul Nymphaea: 50 lei/zi pentru o persoană, 30 lei pentru 5 ore (în intervalul 17.00 – 22.00) şi 25 lei pentru 2 ore?

Se cred în Dubai de pun aşa preţuri? După ce doi ani a fost închis ştrandul municipal, acum bagă preţuri ca în Emirate, să nu ni le permitem...
Marian Aurel

Măcar nu va fi plin de ţigani şi de boschetari acolo. Părerea mea este că Aquapark-ul îşi merită aceşti bani, la cât de bine arată.
Cotu Rareş

Foarte scump! Ar trebui preţuri preferenţiale pentru locuitorii Oradiei, aşa cum sunt şi în ştrandurile din Ungaria pentru localnici.
Ioana Covaci

Cred că 30 lei pe zi ar fi un preţ bun. O familie cu patru membri, dacă face şi ceva consumaţie, lasă un sfert de salariu acolo.
Ardelean Gavril

Foarte scump, raportat la salariile din Oradea şi România. Cred că Primăria vrea să-şi recupereze investiţia mult prea repede.
Sabău Sorin

În Austria costă 20 de euro pentru o familie cu doi copii, şi acolo salariul minim e 1.200 euro. Ruşine celor care au propus aceste preţuri!
Laura Câmpeanu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
PRET CORECT
Pentru ca acest AquaPark sa fie integrat perfect Oradea mai are nevoie urgenta de...O Sala Polivalenta cu minim 5000 locuri-ca doar avem o super echipa de baschet,Un stadion super de minim 30000 locuri si un spatiu expozitional unde sa se poata tine diverse evenimente .....ca aeroport super avem deja...Când toate astea vor fi gata.....Oradea va fi fruncea!!!!
Postat 18 Mai 2016, 15:19 de DDD
PRET CORECT
Vrem sa-l deschideti odata...ca astia care comenteaza vor fi primii care intra si nu o sa am loc de ei.SPER SA NU FIE AGLOMERATIE mare ca o sa propun o noua marire de tarif.Tanti cu cei 20 de euro/familie in Austria....ala nu este Aqua Park termal prieteno!!!!si nu se compara cu acest Aqua superb pe care il are Oradea noastra draga....Si cui nu-i convine poate sa merga in Austria la Aqua sau In Ungaria sau Germania sau Dubai...etc.Macar n-o sa fie aglomeratie-ca de asta mi-e frica mie!!!!HAI CU DESCHIDEREA SA NE DAM PE TOBOGANE LA AQUAPARK ORADEA!!!!NIMPHEEA!!!!
Postat 18 Mai 2016, 15:09 de DDD
@Ica
Nu am avut intentia de a face vreun comentariu irespectuos sau fascist. Nu consider persoanele in varsta de o speta inferioara, pur si simplu argumentul dvs mi se pare ca nu are fond. Exista deja strand accesibil populatiei care nu are venit foarte mare. Mai exista si statiunea 1 Mai, unde pretul intrarii la strand este rezonabil. In plus, in cazul in care ne-am uni cu Sanmartinul, transportul pentru pensionari catre statiune ar fi gratuit...
Postat 18 Mai 2016, 10:03 de marius_ro
SPERANTA
@Ica : RESPECT ! Inteleg si modernizarea ! Fara asa ceva omenirea nu ar fi avansat ! Sa speram ca strandul Iosia va ramane unul " clasic " , decent dar accesibil si unor categorii mai putin favorizate !
Postat 17 Mai 2016, 20:51 de TDS
Erată: ... foste țări socialiste ale ...
.
Postat 17 Mai 2016, 18:52 de WinDos
Prețul corect e cel ce rezultă din diferența între salariile primite de edili prin subvențiile acordate de orădeni și costurile ignoranței cu care se avântă ei să cheltuie banii altora !!!
Întreținerea aquapark-ului va fi de aproape 2.000.000 Euro anual. Costul investiției publice europene (nerambursabile) a fost de 7.500.000 Euro. Costul investit de orădeni din bugetul local încă 7.500.000 Euro. Amortizmentul antecalculat pleacă de la minim 7+1/2 ani și ajunge la un maxim acceptat de 11 ani (conform fișei de proiect până în anul 2026). Ce rezultă de aici? Că se potrivește foarte bine edilului șef zicala cu ”țara arde și baba se piaptănă” !!! Cu unele excepții găsite în foste țări ale Europei, acest gen de investiții se fac în parteneriat ... municipalitatea cu terenul iar privatul cu lucrarea, după care fiecare încasează o cotă aferentă valorii băgate în proiect. Dar să cheltui, până în 2026 (momentul finalizării amortizmentelor) pentru așa o lucrare care nici măcar nu mai este publică, ci doar pentru o parte a orădenilor, 33.000.000 Euro ... mare păcat !!! Mai ales că avem Băile Felix, pe care edilul le-ar vrea în aria administrativă a orașului, apoi Băile 1 Mai la fel ... !!! Ștrandul putea fi modernizat pe cel mult 7-8.000.000 Euro, așa cum a fost propunerea unei firme private (una dintre cele bune din Oradea și la ora actuală), în 2006-2007, dar care nu s-a mai legat după lansarea tumultoasă a edilului șef în treburile administrației locale și care se visează deja la al treilea mandat de falimentator al urbei !!!
Postat 17 Mai 2016, 18:50 de WinDos
@marius_ro
Nu va suparati, sunteti chiar primarul sau vre-un consilier? Daca nu ati avut timp sa cititi intreg comentul, nu vad de ce insistati sa aruncati o replica fascista, irespectuoasa, discriminanta de parca pensionarii nu au dreptul la decenta si spatiu. Nu vreti sa intelegeti ca s-a confiscat strandul municipal primaria incercand sa inghesuie cei pe care dvs ii considerati de-o speta mai joasa intr-un strand mic, supra-aglomerat. Un strand ca cel din Iosia (in care mor copii trasi pe canal datorita neglijentei) la o populatie de 200 000 a Oradiei? Va rog, daca nu aveti o replica mai inteleapta, nu va faceti singur rau. Deocamdata e la nivel de dialog, vom vedea pana unde se poate ajunge cu abuzurile primariei, nu mai suntem izolati, am luat bani de la UE, va trebui sa respectam si legislatia.
Postat 17 Mai 2016, 18:00 de Ica
@Ica
Exista strandul Iosia, accesibil parintilor si socrilor tai.
Postat 17 Mai 2016, 17:29 de marius_ro
etica
Buna ziua, As vrea sa stiu daca e etic ce s-a intamplat cu strandul municipal proprietetea cetatenilor (girat de primarie) transformat in aquaparc inaccesibil financiar parintilor si socrilor mei care au cotizat toata viata la stat, (impozite pe cladiri,terenuri, pe salarii). Eu nu consider ca e corecta o comparatie a tarifurilor cu cele private din Bucuresti sau Ungaria, Austria, etc, avand in vedere ca pe acest teren a fost un strand MUNICIPAL accesibil tuturor bugetelor, gratuit pensionarilor care au contribuit toata viata la bunastarea orasului in care traiesc. Ei nu folosesc tobogane, saune si jacuzzi, ei vor sa poata sta la soare si umbra, la apa curata si liniste (nu muzica/manele sau orice alt gen la nunti). Le-ati confiscat strandul municipal, in loc sa-l renovati pe bani publici sau fonduri europene ati preferat sa faceti din asta o afacere. Nu a cerut populatia orasului un aquaparc anuland vechiul strand, puteati sa-l faceti alaturat, dar sa pâstrati doua trei bazine mici pentru 'low-cost' chiar daca era necesar sa puneti un gard intre cele doua. Nu sunt sigur daca e legal ce ati facut (dupa legislatia europeana, (ca la noi se schimba totul dupa cum bate vantul politic). As fi curios ce ar spune un avocat european specializat in drepturi civice la palma pe care ati tras-o oradenilor, mai ales ca ati folosit si bani europeni. Nu spun ca oradenii nu merita un loc luxox bine intretinut, spun ca nu-i etic sa-i aruncam la cosul de gunoi pe cei care au ID de Oradea si au cotizat toata viata lor. Sa nu-i trimiteti in aglomeratia din Iosia la recoltat de ciuperci, sa le creati o facilitate pe masura bugetului lor. Si apropo, sa le controlati gentile? Sa nu-si aduca cu ei ceaiul din plante sau fructele uscate? Mai exista precedent in Europa? Eu traiesc in afara granitelor si va asigur ca doar la noi e cultura restaurantelor, muzicii, berariilor si placintariilor in incinta unui strand public sau aquaparc. Oamenii civilizati se duc pentru liniste, relaxare,are, apa nu poluare fonica, miros de mici si langosi. Instalati camere de supravegnere si recuperati-va investitia si intretinerea din amenzi pe spatele mafiotilor care-si arunca mizeria pe jos, dar lasati oamenii civilizati si educati sa se bucure de aer, liniste, apa curata macar asa, in concedii. Ca a doua zi urmeaza sa mearga la munca si le veti luat tva-ul exagerat, impozitul, energia, viata.
Postat 17 Mai 2016, 12:50 de Ica
Foarte bine. Pret corect
Eu cred ca pretul nu este scump de loc. Numai cei care n-au fost in Debrecen sau Gyula vorbesc prostii. Mergi cu familia de 4 persoane si lasi acolo jumatate din salar? Si? Du-te in oricare aquapark si vei cheltui si mai multi bani. Ideia cu bani virtuali este super, asa macar nu trebuie sa intri cu bani in bazin. Daca vrei sa mergi, oricum vei merge si te vei simti bine. Sunt de acord ca aquaparkul sa-si acopere costurile singur. Cu totii sunteti revoltati din cauza preturilor, insa nu va ganditi cati turisti putem atrage din tarile vecine. Altii sunt deja obisnuiti cu Debrecen, Gyula, si cu siguranta vor veni si la noi. Vorbiti prostii fara sa faceti vreun calcul in legatura biletului de intrare. Sau voi vreti sa mergeti in fiecare weekend? Daca vreti intrare de 2 lei, mergetin in Iosia.
Postat 17 Mai 2016, 12:08 de YoG
Doar sa dati din taste ca babele stiti...
Numa sa va plangeti siti din pcate, si nimeni nu pune mana sa faca ceva, daor asteapta sa ii cada din cer.Scrie clar. "Orădenii care consideră că tarifele propuse sunt prea mari pot face propuneri până pe 23 mai, dată după care preţurile vor fi supuse aprobării Consiliului Local şi bătute în cuie, cel puţin pentru acest sezon." adporadea.ro +4(0259)479.148 secretariat@adporadea.ro +4(0259)440.438 Emanuil Gojdu, Nr. 21, Oradea, jud. Bihor, România. Contact - Orar Luni - Vineri 07.30 - 15.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 17 Mai 2016, 11:27 de OradeaCivitas
Ar fii mai bine fara apa in bazine.
.....normativul interzice săriturile în bazin, dar şi "alergatul, joaca zgomotoasă, împinsul, acrobaţiile, luptele, stropitul, scufundarea şi orice comportament necorespunzător"..... Oare,a sa aiba voie Oradeanul prost sa intre macar in apa ? Macar o sa fie apa in aceste bazine de 15.000.000 Euro ??
Postat 17 Mai 2016, 11:20 de Citizen
cea mai mare problema e ca se pierde un sezon...
pe langa acea ca va fi administrat de cel mai prost administrator dovedit - statul ( primaria prin ADP).
Postat 17 Mai 2016, 11:10 de Florin25
ora 21
cum sa-ti cumperi bilet de 50 lei la ora 21 cand 2 ore sunt 25 de lei si o ora 12 lei ? vocilebihoreanului29 sigur ti-ai dat bac-ul ?
Postat 17 Mai 2016, 10:57 de suporter_oradean
Frunză verde de Bihor (***)
Cine dracu i-a pus să pună gazon?Era o grămadă de verde înainte,nu de la gazon.Singura parte bună aici e că acum Bolojan n-o să mai fie ales în veac și-n pururi amin primar ! A zis că nu mai candidează ca primar,uită-l că candidează ! A zis că renunță al Referendum dacă și a doua oară nu ne prezentăm al vot , uite că face referendum A zis că dacă merge bine se deschide Aqua Park în 3 iunie ! DEMISIA,MINCINOSULE !
Postat 17 Mai 2016, 10:45 de vocilebihoreanului29
Perfect !
Ultimul bilet se vinde la ora 21 ,și-ți iei bilet de 1 zi care = 50 lei pentru o oră :D
Postat 17 Mai 2016, 10:41 de vocilebihoreanului29
Perect !
30 lei 5 ore , plus 20 de lei mâncărică = 50 lei 5 ore :D :P
Postat 17 Mai 2016, 10:40 de vocilebihoreanului29
BLASFEMIE ?
BLASFEMÍE s. f. Defăimare a celor sfinte, a religiei, a divinității; hulă1. – Din lat. blasphemia. Zau daca pricep ! Adicatelea nu am voie sa zic ceva despre PF Daniel? Sau Maica Mina ? Sigur, daca ma duc la Aquapark asta ar fi prima mea grija !
Postat 17 Mai 2016, 09:53 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON