URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Ianuarie 2010, 15:21

Poliţistul vitezoman susţine că a alunecat cu maşina pe gheaţă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectorul principal Iulian Sehleanu, cel care în urmă cu o săptămână, aflat la volanul BMW-ului personal, a pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei, şi a sărit de pe pod, spărgând în final conducta magistrală a CET a declarat pentru BIHOREANUL că accidentul s-a produs din cauza gheţii de pe carosabil. „A fost gheaţă. În rest, nu pot să spun mai multe. Există o anchetă în curs care va lămuri circumstanţele", a spus ofiţerul.

El a adăugat că a avut noroc scăpând doar cu câteva răni uşoare din teribilul accident. „A fost un mic miracol", zice el.

În urma spectaculosului accident, poliţiştul s-a ales cu dosar penal pentru distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Şi, în ciuda faptului că dă vina pe carosabilul acoperit cu gheaţă, atât ziariştii cât şi colegii săi de la Poliţia Rutieră, care cercetează cazul, spun contrariul. „Eu am fost la faţa locului. Era într-adevăr puţin polei, dar nu aluneca. Nu era gheaţă. Din nefericire, e foarte greu de stabilit ce viteză a avut. Poate în urma unei expertize tehnice. Nu a fost impact frontal, când, de regulă, acul vitezometrului se blochează. Oricum, e vinovat pentru pagubele produse, iar prejudiciul va trebui recuperat", a explicat comisarul şef Dorin Sava, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor.

BIHOREANUL a aflat, în plus, că accidentul nu e singura abatere „rutieră" a poliţistului, care ocupă funcţia de inspector principal în cadrul Serviciului Management şi Resurse Umane al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor. În 2007, Sehleanu a mai fost amendat pentru încălcarea regulamentului rutier.

Cert este că, în urma accidentului de vinerea trecută, zeci de mii de orădeni au rămas în frig, iar CET a pierdut peste 500 de metri cubi de apă fierbinte, fiind necesară şi oprirea circulaţiei tramvaielor şi autobuzelor în zona Podului, deoarece apa, ajunsă pe carosabil, îngheţa din cauza gerului şi risca să determine şi alte accidente.

Valoarea pagubelor produse în urma accidentului a fost apreciată de reprezentanţii Electrocentrale Oradea la 130 de milioane de lei vechi, iar conducerea societăţii intenţionează să se constituie parte civilă în dosarul poliţistului. „Prejudiciul se acoperă de firma de asigurări. Am avut asigurare obligatorie", se apără Sehleanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON