URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2017, 16:00

Polo: CSM Digi Oradea a pierdut cu 5-6 meciul al patrulea al finalei cu Steaua şi rămâne vicecampioană naţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui meci foarte disputat, tensionat şi în cadrul căruia orădenii au acuzat vehement maniera de arbitraj, echipa orădeană de polo CSM Digi a cedat duminică, cu scorul de 5-6, cel de-al patrulea joc al finalei Superligii Naţionale cu Steaua, de la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.

Astfel, echipa bucreşeteană a cucerit pentru a doua oară consecutiv titlul de campioană, în timp ce CSM Digi, tot pentru a doua oară consecutiv, a trebuit să se mulţumească cu locul al II-lea şi implicit, titlul de vicecampioană naţională.

Meciul a început cu golul gazdelor, marcat de Andrei Creţu, însă Nikola Murisic, din penalty, şi Petru Ianc au întors situaţia în favoarea Stelei. Tiberiu Negrean a egalat la 2, dar bucureştenii au marcat din nou prin Rădoi, cum şi CSM a înscris prin Boris Pavlovic. Totuşi ultimul gol al primului sfert l-a înscris Murisic şi scorul primei pauze a fost 4-3 pentru Steaua.

Din păcate, în sfertul II orădenii n-au reuşit niciun gol, iar steliştii au punctat de două ori, prin Adria Delgado şi Alexandru Ghiban. S-a intrat, în acest fel, în pauza mare cu avantajul de trei goluri al bucureştenilor, 3-6.

În jumătatea a doua bihorenii au alergat după egalare, au ratat însă mult, nu şi-au prea fructificat superiorităţile numerice, dar totuşi, după ce a înscris Andrei Creţu au câştigat sfertul III cu 1-0 şi au redus din handicap, în ultima pauză intrându-se cu scorul de 4-6.

Ultimele opt minute de joc au fost foarte tensionate. Orădenii au încercat să înscrie cât mai repede pentru a se apropia de adversar, nu au reuşit, au şi ratat, dar au şi greşit. Au fost însă şi anumite decizii ale arbitrilor, în special ale bucureşteanului Mihai Bălănescu, care au inflamat spiritele, iar antrenorul Kadar Kalman şi jucătorul Bogdan Remeş au primit cartonaşul roşu, fiind trimişi în tribună, în momentul când mai era 1 minut şi 5 secunde.

În acel moment însă întreaga echipă bihoreană s-a retras, a ieşit din apă. Arbitrii au arătat trei minute de aşteptare şi deşi erau decişi să nu mai revină, impulsionaţi şi de spectatori, care au scandat "Hoţii! Hoţii!", în cele din urmă, după ce delegatul Federaţiei Române de Polo a discutat cu banca tehnică a formaţiei orădene, aceştia au revenit în apă, au început să continue jocul, însă arbitrul Bălănescu a mai dictat încă două eliminări, pentru Filipovic de la Steaua şi Tiberiu Negrean, de la CSM.

Când au mai rămas 43 de secunde, orădenii au marcat prin Mihnea Chioveanu, au ajuns la un gol faţă de adversar, 5-6, însă n-au mai reuşit să înscrie până la final, deşi în ultimele 10 secunde Boris Pavlovic a ratat o ocazie uriaşă, singur cu portarul. Astfel, s-a încheiat partida cu victoria la limită a Stelei, care a sărbătorit al doilea titlu consecutiv, dar şi dezamăgirea componenţilor echipei orădene, care s-au plâns în continuare de maniera de arbitraj.

"A fost un meci foarte, foarte tensionat. Atât noi cât şi steliştii am jucat fiind foarte tensionaţi, dar până la urmă scorul a fost în favoarea Stelei. La cald, nu aş vrea să spun mai mult, dar ei pot să mulţumească foarte mult şi arbitrilor. Părerea mea este că noi trebuie să fim mult mai buni, să fim mult superiori lor ca să câştigăm. Într-adevăr, în Cupa României şi în primele doup jocuri ale finalei, ei au fost mai buni, dar acum nu cred că s-a văzut o diferenţă foarte mare. Mergem înainte şi din asta trebuie să învăţăm. Acum urmează o vacanţă, după care vom vedea ce va fi", a declarat, după meci, antrenorul principal al orădenilor, Kadar Kalman.

La sfârşit, preşedintele Federaţiei Române de Polo, Călin Găvruş a acordat premiile pentru laureaţii ediţiei de campionat 2016-2017. Premiul pentru cel mai bun portar a fost acordat orădeanului Marius Ţic, de la Dinamo, pentru cel mai tehnic jucător lui Adria Delgado, de la Steaua, pentru cel mai bun antrenor, lui Andrei Iosep, tot de la Steaua. Golgheter detaşat a fost Nikola Murisic de la Steaua. Apoi s-au acordat medaliile şi trofeul pentru echipa vicecampioană, CSM Digi Oradea, iar în final a fost premiată echipa campioană, Steaua. Jucătorii bucureştenilor primind tricourile de campioni, medaliile şi trofeul.

La fel ca sâmbătă, şi duminică, meciul 4 al finalei a fost arbitrat de Mihai Bălănescu din Bucureşti şi Mihnea Alexandrescu din Cluj Napoca. Delegat FR Polo a fost Virgil Goian.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON