URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2016, 14:10

Primul pas în Liga a doua: Luceafărul Oradea s-a reunit, în pregătirea următorului sezon competiţional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Promovată în această vară în Liga a II-a, formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea s-a reunit vineri, în vederea demarării pregătirilor pentru noul sezon competiţional.

La primul antrenament, programat la baza sportivă de la Sânmartin, au participat 22 de jucători, lipsind doar căpitanul Ionuţ Hlinca, recent căsătorit şi aflat în "luna de miere".

Marea majoritate a sportivilor provin din lotul sezonului trecut, dar sunt şi câţiva tineri, nou-veniţi. Este vorba despre fundaşii Sergiu Moga (24 de ani), Eduard Benea (19 ani) şi Daniel Stan (17 ani) şi mijlocaşii  Adrian Bedea (21 de ani) şi Darius Costea (19 ani).

Dintre aceştia cel mai cunoscut este Sergiu Moga, fost internaţional de juniori, care a evoluat în ultimele două sezoane la FC Voluntari.

Ceilalţi jucători din lotul de anul trecut rămaşi sunt: Eduard Pap, Alin Goia, Cosmin Verdeş – portari; Flavius Drăgan, Salif Nogo, Sergiu Bactăr, Alexandru Radu, Marius Feher, Alexandru Sorian, Adrian Balea, Ionuţ Ban, Cristian Cigan, Alin Ţegle, Istvan Balla, Paul Chiş-Toie, Seriu Arnăutu şi Constantin Roşu – jucători de câmp.

La capitolul plecări figurează fundaşii Mădălin Popa şi Daniel Supuran, precum şi mijlocaşii Alin Floruţ şi Paul Mihuţa, fotbalişti la care s-a renunţat, ei evoluând mai puţin în returul de campionat din sezonul recent încheiat.

În ceea ce priveşte jucătorii, la începutul săptămânii viitoare este aşteptat să se alăture lotului echipei Luceafărul şi mijlocaşul Paul Păcurar (25 de ani), jucător care a evoluat în sezonul trecut la FCM Baia Mare, iar la primele antrenamente, portarul Verdeş şi mijlocaşul Sorian se pregătesc separat, pentru că ei vin după intervenţii chirurgicale suferit la genunchi.

O noutate pentru noul sezon a apărut şi în staff-ul tehnic. Astfel, conducerea clubului a încheiat o colaborare cu Florin Fărcaş, coordonatorul secţiei de fotbal de la CSM Oradea, pe care l-a numit consilier tehnic. Antrenor principal rămâne în continuare Marius Popa, în pofida faptului că acesta şi-a manifestat intenţia de a se ocupa numai de portari, iar antrenor secund Cristian Lupuţ.

La reunirea lotului de jucători au fost prezenţi şi conducătorii clubului, în frunte cu finanţatorul Ioan Blidaru, care le-a adresat câteva cuvinte la început de nou sezon, dându-le asigurări că vor avea toate condiţiile, dar şi precizându-le că rigorile Ligii a II-a sunt mult mai mari. De asemenea, prezent a fost şi senatorul Gavrilă Ghilea, fondatorul clubului, Cristian Sabău, director executiv, şi Cristian Pirtea, organizator de competiţii.

Cât priveşte perioada pregătirilor, aceasta se va derula la baza proprie până pe 27 iunie, după care lotul va pleca în Austria, în staţiunea montană Mallnitz, unde va susţine şi două jocuri de verificare.

La revenirea în ţară, Luceafărul va mai susţine încă patru meciuri amicale, printre adversare numărându-se ACS Poli Timişoara, Gaz Metan Mediaş şi ASU Poli Timişoara.

De precizat că ediţia 2016-2017 a Ligii a II-a la fotbal va debuta la sfârşitul lunii iulie, urmând a consemna o mare noutate. Va fi formată dintr-o singură serie, cu 22 de echipe la start.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON